Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen Sneeuwwandelingen in Tirol

« Terug naar overzicht
Voldoende deelnemers
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Sneeuwwandelen vanuit hotel

Een sneeuwwandelvakantie op het Miemingerplateau in Tirol. Vanuit een comfortabel familiehotel in het dorpje Obsteig maak je in een groep dagwandelingen op sneeuwschoenen met een lokale Wanderführer. Daarnaast is er genoeg tijd om individueel te genieten van de Kaffee mit Kuchen, de wellness of een dagje Innsbruck.

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel en gastvrij familiehotel
 • Lokale Wanderführer
 • Prima keuken
 • Stadswandeling in Innsbruck
Zwaarte
Comfort

Artikel | Ga toch sneeuwwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een spannend en milieuvriendelijk alternatief voor skiën. 'Alles' over sneeuwschoenwandelen in tien vragen en antwoorden. Lees meer...

Dag tot dag

Oostenrijk - Mieminger Plateau

Sneeuwwandelen op het Mieminger Plateau betekent dagelijks een mooie wandeling op sneeuwschoenen. De lokale gids laat je de mooiste winterse plekken zien van het zonnige plateau, gelegen aan de zuidelijke voet van de Mieminger bergketen. De hogste top van deze geïsoleerd gelegen bergrug is de Hochplattig (2768 m).
Je maakt wandelingen in de directe omgeving van Obsteig, Mösern en Seefeld en na de wandelingen is er veel vrije tijd. Vergeet dus vooral dat ene goede boek niet!
Aan het einde van de week kun je een bezoek brengen aan de mooie Altstadt van Innsbruck. De stadsgids vertelt je alles van deze Tirools hoofdstad aan de Inn.

Dag 1

Aankomst in het kleine dorpje Obsteig op het Miemingerplateau. Na het avondeten wordt je welkom geheten en zal de wandelgids het sneeuwwandelprogramma bespreken.

Overnachting in

Obsteig

Dag 2

Vandaag maak je een ontspannen inloopwandeling in de omgeving van het dorpje Obsteig. De gids laat je kennismaken met de geschiedenis en vertelt over het leven op het Miemingerplateau. Wandelinformatie: ongeveer 3 uur, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 3

Na het ontbijt wandelen we aan de zuidkant van Obsteig, door het beekdal van de Simmeringbach naar de Zwischen Simmering. Hier heb je een mooi uitzicht over het dal van de Inn. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen. De wandeling kan eventueel verlengd worden.

Overnachting in

Obsteig

Dag 4

Met de skibus rijden we naar Mösern (40 min), het dorpje dat als bijnaam “het zwaluwnest van Tirol” heeft. Hier maken we een wandeling rondom de Brunstkopf en natuurlijk bezoeken we de imposante Friedensglocke. Na de wandeling nemen we weer de bus terug naar Obsteig. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 5

Na het ontbijt wandelen we op onze sneeuwschoenen naar Arzkasten en vanaf hier gaan we door het dal van de Lehnbergbach omhoog naar het mooi gelegen Lehnberghaus (1554 m). Liefhebbers kunnen met een rodelsleetje naar beneden! Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 350 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 6

Met de skibus rijden we naar Seefeld (45 min). Via de Seefelder Wildsee wandelen we naar Reith/Aulanden de top van de Gschwandtkopf (1500 m). Na de wandeling nemen we weer de bus terug naar Obsteig. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 7

Vandaag heb je de keuze uit een tweetal mogelijkheden:

 • Je kunt naar de stad Innsbruck. Met de bus reis je naar deze mooie stad gelegen aan de Inn. Als afwisseling van het sneeuwwandelen kun je de oude stad met zijn prachtige gevels en natuurlijk het Gouden Dak aan de Herzog Friedrich Strasse verkennen.
 • Je maakt een sneeuwwandeling op de flanken van de Stubaier Alpen. Je wandelt van de Haiminger Sattele naar de Feldringer Alm en vervolgens naar Marlstein. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen. Het is ongeveer 1 uur rijden naar het wandelgebied.

Overnachting in

Obsteig

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en reist iedereen terug naar Nederland.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de lokale sneeuwwandelwandelgids. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De familie Stierschneider leidt het het traditonele hotel Bergland al vele jaren en Franz Stierschneider is zelf een fanatieke sneeuwwandelaar, die met de gasten regelmatig op pad gaat. In het hoofdgebouw zijn de meeste kamers en de gemeenschappelijke ruimtes, die traditioneel Oostenrijks zijn ingericht. In het rustige wat achteraf gelegen Landhaus zijn alleen kamers. In het hoofdgebouw is Wifi. Alle kamers hebben natuurlijk eigen sanitaire voorzieningen. De tweepersoonskamers hebben geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed.
Er is een zwembad en in de wellness kun je genieten van de Finse sauna, het kruidendampbad en een infrarood warmte cabine. Je kunt je ook laten masseren. De badjassen liggen voor je klaar!
Het hotel zelf ligt aan de drukke tweebaansweg die door Obsteig loopt, maar het recent gereserveerde Landhaus ligt rustig.

