Banner

Oostenrijk - Karinthië, Emberger Alm, 8 dagen Te voet op hoogte in Oostenrijks zonnige zuiden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit bergpension

Het gastvrije almgasthof Fichtenheim - genesteld op de Embergeralm boven het zonnige Drautal - is helemaal ingesteld op kleine bergwandelaars. Door de hoge ligging (1800 m) zijn de omringende bergkammen en bergmeertjes van Karinthië binnen wandelbereik. Op korte rijafstand in het dal vind je de bekende Weissensee voor waterplezier. Een ideale combinatie. In de zomervakantie is de kans groot dat je hier 'Family Specials' vriendjes ontmoet.

Uniek aan deze reis

 • Alpiene wereld voor kids
 • Bergpension op hoogte
 • Veel gezinnen
 • Zonnig uitzicht
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Oostenrijk - Karinthië, Emberger Alm

Karinthië, de zuidelijkste en zonnigste provincie van Oostenrijk is vanwege de relatief bescheiden hoogteverschillen een ideale bergwandelstreek voor ouders met kinderen. Daarbij komt nog dat je onderkomen al op maar liefst 1800 meter hoogte ligt, op de fraaie Emberger Alm. Zo komen ook de ongenaakbaar lijkende omringende bergkammen binnen familie-wandelbereik. Op deze plek kom je bijna altijd wel andere families met kinderen tegen. Op deze hoogte vind je een bloemenpracht van alpenroosjes, gentianen, zeepkruid en andere zeldzame en bijzondere soorten. Wellicht dat je de picknick bij één van de vele kleine bergmeertjes kunt nuttigen. Voor warme dagen vind je in het dal een heel leuke zon- en zwemgelegenheid in een aangelegde “natuur” plas. Mét speeltoestellen, douches en toiletten. Of met de auto ben je snel bij de bekende Weissensee.

Jullie verblijf is een comfortabele en kindvriendelijke accommodatie op een prachtige plek. Het is een prachtige, typisch Oostenrijkse gasthof, gewend aan en ingesteld op (kleine) bergwandelaars. Men organiseert in de zomermaanden elke week een gegidste familiewandeling, die voor gasten gratis is.

Dag 1

Aan de slingerweg omhoog lijkt bijna geen einde te komen, maar opeens ben je er toch: hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht. Aankomst in de namiddag bij het hotel en kennismaking met de eigenaren.

Overnachting in

Emberger Alm - Fichtenheim (Greifenburg)

Dag 2-7

In het Family Special pakket staan de volgende wandelingen beschreven. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je wilt wandelen.

 • Wandeling van 2 km (170 m stijgen en dalen) in de omgeving van het hotel met uitzicht over de Weissensee
 • Wandeling van 8,5 km (240 m stijgen en dalen) over de Emberger Alm naar het Hochtristen Haus en terug
 • Wandeling van 8 km (230 m stijgen en dalen) naar de Turgger Alm met uitzicht over het Gnoppnitzbachdal
 • Wandeling van 10 km (560 m stijgen en dalen) naar Ochsentörl
 • Wandeling van 12 km (510 m stijgen en dalen) vanuit Greifenburg naar pension Edelweiss en langs het bergboerenmuseum
 • Wandeling van 13 km (600 m stijgen en dalen) naar de Einsee en de Zweisee, mooie en koude bergmeertjes
 • Wandeling van 19 km (900 m stijgen en dalen) naar Hubertus Haus

Overnachting in

Emberger Alm - Fichtenheim (Greifenburg)

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Gasthof Fichtenheim is een kindvriendelijk familieverblijf, voorzien van moderne gemakken zonder dat de traditionele sfeer is aangetast. In de vakantieperiodes zijn hier altijd wel speelkameraadjes te vinden. Er is een gezellige eetzaal, een grill-ruimte, een speeltuin en een ruim zonneterras met ligstoelen. Het hotel beschikt over een sauna waarvan je gratis gebruik mag maken. Het solarium en massage zijn wel tegen betaling.

Iedere ochtend begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, iedere avond wordt besloten met een goed diner met lokale specialiteiten. De eigenaren staan tot je beschikking met raad en daad.

