Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen Sneeuwwandelingen in Tirol

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Sneeuwwandelen vanuit hotel

Een sneeuwwandelvakantie op het Miemingerplateau in Tirol. Vanuit een comfortabel familiehotel in het dorpje Obsteig maak je in een groep dagwandelingen op sneeuwschoenen op het plateau, in de Miemingerkette en zelfs voor de liefhebbers een dagje in de uitlopers van de Stubaier Alpen. Daarnaast is er genoeg tijd om individueel te genieten van de Kaffee mit Kuchen, de wellness of een dagje Innsbruck.

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel en gastvrij familiehotel
 • Prima keuken
 • Sneeuwwandelen voor beginners
 • Stadswandeling in Innsbruck
Zwaarte
Comfort

Artikel | Ga toch sneeuwwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een spannend en milieuvriendelijk alternatief voor skiën. 'Alles' over sneeuwschoenwandelen in tien vragen en antwoorden. Lees meer...

Dag tot dag

Oostenrijk - Mieminger Plateau

Sneeuwwandelen op het Mieminger Plateau betekent dagelijks een mooie wandeling op sneeuwschoenen. Je krijgt tijdens deze reis de mooiste winterse plekken te zien van het zonnige plateau, gelegen aan de zuidelijke voet van de Mieminger bergketen. De hoogste top van deze geïsoleerd gelegen bergrug is de Hochplattig (2768 m), maar die ruige top zien we alleen van een afstandje.
Je maakt wandelingen in de directe omgeving van Obsteig, Mösern en Seefeld.
Aan het einde van de week kun je een bezoek brengen aan de mooie Altstadt van Innsbruck. Maar je kunt ook een wat pittiger sneeuwwandeltocht maken in de uitlopers van de Stubaier Alpen.

Dag 1

Aankomst in het kleine dorpje Obsteig op het Miemingerplateau. Na het avondeten wordt je welkom geheten en zal de wandelgids het sneeuwwandelprogramma bespreken.

Overnachting in

Obsteig

Dag 2

Vandaag maak je een ontspannen inloopwandeling in de omgeving van het dorpje Obsteig. Een eerste kennismaking met de natuur, de geschiedenis en het leven op het Miemingerplateau. Wandelinformatie: ongeveer 3 uur, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 3

Na het ontbijt wandelen we aan de zuidkant van Obsteig, door het beekdal van de Simmeringbach naar de Zwischen Simmering. Hier heb je een mooi uitzicht over het dal van de Inn. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen. De wandeling kan eventueel verlengd worden.

Overnachting in

Obsteig

Dag 4

Met de skibus rijden we naar Mösern (40 min), het dorpje dat als bijnaam “het zwaluwnest van Tirol” heeft. Hier maken we een wandeling rondom de Brunschkopf en natuurlijk bezoeken we de imposante Friedensglocke. Na de wandeling nemen we weer de bus terug naar Obsteig. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 5

Na het ontbijt wandelen we op onze sneeuwschoenen naar Arzkasten en vanaf hier gaan we door het dal van de Lehnbergbach omhoog naar het mooi gelegen Lehnberghaus (1554 m). Liefhebbers kunnen met een rodelsleetje naar beneden! Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 350 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 6

Met de skibus rijden we naar Seefeld (45 min). Via de Seefelder Wildsee wandelen we naar Reith/Aulanden de top van de Gschwandtkopf (1500 m). Na de wandeling nemen we weer de bus terug naar Obsteig. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig

Dag 7

Vandaag heb je de keuze uit een tweetal mogelijkheden:

 • Je kunt naar de stad Innsbruck. Met de bus reis je naar deze mooie stad gelegen aan de Inn. Als afwisseling van het sneeuwwandelen kun je de oude stad met zijn prachtige gevels en natuurlijk het Gouden Dak aan de Herzog Friedrich Strasse verkennen.
 • Je maakt een sneeuwwandeling op de flanken van de Stubaier Alpen. Je wandelt van de Haiminger Sattele naar de Feldringer Alm en vervolgens naar Marlstein. Wandelinformatie: ongeveer 3-4 uur, 300 m stijgen en dalen. Het is ongeveer 1 uur rijden naar het wandelgebied.
 • De transfer (30 minuten) voor de wandeling (naar Silzer Sattel ofwel Haiminger Sattel) wordt uitgevoerd door taxi Förg. In principe om 9.00u heen en 17.00u terug, maar in overleg aan te passen. 

