Hardangerfjord

Noorwegen - Zuid Noorwegen, 12 dagen Wandelrondreis langs de Mont Ventoux van het Noorden

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie met (huur)auto langs cabin, fjellstue en hotels

Deze wandelvakantie naar Noorwegen heeft het allemaal. De interessante geschiedenis van Rjukan en de klim naar de Gaustatoppen. De karakteristieke bergen en de zomerboerderijen bij het Rondane Nationaal Park. Mooie autoritten door de Jotunheimen en langs de Hardangervidda. Een bezoek aan de majestueuze Sognefjord en de vriendelijke Hardangerfjord, de tuin van Noorwegen. Pittige wandelingen en gastvrije overnachtingsplekken, wat wil je nog meer?

Uniek aan deze reis

  • Vier geheel verschillende wandelgebieden
  • Hardangerfjord en Sognefjord
  • Rustige autoritten door geweldig mooi landschap
  • Mooi gelegen hotels
  • Rondane Nationaal Park
  • Werelderfgoed in Rjukan
  • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Noorwegen - Zuid Noorwegen

Beknopt programma van deze reis:

  • Dag 1 aankomst in Rjukan
  • Dag 2 en 3 rondwandelingen Rjukan
  • Dag 4 rit naar Hovringen
  • Dag 5 en 6 rondwandelingen Hovringen
  • Dag 7 rit via Sognefjord naar Stalheim
  • Dag 8 en 9 rondwandelingen Stalheim
  • Dag 10 rit naar Ulvik aan Hardangerfjord
  • Dag 11 rondwandeling Ulvik
  • Dag 12 naar huis of verlengen in Bergen 

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1

Aankomst in Rjukan aan de rand van het Hardangervidda Nationaal Park. Rond 1910 is hier de eerste grootschalige waterkrachtcentrale van Noorwegen gebouwd rond de meer dan 100 m hoge Rjukanfoss (waterval). De opgewekte energie kon nog niet worden getransporteerd met hoogspanningsleidingen en werd daarom ter plekke gebruikt om kunstmest te fabriceren. Noorse Salpeter was in die tijd een begrip en werd over de hele wereld verkocht. De kleurrijke houten huisjes en villa's, resp. voor de arbeiders en de ingenieurs, en de oude fabrieksgebouwen zijn nu Unesco Werelderfgoed.
Na aankomst kun je een rondwandeling van ca. 4 km door het plaatsje maken.

Overnachting in

Rjukan

Dag 2

Je neemt de bus naar Rjukan Fjellstue (10 km) en begint daar aan de Sabotørstien, een wandelpad dat min of meer de route volgt van de Heroes of Telemark, die in de Tweede Wereldoorlog de Duitse zwaar water fabriek gingen saboteren, om te voorkomen dat Nazi Duitsland een atoombom kon maken. De route gaat deels over de Hardangervidda hoogvlakte en eindigt bij de Krossobaan. Dit is de oudste gondelbaan van Noord Europa, gebouwd om de bewoners van Rjukan toegang te geven tot de hoogvlakte om te kunnen vissen, jagen en bessen te verzamelen. En om in de winter in de zon te kunnen wandelen. Het dal van Rjukan is namelijk zo diep, dat de zon de huizen in de winter niet kan bereiken. Je kan met de gondel of te voet afdalen en loopt vervolgens door het langgerekte Rjukan, langs de kleurrijke huizen en andere bezienswaardigheden. Wandeling 16 km, 400 m stijgen en 950 m dalen, 6 uur lopen. Als je met de gondel afdaalt is het 3 km en 500 m dalen minder.

