Marokko - Sahara, 9 dagen De stilte van de woestijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie met kamelen

Wandeltocht door de Marokkaanse Sahara. Wandel door de onmetelijke leegte van pastelkleurige rotspartijen en tafelbergen, gouden duinen en groene oases, in gezelschap van voortsjokkende kamelen. Maak kennis met verschillende soorten woestijn en de eeuwenoude leefwijze van de woestijnbewoners. Geniet ’s avonds bij een kampvuurtje met een glas muntthee van de rust, de stilte en de prachtige sterrenhemel.

Uniek aan deze reis

  • Alle facetten van de woestijn
  • Amper door toeristen bezochte uithoek van Marokko
  • Kamperen onder de sterren
  • Ultieme woestijnbeleving
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Sahara

Na aankomst op het vliegveld van Ouarzazate reis je de volgende dag door het vulkanische landschap van het Saghro-gebergte naar het zuiden. Vanaf Agdz rijden we parallel aan de rivier de Drâa, door de vruchtbare groene Drâa-vallei waar dadelpalmen het uitzicht bepalen.

In het zuidelijkste puntje van de vallei begint onze woestijnexpeditie. Met kamelen voor de bagage en onder deskundige begeleiding van een Berbergids maak je een vijfdaagse wandeltrektocht door de Marokkaanse Sahara. Je maakt kennis met verschillende soorten woestijn: de 'erg' (zandduinen) en de 'hamada' (steenwoestijn). Ver van de bewoonde wereld kampeer je onder prachtige sterrenhemels. Het leven in de woestijn is eenvoudig en verloopt al eeuwen op dezelfde wijze. Tijdens de trektocht door de Sahara ben je uitstekend in de gelegenheid om op een rustige manier kennis te maken met de woestijn en haar oorspronkelijke bewoners. Dit deel van de woestijn is traditioneel het woongebied van de Oulad Yahia- en Roha-stammen. Geregeld zie je hun 'khaima's' (zwarte tenten). Misschien geniet je onderweg wel van de traditionele gastvrijheid van de nomaden.

Een trektocht door de Sahara betekent tijdelijk afzien van luxe, maar de bijzondere ervaring compenseert dat ruimschoots. De wandelingen zijn op zich niet zwaar, maar het terrein en de warmte zijn factoren die de tocht toch inspannend kunnen maken. Daarom gaat er ook een rij-kameel mee, voor het geval de vermoeidheid toeslaat. Aan het einde van de trektocht wacht je in Zahora aan de rand van de woestijn en verscholen in de palmenoase, het comfort van een vriendelijk hotel en kun je het stof van je afspoelen met een verfrissende duik in het zwembad. Ten slotte reis je via de Drâa-vallei terug naar Ouarzazate.

Dag 1

Aankomst in Ouarzazate. Je wordt per taxi van het vliegveld naar het hotel buiten de stad gebracht.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 2

Je wordt van Ouarzazate naar Zagora gebracht, door de schilderachtige Drâa-vallei. Via Zagora, de laatste grote stad in het zuiden van Marokko, rijd je vervolgens naar het beginpunt van de woestijntrek. Bij aankomst in het eerste woestijnbivak maak je kennis met de kamelendrijver en gids en de kamelen waarmee je de komende dagen de woestijn in trekt. Het eerste bivak ligt in de buurt van een nog bewoonde 'ksar' (ommuurd dorp). Je kunt hier je tent opzetten of heerlijk onder de blote sterrenhemel slapen.

Overnachting in

Woestijn nabij Ouled Driss

Dag 3

Zodra het ’s ochtends licht wordt, breken we het kamp op. Als de kamelen zijn opgezadeld, gaat de karavaan op weg. Schijnbaar moeiteloos sloffen de kamelen door het mulle zand van de zandduinen van de Erg Smara. De eindeloosheid van het duinengebied is indrukwekkend. Voor de siësta zoeken we de schaduw op van een van de acacia’s die op de duintopjes groeien.

