Fietsvakantie over de Vennbahn Radweg

België, Duitsland, Nederland - Ardennen en Eifel, 7 of 8 dagen Fietsvakantie over de Vennbahn en andere spoortrajecten

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

In Europa, en België in het bijzonder, zijn op vele plaatsen voormalige spoorlijnen die al lang geen dienst meer doen, omgebouwd naar 'recreatief spoor voor langzaam verkeer', met andere woorden alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters. Omdat de spoorbeddingen destijds aangelegd zijn met maximaal 2% stijgingspercentage kun je hier dus fietsen over licht glooiende routes zonder intensieve hellingen. Maar pas op, deze glooiende spoortrajecten worden afgewisseld met pittige beklimmingen en afdalingen waarmee een uitdagend en compleet fietsavontuur dwars door de Belgische Oostkantons en Duitse Eifel is ontstaan: een 'Grande Route des Ardennes & Eifel'.
Vanuit Mechelen in Zuid-Limburg door glooiende landschappen naar het historische Kornelimunster nabij Aken. Hier sluit je aan op de bekende Vennbahn Radweg, door een kleurrijk landschap van bossen, rivierdalen en stukken hoogveen naar Monschau, een zeer pittoresk dorpje aan de Roer. In de Eifel fiets je deels over de voormalige Eifel-Ardennen spoorlijn. Via de burcht van Kronenburg en het leuke centrum van Prüm in de Eifel stuit je bij Sankt-Vith weer op de Vennbahn, die je nu noordwaarts volgt naar het meer van Robertville. De laatste dag volg je een prachtige scenic route over de Hoge Venen, een meer dan 600 m hoog plateau, en door de Voerstreek terug naar Zuid-Limburg. Je overnacht in fijne hotels en je kunt kiezen of je je bagage laat vervoeren of zelf meeneemt in tassen op je fiets.

Er is een 7-daagse en een 8-daagse variant beschikbaar van deze reis.

Uniek aan deze reis

 • 7-daagse en 8-daagse variant beschikbaar
 • Bagagevervoer niet inbegrepen, wel toe te voegen
 • Dwars over de Hoge Venen
 • Enkele dagen met pittige hoogteverschillen
 • Fietstrektocht Nederland-België-Duitsland
 • Mooie dorpjes Kornelimunster, Monschau, Kronenburg, Prum
 • Ontspannen fietsen over spoorlijnen
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

België, Duitsland, Nederland - Grande Route des Ardennes & Eifel

Er is een 7-daagse en 8-daagse variant van deze reis beschikbaar. 

In het kort ziet je programma voor de komende 7 dagen er als volgt uit: 

 • Dag 1: op eigen gelegenheid naar Mechelen, start fietsen naar het Duitse Kornelimunster (40 km), overnachting Kornelimunster
 • Dag 2:van Kornelimunster naar het Duitse stadje Monschau (35 km), overnachting Monschau
 • Dag 3: van Monschau naar het Duitse dorpje Kronenburg (58 km), overnchting Kronenburg
 • Dag 4:van Kronenburg naar het Belgische Sankt-Vith (65 km), overnachting Sankt-Vith
 • Dag 5: van Sankt-Vith naar het Belgische dorpje Robertville (49 km), overnachting Robertville
 • Dag 6: van Robertville terug naar het Nederlandse Mechelen (64 km),overnachting Mechelen
 • Dag 7: einde arrangement na het ontbijt

In het kort ziet je programma voor de komende 8 dagen er als volgt uit: 

 • Dag 1: aankomst in je hotel in Mechelen in Zuid-Limburg, overnachting Mechelen
 • Dag 2: van Mechelen naar het Duitse Kornelimunster (40 km), overnachting Kornelimunster
 • Dag 3:van Kornelimunster naar het Duitse stadje Monschau (35 km), overnachting Monschau
 • Dag 4: van Monschau naar het Duitse dorpje Kronenburg (58 km), overnachting Kronenburg
 • Dag 5:van Kronenburg naar het Belgische Sankt-Vith (65 km), overnachting Sankt-Vith
 • Dag 6: van Sankt-Vith naar het Belgische dorpje Robertville (49 km), overnachting Robertville
 • Dag 7: van Robertville naar het Nederlandse Mechelen (64 km), overnachting Mechelen
 • Dag 8: einde arrangement na het ontbijt
Voor meer details, zie dag-tot-dagprogramma.

