Ragusa Sicilië

Rondreis Zuid-Italië met auto

In het zinderende zuiden van Italië wachten ongerepte landschappen, cultuurschatten en authentieke eilanden. Laat je inspireren voor een bijzondere autorondreis met onderstaande tips!

Sicilië compleet tijdens autorondreis Zuid-Italië

Op Sicilië maak je kennis met de landschappelijke diversiteit van het eiland. Het zuidoosten wordt gedomineerd door het kalkplateau van Ragusa en steden met een rijke barokke architectuur, waaronder het gelijknamige Ragusa. De westkant is wat vlakker met grote zoutmeren en een grillige rotskust. Hier bezoek je het prachtige Erice en het tempelcomplex van Segesta. Het hart van Sicilië bestaat uit de hoge kalkbergen van de Monte Madonie, waar je prima kunt wandelen. Heb je langer de tijd en reis je voor 15 dagen af naar Sicilië, dan is de reis compleet met eilandhop naar de bloemrijke Eolische eilanden. Voor een snelle indruk van Sicilië kies je voor de korte variant van deze rondreis. Bij beide reizen verblijf je in bijzondere, landelijke gelegen accommodaties, zoals bijvoorbeeld aan de voet van de beroemde vulkaan Etna. 

Bekijk deze reizen

Autoreis Zuid-Italië: Sardinië kort en compleet

Tijdens een korte autorondreis leer je ‘mini-continent’ Sardinië kennen aan de hand van de meest bijzondere landschappen op het eiland. In het zuidwesten ligt de groene Costa Verde die overgaat in een bergachtig achterland richting de meer centraal gelegen toppen van de Supramonte. Aan de oostkust duiken ruige kliffen de azuurblauwe zee in met daartussen hagelwitte strandjes om te relaxen. De Supramonte herbergen spectaculaire kloven, zoals de Gola di Gorropu. Ook maak je de overtocht naar de fotogenieke Maddalena-eilanden en bezoek je de bronstijdforten van het volk der Nuraghen. Tijdens de complete rondreis heb je meer tijd om dieper het groene en verlaten binnenland in te duiken.

Bekijk deze reizen

Rondreis Zuid-Italië auto: op bezoek in de teen en de hak van de laars

In de teen en de hak van de laars van Italië wachten respectievelijk Calabrië en Puglia. In Calabrië ontdek je Nationaal Park Pollino met de indrukwekkende kloof van de Raganello, ook wel de 'Grand Canyon' van Italië. Fijnproevers genieten van een bijzondere keuken die Italiaanse, Spaanse, Griekse en Franse invloeden combineert. Ook Puglia heeft zo zijn traktaties voor de smaakpapillen, zoals de kaassoort burrata, paddestoelen en asperges. Beroemd zijn de trulli: huisjes met een puntmutsdak in Alberobello. Cultuurliefhebbers genieten van Lecce, ook wel het Florence van het zuiden genoemd, en de prehistorische grotwoningen in Matera. 

Meer rondreizen

Italië ontdekken met de vrijheid van een auto rondreis? Bij SNP boek je verschillende actieve rondreizen met de auto naar Italië.

Bekijk alle rondreizen in Italië