Overnachting in

Obsteig

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en reist iedereen terug naar Nederland.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding. De reisleiding overlegt ter plekke nauw met de hoteleigenaren, die het gebied en de sneeuwcondities zeer goed kennen. Mocht er niet overal voldoende sneeuw liggen, dan zijn er in de omgeving genoeg mogelijkheden voor winterwandelingen zonder sneeuwschoenen, zodat we flexibel zijn. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De familie Stierschneider leidt het het traditonele hotel Bergland al vele jaren en Franz Stierschneider kent de omgeving op zijn duimpje. In het hoofdgebouw zijn alle gemeenschappelijke ruimtes, die traditioneel Oostenrijks zijn ingericht met veel (donker) hout. In het rustige en fris gerenoveerde Landhaus zijn alleen kamers. In het hoofdgebouw is Wifi. Er is een zwembad en in de wellness kun je genieten van de Finse sauna, het kruidendampbad en een infrarood warmte cabine. Je kunt je ook laten masseren. De badjassen liggen voor je klaar!

Het hotel zelf ligt aan de doorgaande weg die door Obsteig loopt, maar het recent gereserveerde Landhaus ligt rustig op ca. 3 loopminuten van het hoofdgebouw. In dit Landhaus reserveren we de meeste kamers. In het Landhuis is slechts 1 tweepersoonskamer met 2 gescheiden bedden. Deze kamer dient apart te worden aangevraagd bij boeking! 
Wil je een rustige kamer, kies dan voor het Landhuis! Éénpersoonskamers zijn meestal in het hoofdgebouw.

Over de maaltijden

De dag begint natuurlijk met een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de wandeling kun je een lunchpakket klaarmaken. Na de wandeling kun je genieten van een kopje thee of koffie en een stukje gebak. ’s Avonds is er een viergangen keuzemenu en eenmaal is er een uitgebreid galamenu. Op de eerste avond krijg je een welkomsdrankje.
Tijdens diverse wandelingen kun je ’s middags ook een horeca gelegenheid bezoeken om te lunchen, zoals de Seestube aan de Möserer See of de Sonnenalm.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen 
 • 7x ontbijt en avondeten
 • Lunchpakketten
 • Koffie of thee in de middag met een stukje taart/cake
 • Transfers met skibus volgens programma
 • Transfer met privé bus op dag 7  (Haiminger Sattele vv)
 • Huur sneeuwschoenen en wandelstokken
 • Begeleiding door een SNP sneeuwwandelinstructeur
 • Gebruik zwembad en wellness (er zijn badjassen aanwezig)
 • Sonnenplateau Gastenkaart (gratis bus, museum, etc)
 • Toeristenbelasting ( € 2 p.p.p.d.)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (trein optioneel boekbaar)
 • Transfer bij aankomst/ vertrek tussen station en hotel v.v. (inclusief voor treinreizigers)
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven 

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze sneeuwwandelingen zijn eenvoudig en voor iemand met een normale basisconditie te doen, ook als je hier geen ervaring mee hebt. Het wandelen op sneeuwschoenen is echter zwaarder dan gewoon wandelen en afhankelijk van de sneeuwcondities. Daarnaast zijn er soms ook pittige hoogteverschillen te overwinnen, want we blijven niet alleen op het plateau. De wandelingen duren 4-5 uur, zonder de pauzes en de hoogteverschillen zijn maximaal 500 m stijgen en dalen. Er is dagelijks tijd over om te genieten van het zwembad en de wellness.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je reist per trein, dan ontmoet je je reisgezelschap op het station in Innsbruck. Reis je met eigen auto dan ontmoet je het gezelschap bij het hotel in Obsteig.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ongeveer 920 km, vanaf Brussel 1960 km.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, boek deze reis dan inclusief treinreis. Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer per minibus geregeld vanaf het station naar het hotel in Obsteig (ca. 30 min.).