Een kinderbedje en een kinderstoel zijn op aanvraag aanwezig. Er is een wasservice.

Met je gezin verblijf je op ruime meerpersoonskamers, met maximaal 4 personen per kamer. Indien beschikbaar krijgen grotere gezinnen ter plekke, zonder meerkosten, een extra kamer bij aankomst. Indien mogelijk liggen deze kamers naast elkaar.  Je kunt kiezen voor de goedkopere kamers met douche/ toilet op de gang of de wat duurdere met eigen douche/toilet. Alle kamers hebben Satelliet TV en internetaansluiting. Er is wifi!

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van volpension, dus ook voor een lunchpakket wordt gezorgd. Het lunchpakket maak je bij het ontbijt, zodat je genoeg brood voor een stevige tocht mee kunt nemen. Verder krijg je daarbij een zoete lekkernij, fruit en een pakje drinken.

Info kindvriendelijkheid

Een kinderbedje en kinderstoel zijn op aanvraag te reserveren.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van volpension in een berghotel op gezinskamer
 • Alle maaltijden
 • Sauna
 • Family Special-reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Evt. transfers per openbaar vervoer

Over de activiteiten

In principe kun je natuurlijk makkelijk je eigen programma vaststellen en het net zo zwaar of licht maken als je wilt. Je ontvangt een Family Special-reispakket met daarin beschreven bergwandelingen. Deze wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. Maar kortere varianten zijn ook voor jongere kinderen mogelijk. Indien je een rugdrager hebt, kunnen zelfs de allerkleinsten mee.

Extra dagen

Je kunt je verblijf uitstekend met een of meerdere dagen verlengen. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf.

Extra's

Transfers

Transfer van Greifenburg naar uw accommodatie en v.v.

Vanaf het station van Greifenburg word je, indien je deze lokale transfer bij ons hebt gereserveerd, opgehaald en naar de eerste accommodatie vervoerd (ca. 10 km) en na afloop van het arrangement teruggebracht.

Voorwaarden: Deze transfer is gratis, maar u moet hem wel reserveren.

Aanvullende opties

Kinderbedje

Voor baby’s en kleine peuters kunt u een kinderbedje reserveren. Het gebruik hiervan is gratis.

Voorwaarden: U dient het kinderbedje bij boeking te reserveren.

Kinderstoel

Je kunt voor in het restaurant een kinderstoel reserveren.

Voorwaarden: De kinderstoel is gratis, maar u dient hem wel bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Greifenburg is ca. 1100 km. Je kunt de auto parkeren bij het hotel.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf het station van Greifenburg word je, indien je deze lokale transfer bij boeking hebt gereserveerd (zie onder extra's) , opgehaald en naar de eerste accommodatie vervoerd (ca. 10 km) en na afloop van het arrangement teruggebracht.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Greifenburg     18:38 - 12:04 4
Greifenburg – Amsterdam CS 16:21 - 11:56 3

Je kunt dit arrangement boeken van half juni tot midden oktober en elke dag van de week met het arrangement beginnen.
Gasthof Fiechtenheim biedt aan om zonder extra kosten een aparte kinderkamer te reserveren, indien er genoeg kamers vrij zijn, in plaats van een familiekamer, terwijl je betaalt voor een familiekamer!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Karinthië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden. In dit geval is dat een extra grondige eindreiniging.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

9-6-2020 Wandelaars moeten verplicht een mondkapje en desinfectie gel op zak hebben. Het mondkapje hoef je niet op tijdens de wandeling. Maar het mondkapje en de desinfectie gel behoren wel tot je nooduitrusting. Zo kan je hulp bieden (of ontvangen) wanneer dat nodig is.

14-7-2020 Bij inbegrepen stond ten onrechte vermeld, dat er in Juli en Augustus kinderopvang is.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

bergwandelen_in_karinthie.jpg

Oostenrijk - Karinthië, Emberger Alm

Te voet op hoogte in Oostenrijks zonnige zuiden

Gezinsvakantie vanuit bergpension

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten