Spanje - Asturië, 8 dagen Fietsend door España Verde

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie langs agriturismo, hotel en herenhuis

Per fiets door de prachtige groene kuststreek Asturië (Asturias) aan de voet van de ruige Picos de Europa. Je fietst langs kleine grotten, stille zandstrandjes en charmante kustdorpjes. Onderweg kun je ook een dagje kanoën en natuurlijk regelmatig een duik nemen in zee. Stevige klimmetjes worden afgewisseld met vlakke tochtjes naar een heerlijk strandje, speelplaats of bezienswaardigheid. Verbaas je over afdrukken van dinosauruspoten of prehistorische rotstekeningen. Kom bij van de inspanning in een hotel bovenop een klif boven zee, een statig landhuis of een agroturismo waar je net zoveel bessen kunt plukken als je wil.

Uniek aan deze reis

 • Fietsen langs zee èn bergen
 • Groene omgeving en prachtige zandstrandjes
 • Ideaal mild fietsklimaat
 • Inclusief kanotocht
 • Leuke en kindvriendelijke logeeradressen
 • Veilige fietsroutes zonder grote stijgingen
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Family special alle leeftijden

Dag tot dag

Spanje - Asturië

De noordkust van het Iberisch schiereiland is een perfecte setting voor een actieve vakantie met het gezin. Op de fiets, maar ook in een kano, op een surfplank of dobberend op een body board in de hoge golven. Het lieflijke heuvellandschap is het hele jaar fris en groen en biedt een aangename combinatie van berg- en kustlandschappen. De besneeuwde pieken van de Picos de Europa vormen het decor, de ruige kliffen de natuurlijke begrenzing.
Terwijl je over rustige binnenweggetjes van dorp naar dorp fietst, is er iedere dag wel tijd voor een duik in de oceaan. Regelmatig onderbreken we de fietstochten om te kanoën, te snorkelen, een surfles te volgen, stukjes te wandelen of een bezoek te brengen aan een grot met prehistorische tekeningen: aan afwisseling en uitdaging geen gebrek! Je fietst geregeld door gezellige vissersdorpjes, waar het goed eten en drinken is. Soms volgt de route stukjes van de oudste pelgrimsweg naar Santiago en passeert Romaanse kerkjes en kleine monumenten van eeuwenlange devotie: ook de ouders komen hier aan hun trekken. Ooit de voetsporen gevolgd van een dinosaurus? Ook dat kan aan de kust van Asturias.
Het is goed te weten dat deze tocht ook met een e-bike te maken is; ideaal bij een zware aanhangfiets. Onderweg verblijf je in leuke en door Spaanse families gerunde kleinschalige onderkomens, variërend van een fraaie agriturismo tot een klein hotel en een statig herenhuis. Overal kunnen kinderen zich heerlijk uitleven.

Dag 1

Per auto of bus (maximaal één uur van vliegveld Santander) arriveer je in de gastvrije accommodatie in Vilde, een voormalige agriturismo waar nog steeds groenten en fruit voor eigen consumptie worden verbouwd.

Overnachting in

Vilde

Dag 2

Na een stevig ontbijt probeer je vandaag de (huur)fietsen uit tijdens een rondrit door de golvende heuvels op de grens van de provincies Asturias en Cantabrië. Je hebt de keus uit twee korte tochtjes van 14 km (215 m stijgen en dalen) en 15 km (140 m stijgen en dalen) km via respectievelijk Bojes en het strand van Pechón die je ook aan elkaar vast kunt plakken (totaal 27km). De route naar Lehón kan ook nog uitgebreid worden via Molleda, tot 18 km en 425m hoogteverschil. Je kunt ook kiezen voor een pittige lange tocht van 42,5 km  (900 m stijgen en dalen) door het binnenland die alleen geschikt is voor oudere kinderen en fitte ouders. Kortom, opties te over vandaag.

