812004banner

Italië - Sicilië compleet, 15 dagen Il grande giro di Sicilia

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs wijnlandgoed en agriturismo’s

Tweeweekse ‘giro’ op Sicilië en de Eolische eilanden. Start op het Ragusa-plateau, met barokstadjes als Noto en Ragusa Ibla. Bezoek Trapani en Erice. Wandel langs de Griekse tempel van Segesta en de vogelrijke rotskust van Lo Zingaro. Klim naar de top van de Monte Madonie. Vaar naar Salina of Vulcano. Wandel langs de flanken van de hoogste en actiefste vulkaan van Europa, de 3300 meter hoge Etna.

Uniek aan deze reis

 • De stranden van de Eolische Eilanden
 • Mondain Cefalù
 • Tempel van Segesta
 • Wandel op de flanken van de Etna
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Sicilië compleet

Een complete vakantie op Sicilië waarbij je het eiland doorkruist van west naar oost en noord naar zuid. Na aankomst in Catania of Palermo reis je per huurauto naar het zuiden rondom Ragusa.

Ragusa-plateau
Dit bizarre kalkplateau met diepe kloven en scherpe kammen kende eind 18e eeuw een enorme economische bloei, wat je goed terugziet in de rijke barokke architectuur van de stadspaleizen, kerken en straten. Ook landschappelijk bijzonder interessant met groene, weelderig begroeide kloven en zinderende, zonovergoten plateaus.

Trapani en Erice
In het westen wacht je een heel ander landschap: vlak met weidse zoutmeren en een ongerepte rotskust. Vanuit je prachtige agriturismo, een oud-Siciliaanse herenboerderij, verken je deze streek rond Trapani en bekijkt natuurlijk het als een adelaarsnest gebouwde Erice, het tempelcomplex van Segesta en het vogelreservaat Lo Zingharo aan de kust. Vergeet niet te dineren bij een van de restaurants die worden aanbevolen in je reispakket.

Monte Madonie
Het hart van Sicilië wordt gevormd door de Monte Madonie, 2000 meter hoge kalkbergen omringd door authentieke dorpjes. Je kunt hier prachtige natuurwandelingen maken. Daarnaast is een bezoek aan het fraaie Cefalù met de Noormannenkerk zeer aan te raden. Vanaf de top van de Pizzo Carbonara zie je ver in zee je volgende reisdoel liggen: de Eolische eilanden.

Eolische eilanden
Een vulkanische archipel met zeven bloemrijke pareltjes. Geniet van de ontspannen vakantiesfeer op het hoofdeiland Lipari en vaar met de vleugelbootjes naar de andere eilanden. Het tweetoppige Salina bijvoorbeeld, decor van de film Il Postino of naar Vulcano, de rokende 350 meter hoge vulkaan. Zwem in zee of slenter door de witte steegjes van Lipari en zie de oude vissersmannen in het haventje hun netten boeten.

De Etna
Stijlvol einde van deze 15-daagse rondreis is een verblijf op een wijnlandgoed aan de voet van de Etna. Deze 3300 meter hoge vulkaan domineert al bijna twee weken je horizon en is imponerend in hoogte en omvang. Wandel langs zijn flanken, bezoek het mondaine toeristenoord Taormina of het onbekendere Randazzo.

Tijdens alle dagen is er volop gelegenheid om een heerlijke, door ons uitgezette wandeling te maken of om een van die authentieke dorpen of stadjes langs de route te bezoeken. Je overnachtingsplaatsen mogen er zijn: drie zorgvuldig geselecteerde en prachtig gelegen agriturismi, een wijnlandgoed en een sfeervol eilandhotel, stuk voor stuk pareltjes van de streek.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Catania of Palermo. Nadat je je huurauto hebt opgehaald, rijd je naar het zuiden om nabij het barokke stadje Noto je accommodatie te vinden: landgoed Masseria degli Ulivi. Dit complex is prachtig gelegen tussen de olijfbomen. Wellicht is er nog tijd voor een duik in het zwembad voordat je het uitstekende restaurant gaat uitproberen.