Dag 0 of 1

Programma 7-daagse variant
nvt 

Programma 8-daagse variant
Aankomst in je hotel in Mechelen in het fraaie Zuid-Limburgse Heuvelland. Incheck is mogelijk vanaf 14.00 uur. Kom je eerder dan kan je bagage vast opgeslagen worden en heb je tijd om te voet of met de fiets de omgeving te verkennen. Mechelen is zeer fraai gelegen aan de Geul.

Overnachting in

Mechelen (alleen bij 8-daagse variant)

Dag 1 of 2

Programma 7-daagse variant
Op eigen gelegenheid reis je naar Mechelen in Zuid-Limburg. Je overnacht hier niet, maar stapt meteen op de fiets. Zie hieronder.

Programma 8-daagse variant
Het fietsavontuur kan beginnen! Je volgt landelijke weggetjes door het Geuldal zuidwaarts, via Oud-Bommerig en Camerig naar Terziet, waar je de Belgische grens passeert. Korte, soms venijnige klimmetjes vallen je ten dele.
Na een kilometer of 20 ben je goed warmgedraaid en begin je aan de klim van de Vaalserberg (323 meter), Nederlands hoogste berg en het drielandenpunt met België en Duitsland. Je overbrugt bijna 200 hoogtemeters dus dit is meteen een eerste uitdaging op je tocht! Meteen hierna steek je de Duitse grens over en volg je deels onverharde paden en verharde wegen door een uitgestrekt bos zuidelijk langs de stad Aken. 
Je bereikt Kornelimünster, gelegen aan de rivier de Inde. Het beeld van deze historische wijk wordt bepaald door de middeleeuwse Sint Kornelius kerk, de Abdij met kunstmuseum en het rustieke Benedictusplatz, geplaveid met kinderkopjes en omgeven met fraaie 17e en 18e -eeuwse burgerwoningen. Hier overnacht je in een hotel. Omdat het een redelijk korte fietsdag was heb je tijd om het mooie historische centrum te verkennen en een terrasje te pikken.

Vanuit Kornelimünster is het ongeveer 10 km fietsen over het voormalige spoortraject, dus vrij liggende fietspad, naar het centrum van Aken met de Dom. Wil je deze stad verkennen zou je dus een extra nacht kunnen bijboeken in Kornelimünster.

Dagtraject: fietsen van Mechelen naar Kornelimünster: 40 km; 600 m stijgen en 470 m dalen

Overnachting in

Kornelimünster

Dag 2 of 3

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
Meteen in Kornelimünster vind je aansluiting op de Vennbahn, de voormalige spoorlijn van Aken naar Noord-Luxemburg. De soms pittige klimmetjes in Zuid-Limburg en Oostkantons laat je achter je en via de geleidelijk, doch hele dag door, stijgende Vennbahn slinger je over de Belgisch-Duitse grens om de Hoge Venen heen. Maximale stijgingspercentage is slechts 2%, dat voelt niet zwaarder dan wat tegenwind. Waar vroeger de stationnetjes stonden zijn nu overdekte rustplekken ingericht, en af en toe een Bahnhofcafé, waar je informatie en leuke verhalen over de geschiedenis van de Vennbahn kunt lezen. Want de gehele grensstreek waar jouw route zich afspeelt kent een roerige geschiedenis. Dan weer Duits grondgebied, dan weer Belgisch, en tijdens de twee wereldoorlogen van groot strategisch belang.
Een steile afdaling over de Bergstrasse brengt je in Monschau, een van de mooiste dorpjes in de noordelijke Eifel, fraai gelegen in het dal van de Roer. Je overnacht midden tussen de vakwerkhuizen in het eeuwenoude centrum. Ook deze fietsdag was redelijk kort dus alle tijd voor een verkenning van Monschau. Overdag, en zeker in de weekenden, kan het erg druk en toeristisch zijn.

