Canigou gezinsvakantie outdoor

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou Outdoor, 8 dagen Multi-actieve outdoorweek voor tieners

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Family specials

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Op een klein uurtje van de Middellandse Zee, daar waar het ruige gebergte van de Franse Pyreneeën vorm begint te krijgen, verblijf je een week op een gezellige familiecamping in de vallei La Rotja. Ver weg van alle verkeersdrukte, in het typische Franse dorpje Fuilla, met prachtig uitzicht op de imposante berg Le Canigou (2784m). Samen met andere gezinnen neem je deel aan uitdagende buitensportactiviteiten, zoals rotsklimmen, canyoning, via ferrata, en high ropes. Je overnacht in een ruime ingerichte tent; op vier avonden is het diner inclusief. Op de overige avonden kun je zelf koken of uit eten gaan in een van de vele restaurants in de buurt. Topweek voor tieners!

Uniek aan deze reis

 • Speciaal voor sportieve tieners
 • 300 dagen zon
 • Inclusief klimmen, boogschieten, abseilen, high ropes en tube
 • Optioneel: canyoning, MTB en via ferrata op verschillende niveau's
 • Vier avondmaaltijden inclusief
 • Grote ingerichte tent op buitensportcamping
 • Nederlandse instructeurs
Zwaarte
Comfort

Video | Canigou Outdoor vakantie

Een impressie van een verblijf op de Nederlandse camping Le Canigou. SNP heeft hier een kampement met vijf volledig ingerichte familietenten. Beleef en week vol avontuurlijke activiteiten.


Family special 10 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou

Mogelijk programma van deze week:

 • Dag 1 Aankomst op Camping Le Rotja en welkomstdiner
 • Dag 2 Abseilen XL en Boogschieten, daarna pizza's bakken
 • Dag 3 Canyoning (easy of medium, optioneel)
 • Dag 4 Uitslaapdag of Mountainbike (optioneel), in de middag High Ropes en Tuben
 • Dag 5 Via ferrata (easy/medium, optioneel), canyoning (hard, optioneel), pannekoekenavond
 • Dag 6 Canyoning (dagtocht, optioneel) of Via Ferrata (hard, optioneel)
 • Dag 7 Rotsklimmen en 's avonds afsluitende BBQ
 • Dag 8 Vertrek

Bovenstaand programma wordt ter plekke, in overleg, aangepast aan de omstandigheden.
Voor een uitgebreidere beschrijving kijk je bij de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst op de camping en rond 18 uur een welkomstborrel, gevolgd door een gezamenlijk diner.

Overnachting in

Fuilla

Dag 2

We beginnen de week meteen spectaculair met het Abseilen van mooie rotsformaties. Na een uurtje rijden kom je bij de plek waar het Abseilen plaatsvindt. Vanaf grote hoogte hebt je schitterend uitzicht over de verre omgeving. Goed gezekerd laat je je aan een touw langs de rotsen naar beneden glijden. Hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt.
In de middag gaan we bij de camping boogschieten.
Hongerig geworden? Komt goed uit...vanavond is het Self Made Pizza Avond !
Je kan vandaag alvast nadenken over wat je de komende dagen nog voor extra activiteiten wilt doen.

Overnachting in

Fuilla

Dag 3

Als je wilt kun je je inschrijven voor de canyoning voor beginners en licht gevorderden. Met de eigen auto rij je naar Molitg of de Galamus Kloof, die ideaal is voor Canyoning. Na aankomst word je in een wetsuit gehesen en begint het natte avontuur. In een schitterend decor glijd, spring en klauter je langs de rivier omlaag.

Overnachting in

Fuilla

Dag 4

Vandaag kan je een (optionele) mountainbike tocht maken in verschillende zwaartes.  's Middags is het tijd voor High Ropes op 15 min rijden van de camping in Marquixanes, klauteren en tokkelen op een hoog parcours door de bomen. Daarna tuben, lekker afkoelen door op een opblaasband de rivier af te zakken.

