Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes
Uniek aan deze reis
- Fraaie rotsformaties
- Heerlijk kustpad
- Lekker vis en oesters eten
- Mooie vergezichten
- Prima hotels
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in mooi gelegen hotels en chambres d'hôtes, soms aan zee.
In Trevou-Treguignec en Lannion is de uitstraling wat minder, helaas is de keuze in accommodaties hier zeer beperkt.
Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet.
Elke ochtend staat er een Frans ontbijt klaar.
Lunchinkopen kun je onderweg doen in de plaatsjes waar je langs wandelt. Soms kan je ook lunchen in een eethuisje aan de route.
Voor het avondeten kan je in je onderkomen terecht of in een zelf gekozen, nabij gelegen eethuisje.
De wandelingen volgen voor het grootste deel de GR34 over het bijzonder fraaie kustpad Sentier des Douaniers, slechts af en toe gaat de route voor de afwisseling landinwaarts.
De bizarre rotsformaties, zoals bijvoorbeeld op het Ile Grande en bij Ploumanach, tarten ieders fantasie, en soms zelfs alle wetten van de zwaartekracht. Het kustpad slingert langs diepe rivierarmen, zoals die van Lezardrieux, langs fraaie baaien met gele zandstranden, prachtige haventjes, zoals die van Perros-Guirec en Port Blanc. De ontelbare eilandjes zijn bij laagwater te voet te bereiken. Vanwege de grote verschillen tussen eb en vloed, tot dertien meter, wandel je de ene keer over het strand en tussen de roodrose gekleurde granieten rotsen, en dan weer over de hoge, met heide en dennen begroeide kliffen.
De wandelingen zijn soms lang, maar het terrein kent weinig grote hoogteverschillen. Het loont de moeite zwemspullen mee te nemen.
Je kan bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het hotel bij Arcouest ligt pal aan zee en heeft een binnenzwembad. Ploumanac'h ligt op een van de mooiere plekken aan de Granite Rose en het hotel in Trébeurden kijkt uit over de oceaan.
Optionele transfer van het laatste hotel in Lannion naar de eerste accommodatie in Paimpol. Handig indien je hier de auto aan het eind van het arrangement wilt ophalen.
Voorwaarden:
De kosten zijn per transfer (max. 4 personen). Op zondag en (Franse) feestdagen is er een flinke toeslag.
De afstand Utrecht - Paimpol is ca. 950 km. Je kan de auto gedurende de week (gratis en niet bewaakt) parkeren buiten het centrum van het plaatsje.
Aan het eind kan je, door de week, met de bus (www.breizhgo.bzh , lijn 27, ca. 1 uur) van Lannion terug naar de auto in Paimpol.
Voor het weekend kan je een transfer bijboeken om op de laatste dag terug gebracht te worden naar Paimpol. Ook in het voor- en naseizoen kan het zijn dat de bus niet op een handige tijd rijdt. NB. Op zondag en (Franse) feestdagen is er een flinke toeslag
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je een heenreis naar Paimpol en een terugreis vanaf Lannion.
Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:
via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
De hotels in Paimpol en Lannion zijn op loopafstand van het station
NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. In voor- en naseizoen heb je het voordeel dat het rustiger is aan de Bretonse kust, maar het nadeel dat veel horeca en andere voorzieningen gesloten kunnen zijn.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bretagne ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).