Dagtraject: fietsen van Kornelimünster naar Monschau: 38 km; 400 m stijgen en 210 m dalen

Overnachting in

Monschau

Dag 3 of 4

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
Ook vandaag is de Vennbahn je gids gedurende een deel van de dag. Via een lommerrijk bosweggetje stroomopwaarts langs de rivier de Roer klim je geleidelijk terug naar de Vennbahn en is het weer heerlijk peddelen over de voormalige spoorlijn. Bij Bütgenbach stap je over op een andere spoorbedding, namelijk de Eifel-Ardennen Radweg, die je oostwaarts over de Duitse grens brengt. Dan verlaat je het comfort wederom van de spoorbaan en volg je heuvelachtige weggetjes door de beboste Eifel totdat je helemaal afdaalt door een schitterende vallei naar rivier de Kyll. Ten slotte beëindig je de dag met een stevige klim naar het gehuchtje Kronenburg dat de burcht omsluit. In het piepkleine dorpje kijk je je ogen uit en waan je  je terug in de middeleeuwen. Je hotel ligt tegen de burcht aan.

Dagtraject: fietsen van Monschau naar Kronenburg: 55 km; 690 m stijgen en 570 m dalen

Overnachting in

Kronenburg

Dag 4 of 5

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
Geniet nog eenmaal van het prachtige plaatsje Kronenburg (560 m) met haar witgekalkte huizen en burcht, voordat je naar beneden zoeft, naar de plaats Stadtkyll (460 m). Je begint dan door de stille vallei van de Wirft aan de klim naar het gehucht Schönfeld (575 m). 'What goes up, must come down' dus inderdaad volgt nu een lange afdaling van meer dan 200 hoogtemeters door de vallei van het riviertje Prüm. Na bijna 30 km fietsen kom je in de stad Prüm (430 m), met een mooi groot plein en basiliek. Je kunt hier terecht voor de lunchinkoop, een restaurantje opzoeken, of gewoon een koffiestop maken. Bij Pronsfeld, het laagste punt, maakt de spoorbedding een grote bocht en klim je uit het dal van de Prüm. Bij Steinebrück ga je de grens weer over naar België, voor het laatste traject wederom over de Vennbahn naar de stad Sankt-Vith. 

Dagtraject: fietsen van Kronenburg naar Sankt-Vith: 66 km; 700 m stijgen en 760 m dalen

Overnachting in

Sankt-Vith

Dag 5 of 6

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
De dag begint 'gladjes' met de eerste 15 km wederom over de Vennbahn. Bij Thirimont verlaat je deze route en duik je het dal van de Ambleve bovenloop in. Een fikse klim brengt je in het gehucht Hedomont waarna een steile afdaling je in het stadje Malmedy brengt, een Frans sprekende enclave in de Duitstalige Oost-Cantons. Het gezellige historische centrum met haar Sint-Petrus kathedraal en klooster nodigt uit voor een stop op een terrasje. Met nieuwe energie stap je weer op de fiets voor het laatste traject van deze dag dat je in Robertville aan het gelijknamige stuwmeer brengt voor de overnachting.

Fietsen van Sankt-Vith naar Robertville: 57 km; 700 m stijgen en 660 m dalen. De route is in te korten tot 35 km en 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Robertville

Dag 6 of 7

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
Je laatste fietsdag alweer en wat voor één. Vandaag geen route over een spoortraject, maar kriskras door het grensgebied. Je begint (op 520 m) met een klim die je op het fameuze plateau van de Hoge Venen brengt (640 m). Uitgestrekte bossen en immense veengebieden zover je kunt kijken in het grootste Nationale Park van België. Aan de horizon zie je de toren van de Signal de Botrange, het hoogste punt van België. Geef je ogen de kost op zoek naar reeën, herten, korhoeders en roofvogels. Op diverse plekken staan picknickbanken langs ijskoude beekjes om even uit te rusten en het landschap in je op te nemen. Geniet van een welverdiende koffie of warme soep in de typische Ardense Haus Ternell. Je daalt af, soms stukjes onverhard, via het Weserstuwmeer naar de stad Eupen (275 m). Over kleine landbouwweggetjes door het glooiende landschap van de Voerstreek bereik je het dorpje Teuven, met een leuk restaurant en goed bierlokaal. Dan een laatste krachtsinspanning over de Limburgse heuvels brengt je terug in Mechelen en je Grande Route des Ardennes & Eifel zit erop!
Een laatste overnachting in Mechelen om het goed af te sluiten.