Overnachting in

Fuilla

Dag 5

Vandaag kan je je inschrijven voor een leuke via ferrata, waarbij je, ook weer goed gezekerd, langs een met stalen trapjes en kabels uitgezet parcours over de rotswand volgt. Vanaf grote hoogte hebt je schitterend uitzicht over de verre omgeving. Je kan ook kiezen voor een stevige canyoning. Wat het ook wordt: vanavond Pannekoeken !

Overnachting in

Fuilla

Dag 6

Als je vandaag niet kiest voor de optionele canyoning of Via Ferrata, heb je een vrije dag en kan je misschien naar het strand rijden.

Overnachting in

Fuilla

Dag 7

Vandaag moet je topfit zijn voor het rotsklimmen bij Tautavel. Het leuke van deze plek is dat je klimt boven het koele water van Le Verdouble. Als het te warm wordt op de steile kalkrotsen, neem je een koele duik.
In de middag kan je verder afkoelen aan zee of alsnog gaan shoppen in Perpignan, dat niet ver van de klimrotsen ligt.
Als je maar zorgt dat je op tijd op de camping terug bent voor de spetterende BBQ, de afsluiting van deze geweldige outdoor week.

Overnachting in

Fuilla

Dag 8

Na het ontbijt en een lichte opruimactie van de eigen familietent nemen we afscheid van elkaar en vertrekt ieder naar zijn volgende bestemming of begint aan de weg terug naar het noorden.

NB Programma

Afhankelijk van weers- en/of andere omstandigheden kan het programma veranderd worden. Bij overvloedige regenval of in geval van onweer, is dat zelfs noodzakelijk. Met name aan het begin en eind van het zomerseizoen, kan het voorkomen dat niet alle SNP tenten vol zitten. Het programma kan dan aangepast worden, om samen met andere camping gasten leuke groepen te vormen. 
De instructeurs van Canigou Outdoor nemen hierover de uiteindelijke beslissing en zullen zo nodig alternatieven aanbieden. Uiteraard geschiedt dit zoveel mogelijk in overleg met de deelnemende families.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je kampeert op Camping Le Rotja, die in Nederlandse handen is en ook veel Nederlandstalige gasten verwelkomt. Deze gezellige familiecamping ligt in de vallei van La Rotja en is ideaal voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. De camping beschikt over een verwarmd zwembad, pingpongtafels, speeltuin, veel zon en voldoende schaduw.
In het gezellige restaurant van camping Le Rotja worden verschillende maaltijden geserveerd, en je kunt genieten van een heerlijk glas wijn of een ijsje. Hier zullen we ook een aantal keer gezellig met elkaar eten. Verder beschikt de camping over ruime staanplaatsen, afgebakend door hagen en niet te vergeten, een modern en schoon sanitair.

Het SNP kampement bestaat uit 5 volledig ingerichte familietenten met keukenhoekje. Daarnaast is er een ingerichte keuken annex lounge tent. Hier vind je banken en tafels, gaspitten en koelkast, volledig servies, pannen en keukengerei, koffiezetapparaat, een waterkoker, verlichting en stroomvoorziening. Je kunt dus zowel bij je eigen tent koken als in de gezamenlijke keukentent. De ruime tunneltenten hebben twee slaapcabines en genoeg leefruimte voor het aantal personen in je gezin. Je vindt er een keukenblokje met 2 gaspitten, een kastje, een tafel met stoelen, een koelkast, verlichting en stroom (220V). Voor het slapen een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm) en 2 stevige eenpersoonsbedden voor de kinderen.

Lakens, handdoeken, kussens en slaapzakken of dekbedden dien je zelf mee te nemen. Als je met meer dan vier personen bent, krijg je een klein tentje om naast de grote tent te zetten (met extra slaapmatten). Dit kan ook bij een kleiner gezin, als een kind graag apart een tentje heeft.