Aan het einde van de middag bereik je een vlakte, waar de waterput van Ouled Naam het enige teken van leven is. Het is de grootste waterput van de streek; de nomaden komen van heinde en verre om hier water te tappen. Niet zelden heeft een familie er haar tenten opgeslagen en kunnen we er een kopje thee drinken. Vlak bij de put slaan ook wij onze tenten op. De kamelen worden afgeladen en krijgen wat bewegingsvrijheid voor de nacht. De begeleiders toveren met eenvoudige middelen een smakelijke maaltijd 'op tafel'. Met twijgjes wordt een klein vuurtje aangelegd en al snel valt de duisternis in en komen een voor een de sterren tevoorschijn. Onder het genot van een geurig glaasje muntthee ervaar je de rust en de stilte en kijk je naar de prachtige sterrenhemel hoog boven je. Wandeling 20 km, 6,5 uur.

Overnachting in

Woestijnbivak bij Ouled Naam

Dag 4

Vandaag steek je eerst een grote, spaarzaam begroeide grindvlakte over, een zogenoemde hamada. Geleidelijk komen de eerste heuvels dichterbij. Je volgt de droge rivierbedding, van Assif-n'-Boutekaoute, en passeert de waterput 'Tigiiste', met een mooie oude tamarisk. Dan loop je om een afgetopte tafelberg heen, de Taferdoute Mouzarif. Je volgt de kloof van Oued Azigza, waar je in de luwte van de vallei de tent opzet. Wandelduur 5 uur.

Overnachting in

Woestijnbivak bij Bou Tanoult

Dag 5

Vandaag wacht een niet al te lange wandeling. Je steekt een lage, rotsachtige bergrug over en bereikt de relatief groene vallei van Tafraoute, met hier en daar een eenzame boerderij en zelfs een schooltje! Kinderen uit de buurt komen dan ook nieuwsgierig een kijkje nemen. We slaan ons kampement op aan de rand van deze vallei. Wandelduur 4 uur.

Overnachting in

Woestijnbivak bij Tafraoute

Dag 6

Vandaag wacht de dag met de grootste hoogteverschillen. Die kom je tegen als je geleidelijk aan naar de kam loopt van de eindeloos lange bergketen van de Jbel Bani. Eenmaal op de pas Tizi n'Dijnya, kijk je uit over de hamada van Faija, met aan de overzijde de markante piek van de Jbel Zahora, die boven de van hitte trillende lucht oprijst. Dat is het eindpunt van de trekking. Via een stenig pad zoekt de gids voorzichtig een weg naar beneden. Aan de voet van de berg zet je de tenten op. Wandeling: 250 m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Woestijnbivak bij Dijnya

Dag 7

In alle vroegte wordt voor de laatste keer het kampement opgebroken en aanvaard je de lange oversteek van de hamada van Faija. Tegen lunchtijd bereik je de palmenoase van Tilougui en daarmee de bewoonde wereld bij Zagora. Het avontuur in de woestijn zit er op; je neemt afscheid van de drijvers, de kamelen en van de woestijn. Daar neem je je intrek in een heerlijk hotel midden in de palmenoase aan de voet van de Jbel Zahora en kun je het stof en de vermoeienissen van je af spoelen met een duik in het zwembad. Wandelduur 4 uur.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Dag 8

Na een kalme ochtend in de palmenoase van Zagora word je ’s middags door de prachtige vallei van de Drâa en over de bergpas van de Jbel Saghro terug naar Ouarzazate gebracht, waar je nogmaals overnacht in de mooie riad, net buiten de stad.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 9

Het arrangement eindigt met een vroege transfer naar het vliegveld van Ouarzazate.

