Ardennen in de herst trailrun

België - Start-to-trail break Ardennen , 3 dagen Yomads trailrunning weekend

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Actief en avontuurlijk

Trailrunnen in de Ardennen

Ga een weekend mee op off-road avontuur in de Ardennen! Vergeet saaie straten en betonnen paden, tijdens dit weekend gaan we diep de natuur in. Vanuit een prachtig huis vertrekken we diep de bossen is. Tijden zijn niet belangrijk, genieten in de natuur juist wel. Tijdens dit weekend maken we een nighttrail, waarbij je een hoofdlamp kan testen. Op zaterdag en zondag maken we een ochtendtrail waarbij gebruik kan worden gemaakt van stokken. Dit weekend is zeer geschikt voor beginnende trailrunners. Mocht je een dag liever hiken in plaats van trailrunnen, geen probleem! Dit wordt een weekend genieten van the outdoors, maar daarnaast kun je ook een hoop leren over trailrunnen. Zo is er uitleg over lopen op GPS en eerste hulp bij trailongelukken.

Uniek aan deze reis

 • Spannende nighttrail
 • Trailrunweekend geschikt voor beginners
 • Verblijf in een luxe Ardense villa
 • Op pad met doorzetters met liefde voor de natuur
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

België - Start to trail break Ardennen

Deze reis in het kort:

Dag 1: Nighttrail

Dag 2: Trailfun, interessante workshops en pizza

Dag 3: Game time: Navigeren kun je leren!

Dag 1 Nighttrail

Vanaf vier uur ben je welkom in ons mooie verblijf in de Ardennen. Hier maken we kennis met elkaar bij een heerlijk vers bereid diner. Na het diner maken we een nighttrail in het donker, waarbij we hoofdlampen kunnen testen. Spannend!

Overnachting in

Coo

Dag 2 Trailfun, workshops en pizza

Vandaag vertrekken we na een heerlijk ontbijt geserveerd in ons luxe huis. We maken in de ochtend een trail in de mooie Ardense bossen. Hierbij is er de mogelijkheid voor het testen van stokken. Na de lunch is er een workshop over het lopen met GPS en eerste hulp bij trailongelukken. 
Vanavond dineren we gezellig bij een lokale pizzeria. 

Overnachting in

Coo

Dag 3 Navigeren kun je leren!

Voor de liefhebbers bestaat de warming up uit een krachttraining sessie in de tuin. Na het ontbijt gaan we aan de slag met een trailspel. Navigeren, samenwerken en inschatten van eigen kunnen zijn belangrijke elementen tijdens dit spel. Uiteraard staat ook vandaag genieten van het buitenzijn voorop! 
We sluiten vandaag af met een late lunch. Eind van de middag reizen we weer terug naar huis met een voldaan gevoel: met een big smile en vol nieuwe trailrun-kennis!

Overnachting in

Coo

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

We verblijven in een modern huis vlakbij de plaats Coo. Het huis bevindt zich direct aan de trails en heeft een panorama uitzicht over de Ardense heuvels. We verblijven in meerpersoonskamers (3-4 persoons kamers), waarbij ieder zijn eigen bed heeft. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Het huis beschikt over een gezellige huiskamer waar we gezellig samen kunnen ontbijten en lunchen en waar je lekker tot rust kan komen. 

Maaltijden

Op vrijdag avond wordt er een lekkere verse maaltijd gekookt door Mudsweattrails en op zaterdag avond gaan we uit eten bij de lokale pizzeria, waar de pizza's top zijn! Ontbijt en lunch wordt geserveerd in buffetvorm. 

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • 2 overnachtingen in een prachtig huis
 • Alle ontbijten & lunches
 • Welkomstdiner
 • Pizza diner 
 • Gebruik maken van (test)materiaal: Hoofdlampen, stokken en GPS-trackers
 • Workshops: lopen met GPS en eerste hulp bij trailongelukken
 • Optioneel: Warming-up zondag, krachttraining in de tuin
 • Gezellige groep like-minded Yomads
 • Begeleiding, hulp en advies van een Yomads en Mudsweattrails-reisleider

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Heen-en terugreis 
 • Drankjes tijdens pizza-diner en andere persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

Deze reis is geschikt voor de beginnende trailrunner. Loop jij ongeveer twee keer per week een rondje hard en geniet je van in de natuur zijn? Vind je het leuk om hier samen met gelijkgestemden meer kennis mee te maken? Ben je niet bang om een beetje af te zien? Dan is deze reis voor jou! 

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • De reisovereenkomst per mail en in Mijn SNP
 • 18 dagen voor vertrek ontvang je alle reisinformatie in Mijn SNP
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep om je mede Yomads alvast te leren kennen

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Ons huis dit weekend ligt in het dorp Coo in de Ardennen. Vanaf Utrecht is het 250km rijden. Parkeren kan bij de accommodatie. Een maand voor vertrek ontvang je een uitnodiging voor de WhatsAppgroep, hier kan je eventueel afspraken maken om te carpoolen met andere deelnemers van de reis. 

Trein informatie

Het is goed te doen om met de trein naar de accommodatie te reizen. Vanaf Maastricht station kan er met een tussenstop in Luik naar Coo worden gereisd. Acturele treininformatie kun je vinden op NS-InternationalDe locatie bevindt zich op 15 minuten lopen vanaf het station. 

Je ontvangt ruim van te voren een uitgebreide paklijst. Wat je in ieder geval nodig hebt zijn trailrunschoenen met een goed profiel en een drinkwatersysteem, bijvoorbeeld een camelback of softflasks om mee te nemen onderweg. 

Deze reis wordt begeleid door Mudsweattrails 'experts on the trails', samen met Cecile; de Sportieve Bourgondiër

Trailrunnen weekend Ardennen MudsweattrailsTrailrunnen Sportieve Bourgondier

 

 

Ga je binnenkort op reis naar België bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/belgie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/belgie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Trailrunschoenen nodig in de Ardennen

België - Start-to-trail break Ardennen

Yomads trailrunning weekend

Trailrunnen in de Ardennen

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.