Behalve in het hotel zijn er ook kamers gereserveerd in het Landhuis. Het rustig gelegen Landhuis ligt op 5 loopminuten van het hotel en de inrichting van het Landhuis is eenvoudig. In het Landhuis is slechts 1 tweepersoonskamer met 2 gescheiden bedden. Deze kamer dient apart te worden aangevraagd bij boeking! 
Wil je een rustige kamer, kies dan voor het Landhuis!

Over de maaltijden

De dag begint natuurlijk met een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de wandeling kun je een lunchpakket klaarmaken. Na de wandeling kun je genieten van een kopje thee of koffie en een stukje gebak. ’s Avonds is er een viergangen keuzemenu en eenmaal is er een uitgebreid galamenu. Op de eerste avond krijg je een welkomsdrankje.
Tijdens diverse wandelingen kun je ’s middags ook een horeca gelegenheid bezoeken om te lunchen, zoals de Seestube aan de Möserer See of de Sonnenalm.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis per trein
 • Transfer bij aankomst/ vertrek tussen station en hotel v.v. (voor treinreizigers)
 • Alle overnachtingen 
 • 7x ontbijt en avondeten
 • Lunchpakketten
 • Koffie of thee in de middag met een stukje taart/cake
 • Transfers met skibus volgens programma
 • Huur sneeuwschoenen en wandelstokken
 • Begeleiding locale gids (Duitstalig)
 • Gebruik zwembad en wellness (er zijn badjassen aanwezig)
 • Sonnenplateau Gastenkaart (gratis bus, museum, etc)
 • Toeristenbelasting ( € 2 p.p.p.d.)

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven 

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze sneeuwwandelingen zijn eenvoudig en voor iemand met een normale basisconditie te doen. Het wandelen op sneeuwschoenen is echter zwaarder dan gewoon wandelen en afhankelijk van de sneeuwcondities. Daarnaast zijn er soms ook pittige hoogteverschillen te overwinnen, want we blijven niet alleen op het plateau. De wandelingen duren 4-5 uur, zonder de pauzes en de hoogteverschillen zijn maximaal 500 m stijgen en dalen. Er is dagelijks tijd over om te genieten van het zwembad en de wellness.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden treinrit? Boek deze transfer treinstation - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis (of kun je bij deze reis geen treinreis boeken), maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepstreinschema en je naar en van hetzelfde treinstation reist als de door SNP geboekte treinrit.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je reist per trein, dan ontmoet je je reisgezelschap op het station in Innsbruck. Reis je met eigen auto dan ontmoet je het gezelschap bij het hotel in Obsteig.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ongeveer 920 km, vanaf Brussel 1960 km.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer per minibus geregeld vanaf het station naar het hotel in Obsteig (ca. 30 min.).

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Treinschema

Heenreis Tijden      Treinnr.
Arnhem CS - Düsseldorf Hbf        09:45 - 11:33             RE  20017
Düsseldorf Hbf   - München hbf                              12:20 - 17:06 ICE 627    
München Hbf - Innsbruck Hbf     17:34 - 19:18 EC 287      

Terugreis                                                       Tijden              Treinnr.
Innsbruck Hbf - München Hbf  10:40 - 12:26             EC 286
München Hbf - Düsseldorf  Hbf 12:50 - 17:36         ICE 626 
Düsseldorf  Hbf  - Arnhem CS 18:26 - 20:14              RE 20032 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het Miemingerplateau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Euro’s voor privé-uitgaven.

De transfers ter plaatse worden met de skibus uitgevoerd. Ook gebruiken we de postbus.

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, B of C categorie). Daarnaast gebruik je twee verstelbare skistokken als evenwichtsteun.
De sneeuwwandeluitrusting wordt ter plaatse gehuurd en de huur is inclusief de reissom.

Paklijst:

• EHBO middelen (blarenpleisters)
• EHBO sporttape
• Dagrugzak (35 liter)
• Bergschoenen
• Fleecejack
• Handschoenen
• Muts
• Sjaal
• Waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcreme
• Zonnebril
• Snacks (bijv. mueslirepen)
• Thermosfles
• Lang thermisch ondergoed
• Waterdichte broek
• Skibril
• Lippencrème met UV-filter
• Gamaschen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op specifieke regels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de 'website van het Oostenrijks verkeersbureau'.

Deze sneeuwwandelreis wordt begeleid door een lokale Oostenrijkse gids. Zij spreek Duits en is  een gediplomeerde wandelgids. Als de hoteleigenaar Frans Stierschneider, eveneens een gediplomeerd wandelgids, tijd heeft zal ook hij enkele tochten begeleiden. Tijdens de heen- en terugreis met de trein is er dus geen reisleider aanwezig.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk_tirol_-7460.jpg

Oostenrijk - Miemingerplateau

Sneeuwwandelingen in Tirol

Sneeuwwandelen vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten