Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Huttentocht×
  IJsland×
  Alles wissen ×
  2

  Huttentochten in IJsland

  Huttentocht IJsland

  Ook in IJsland kun je een heuse huttentocht maken. Trek door het sprookjesachtige Landmannalaugar en volg de Laugavegur: dé meerdaagse trektocht op IJsland.

  • Kleinschalig en authentiek
  • Alle aandacht voor de schitterende natuur
  • Lichte wandelvakanties tot pittige trektochten
  • Uitgebreide wandelinformatie
  • Trekkingmaaltijden inbegrepen
  IJsland - Laugavegur, 9 dagen
  Loes_Derksen_Landmannalaugar.jpg 8,7
  Wandelen
  Privéreis
  IJsland - Laugavegur De klassieke Laugavegur trail op IJsland

  Huttentocht over de Laugavegur Trail

  Zwaarte
  Comfort
  9 dagen
  vanaf € 1.929
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  IJsland - Landmannalaugar & Thorsmörk, 9 dagen
  Hans_Jellema_-_Landmannalaugar_2.jpg 8,4
  Wandelen
  Privéreis
  IJsland - Landmannalaugar & Thorsmörk De mooiste rondwandelingen van IJsland

  wandelvakantie vanuit berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  9 dagen
  vanaf € 2.064
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Huttentocht IJsland

  Een huttentocht in IJsland is een geweldige manier om kennis te maken met het land van ijs en vuur. Al wandelend van hut naar hut raak je betoverd door een ongerepte natuur van ruige vulkaanbergen, schilderachtige meren, gigantische gletsjers, geisers die meters hoog spuiten en machtige watervallen die van grote hoogte naar beneden storten. De huttentochten zijn kleinschalig en authentiek, met alle aandacht voor de schitterende natuur van IJsland!

  Mooiste rondwandelingen in sprookjesachtig IJsland

  Een aantal van de mooiste huttentochten in IJsland lopen door het sprookjesachtige Landmannalaugar. Dit dal in het binnenland ligt niet ver van de beroemde vulkaan Hekla en staat bekend om zijn kleurrijke ryolietbergen. Laat je verrassen door verschillende kleuren van de bergen: rood, bruin, groen en geel en de uitgestrekte lavavelden die een mystiek plaatje opleveren. Onderweg bedwing je onder meer de fotogenieke Brennisteinsalda-vulkaan en de top van de niet meer actieve Bláhnukur, waar een adembenemend uitzicht wacht. Tijdens deze huttentocht trek je ook naar het groene Thorsmörk in het zuiden van IJsland. Thorsmörk wordt grotendeels omgeven door de gletsjers van de Myrdalsjökull. Het smeltwater van deze gletsjers heeft een bijzonder wandellandschap gecreëerd van geërodeerde tufsteenbergen en berkenbossen, met voortdurend zicht op de witte ijskappen en kolkende smeltwaterrivieren.

  Eenvoudige tot pittige wandelingen

  De huttentochten in IJsland bieden voor elke wandelaar wat wils: van wandelvakanties vanuit berghutten waarbij een basisconditie voldoende is tot stevige rugzaktrektochten waarbij je uitgedaagd wordt tijdens pittige dagtochten. In Landmannalaugar overnacht je in een berghut langs een geothermische beek, zodat je na een dag flink wandelen heerlijk kunt ontspannen in het warme water. Elke huttentocht brengt je naar unieke plekken in IJsland dankzij de uitgebreide wandelinformatie. Ook zijn deze wandelreizen goed te combineren met een uitgebreide rondreis door IJsland en is er ruimte voor een extra rustdag in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.