Overnachting in

Noto - Masseria degli Ulivi

Dag 2-3

Kies in ieder geval één barokke dag: immers, je nieuwe omgeving staat bekend om de honinggele barokstadjes die hier in de 18e eeuw gebouwd zijn. Begin de dag bijvoorbeeld met een fraaie ochtendwandeling die je langs Noto Antica voert en over het kalkplateau. Wie liever de verfrissing van het water opzoekt, gaat naar de Cava Grande del Cassabile, een prachtige kloof ten noordwesten van Avola. Bezoek in de namiddag Ragusa Ibla en Módica, eveneens twee barokke stadjes die het bezichtigen meer dan waard zijn. Op enige afstand van Noto ligt het groene natuurgebied Valle dell'Anapo. Het is een bloemrijke kloof waar in de steile wanden de beroemde ‘necropoli’ van Pantalica zijn uitgehakt, graftombes van de eerste bewoners van Sicilië. Op een korte rondwandeling krijg je een en ander goed in beeld. Ook kun je naar de oude Griekse stad Syracuse rijden, waar je een bezoek brengt aan het Griekse theater en het schiereilandje Ortigia, het oude centrum van de stad. En iedere avond wacht je een comfortabel verblijf tussen de olijfbomen...

Overnachting in

Noto - Masseria degli Ulivi

Dag 4

Van Noto naar Buseto Palizzolo (370km).
Vandaag rijd je naar het uiterste westen van Sicilië. Het is een lange rit. Je kunt ervoor kiezen zoveel mogelijk over doorgaande wegen direct door te rijden naar Buseto nabij Trapani, waar je de komende dagen zult verblijven. Cultuurliefhebbers volgen de binnendoorweg naar één van de mooiste archeologische vindplaatsen van het eiland: de tempelvallei bij Agrigento. Hier staan, net buiten de stad, enkele tempels die qua gaafheid en formaat hun weerga niet kennen.

Overnachting in

Buseto Palizzolo - Arcudaci Agriturismo

Dag 5-6

In de omgeving van Trapani hebben we voor jou een aantal mooie excursies gepland. Je kunt kiezen uit een bezoek aan het eerste natuurreservaat van Sicilië: Lo Zingaro. Je vindt hier een nog ongerepte kust die bijzonder vogelrijk is en waar je heerlijk kunt wandelen. Eveneens te voet kun je de prachtige tempel van Segesta bewonderen, een overblijfsel uit de tijd van de Griekse overheersing. Een bezoek aan het hooggelegen Erice of het centrum van Trapani is ook de moeite waard. Of wat dacht je van een bezoek aan het zoutmuseum, een wijnproeverij of een van de Egadische eilanden voor de kust van Trapani? Genoeg te doen hier.

Overnachting in

Buseto Palizzolo - Arcudaci Agriturismo

Dag 7

van Buseto Palizzolo naar Scillato / Collesano (200 - 150 km).
Op weg naar je volgende accommodatie aan de voet van de 2000 meter hoge kalkbergen van de Monte Madonie, rijd je via Palermo, de hoofstad van het eiland. Na je incheck in je accommodatie is er ’s middags ruim tijd voor een korte natuurwandeling in het Parco Regionale di Monti Madonie. Je wandelt hier door de Vallone Madonna degli Angeli waar de laatste nebrodi-dennen groeien, een endemische boomsoort van de Madonie. ’s Avonds geniet je van de bijzondere ambiance van je accommodatie en haar uitstekende keuken.

Overnachting in

Collesano - Agriturismo Case Tabarani

Dag 8

Doorkruis vandaag de bergen van de Madonie en bereik de hooggelegen Piano Battáglia. Vanaf hier is de hoogste top, de Pizzo Carbonara (1979 m), te voet bereikbaar. Bij helder weer zijn zelfs de vulkanen van de Eolische eilanden te zien vanaf deze top. Je slingerende bergrit eindigt in het fraaie stadje Castelbuono, gebouwd rondom een stoer kasteel. Breng in de middag zeker een bezoek aan het mondaine kustplaatsje Cefalù. De Normandiërskerk met de schitterende Arabische mozaïeken vormt hier de topattractie, maar gewoon lekker slenteren door de nauwe straatjes of langs het strand is bepaald geen straf. Ook kun je nog een mooie wandeling maken naar de hooggelegen burcht van Cefalù. Neem op de terugweg de autostrada om zeker op tijd te zijn voor het diner.

Overnachting in

Collesano - Agriturismo Case Tabarani

Dag 9

Van Scillato/Collesano naar Milazzo (190km).
Je neemt afscheid van de Monte Madonie en reist oostwaarts naar weer een totaal andere Siciliaanse ervaring: een bezoek aan de Eolische eilanden. Deze bloemrijke parels liggen een half uur varen met de vleugelboot vanaf de kust van Sicilië. Je laat je huurauto achter in de haven van Milazzo en gaat aan boord van de ‘aliscafo’ naar Lipari. Hier op het grootste en leukste eiland wacht je een aangenaam verblijf. Slenter 's avonds door de kleine witte straatjes van Lipari en ruik de typische zeelucht vermengd met bougainville en duizend andere bloemen. Ga op zoek naar een goed visrestaurant, de beste tips vind je in je reispakket.