Overnachting in

Vilde

Dag 3

Vandaag fiets je hooguit vier kilometer, op en neer naar het kanoverhuurbedrijfje in Unquera. Zij zorgen verder voor het vervoer naar het beginpunt van de kanotocht in Panes en verschaffen ook een lunchpakket, wetsuits en wat je nog meer aan uitrusting nodig hebt voor een paar uur varen op de rivier de Deva. Het lunchpakket eet je op tijdens een halte bij een van de rivierstrandjes onderweg. Heb je ‘s middags nog zin in een uitstapje, dan loop je over het oude kerkenpad van Vilde naar Colombres en bezoek je daar het Emigratiemuseum, ondergebracht in een knalblauwe koloniale villa. Of je fietst naar het strand in Pechón (korte fietstocht van programmadag 2).

Overnachting in

Vilde

Dag 4

Via rustige binnenweggetjes rijd je het ‘donkere dal’ in, waar nog veel typische boerendorpjes en gehuchten liggen. Tijd voor een pitstop in een authentiek barretje is er genoeg, want je legt maar 29,5 km af vandaag (370 m stijgen en 360 m dalen, verspreid over 3 colletjes). Rond de middag bereik je het plaatsje Puertas de Vidiago waar je eventueel een extra rondje maakt naar de kust over een onverhard fietspad dat langs zogenoemde 'bufones' of ‘slecht-weer-geisers’ voert 5 km extra).
Dan volgt een kort stukje langs de oude doorgaande weg (met brede vluchtstrook) om een steil trappenpad door het natuurreservaat te vermijden, voordat je de baai van Andrin bereikt. Al naar gelang het weer beslis je hier of je de middag doorbrengt op het strand van Andrín, of nog 5 kilometer doorrijdt naar het levendige kuststadje Llanes. Het hotel waar je vandaag overnacht, ligt nog een paar kilometer verderop, net buiten Llanes in het dorpje Póo, in een landelijke omgeving. Het beschutte strandje van Póo ligt op amper 1 km van de accommodatie.

Overnachting in

Póo de Llanes

Dag 5

Je maakt een rondtocht langs het vissersplaatsje Llanes. Dit heeft een gezellig middeleeuws centrum, met veel winkels, restaurantjes en een gotische kerk, twee mooie stranden en een haven met een kleurig schildersmonument. Als je geluk hebt, valt je bezoek samen met een van de vele patroonheiligen-feesten die in Llanes worden gehouden. Deze gaan gepaard met allerlei activiteiten en folkloristische processies. Je kunt de hele dag in Llanes blijven, maar als je meer wil fietsen dan vervolg je je route het binnenland in via het dorp Porrúa. Dit dorp heeft een leuk etnografisch museumpje. Dan fiets je terug naar de kust via de baai van Celorio en bovenlangs de kust terug naar Póo (19 km, 150 m stijgen en dalen).

Overnachting in

Póo de Llanes

Dag 6

Vandaag verruil je het landelijke hotel in Póo de Llanes voor een chic 'Indiano'-huis in Nueva. 'Indiano' is de bijnaam voor rijke remigranten uit Las Americas die in hun geboortedorpen villa’s lieten bouwen in koloniale stijl. Terwijl je van dorp tot dorp fietst langs de kust, zie je veel van deze villa's: soms mooi en elegant, vaak ook protserig en overdadig, maar altijd met een grote palmboom in de voortuin. Onderweg passeer je verschillende strandjes, waaronder het lange zandstrand van San Antolín en het ministrandje Gulpiyuri, dat vijftig meter landinwaarts is ontstaan in een kuil die via een grot in verbinding staat met zee (22,5 km, 160 m stijgen en 140 m dalen). Het hotel in Nueva serveert geen diner, maar er is genoeg keuze uit restaurantjes op loopafstand van het hotel.

Overnachting in

Nueva

Dag 7

Op 2,5 km van Nueva ligt het mooie strand Cuevas del Mar, waar je heerlijk kunt zwemmen en spelen. Voel je wel wat voor een dagje surfen, dan fiets je 12 km terug naar San Antolín (totaal 24 km, vrijwel vlak). Of je maakt een rondrit westwaarts (36 km, 240 m stijgen en dalen) via het stadje Ribadesella, waar je ook kunt surfen, zwemmen en kanoën. Ook ligt hier het grotmuseum Tito Bustillo, een wereldberoemde vindplaats van prehistorische grottekeningen (van 25.000 jaar oud).

Overnachting in

Nueva

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Als je fietsen hebt gehuurd via SNP, dan laat je die gewoon achter in de accommodatie. Wil je (al dan niet mèt eigen fietsen) terug naar Vilde, dan stap je in Nueva op het boemeltreintje terug naar Unquera en kun je nog even genieten van de terugblik over een geslaagde vakantie.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De drie door ons geselecteerde accommodaties zijn onderling heel verschillend.

 • De eerste drie dagen verblijven jullie in een gastvrije agroturismo, waar de aardbeien en frambozen voor het plukken hangen. Je overnacht in appartementen of aangrenzende kamers, en hebt een tuin, ruime zitkamer en een eetkamer tot je beschikking. Bij de receptie kun je producten kopen die op de boerderij geproduceerd worden.
 • Dan slaap je twee nachten in een familiehotel in het dorp Poo de Llanes, net buiten het middeleeuwse stadje Llanes. Poo heeft een leuke, vriendelijke sfeer en een eigen strand!
 • De laatste twee nachten logeren jullie ‘op stand’ in een 19e eeuws herenhuis in het gezellige plaatsje Nueva; dit keer op fietsafstand van één van de mooiste stranden van Asturias. Het huis heeft een kleine tuin.

Jullie slapen in twee-, drie- of vierpersoonskamers /appartementen met per gezin een badkamer. Per accommodatie kan de kamersamenstelling wisselen.
Let op dat een vierpersoonskamer het volgende kan betekenen: in de accommodatie  in Vilde: een appartement met één of twee slaapruimtes en/of bedbank en één gedeelde badkamer of twee slaapkamers op dezelfde verdieping die een badkamer delen. In de accommodatie in Poo de Llanes hebben ze verschillende type kamers voor 2 tot 5 gasten.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn inbegrepen. Benodigdheden voor de lunch kun je onderweg in de verschillende dorpjes inkopen. Je passeert op de meeste dagen ook restaurants onderweg voor een goede lunch. 's Avonds kun je dineren in en van de restaurants vlakbij de accommodatie. In Póo en Nueva vind je meerdere restaurants. Alleen in Vilde moet je een paar kilometer over een vlak en rustig landweggetje fietsen naar de nabijgelegen dorpjes Bustio en Unquera waar restaurants zijn. Je kunt er hier ook voor kiezen zelf iets in het keukentje van je appartement klaar te maken. Op de boerderij verkoopt men verschillende producten van het eigen bedrijf.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op meerpersoonskamers met per gezin een eigen badkamer
 • Alle ontbijten
 • Bagagetransport op dag 4 en 6
 • Kano-excursie incl. picknick en transfer Unquera-Panes
 • Digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Diners
 • Vervoer naar en van eerste en laatste accommodatie
 • Fietshelm  (zie materiaalhuur)
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)
 • Overige excursies

Over de activiteiten

De fietstochten voeren door glooiend tot heuvelachtig terrein. Met name op dag 2 en dag 4 zijn er meerdere pittige klimmetjes en ligt het totaal aantal meters stijgen en dalen tussen de 500 en 600 m. Je fietst meestal over geasfalteerde binnenweggetjes met weinig autoverkeer. Soms volg je autovrije gravelwegen. In de directe omgeving van de grotere plaatsen is meer verkeer en er zijn nauwelijks fietspaden. Kies voor een kind van 5 tot 8 jaar bij voorkeur een trailer; dat komt de veiligheid ten goede.

Extra dagen

Je kan overal een rustdag boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Iturrienea Ostatua (Bilbao)

Een ruraal hotel in hartje stad Bilbao? Het lijkt onmogelijk, maar Ivon en Carlos, de twee zakenpartners die samen Hotel Iturrienea Ostatua hebben opgericht, zijn er in geslaagd aan een oud stadshotel de uitstraling te geven van een gemoedelijk landelijk hotel in Baskische stijl met comfortabele kamers, een gezellige ontbijthoek en ruime entrée. Overal vindt u nog verschillende authentieke kenmerken zoals originele balken en steenwerk. De kamers zijn alle anders ingericht met antieke meubeltjes. Sommige kamers hebben een klein balkon, alle zijn voorzien van bad of douche en toilet. Op de binnenplaats is een klein herbarium met kikkers ingericht. Vanuit dit hotel loopt u in 20 minuten naar het Güggenheim museum via de modaine winkelstraten en gezellige steegjes van het oude centrum van Bilbao. In de directe omgeving heeft u keus genoeg aan restaurantjes. Het hotel beschikt niet over een eigen parking maar op enkele minuten lopen van het hotel zijn meerdere parkeergarages waar u voor langere periodes kunt parkeren.

