Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Actief in de sneeuw×
  Zweden×
  Alles wissen ×
  2

  Wintervakanties in Zweden

  Winterreizen in Zweden

  SNP Natuurreizen is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen in Zweden.

  • Verrassende keuze in reizen naar Zweden
  • Unieke belevingen
  • Persoonlijk contact
  • Ontdek plekken die je zelf nooit vindt met winterreizen van SNP
  • Reizen in rustig tempo met alle aandacht voor natuur
  Zweden - Dalarna, 8 dagen
  Wintervakantie in Zweden - schaatsen, huskytocht, sneeuwwandelen 9,6
  Actief in de sneeuw
  Privéreis
  Zweden - Dalarna Lekker schaatsen, langlaufen en sneeuwwandelen

  afwisselende winterweek vanuit stuga’s

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  vanaf € 542
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Zweden - Zweeds Lapland, 8 dagen
  zweden-bevrorenmeer.jpg 9,5
  Actief in de sneeuw
  Privéreis
  Zweden - Zweeds Lapland Winter wonderland met noorderlicht

  wintervakantie vanuit cottage en wilderniscabin

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  vanaf € 1.984
  Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

  Wintervakantie Zweden: actief in de sneeuw

  Wintersporten op een hele andere manier doe je tijdens een wintervakantie in Zweden. Geen drukke pistes of uitbundige après-ski, maar juist genieten van de rust en stilte in een puur winter wonderland. De uitgestrekte bossen, bevroren meren en hier en daar een eland tussen de bomen: dat is een wintervakantie in Zweden. Je reist met SNP af naar Jämtland, in Zweeds Lapland om te skiën of langlaufen op één van de goed geprepareerde loipes. Avonturiers met een goede conditie kiezen voor een trektocht met de hondenslee over de Kungsleden. Slapen doe je in een authentieke stuga, de typische rode huisjes van hout in Zweden of in een sfeervolle hut. En 's avonds, als het pikkedonker is, kijk dan maar eens naar boven. Dit is namelijk dé kans om het magische noorderlicht te zien!

  Wintervakantie Zweden met het gezin

  Een wintervakantie in Zweden is bij uitstek een gezinsreis. Dit zijn actieve sneeuwreizen in een prachtige omgeving. Het mooie Dalarna in het hart van Zweden verandert 's winters in een sprookjesachtig sneeuwgebied waar je kunt langlaufen, sneeuwwandelen, schaatsen en ijsvissen. Hoogtepunt is een spectaculaire huskytocht! Een prima alternatief is een reis naar het grensgebied tussen Zweden en Finland, waar je logeert op een eiland in de Muonio rivier. Tijdens dagelijkse excursies kom je meer te weten over de bijzondere arctische flora en fauna, bezoek je een rendierboerderij en maak je een tweedaagse tocht op traditionele ski's waarbij je overnacht in een echte houthakkershut.

  Wintervakantie Zweden: met een hondenslee over de Kungsleden

  Een zeer avontuurlijke wintervakantie in Zweden is een trektocht per hondenslee over de Kungsleden. Dit pad van meer dan 400 kilometer loopt van Abisko in het noorden naar Hemavan in het zuiden. Tijdens deze reis, die vraagt om een goede conditie en affiniteit met honden, maak je een huskytrektocht over het noordelijke deel van dit Koningspad en slaap je in berghutten. Je glijdt met een eigen slee, die wordt getrokken door vier husky's waar je ook de zorg voor draagt. De tocht gaat door brede gletsjerdalen omringd door steile wanden over een wit sneeuwtapijt met af en toe een stuk bos of een bevroren rivier. Zo bereik je de voet van de indrukwekkende Kebnekaise, met ruim 2.100 meter de hoogste berg van Zweden. Deze reis maak je in een groep van maximaal 6 personen. Dit is de ultieme wintersportervaring!

  Bekijk ook al onze winterreizen.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.