Nieuwe huttentochten

Droom je van grillige bergpassen, stevige wandelingen en slapen in een prachtig gelegen berghut en wil je jezelf dit jaar nou eindelijk eens echt uitdagen? Kies dan voor een van onze nieuwe huttentochten.
Huttentochten, waarbij je hoog in de bergen wandelt van berghut naar berghut, worden steeds populairder. Dat begrijpen we. Een huttentocht is een onvergetelijke ervaring. Je laat de bewoonde wereld achter je en komt tot rust in ongerepte natuur terwijl je tegelijkertijd lekker actief bezig bent. We hebben ons aanbod daarom uitgebreid met deze nieuwe kuitenbijters!

1. Italië – huttentocht over de Alta Via del Granito

Bergmeertjes als confetti op donker graniet. Het grillige landschap van het onbekende oosten van Trentino doet haast buitenaards aan. Tijdens deze spectaculaire minitrek wandel je 4 dagen van berghut naar berghut, zoals de geweldig gelegen Rifugio Cima d’Asta op bijna 2500 m hoogte. De sfeer in Trentino is net wat Italiaanser dan in het Südtiroler deel van de Dolomieten. En het eten dus ook! Iets waar je smaakpapillen heel blij mee zullen zijn.

Bekijk deze reis

2. Oostenrijk - Karwendel

Besneeuwde bergtoppen, lieflijke almen, rinkelende koeienbellen en prachtig gelegen berghutten. Welkom in het ruige Karwendelgebergte! Je maakt tijdens deze 5-daagse huttentocht stevige wandelingen en overnacht in een gemoedelijk familiehotel en klassieke berghutten. Deze wandelreis is ook leuk om te doen als je (nog) geen al te ervaren bergwandelaar bent!
  Bekijk deze reis

3. Zwitserland - Nidwalder Hohenweg / Vierwoudstedenmeer

Lekker veel afwisseling tijdens deze 5-daagse trektocht in het hart van Zwitserland. Je wandelt over de Nidwalder Höhenweg, langs bos en weides, hoog boven het Vierwoudestedenmeer. Het is zo nu en dan flink klimmen en dalen, maar wanneer je na een stevige wandeldag op het terras van je berghut geniet van het uitzicht, ben je die vermoeide benen zo vergeten.

Bekijk deze reis

4. Oostenrijk – huttentocht in het lieflijke Almtal

De perfecte huttentocht voor beginnende berggeiten en actieve gezinnen! De bloemrijke almen van de Salzkammergut vormen het decor van 6 dagen bergwandelplezier voor jong en oud. Je wandelt door uitgestrekte bossen, langs bergmeren en de imposante toppen van het Dachsteinmassief. En na afloop van de tocht leer je in het Cumberland Wildlife Park meer over de lokale wilde dieren. 
  Bekijk deze reis

5. Oostenrijk – Salzburger Dolomieten

Het Dachsteingebergte is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende gebergtes van de Alpen. Tijdens deze 6-daagse huttentocht in het westelijk gedeelte van het massief overnacht je in authentieke en sfeervolle berghutten. Overdag wandel je van het ene mooie uitzicht naar het andere.

Bekijk deze reis

Op huttentocht met SNP

Deze korte treks zijn perfect te combineren met een van onze andere wandelreizen. 
  Bekijk al onze huttentochten

Dát is een huttentocht met SNP:

  • Voor elk niveau: Er zijn huttentochten voor beginners en voor gevorderden, maar welke tocht je maakt is afhankelijk van je eigen kennis en ervaring én die van je reisgezelschap. Op de website van SNP zie je per huttentocht aangegeven hoe zwaar de reis is en wat het comfortniveau is.
  • Advies op maat: Twijfel je of een tocht bij je past, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.
  • Zorgeloos genieten: Wanneer je een van onze huttentochten boekt, regelen wij de rest. Wij reserveren de berghutten, zodat je verzekerd bent van een slaapplaats en we hebben de routes voor je uitgestippeld.