NB Programma

Met het hier beschreven dag-tot-dag-programma geven we je een indruk van wat je tijdens je reis in Marokko kunt verwachten. Realiseer je wel dat  de exacte dagtrajecten afhankelijk zijn van weer, plaatselijke omstandigheden en je conditie. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar een gelijkmatige verdeling van de looptijden over de verschillende dagen. Maar, omdat de route noodzakelijkerwijze moet worden afgestemd op aanwezige waterputten, schaduwplekken en eten voor de kamelen, is een evenwichtige verdeling van de trajecten niet altijd mogelijk.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft 3 nachten in een goed hotel op tweepersoonskamers met eigen badkamer. De eerste en laatste nacht verblijf je in een een fraaie riad die buiten de stad Ourzazate op een rustige plek ligt. De riad beschikt over een zwembad, een restaurant  en een ommuurde tuin.  Buiten Zagora, aan de voet van de Djbel Zagora, verblijf je na de trekking 1 nacht middenin de palmeraie in een sfeervolle kasbah, omgeven door een groene en bloemenrijke tuin, met schaduw en zwembad, terras, bar, nomadentent.
In de woestijn gaan we wildkamperen. Er zijn dan geen sanitaire voorzieningen. Je slaapt in een één- of tweepersoonstent of onder de sterrenhemel. Er wordt voor schuimrubber matrasjes gezorgd. Het is echter raadzaam zelf toch een isolerend matje mee te nemen. Voor een slaapzak moet je zelf zorgen. Er wordt voor een kooktent en een kookuitrusting gezorgd.

Over de maaltijden

Op de eerste dag verblijf je in Ouarzazate op basis van logies en ontbijt, op dag 8 obasis van half pension. Het diner en ontbijt worden verzorgd in het restaurant van het hotel.  Ook in Zaogora is het diner op dag 7 inbegrepen en dineer je in het restaurant van het hotel. Tijdens de woestijntrektocht zijn alle maaltijden inbegrepen vanaf het diner op dag 2 t/m de lunch op dag 7. De begeleiders tijdens de woestijntocht dragen zorg voor de bereiding van de maaltijden. Er is een eenvoudig (Frans) ontbijt, bestaande uit witbrood, boter, smeerkaas, honing en jam. De lunch is een picknick met salades, fruit, vis en brood. De kok heeft ook altijd een zak noten, dadels, vijgen of rozijnen mee. ‘s Avonds is er steeds warm eten: soep, een Marokkaans hoofdgerecht, dessert en natuurlijk thee.

De Marokkaanse keuken is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het daarin bereide gerecht gebruikt. Natuurlijk zullen we ook regelmatig van couscous genieten, gestoomd tarwegries met vlees en veel groenten. Er is ook altijd fruit; waar mogelijk vers, en anders gedroogd of uit blik. De gids heeft jodium bij zich waarmee het water veilig kan worden gemaakt voor consumptie. Voor de trek kun je flessen drinkwater inslaan.

Inbegrepen

  • 3 hotelovernachtingen op tweepersoonskamers met douche en wc, op basis van logies/ontbijt
  • diner in hotel op dag 7 en dag 8
  • 5 kampeerovernachtingen
  • alle maaltijden tijdens de woestijntocht (van diner dag 2 t/m lunch dag 7)
  • diensten gids (tevens drijver en kok)
  • 2 bagagekamelen voor bagagevervoer en 1 rijkameel per party van 2 deelnemers (2 bagagekamelen en 2 rijkamelen bij 3 deelnemers; 3 bagagekamelen en 2 rijkamelen bij 4 deelnemers)
  • alle transfers (per taxi of landrover)
  • gebruik tent en slaapmat
  • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • evt. entreegelden en fooien

Over de activiteiten

Deze Saharareis is niet echt zwaar, maar je hebt wel wat doorzettingsvermogen nodig. De afstand per dag is ongeveer 20 km, 5 à 6 uur lopen. Een enkele keer is de wandeling iets langer en wandel je 7 uur. Hoogteverschillen zijn nihil of klein, hooguit 250 meter. Het terrein en de warmte zijn echter factoren die verzwarend werken. Zo wandel je de eerste twee dagen grotendeels over zandduinen, wat tamelijk inspannend is. Voor het overige is het terrein stenig. De intentie is om 's ochtends een grotere afstand af te leggen dan 's middags omdat het 's ochtends wat frisser is. Het tempo ligt echter nooit hoog, zodat er voldoende tijd overblijft om van de natuur te genieten. Bovendien houden we op het heetst van de dag een lange pauze.
Er gaan kamelen mee voor de bagage. En voor elke 2 deelnemers gaat er een rijkameel mee waar je op kunt zitten als je moe bent. Bij 3 of 4 deelnemers gaan er 2 rijkamelen mee.