Over de maaltijden

Ontbijt en lunch dien je zelf te regelen gedurende alle dagen. In de buurt kan je boodschappen doen; en vers brood is ‘s ochtends verkrijgbaar op de camping. Je hebt de keuze om gezamenlijk te ontbijten of bij je eigen tent.
Het avondeten is inbegrepen op 3 avonden. (zie dag tot dag programma). Op de overige 4 avonden kun je zelf iets koken, of uit eten in een van de vele restaurantjes in de buurt.
NB. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen zoals vegetarische of glutenvrije. Als je echt heel strikt glutenvrij moet eten, is het misschien handig even contact op te nemen om te kijken of dat in de beperkte camping keuken wel te realiseren is. Misschien is het dan beter als je zelf kookt.

Inbegrepen

 • gebruik van ingerichte familietent, incl. campinggelden en eindschoonmaak
 • 4x avondeten
 • 5 outdoor activiteiten (abseilen xl, boogschieten, high ropes, tube en klimmen)
 • diensten van Canigou Outdoor instructeurs
 • gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • gebruik ingerichte groeps-kooktent
 • SNP reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • vervoer ter plekke (met eigen auto)
 • beddengoed, kussens en handdoeken
 • overige maaltijden
 • eventuele extra activiteiten gedurende deze week
 • toeristenbelasting en afvalheffing
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reisverzekering

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting en afvalheffing ca. €1,35 per persoon per dag (boven de 18 jaar)

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze buitensportweek is bedoeld voor sportieve en avontuurlijke tieners (zonder hoogtevrees) vanaf 12 jaar (en hun ouders). Is er binnen het gezin een broertje of zusje vanaf 10 jaar, dan kan die ook mee, maar met het risico dat ze bepaalde activiteiten wellicht niet aankunnen. Sommige hard- en dagactiviteiten zijn vanaf 15 jaar.
Naast de SNP gezinnen kunnen er ook andere campinggasten aan de activiteiten meedoen. Daardoor is het vaak mogelijk groepjes te maken, zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. Niet alle activiteiten kunnen met de hele groep gemaakt worden. Bij canyoning is het max. aantal deelnemers per instructeur bv. 9 personen.

De outdoor organisatie heeft op de camping een basecamp met receptiebalie waar alle info en uitleg verkrijgbaar is, zodat er flexibel op alle wensen kan worden ingespeeld.
Je rijdt zelf, met eigen auto, naar de plek van de canyoning, de via ferrata, het rotsklimmen/abseilen (de reistijden bedragen tussen de 30 en 70 min. rijden, soms is vroeg vertrek nodig onder bepaalde omstandigheden). De andere activiteiten zijn op en om de camping.

Op een 'vrij' dagdeel kan je met je gezin, of meerdere gezinnen, er op uit trekken, bijvoorbeeld naar het strand, of het nabijgelegen, door Napoleon gebouwde Fort Liberia bezoeken. Daarnaast worden op de camping (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals pingpongtoernooi en jeu de boules, Kortom: je hoeft je nooit te vervelen !

Uitleg bij de activiteiten
Tijdens het canyoningen volg je klauterend, springend en glijdend, een beek, over en langs rotspartijen, soms ook abseilend langs een steile waterval naar beneden.
Bij een via ferrata maak je een tocht langs een bergwand, over metalen steuntjes, smalle paadjes en richels. Tijdens de gehele tocht ben je gezekerd middels een gordel en een touw, dat bevestigd zit aan permanent verankerde staalkabels. Er zijn korte klimpassages, waarbij je geholpen wordt door trappetjes en soms kun je van de ene rots naar de andere als een soort koorddanser.
Bij het rotsklimmen ben je alleen gezekerd aan een touw en klim je zonder verdere hulp op de rotsen omhoog. Als je boven bent kun je abseilend weer terug.

Optionele activiteiten
Er zijn ter plekke een aantal activiteitenpakketten bij te boeken en te betalen. Zo proberen we alle activiteiten aan te bieden op het juiste niveau.