Had je een fiets gehuurd via SNP, dan lever je hem vandaag nog in Mechelen in.

Dagtraject: fietsen van Robertville naar Mechelen: 63 km; 640 m stijgen en 1050 m dalen

Overnachting in

Mechelen

Dag 7 of 8

Programma 7-daagse en 8-daagse variant
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in prima hotels, altijd op een kamer met eigen douche/bad en toilet.
In Mechelen verblijf je in een typische Zuid-Limburgse vierkantshoeve, met vakwerk en een patio. De oorspronkelijke boerderij is verbouwd tot hotel, waardoor alle kamers anders zijn van grootte en inrichting. Het beschikt tevens over een restaurant en bar.
Net ten zuiden van Aken overnacht je in het historische dorpje Kornelimunster in een klein designhotel, met zowel hele moderne als klassieke kamers. Met een deurcode heb je toegang tot het hotel indien de receptie niet bezet is. Het heeft geen restaurant maar er tegenover, op het dorpsplein, zijn meerdere mogelijkheden.
In Monschau verblijf je in een klein familiehotel met een gezellige 'stube' in hartje centrum van dit middeleeuwse stadje.
In Kronenburg in de Eifel vind je onderdak in een schitterend gelegen hotel dat onderdeel uitmaakt van de burcht, bovenop een heuvel. Vooralsnog is maandag en dinsdag 'ruhetag' en is de receptie niet bezet. Met een deurcode heb je toegang tot hotel en kamer.
In Sankt-Vith overnacht je in een luxueus modern hotel dat beschikt over binnenzwembad en wellness en een goed restaurant en bar.
Tenslotte in Robertville overnacht je in een B & B, rustig gelegen buiten het dorp, nabij het meer. Het beschikt over een fijne tuin en terras.

Voor het hotel in Mechelen geldt bij aankomst op vrijdag of zaterdag een minimum verblijf van 2 nachten. Valt dag 1 (bij 8-daagse variant) of de laatste nacht voor jou op vrijdag of zaterdag dan moet je een extra nacht boeken. Ook kun je hier niet op een woensdag inchecken.

Over de maaltijden

Het ontbijt staat iedere morgen voor je klaar. Verder zijn de diners inbegrepen in Kronenburg en Sankt-Vith. In Kronenburg is het restaurant op maandag en dinsdag gesloten ('ruhetag'). Omdat  de meeste zaken in de directe omgeving van dit hotel ook op diezelfde dagen gesloten zijn staat in het hotel in kronenburg een koude eenvoudige maaltijd voor je klaar. Het restaurant van het hotel in Sankt Vith is op zondag en maandag gesloten. Hiervoor zal dan een korting op je reisovereenkomst verschijnen. Omdat je hier in een stad bent zal het geen probleem zijn een ander restaurant te vinden.

In de overige plaatsen kun je ter plekke besluiten of je in het hotelrestaurant wilt dineren, of iets anders in de omgeving zoekt. Je lunch koop je onderweg zelf in bij een supermarkt of bakker, of je vraagt je hotel om een lunchpakket. In Robertville krijg je vanuit de B & B een lunchpakket mee.

Zeker in het stille voor- en naseizoen zijn nog heel veel horecazaken gesloten. In je routeapp staan de locaties waar je een horeca vindt maar geen garantie dat die open zijn. Zorg dat je onafhankelijk bent en koffie, thee, water en een lunch voor onderweg bij je hebt,

Het restaurant van het hotel in Mechelen is op dinsdag en woensdag gesloten.  

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 1x lunchpakket vanuit Robertville
 • 2 x diner (Kronenburg en Sankt-Vith)
 • fietsroutes in SNP Reis app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard
 • fietshuur (bij te boeken, zie materiaalhuur)
 • bagagevervoer (1 stuk pp) toe te voegen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je fietst gemiddeld tussen de 35 en 65 km per dag met op sommige dagen een optionele verlenging of verkorting. Hoogteverschillen per dag zijn 250-750 m stijgen en of dalen. In  totaal fiets je 315 km, en maak je 3700 hoogtemeters! Al met al een pittig avontuur. De eerste 2 fietsdagen zijn rustig. Op deze dagen gaan de fietsroutes grotendeels over de Vennbahn of een andere voormalige spoorlijn. Omdat de trein vroeger geen steile hellingen (maximaal 2%) aan kon zijn de klimmen op deze dagen geleidelijk. Op de daarop volgende dagen, als je goed 'ingefietst' bent, zitten regelmatige wat meer venijnige klimmetjes of lange stukken bergop/afwaarts en je komt elke dag wel enkele onverharde of semi-verharde trajecten tegen. Je komt onderweg genoeg plekken tegen waar je even lekker kunt uitrusten, waar je iets kunt drinken of eten en natuurlijk heb je tijd genoeg om al die leuke stadjes en dorpjes te bezichtigen.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In je reispakket staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

Bij deze reis bieden we de mogelijkheid aan om fietsen te huren in Mechelen. Zowel een 'gewone' hybride fiets of een elektrische fiets. Ga je met een elektrische fiets, zorg dan dat je accu elke dag voor de volle 100% is opgeladen. Om te voorkomen dat je onvoldoende bereik hebt met je accu zul je ook bij de elektrische fiets bergop stevig moeten meetrappen.

Standaard neem je zelf de bagage mee op de fiets en zorg je dus zelf voor fietstassen. Voor een toeslag kun je bagagevervoer toevoegen. Zie onder 'Extra's'. Dit kan alleen maar als je de 8-daagse variant boekt, dus met start en einde in een hotel in Mechelen.

Extra dagen

Je kunt in alle hotels extra overnachtingen boeken. Een extra nacht in Kornelimunster geeft je de mogelijkheid de historische stad Aken te bezoeken (10 km afstand). Meer tijd in Monschau geeft je de kans het stadje beter te bekijken. En een extra nacht in het kasteelhotel in Kronenburg is een traktatie op zich. Blijf langer in Robertville voor een mooie wandeling rondom het kasteel van Reinhardstein.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Mechelen is ca. 200km. Je kunt gratis parkeren bij het hotel gedurende de nachten dat je hier verblijft. Tijdens het fietsarrangement parkeer je de auto gratis op een van de openbare parkeerterreinnen in Mechelen.

Trein informatie

Indien je met het openbaar vervoer komt neem je de trein naar Maastricht waar je overstapt op de bus via Epen naar Mechelen. Hier staat dan een huurfiets voor je klaar,
Reizigers met eigen fiets raden we aan met de auto te komen.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week in de periode 1 mei t/m 31 oktober. Maar omdat je in Mechelen bij aankomst op vrijdag en zaterdag een extra nacht moet bijboeken, kun je de standaard 7-daagse variant beginnen op dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.
standaard 8-daagse variant beginnen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.
Op woensdag is het hotel in Mechelen min of meer gesloten (rustdag), maar je kunt wel inchecken.

Monschau kan erg druk zijn, met name in de weekenden en in de zomermaanden. Vroeg in het voorjaar en laat in het najaar ontloop je die drukte beter.
In april is het overal nog stil, en kun je genieten van ontluikend groen, velden vol bloeiende narcissen en de sleedoornhagen in bloei.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar België ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Carmacal Comparison 702040LA Grande Route Ardennen & Eifel

We raden je aan om een fietshelm te dragen, zeker als je elektrisch fietst. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee. Zorg zelf ook voor 2 fietstassen per fiets en eventueel een stuurtasje, zodat je zelf je bagage kunt vervoeren.

Vanwege de grote dagafstanden is bagagevervoer door een taxi zeer kostbaar. Daarom is in principe het bagagevervoer niet inbegrepen dus neem je zelf fietstassen mee en vervoer je je bagage op je eigen fiets. Voor een toeslag kunnen we het bagagevervoer voor je regelen.

Ga je binnenkort op reis naar België bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/belgie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/belgie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsen Duitsland

België, Duitsland, Nederland - Ardennen en Eifel

Fietsvakantie over de Vennbahn en andere spoortrajecten

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.