Overnachting in

Rjukan

Dag 3

Vandaag staat de Gaustatoppen op het programma, een begrip onder Noren. De karakteristieke berg ligt vlak ten zuiden van Rjukan en in de omgeving zijn er geen andere hoge bergen. Daarom heb je vanaf de top van 1883 m, bij helder weer, zicht over een zesde deel van het Noorse grondgebied. Vanwege de lichtgekleurde rotsen en de raket op de top, ook wel de Mont Ventoux van het Noorden genoemd (al kan je hem niet op de fiets bedwingen).
Voor de makkelijkste beklimming, parkeer je op 1175 m hoogte en loopt op en neer naar de top over een bijzonder stenig pad. Soms een handje erbij, maar ook stukken met zogenaamde Sherpatrappen, aangelegd door Nepalezen. Boven is een café op 1830 m hoogte. Wandeling 10 km, 650 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen. De echte top is nog een stukje verder, maar dat is een lastig klauterstuk dat niet voor iedereen is weggelegd.
Je kan ook op een andere (leukere) plek beginnen en er een pittige rondwandeling van maken van 18,5 km met 1150 m stijgen en dalen, 8,5 uur lopen. Morgen kan je gelukkig uitrusten.

Overnachting in

Rjukan

Dag 4

Het is vandaag een lange rit naar Hovringen (ca. 380 km), maar wel een rit van ongekende schoonheid. Langs de Hardangervidda rij je naar Valdres en vandaar, over de Norwegian Scenic Route Valdresflye, de Jotunheimen in. Vanuit het café (lekkere taart!) op de Valdresflye, het hoogste punt van de route op 1389 m, heb je zicht op de besneeuwde toppen van de Jotunheimen en het blauwe Gjendemeer. Langs de woeste Sjoa rivier daal je af naar Gudbrandsdalen en rijdt aan de overkant omhoog naar de nederzetting Hovringen, net boven de boomgrens, aan de rand van Rondane Nationaal Park.

Overnachting in

Hovringen

Dag 5

Hovringen is een uitgestrekte nederzetting van verspreid staande huisjes en fjellstue's met wandelroutes er doorheen. Vroeger was dit de plek waar de boeren uit het dal de koeien in de zomer naar toe brachten. Terwijl ze in het dal hooi voor de lange winter verzamelden, konden de koeien hier ongestoord grazen. Op de seters werden ze gemolken en werd er kaas gemaakt, net als in de Alpen op de almen. Omdat er geen grote bomen in Hovringen staan heb je weids uitzicht over de bergen in de omgeving, bv. de karakteristieke Blåhøi met grote zendmast (1668 m). Je maakt een tocht vanuit en door Hovringen rondom de Vardfjell (1116 m), met een min of meer platte bovenkant. Aan de andere kant daal je af naar de Dovrehytta, een leuke plek om wat te drinken, helaas maar enkele weken per seizoen geopend. Terug door het dennenbos. Wandeling ca. 12 km, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Hovringen

Dag 6

De route gaat eerst naar Putten Seter, een gezellige plek voor koffie met wafels. Je ziet de top van de langgerekte berg Formokampen dan al liggen. Op 1428 m staat een enorme steenman en heb je uitzicht over alle 2000-ers van Rondane Nationaal Park. Langzaam dalend ga je terug naar je comfortable verblijf in Hovringen. Wandeling ca. 17 km, met 700 m stijgen en dalen, 6 uur lopen. Je kan de top ook overslaan, bv. bij slecht weer. Of juist een langere wandeling over de langgerekte top maken.

Overnachting in

Hovringen

Dag 7

Vanuit de bergen rij je vandaag naar de Sognefjord (ca. 300 km). En weer een bijzondere, scenic route, namelijk dwars door de Jotunheimen over de Sognefjellsvegen, met als hoogste punt 1434 m. Langs de Norwegian Scenic Routes zijn op gezette tijden bijzondere pauze- of uitzichtplekken aangelegd, die een stop waard zijn. Gletsjers, bergen, watervallen en meren begeleiden je op de tocht naar de indrukwekkende Sognefjord, met ruim 200 km de langste fjord van Noorwegen. Met een elektrische veerpont naar de overkant en via Laerdal (met leuk oud centrum) naar Flam. Vlakbij Flam kan je een wandeling maken naar Hovdungo (ca. 8 km, 400 m stijgen en dalen), waar je schitterend zicht over de Sognefjord hebt, ver van de drukte. Het is dan niet ver meer naar het bijzondere Stalheim, met naast het hotel een openluchtmuseum.

Overnachting in

Stalheim

Dag 8

Vanuit het hotel loop je, met onderweg mooie uitzichtpunten, via het vervallen boerderijtje Nali, naar Jordalen. Na de kleine nederzetting stijg je tot bijna 1000 m en begint dan te dalen door het Brekkedalen, dat uit komt bij Stalheim. Bovenop loop je door de kale bergen, met mooi uitzicht. Na een tijdje afdalen kom je via wat zomerboerderijen terug in de bossen. Wandeling ca. 20 km met 800 m stijgen en dalen.
Een andere optie is de relatief vlakke Kongeveien naar Haugsvik, de postroute langs eeuwenoude boerderijen, met mooi zicht over de vallei. Na ca. 5,5 km kom je uit bij een groot meer, waar het goed picknicken is. zelfde weg terug.

Overnachting in

Stalheim

Dag 9

De wandeling naar Bakkanosi is een klassieker in Noorwegen en niet kinderachtig. Eerst rij je naar het beginpunt (15 min rijden). Vanuit gehucht Jordalen op 500 m hoogte beginnen je te stijgen, eerst nog door bos, dan door weidegebied om te eindigen in de kale bergen. Na wat bergmeertjes bereiken je het einddoel: het uitzichtpunt waar je vanaf 1400 m hoogte bijna loodrecht naar beneden kijkt in de smalle Naeroyfjord. Uiteraard zie je nog veel meer, maar de blik in de diepte zal je het langst bijblijven. Na een lange pauze, dezelfde weg terug. Wandeling ca. 18 km, 900 m stijgen en dalen, 8,5 uur lopen.

Overnachting in

Stalheim

Dag 10

Kort ritje van 75 km naar Ulvik, gelegen aan de Ulvikfjord, een zijarm van de Hardangerfjord. Vroeger vertrok hier de veerpont naar de overkant van de Hardangerfjord. Na aanleg van de Hardangerbrua, een stuk verderop, is het rustig in Ulvik. Vanwege het gunstige klimaat in deze beschutte zijarm, is Ulvik omgeven door appel boomgaarden.
Tijd genoeg voor een mooie wandeling over schiereiland Asen met een verlenging naar een uitzichtpunt waar je recht naar beneden kijkt op een boerderij langs de fjord, die alleen per boot bereikbaar is. Terug door boerenland. Wandeling ca. 10 km, 350 m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen.
Je kan ook een kajak huren bij het hotel en de omgeving vanaf het water verkennen.
Voor na het eten is er nog een kort rondje langs de highlights van het dorp uitgezet.

Overnachting in

Ulvik

Dag 11

Voor een echte uitsmijter rijd je 30 km naar Kinsarvik. Hier neem je de bus naar Lofthus (10 km) en begint aan de koninginnen etappe: Queen Sonja’s Panorama Hiking Trail, in Noorwegen bekend als Dronningstien. Vanaf de fjord met de vriendelijke appel boomgaarden gaat het gelijk flink omhoog, over smalle bergpaadjes, die overgaan in de Monnikstrappen. Deze 616 treden zijn in de 13e eeuw aangelegd door Engelse monniken om de toegang tot de Hardangervidda te vergemakkelijken. Eenmaal boven op de rand van de Hardangervidda heb je onwaarschijnlijk mooi uitzicht over de Hardangerfjord en de verre omgeving. Hier loop je door een kaal en rotsachtig berglandschap. De afdaling naar Kinsarvik is eenvoudig, grotendeels over een gravelweg. In Kinsarvik heb je wel een drankje verdiend voor je terug rijdt naar het hotel in Ulvik. Wandeling 19 km, 1150 m stijgen en dalen, 9 uur lopen.

Wil je het op de laatste wandeldag van deze vakantie iets rustiger aan doen, dan kan je vanuit het hotel naar Jonstolen lopen. Eerst door de appelboomgaarden, waar je eventueel appelsap en cider kunt proeven en kopen. Dan behoorlijk steil omhoog door ruige bossen om tot slot uit te komen op een stille hoogvlakte, met wat kleine huisjes op 640 m. Hier heb je geen idee dat je zo dicht aan de fjord zit. Eventueel kan je nog doorlopen naar de Kristinuten van 900 m, voor het ultieme uitzicht. Terug via dezelfde route. Wandeling ca. 10 km, 625 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen. Naar Kristinuten 3,5 km met 300 hoogtemeters extra.

Overnachting in

Ulvik

Dag 12

Na het ontbijt eindigt het arrangement.
Leuk om deze wandelvakantie te verlengen met een verblijf in de stad Bergen, waar we overigens een mooie wandeling hebben uitgezet.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze trip op zeer verschillende plekken, altijd op een kamer met eigen badkamer.
In Rjukan is dit een klein huisje aan de rivier, aan de rand van dit bijzondere plaatsje.
In Høvringen word je vriendelijk ontvangen in een sfeervolle fjellstue met onbeperkt uitzicht op de fjells. Alles is ingericht op wandelaars, met een droogruimte voor natte spullen en een sauna voor de stramme spieren.
In Stalheim ben je te gast in een groot, historisch hotel op een heel bijzondere plek, met uitzicht op een diep dal, de uitloper van de Naeroyfjord.
Tot slot overnacht je in Ulvik direct aan de Hardangerfjord. Vanuit je kamer kan je op elk moment een duik nemen.

Over de maaltijden

In Rjukan zijn er geen maaltijden inbegrepen. Er is een keukentje om zelf iets klaar te maken, maar je kan ook in het plaatsje uit eten.
Op de afgelegen plekken Hovringen en Stalheim zijn een Noors ontbijtbuffet, lunchpakket en goed diner inbegrepen. 
In Ulvik zijn ontbijt en diner ook inbegrepen. Op loopafstand is een supermarkt om wat in te kopen voor je lunchpakket.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • 8 ontbijten
  • 8 diners
  • 6 lunchpakketten
  • digitale SNP reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • vervoer ter plekke, incl. tol
  • persoonlijke uitgaven en eventuele entrees
  • verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

We hebben een aantal pittige en fraaie wandelingen uitgewerkt voor deze vakantie in Noorwegen. De paden zijn vaak stenig en kunnen steil en lastig zijn. De hoogteverschillen kunnen aanzienlijk zijn. Bergwandelervaring is dus nodig.
Van de wandelingen is geen uitgebreide beschrijving. De routes kun je prima vinden met de SNP Reis app en de markering en bewegwijzering ter plekke. 

In Ulvik kun je behalve wandelen ook een fiets of kajak huren. Je kunt in het outdoorcentrum dat bij het hotel hoort diverse excursies en activiteiten boeken.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. In Rjukan kan je het Vemork museum bezoeken en je verdiepen in de interessante geschiedenis. Of je gaat naar het Visitor Centre van het Hardangervidda NP en maakt een boottocht op het enorme Mosvatn meer. In Hovringen kan je nog wel een dag wandelen. In Stalheim kan je prima een rustdag plannen in het hotel, of naar Gudvangen gaan en een fjordcruise in de fluisterboot maken. In Ulvik kun je bijvoorbeeld een dagje gaan kajakken of een extra wandeling maken.
Na afloop kan je de reis verlengen met een bezoek aan de leuke stad Bergen of Oslo. 

Extra's

Verlengingshotels

Thon Hotel Spectrum (Oslo)

Het Thon Hotel Spectrum in Oslo is een modern hotel met 151 comfortabel en sfeervol ingerichte kamers. Het hotel heeft een ontbijtruimte en een leuke patio waar gedineerd kan worden.

Grand Hotel Terminus (Bergen)

Klassiek hotel uit 1928, gelegen naast het centraal station van Bergen en midden in het centrum van deze levendige en interessante stad. Onlangs is het hotel van top tot teen gerenoveerd waarbij alle authentieke details weer in volle glorie zijn hersteld.

Thon Hotel Parken (Kristiansand)

Mooi gelegen stadshotel op steenworp van de kathedraal van Kristiansand.Tevens op loopafstand van het treinstation en de veerboot havens.
Het centrum van Kristiansand is een bezoek waard en je wandelt zo de natuur in. De ene kant op zijn de bossen en meren, de andere kant op loop je over een ruig kustpad. Aan de rand van het centrum is er een mooi strand.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met je eigen auto naar Noorwegen gaat kun je kiezen uit een aantal veerverbindingen.

Klik hier voor een overzicht van de veerboten naar Noorwegen

Vanuit Oslo is het nog ca. 180 km rijden naar Rjukan.
Vanuit Larvik is het nog ca. 170 km rijden naar Rjukan.
Vanuit Kristiansand is het nog ca. 285 km rijden naar Rjukan.

Op de laatste dag is het vanuit Ulvik
ca. 375 km naar Oslo en Larvik,
ca. 400 km naar Kristiansand en
ca. 150 km naar Bergen (ferry naar Hirtshals in Denemarken).

Je kan eventueel een nacht bijboeken in Oslo, Bergen of Kristiansand, alle drie interessante steden.

Rijden in Noorwegen is erg mooi en gaat niet snel. Reken op 60 km/uur gemiddeld, tenzij je op een van de weinige snelwegen zit, bv. van Oslo naar het noorden. 
Op een aantal wegen en bij sommige bruggen of tunnels wordt tol geheven door je kenteken te scannen. De tol wordt geïnd door je op www.epass24.com aan te melden. 

In Noorwegen rijdt al meer dan 1 op de 5 auto's elektrisch.
Opladen (DC snel laden of AC gewoon laden) is geen enkel probleem. Misschien niet direct bij de hotels, maar altijd in de buurt. 

Veerboot informatie

Klik hier om een veerboot te reserveren.

Wij raden aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Oslo.
Als je de huurauto in Bergen kunt inleveren, is het een optie om van Bergen terug te vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je hebt voor deze reis een huurauto nodig. 

Van Oslo is het ca. 180 km rijden naar Rjukan.
Op de laatste dag is het ca.365 km van Ulvik naar Oslo en 150 km naar Bergen.

Je kan eventueel een nacht bijboeken in Oslo of Bergen, beide interessante steden

Rijden in Noorwegen is erg mooi en gaat niet snel. Reken op 60 km/uur gemiddeld, tenzij je op een van de weinige snelwegen zit. 
Op een aantal wegen en bij sommige bruggen of tunnels wordt tol geheven door je kenteken te scannen. Dit wordt via de verhuurmaatschappij verrekend. 

In Noorwegen rijdt al meer dan 1 op de 5 auto's elektrisch. Opladen (DC snel laden of AC gewoon laden) is geen enkel probleem. Misschien niet direct bij de hotels, maar altijd in de buurt.
Daarom is het huren van een elektrische auto inmiddels populair (want rijdt veel fijner en schoner dan fossiel).

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

 klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Dit arrangement kun je starten van begin juni tot eind september. In juni en september is het over het algemeen goed weer en het is heerlijk rustig, maar er kan nog wat horeca, en andere voorzieningen, gesloten zijn. In het echte hoogseizoen, in juli en augustus, is alles geopend.

Vanwege vragen over de veiligheid is de Krossobanen in Rjukan voor onbepaalde tijd gesloten. 

Ga je binnenkort op reis naar Noorwegen bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/noorwegen. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/noorwegen/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt je vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Noorwegen - Zuid Noorwegen

Wandelrondreis langs de Mont Ventoux van het Noorden

Wandelvakantie met (huur)auto langs cabin, fjellstue en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.