Overnachting in

Lipari - Residence Acanto

Dag 10-11

De verleiding is groot om deze dagen alleen maar te genieten van zon, strand en zee. Toch raden wij je aan om ook de andere eilanden te verkennen. Zo kun je met de vleugelboot snel oversteken naar Vulcano, waar een korte maar spectaculaire wandeling je naar de kraterrand van de rokende vulkaan brengt. Ook Stromboli behoort tot de mogelijkheden. Deze vulkaan is 1000 meter hoog en explodeert nog regelmatig. 's Avonds toont zich dat met een spectaculaire vuurzuil. Ook het tweetoppige eiland Salina leent zich uitstekend voor een fraaie natuurwandeling. Maar ook je thuisbasis Lipari biedt genoeg vertier. Pak de bus naar de westkant van het eiland en wandel helemaal terug naar Lipari. Of bezoek het archeologische museum.

Overnachting in

Lipari - Residence Acanto

Dag 12

Van Milazzo naar Santa Venerina (110km).
In de ochtend neem je de vleugelboot terug naar het Siciliaanse 'vasteland'. Je huurauto wacht op je in Milazzo en je rijdt door naar de oostelijke flank van de ‘Mongibello’, zoals de 3300 meter hoge Etnavulkaan door de Sicilianen genoemd wordt. Hier, op een hoogte van 450 meter boven zeeniveau, ligt het fraaie wijnlandgoed San Michele, waar je je intrek neemt in een van de gastenkamers. Geniet van je nieuwe onderkomen, en zéker van de uitstekende wijnen die hier geproduceerd worden.

Overnachting in

Santa Venerina - Tenuta San Michele (Scamacca)

Dag 13-14

De laatste dagen maak je op intensieve wijze kennis met de alles dominerende Etna. Zo kun je omhoog naar de Piano Provenzana, de hoogvlakte waar vanaf terreinwagens toeristen naar de kratertop op 3300 meter hoogte brengen. Heb je geen zin in dit koude avontuur, daal dan aan de noordflank van de Etna af, via het uit vulkaansteen opgetrokken Linguaglossa, naar het fraaie Randazzo. Hier heb je keuze uit een wandeling over de lavatong die in 1981 nog het dorpje Randazzo met vernietiging bedreigde, of een bezoek aan het stadje zelf. Een andere dag bezoek je het badplaatsje Taormina dat eind 19e eeuw ontdekt werd door de Engelse aristocratie als ideale vakantiebestemming en dat zijn mondaine allure nog niet verloren heeft. Het hooggelegen Griekse amfitheater van Taormina heeft wellicht het mooiste achtergronddecor ter wereld: de indrukwekkende, met sneeuw bedekte kraterrand van de Etna. Bezoek het als een adelaarsnest gelegen Castelmola en dineer in een van de vele restaurants.

Overnachting in

Santa Venerina - Tenuta San Michele (Scamacca)

Dag 15

Vandaag eindigt je arrangement. Vanuit je laatste accommodatie rijd je naar Catania of Palermo, waar je de huurauto op het vliegveld inlevert.

NB Programma

De volgorde van de accommodaties is gebaseerd op een vlucht op Catania. Indien je op Trapani of Palermo vliegt, kun je beter starten in de accommodatie in Scillato en vervolgens naar Lipari, Santa Venerina, Noto en tenslotte Buseto Palizzolo. Je dient dit bij boeking aan te geven.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in bijzondere, landelijk gelegen accommodaties van hoge kwaliteit. Bij Noto verblijf je in een fraai verbouwde agriturismo met zwembad temidden van de olijfboomgaarden. Bij Buseto overnacht je in een prachtig verbouwde Siciliaanse herenboerderij met zwembad. In de Monte Madonie verblijf je in een verbouwde boerderij en op Lipari in een sfeervol appartement. Nabij de Etna ten slotte verblijf je op een wijnlandgoed. Kijk voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende accommodaties bij het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Je verblijf tijdens dit arrangement is grotendeels op basis van logies en ontbijt. Dit geeft je de vrijheid zelf te kiezen waar u het diner wilt gebruiken. Natuurlijk zullen wij je een aantal restaurants aanbevelen. Alleen tijdens het verblijf in de Monte Madonie (twee nachten) verblijf je op basis van halfpension en gebruikt je het diner in het restaurant van de accommodatie.

Info kindvriendelijkheid

De 4 agriturismo's waar je op deze reis in overnacht hebben alle veel buitenruimte. De accommodatie op de Eolische Eilanden ligt in de nauwe straatjes van Lipari, maar omdat je hier over een appartement beschikt is het een fijne plek voor ouders met kinderen.  
Daarnaast bieden de agriturismo's in Noto, Buseto en Santa Venerina een zwembad.  

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners
 • huurauto
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • bootovertocht Milazzo - Lipari vv (ca. EUR 40, - retour)
 • parkeerkosten Milazzo (ca. EUR 13, - per dag)
 • toeristenbelasting (ca. EUR 1,50 p.p.p.n.)

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 15 (= 15 dagen x 24 uur), inleveren en ophalen op het vliegveld van Palermo of Catania. We boeken standaard een auto inclusief Fast Lane (voorrang bij ophalen) en online check-in. De huurauto die je meekrijgt is qua ruimte en motorvermogen afgestemd op het aantal personen:

 • huurauto 1-2 personen: categorie BB Volkswagen Polo of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
 • huurauto 3 personen: categorie DB Peugeot 308 of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
 • huurauto 4 personen: categorie DS Peugeot 3008 of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
Tegen betaling van een toeslag kun je een grotere auto krijgen. Geef dit bij boeking aan. Er geldt een toeslag als je de auto wilt ophalen en inleveren in Trapani. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvang je een reispakket met o.a. gedetailleerde wandelroutebeschrijvingen. Alle wandelingen zijn facultatief, je kunt het dus zo actief maken als je zelf wilt.

Extra dagen

Wil je meer tijd nemen om Sicilië te ontdekken, boek dan gerust extra nachten bij. Dit is mogelijk in alle vijf de accommodaties.

Extra's

Verlengingshotels

Collegiata_view.jpg

Hotel la Collegiata (Catania)

La Collegiata ligt in het historische centrum van Catania, op 100 meter van de kathedraal en kijkt uit op de Via Etnea. Het hotel is vernoemd naar de kerk in diezelfde Via Etnea, de hoofdstraat van Catania. Het gebouw uit 1700 herbergt een elegante accommodatie voorzien van modern comfort zoals airconditioning en kamers met badkamer met douche, een lcd-tv, telefoon, wifi.

Hotel Tonic (Palermo)

Hotel Tonic is een stijlvol ingericht, luxe hotel in het centrum van Palermo, maar ook vlak bij de zee. De haven en de bekende theaters Politeama en Massimo zijn op loopafstand. Het hotel biedt verschillende gemeenschappelijke ruimtes waar je rustig een boek kunt lezen. De kamers zijn uitgerust met eigen badkamer met douche en toilet, airco en gratis WiFi.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Catania of Palermo

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reis je per huurauto verder. De afstand Catania- Noto bedraagt ca. 95 km. Van de laatste accommodatie in Santa Venerina naar Catania is het ongeveer 30 km rijden.

Als je vliegt op Trapani of Palermo is het beter om de reis aan te passen en te starten bij de accommodatie in Collesano. De afstand Trapani - Collesano is 180 km, van Palermo naar Collesano is het ca. 100 km rijden. Aan het einde van de reis rijd je van Buseto Palizzolo terug naar Trapani (35km) of Palermo (ca. 60km).

Je kunt dit arrangement starten van begin april t/m half oktober. De mooiste seizoenen qua temperatuur zijn natuurlijk het voor- en najaar, maar ook in de zomermaanden kun je uitstekend op Sicilië terecht. Het kan dan wel erg warm zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sicilië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende (laatste update 8 september 2021):

 • Naast de algemene coronamaatregelen voor Italië geldt voor Sicilië het volgende: je moet je bij aankomst op het eiland (nogmaals) laten testen. Dus ook als je een negatieve test bij je hebt of volledig gevaccineerd bent. Je kunt je bij aankomst op het vliegveld gratis laten testen en hebt binnen een half uur de uitslag. Deze maatregel geldt vooralsnog t/m 30 september 2021.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

segesta-(1).jpg

Italië - Sicilië compleet

Il grande giro di Sicilia

Actieve rondreis met huurauto langs wijnlandgoed en agriturismo’s

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten