Actieve vakantie British Columbia

Actieve rondreizen, wandelvakanties en gezinsavonturen

De Rocky Mountains spreken voor veel mensen tot verbeelding. De ‘Rockies’ beslaan een deel van de Canadese provincies British Columbia en Alberta. British Columbia staat bol van al het natuurschoon. Je vindt er verschillende nationale parken, bijvoorbeeld Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Het decor van wilde rivieren, watervallen, hoge bergtoppen met gletsjermeren en veel wildlife leent zich uitstekend voor wandel- en fietsvakanties of een actieve rondreis. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in British Columbia

Aanbevolen reizen in British Columbia

Canada - British Columbia met de kids, 18 of 20 dagen
zwemmen_in_de_pacific_ocean!.jpg 8,0
Family specials
Privéreis
Canada - British Columbia met de kids In het spoor van pioniers en goudzoekers

gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
18 of 20 dagen
vanaf € 3.082
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Canada - Hiking British Columbia, 17 dagen
shutterstock_hikers_rockies.jpg 8,4
Wandelen
Privéreis
Canada - Hiking British Columbia De mooiste Nationale Parken van West-Canada

wandelvakantie langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
17 dagen
vanaf € 2.826
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Rondreis British Columbia

Een rondreis door British Columbia in het westen van Canada is een roadtrip door de woeste natuur van de Canadese Rocky Mountains. Besneeuwde bergtoppen, reusachtige gletsjers, turquoise meren, wilde rivieren en kletterende watervallen: British Columbia is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Tijdens een actieve rondreis maak je kennis met diverse nationale parken, zoals het schitterende Kootenay maar ook Pacific Rim National Park, met zijn immense fjorden en ruige kust waar je walvissen en orka's kunt spotten. Op Vancouver Island bezoek je fraaie steden als Victoria, Tofino en Vancouver. Deze individuele rondreizen met een huurauto of camper maak je met behulp van uitgebreide reisinformatie en kaartmateriaal dat je ontvangt van SNP. Er is veel vrijheid om de dagen zelf in te delen, bijvoorbeeld met een fraaie dagwandeling of één van de aanbevolen excursies.

Toon alle rondreizen in British Columbia

British Columbia met het gezin

De rondreizen in British Columbia zijn zeer geschikt als gezinsvakantie. Treed in het spoor van de goudzoekers en pioniers tijdens een actieve rondreis waarbij je in een fijn tempo de ruige natuur en bruisende steden verkent. Je gaat op ontdekkingsreis in Pacific Rim National Park aan de westkust en maakt wandelingen door de indrukwekkende natuurparken van Jasper en Banff in de Rockies. Er is ook veel ruimte voor andere outdooractiviteiten, zoals fietsen, paardrijden, kanovaren en zwemmen. Je maakt deze avontuurlijke gezinsreis helemaal compleet met spannende uitstapjes, zoals een zoektocht naar zwarte beren of een walvissafari aan de kust bij Vancouver Island. Overnachten doe je in comfortabele hotels en rustieke blokhutten middenin de natuur.

Bekijk alle gezinsvakanties in British Columbia

British Columbia met SNP Natuurreizen

 • Individuele roadtrips met huurauto of camper door ongerept British Columbia
 • Wandelen in de mooiste Nationale Parken van Canada
 • Wildlife spotten: beren, walvissen en orka's
 • Overnachten in sfeervolle accommodaties, zoals rustieke lodges
 • Kamperen op kampeerlocaties in een prachtige omgeving
 • Ook geschikt als avontuurlijke gezinsvakantie
 • In de voetsporen van het beroemde National Geographic: unieke plaatsen tussen Vancouver en Calgary

Wist je dat

 • In 1871 trad British Columbia als zesde provincie toe tot Canada.
 • De Canadese Rocky Mountains hebben een grote variatie aan wilde dieren, zoals grizzly beren, elanden, poema's en lynxen.
 • Van de vijf nationale parken in de Canadese Rockies, staan er vier op de Unesco Werelderfgoedlijst.
 • In het Nationaal park Kootenay kun je zowel gletsjers als cactussen zien.
 • Een inwoner van Vancouver wordt ook wel een Vancouverite genoemd.
 • In British Columbia is het 9 uur vroeger dan in Nederland.
 

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen

Wijmke Frens

Afrika en Noord-Amerika

Tijdens diverse reizen ontdekte ik het nog pure, ongerepte Afrika. Botswana is mijn favoriet. Ik stuur avonturiers graag met een bootje dwars door de Okavangodelta van de ene wildernislodge naar de andere. Of laat ze met een klein vliegtuigje over de uitgestrekte savanne glijden, uitkijkend over kuddes olifanten en buffels onder zich; dat is zó geweldig! Ik bezocht veel lodges en ontdekte dat ze erg verschillen in kwaliteit en beleid. Een goed advies is daarom belangrijk, zeker als je met je kinderen op safari wilt.

Mail naar afdeling Verre Reizen