Extra dagen

Je kunt in Ouarzazate of in Zagora extra nachten bijboeken.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht vanaf Ouarzazate.

Royal Air Maroc vliegt bijna dagelijks van Amsterdam naar Ouarzazate met overstap.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Deze reis kan in het winterhalfjaar worden uitgevoerd, van 1 oktober tot half mei. De winterperiode, herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In de wintermaanden kunnen de nachten echter koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars.

Omdat je naar een Moslimland reis dien je rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle transfers conform het programma worden uitgevoerd per taxi of landrover.

Voor de transfers van je weekendtas of rugzak op de kameel, is het aan te raden om je tas of rugzak in een extra beschermhoes te verpakken; tegen het stof en om eventuele beschadiging te voorkomen. Bij 2 of 3 deelnemers gaan er 2 bagagekamelen mee, bij 4 deelnemers 3 bagagekamelen. Houd er rekening mee dat het aardig koud kan worden bij de reizen tussen december en februari: thermo-ondergoed is dan wel aan te bevelen. Ook voor de andere vertrekdata kun je het beste een dikke fleecetrui meenemen. Zorg ook voor een goed isolerende slaapzak (in de wintermaanden tot 0 graden isolerend. Ter plaatse zijn schuimrubberen slaapmatjes beschikbaar. De ondergrond in de woestijn is stenig, dus je ligt comfortabeler als je ook nog een eigen matje meeneemt. De keuze is aan jou. Als wandelschoeisel adviseren wij goede, hoogsluitende wandelschoenen. Dit vanwege het deels stenige terrein. Laat je bij twijfel adviseren in een buitensportzaak. Omdat er tijdens de wandelingen in de woestijn niet altijd sanitaire voorzieningen zijn, is het handig om antibacteriële handgel mee te nemen, natte doekjes en een aansteker (voor het verbranden van wc-papier).

algemeen:

  • niet meer dan 20 kg bagage
  • warme & luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
  • thermo ondergoed (winter)
  • slaapzak (in wintermaanden isolerend tot 0 graden)
  • lichte schoenen of sandalen, voor ‘s avond en in de steden.
  • toiletartikelen
  • zaklamp
  • klein handdoekje voor in de woestijn
  • eventueel zwemkleding
  • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
  • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
  • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
  • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken

voor de wandelingen:

  • stevige wandelschoenen met goede enkelbescherming en een stevige zool, bijvoorbeeld lichte bergschoenen.
    Schoenen met dunne zolen zijn absoluut ongeschikt! Een groot deel van de expeditie loop je over kiezelvlaktes, door stenige rivierbeddingen, een enkele keer door mul zand. De schoenen moeten ook goed ingelopen zijn anders zijn blaren onvermijdelijk
  • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
  • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
  • lippencrème met UV filter
  • dagrugzakje (min. 30 liter)
  • grote vel dfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
  • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld

Tref goede voorzorgsmaatregelen als je een camera meeneemt. Het fijne zand dringt overal in door.
Laat geen afval of toiletpapier slingeren onderweg en neem je lege batterijen weer mee terug naar Nederland.
N.b: Wij raden je aan op de heenreis in je handbagage de meest noodzakelijke toiletartikelen, ondergoed, tandenborstel etc. te doen, voor het geval je bagage er bij aankomst (nog) niet mocht zijn. Trek je wandelschoenen aan of vervoer ze ook in de handbagage.

18-9-23: De aardbeving 8 september heeft in Marokko veel leed en schade veroorzaakt. Na controle van de reis door onze lokale partner kunnen we meedelen dat gevolgen van de aardbeving geen consequenties voor deze reis hebben. De reis kan worden uitgevoerd.

Je wordt tijdens de trektocht begeleid door lokale gidsen en kamelendrijvers. Zij zorgen voor het bagagevervoer en de maaltijden. De gids zet de route uit, die onder normale omstandigheden overeenkomt met het beschreven dagprogramma. Sommige gidsen spreken gebrekkig Engels, andere Frans.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
  • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Je reis begint hier!

bagagekameel_en_een_rijkameel.jpg

Marokko - Sahara

De stilte van de woestijn

Wandelvakantie met kamelen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.