Vakantie Sicilië Temperamentvol eiland met rijke geschiedenis

Actief op pad op Sicilië: eiland met een klassieke schoonheid

Een vakantie in Sicilië van SNP Natuurreizen is reizen naar een rijk cultuurlandschap. Sicilia, zoals het door de inwoners zelf wordt genoemd, is het grootste Italiaanse eiland in de Middellandse zee. Op dit eiland zijn de etnische invloeden te horen aan de taal. De inwoners spreken zowel Italiaans als Siciliaans. Sicilië beschikt over een warm klimaat, met hete zomers en zachte winters. Wie Sicilië bezoekt kan niet om de vulkaan Etna heen, die zorgt voor een prachtige horizon.


Toon alle reizen in Sicilië

Aanbevolen reizen in Sicilië

Italië - Sicilië compleet, 15 dagen
segesta-(1).jpg 8,5
Natuur Rondreizen
Privéreis
Italië - Sicilië compleet Il grande giro di Sicilia

Actieve rondreis met huurauto langs agriturismo’s en hotel

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 1.570
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Italië - Sicilië & Eolische Eilanden, 14 dagen
shutterstock_238855696_-_Taormina_-_Angelo_Ferraris.jpg 8,5
Wandelen
Groepsreis
Italië - Sicilië & Eolische Eilanden Het vurige temperament van Mongibello en Vulcano

wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
14 dagen
vanaf € 2.149
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wandelen en fietsen op Sicilië

Volg rustige landweggetjes door het grillige en onbedorven West-Siciliaanse heuvelland: een ongerept stukje Italië. Tijdens een wandelvakantie op Sicilië ontdek je de vroegere invloeden van Grieken, Noormannen en Arabieren. Ga te voet door een onbekend wandelgebied: de ruige kalkbergen van de Monte Madonie. Of maak een bijzondere groepswandelreis rond het vulkaangebied van de Etna en ontdek al wandelend de veelzijdigheid van Sicilië.

Op de fiets verken je in alle rust de west-kant van Sicilië of het zuidoosten. Maak onderweg stops bij tempels, slaperige dorpjes en het strand. Je kan naast een hybride fiets ook e-bikes huren om de hier en daar wat pittige klimmetjes wat te veraangenamen. Na afloop van een dag peddelen in de Siciliaanse zon is het heerlijk om neer te strijken op een van de terrasjes in de stadjes of bij je accommodatiehouder aan te schuiven voor een maaltijd met niet weg te denken pasta, eigen geteelde groente en net gevangen vis. 

Rondreizen
Naast wandelen en fietsen heeft SNP ook een cultuurrondreis op Sicilië. Ga in je huurauto op zoek naar de resten van drieduizend jaar beschaving vanuit fraai gelegen accommodaties. Bewonder en doorkruis een prachtig en gevarieerd landschap van oost naar west, van het historische Taormina – met uitzicht op de Etna – tot de Griekse tempels van Selinunte. Een echte aanrader is om een rondreis te combineren met wandelen of een fietstocht door de prachtige natuur op Sicilië. Een Sicilië vakantie is hoe dan ook veelzijdig en betoverend!

Bekijk alle Sicilië reizen

Sicilië met SNP

 • Volg rustige landweggetjes door het onbedorven Siciliaanse heuvelland
 • Ontdek de vroegere invloeden van Grieken, Noormannen en Arabieren
 • Bezichtig de kleurrijke markten in de nauwe straten van het levendige Palermo
 • Op pad langs de flanken van de Etna
 • Doorkruis het eiland van oost naar west tijdens een rondreis
 • Wandel vanuit fraai gelegen accommodaties op zoek naar de resten van drieduizend jaar beschaving

Wist je dat

 • De 3300 meter hoge Etna is de hoogste en actiefste vulkaan van Europa.
 • Het merendeel van de Siciliaanse bevolking leefde in armoede tijdens de Italiaanse eenwording en opstanden werden hardhandig neergeslagen: redenen voor veel Sicilianen om tussen 1880 en 1917 naar de Verenigde Staten te emigreren.
 • Op Sicilië wordt naast Italiaans ook Siciliaans gesproken. Siciliaans is een afzonderlijke taal dat verwant is aan het dialect in Calabria.
 • De Eolische eilanden behoren ook tot Sicilië. De zeer actieve vulkaan Stromboli is het noordelijkst gelegen eiland van de groep.
 • Sicilië heette in de Griekse Oudheid Trinakia: het eiland met de drie punten. Deze drie punten komen nog altijd terug in de huidige vlag van Sicilië.
 • De Siciliaanse keuken heeft invloeden van de Spaanse, Griekse, Franse en Arabische cuisines. Pasta alla Norma is misschien wel het meest bekende gerecht van het eiland. Dit pastagerecht komt uit Catania en wordt bereid met tomaten en geroosterde aubergine en bestrooid met ricotta.
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.