Actieve rondreis met auto langs hotels
Uniek aan deze reis
- Wandel in Rondane NP
- Boottocht in de fjorden
- Goed te combineren met de veerboot Eemshaven-Kristiansand
- Rijd door arctische landschappen
- Verblijf in drakenhotel
Je verblijft in drie totaal verschillende, maar typisch Noorse accommodaties. Alle kamers hebben privé badkamer.
In Hovringen word je vriendelijk ontvangen in een sfeervolle Fjellstue met fraai uitzicht op de bergen. Alles is ingericht op wandelaars, met een droogruimte voor natte spullen en een sauna voor de stramme spieren.
In Balestrand overnacht je in een hotel met zicht op de fjord.
In Dalen ben je te gast in een historisch, houten hotel met alle comfort.
Bij dit arrangement zijn alle ontbijten inbegrepen. In Hovringen is tevens het diner inbegrepen en krijg je een lunchpakket mee. In Balestrand kan je zelf een eethuisje zoeken. In Dalen kan je uitstekend eten in het hotel zelf; in het dorp Dalen zijn verder nog enige eenvoudige eetgelegenheden.
Bij Hovringen kan je vooral mooi wandelen. Bij Balestrand in de Sognefjord en Dalen zijn er meer excursies te maken met boten en kan je ook fietsen..
U kunt overal extra dagen bijboeken en Noorwegen leent zich prima voor een wat langere rondreis. We raden met name Balestrand aan, een erg leuk dorpje aan de fjord met leuke excursiemogelijkheden met de boot.
Hovringen leent zich voornamelijk voor het maken van extra wandeltochten door NP Rondane. In Dalen verblijft u in een bijzonder, historisch hotel en zijn er vele uitstapjes mogelijk in de omgeving.
Het Thon Hotel Spectrum in Oslo is een modern hotel met 151 comfortabel en sfeervol ingerichte kamers. Het hotel heeft een ontbijtruimte en een leuke patio waar gedineerd kan worden.
Klassiek hotel uit 1928, gelegen naast het centraal station van Bergen en midden in het centrum van deze levendige en interessante stad. Onlangs is het hotel van top tot teen gerenoveerd waarbij alle authentieke details weer in volle glorie zijn hersteld.
De afstand van Utrecht naar Hovringen is ca. 1700 km, als je door Denemarken en Zweden rijdt zonder veerboot. Je kan bij alle accommodaties parkeren.
Een fijne verbinding is de nachtboot van Eemshaven naar Kristiansand.
Je komt om 10 uur aan in Kristiansand. Van Kristiansand is het 600 km naar Hovringen. Hoewel het grootse deel over snelwegen gaat is dit een lange dag rijden. Je kan overwegen in Oslo te overnachten om de stad nog te kunnen bekijken.
Op de laatste dag kan je vanuit Dalen het vertrek van de veerboot om 15.30 uur prima halen.
Als je per boot naar Oslo vaart (vanuit Kiel of Denemarken), houd er dan rekening mee dat het vanaf Oslo nog zeker 5 uur rijden is naar Hovringen.
NB. Noorwegen is het land met de meeste elektrische auto's. Opladen is geen enkel probleem. Misschien niet direct bij de hotels, maar altijd in de buurt.
Voor alle veerbootverbindingen naar Noorwegen en Zweden kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen..
Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP-arrangement bevestigd is.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo Gardermoen.
SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000
Vliegen op Oslo - Gardermoen
Vanaf vliegveld Oslo - Gardermoen rijd je per huurauto naar de eerste accommodatie in Hovringen (ca. 275 km). Van de laatste accommodatie in Dalen naar vliegveld Gardermoen is het ca. 280 km rijden.
Nota Bene
Houd er rekening mee te dat je in Noorwegen met de vele bochtige wegen in een uur gemiddeld niet meer dan 50 km af kunt leggen. Alleen rond Oslo zijn er snelwegen, waar je 100 km per uur mag.
Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.
klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.
Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.
U kunt deze reis op elke dag starten van eind juni t/m begin september. Eind juni en juli zijn qua daglicht en vaak ook qua weer de beste maanden in de korte Noorse zomers. Ook augustus is natuurlijk nog een zomermaand, maar de dagen worden dan alweer wat korter. Ondanks de wat kortere dagen is september met zijn opkomende herfstkleuren in de bergwouden ook een schitterende reisperiode. Normaal gesproken kunt u vanaf eind juni de meeste wandelingen in NP Rondane (bij Hovringen) wel maken.
In juni en september is het over het algemeen goed weer in de beschutte Sognefjord en het is er dan heerlijk rustig. Een aantal voorzieningen is in deze periode niet geopend. In het echte hoogseizoen, tussen 20 juni en 20 augustus, is alles geopend, varen er meer boten en rijden er meer bussen voor eventuele excursies.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar zuid-Noorwegen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Noorwegen erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Noorwegen geldig is, dan kunt u een kortetermijnverzekering afsluiten aan de grens.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt u vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).
SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten