Vakantie Provence door geurige lavendelgebieden

Actief op reis in het land van het licht

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Door de zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee, de rivier de Rhône en grenzend aan Italië heeft dit gebied een ideaal klimaat voor de vele geurende, paarse lavendelvelden en de bekende wijnbouw. De Provence staat bekend als de grootste roséwijnproducent ter wereld. Grote steden in deze streek zijn Marseille, Nice en Toulon. Naast dat het gebied te herkennen is aan de lavendelvelden en de wijnbouw, is de keuken van de Provence net zo verrassend als de omgeving.

Wandelvakantie Provence
Geniet tijdens je wandelvakantie in de Provence van de prachtige natuur. Wil je naast wandelen nog iets anders, ga dan voor een heerlijke, culinaire wijnwandelreis. Combineer dan het wandelreis met wijnproeven. Voor de kenners: proef vooral de wijn uit Gigondas, Vacqueyras en Beaumes de Venise. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een cultuurwandelvakantie. Wandel langs de Villages Perchés, de hooggelegen bergdorpen en ga langs hotels. Er is op deze reis veel aandacht voor interessante geschiedenis, kerken en kloosters.

Fietsen in Provence
Liever fietsen dan wandelen? Boek dan een Provence fietsvakantie. Hier wacht je een gastvrije ontvangst in een sfeervol en comfortabel landhuishotel, met uitzicht op de kartelige Alpilles. Wereldberoemde plekken als Tarascon, Rousillon en Saint Rémy liggen op fietsafstand. Passeer een Provençaals kleurenpalet van gouden gloed en staalblauwe luchten. Kom langs gezellige markten met vaten vol ronde olijven, bergen geurende kruiden en dikke schijven geitenkaas. Volg rustig fietsend de 'route du vin' en toast met enthousiaste wijnmakers.


Toon alle reizen in de Provence

Provence met SNP

  • Keuze uit lichte en pittige wandelingen door het klassieke Provençaalse landschap
  • Verblijf in sfeervolle en gastvrije hotels
  • Ontdek de wijnen en de mooie wijndorpjes aan de voet van de Dentelles
  • Fotografeer landschappen die zo overgenomen kunnen worden op een schilderij
  • Proef de regionale cuisine
  • Beleef een vriendelijk en vrij onbekend wijngebied

Wist je dat

  • Het oosten van de huidige Provence maakte vanaf 121 voor Christus als 'Provincia Romana' deel uit van het Romeinse Rijk. De naam is ook na de val van het rijk, hoewel verfranst, blijven bestaan. 
  • De Provence is de grootste roséwijnproducent ter wereld. De eerste roséwijn komt zelfs uit de Provence waar ongeveer 600 jaar voor Christus de Grieken wijnranken plantten.
  • In de Provence wordt veel lavendel verbouwd. Er zijn verschillende soorten lavendel, allemaal met hun eigen unieke geur.
  • Paul Cézanne, de beroemde schilder uit het postimpressionisme, komt uit de Provence en legde diverse landschappen uit dat gebied vast op doek. Met name de Montagne Sainte-Victoire was een geliefd onderwerp. 

Aanbevolen reizen in de Provence

Frankrijk - Provence, 7 dagen
dorpje_villes_sur_auzon.jpg 8,6
Fietsen
Privéreis
Frankrijk - Provence Fietsen door de Vaucluse

fietsvakantie langs Provençaalse landhuizen & wijndomein

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 874
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Frankrijk - Provence, 8 dagen
9944054_2.jpg 8,7
Wandelen
Groepsreis
Frankrijk - Provence Te voet door het ‘Land van het Licht’

lichte wandelvakantie vanuit landhuishotel

Zwaarte
Comfort
8 dagen Eerste datum met gegarandeerd vertrek: 27 apr 2024
vanaf € 1.679
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.