Easy pakket - €82,- p.p. (geschikt voor beginnende outdoor enthousiastelingen) – vanaf 10 jaar.
1. Canyoning Easy (Galamus)
2. Via ferrata St. Martin
Hard pakket - €185,- p.p. (Fantastisch voor sportieve tieners en ouders) – vanaf 15 jaar.
1. Canyoning Medium (Anelles)
2. Canyoning Hard (Llech)
3. Via ferrata St Paul
Extreem Canyoning pakket - €239,- p.p. Actieprijs (de mooiste canyons van de Pyreneeën) – vanaf 15 jaar
1. Canyoning Medium (Anelles)
2. Canyoning Hard (Llech)
3. Canyoning Extreem (Taurinya of Cady)

Mountainbiken hebben we op 3 verschillende niveaus.
Easy € 34,- : ontdek de wereld van mountainbiken of beleef samen met je familie een avontuur op de mountainbike. Vanaf 10 jaar – 150 cm lang.
Medium € 37,- : ontdek alles wat mountainbiken te bieden heeft tijdens onze medium tocht. Vanaf 13 jaar – 150 cm lang
Hard € 42,- : deze tocht is voor de echte diehards onder ons, een fantastische mountainbiketocht langs de mooiste trails. Vanaf 15 jaar.

Geschikt voor kinderen

Deze actieve week is bedoeld voor gezinnen met kinderen ouder dan 12.
Als een van de kinderen in het gezin 10 of 11 is, en het kan het programma aan, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Extra dagen

Deze reis is uitsluitend per week te verlengen.

Speciale verzekering

Het is raadzaam je extra te verzekeren voor canyoning, via ferrata en klimmen.
Kies je voor een reisverzekering via SNP bij ASR, dan zijn alle activiteiten verzekerd. Voor meer informatie: klik hier.

 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Le Rotja in Fuilla is ca. 1375 km. 
Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om naar de begin- en eindpunten van de activiteiten te komen, heb je echt een (huur)auto nodig.
Dus als je met de trein naar Zuid Frankrijk wilt gaan, dien je daar een auto te huren bij het eindstation (bv. Perpignan of Toulouse).
Je ontmoet de groep op de camping.

NB1. Probeer de 'zwarte zaterdagen' op de Franse snelwegen te omzeilen

NB2. Er zijn geen laadmogelijkheden voor EV's op de camping. In de omgeving zijn wel (snel)laadstations.

Je kunt dit arrangement starten op een aantal zaterdagen in juli en augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende het arrangement. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuit en waterschoenen voor de canyoning, gordels en helmen voor het klimmen.
Zelf moet je o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (stevige wandel/sportschoenen voor het klimmen en de Via Ferrata). 
Een dagrugzak is noodzakelijk bij het klimmen, de Via Ferrata en mountainbiken, om lunch, water en regenjasje in mee te nemen tijdens de activiteit. Tijdens de canyoning nemen we aparte waterdichte rugzakken van de organisatie mee, waarin je je spullen kan doen.  

Mee te nemen:

 • lakens, kussenslopen en dekbedden (of warme slaapzak)
 • spullen voor persoonlijke verzorging
 • handdoeken
 • stevige wandelschoenen met goede zool (Via Ferrata en klimmen)
 • sluitende zwemkleding
 • warme en luchtige kleding
 • zonnepet, zonnebril en middelen tegen zonnebrand
 • dagrugzakje (min. 25 l.) 
 • grote veldfles of plastic flessen (min 2 liter, geen glas of metaal)
 • zaklamp
 • anti-insectenmiddelen
 • EHBO materialen voor persoonlijk gebruik (kleine hulpmiddelen als pleisters, pincet, paracetamol, sporttape etc.)

Deze week wordt geleid door ervaren Canigou Outdoor instructeurs. Dit zijn Nederlandse, gediplomeerde hoofdinstructeurs in de buitensport, met ruime ervaring op het gebied van o.a. klimmen, mountainbike, via ferrata en canyoning. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens deze week en doen er alles aan je vakantieplezier zo groot mogelijk te maken.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canigou gezinsvakantie

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou Outdoor

Multi-actieve outdoorweek voor tieners

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.