Zelf een trein boeken kan ook op: www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu . Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Treinschema

\Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrekdatum 4 februari 2024

Heenreis  Tijd Trein
Utrecht CS – Düsseldorf Hbf 08:34 - 10:20 ICE 105
Düsseldorf Hbf– München Hbf 11:23 - 16:06 ICE 625
München Hbf– Innsbruck Hbf 17:34 - 19:18  EC 287
Terugreis Tijd Trein
Innsbruck Hbf–München Hbf 10:40 - 12:27 EC 286
München Hbf  – Frankfurt (m) Flughafen fernbf 13:51 - 17:20 ICE 624
Frankfurt (m) Flughafen fernbf – Utrecht CS 18:07 - 21:29 ICE 104

Groepsreis met vertrekdatum 11 februari 2024

Heenreis  Tijd Trein
Utrecht CS – Düsseldorf Hbf 08:34 - 10:20 ICE 105
Düsseldorf Hbf– München Hbf 11:23 - 16:06 ICE 625
München Hbf– Innsbruck Hbf 17:34 - 19:18  EC 287
Terugreis Tijd Trein
Innsbruck Hbf–München Hbf 08:40 - 10:29 ICE 1218
München Hbf  – Düsseldorf Hbf 11:51 - 16:39 ICE 628
Düsseldorf Hbf –Venlo 16:48 - 17:56 RE 20084
Venlo –Utrecht CS 18:03 - 19:34 IC 3768

Groepsreis met vertrekdatum 18 februari 2024

Heenreis  Tijd Trein
Utrecht CS – Düsseldorf Hbf 08:34 - 10:20 ICE 105
Düsseldorf Hbf– München Hbf 11:23 - 16:06 ICE 627
München Hbf – Kufstein 16:43 - 17:58 BRB79079
Kufstein – Innsbruck Hbf 18:12 - 19:10 REX 5386
Terugreis Tijd Trein
Innsbruck Hbf – Wörgl Hbf 11:40 - 12:12 CJX 6113
Wörgl Hbf– Rosenheim 12:22 - 12:56 ICE 1284
Rosenheim – Düsseldorf Hbf 13:02 - 20:10 ICE 114
Düsseldorf Hbf– Utrecht CS 21:08 - 22:58 ICE 120

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het Miemingerplateau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Euro’s voor privé-uitgaven. Zorg voor cash-geld, want niet overal kun je in Oostenrijk met je pinpas betalen, zeker in de berg- of almhutten niet.

De transfers ter plaatse worden met de skibus uitgevoerd. Ook gebruiken we de postbus.

Een sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar (verstelbare) stokken als evenwichtssteun. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en enkelhoog zijn. 

De sneeuwwandeluitrusting wordt ter plaatse gehuurd en de huur is inclusief de reissom.

Paklijst:
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • EHBO sporttape 
 • Dagrugzak (35 liter) stevig en groot genoeg om eventueel je sneeuwschoenen op te vervoeren.
 • Bevestigingsriempjes voor de sneeuwschoenen aan je rugzak
 • Bergschoenen
 • Slippers voor binnen
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Muts en evt. sjaal
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
 • Zonnebril
 • Zakmes
 • Broodtrommel o.i.d. om lunchpakket in te doen
 • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
 • Thermosfles voor warme drank en drinkfles voor koude drank
 • Lang ondergoed (kunststof of Merino)
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Gamaschen om de sneeuw uit je schoenen te houden

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis ook onze aanvullende winterscholing gevolgd, waardoor hij extra is getraind op het gebied van lawine- en sneeuwkunde. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk_tirol_-7460.jpg

Oostenrijk - Miemingerplateau

Sneeuwwandelingen in Tirol

Sneeuwwandelen vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.