Transfers

Transfer Santander Airport - Vilde (vanaf € 101,- per boeking)

Transfer vanaf vliegveld Santander naar de eerste accommodatie in Vilde.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer Nueva - Santander Airport (vanaf € 164,- per boeking)

Transfer vanaf de laatste accommodatie in Nueva naar het vliegveld van Santander.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer Nueva - Vilde (vanaf € 66,- per boeking)

Transfer vanaf de laatste accommodatie in Nueva naar de eerste accommodatie in Vilde. Handig voor als u uw auto in Vilde heeft laten staan. Met deze transfers kunnen geen (eigen) fietsen worden meegenomen. 

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

taxitransfer Bibao airport - Vilde (vanaf € 234,- per boeking)

Optionele taxitransfer van het vliegveld van Bilbao naar de eerste accommodatie  (Vilde of Villanueva).

Voorwaarden: Prijzen zijn per rit (max 4 pax).

Fietshuur

hybride fiets (vanaf € 94,- per persoon)

Uw huurfiets is hybride trekking fiets van het merk Giant, Especialised of Cube Touring, met 21 of 24 versnellingen, bagagedrager, dubbel fietstasje (1 aan het stuur en 1 aan het zadel), pomp, slot en bandenreparatieset. Frame maten: XS, S, M, L en XL. 

Giant Kinder trekkingbike maar XS (145-160m)

Kinderfiets (vanaf € 77,- per persoon)

De kinderfietsen zijn goed onderhouden stoere fietsen van het merk Giant:

o 21 inch fietsen van merk Giant met 8 versnellingen (kinderen tot 135cm)
o 24 inch fietsjes van mer Giant (XTC JR) met 21 versnellingen (kinderen tussen de 135 en 150 cm)
o 26 inch fietsen van GIANT (Liv) met 21 versnellingen (voor kinderen tussen de 145 en 160cm)

Kinderen t/m ca. 8 jaar kunnen op een aanhangfiets.

Voorwaarden: Fietshelm: Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt niet standaard bijgeleverd bij uw huurfiets; uit hygienische overwegingen dient u die zelf mee te nemen. Reflecterende strips of kleding: Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst. Lichaaamslengte: Geef bij boeking de juiste lichaamslengte door. Houd bovendien rekening met de groei van uw kind als u ver van tevoren reserveert!

e-bike (vanaf € 171,- per persoon)

U kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. Deze fiets, type Trek T500e, is uitgerust met 24 versnellingen, voorvering, bagagedrager met achtertas, stuurtas, kilometerteller (verwerkt in display op het stuur),slot, pomp, reparatiesetje, bidonhouder (alleen herenmodel) en verlichting. Op de e-bike kunnen zowel de aanhangfiets als het kinderzitje worden gemonteerd.

Voorwaarden: U dient deze fiets bij boeking te reserveren; de verhuur is per week. In Spanje is een fietshelm verplicht. Uit hygiënische overwegingen wordt die niet bij de fiets geleverd, maar dient u die zelf mee te nemen.

Fietshelm

U kunt een helm huren. In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm verplicht.

Voorwaarden: U dient dit bij boeking aan te geven; de voorraad is beperkt. Voor kinderen zijn de helmen gratis, voor volwassenen betaalt u een kleine huursom.
Houd er rekening mee dat het lastig is om een echt goed zittende helm te verkrijgen. De beste oplossing is om een eigen fietshelm mee te nemen, ook uit hygiënische overwegingen.

Aanhangfiets

Een handige aanhangfiets (derde wiel) die achter de fiets wordt gemonteerd zodat uw kind mee kan fietsen zonder moe te worden. Vooral geschikt voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Voorwaarden: U dient deze aanhangfiets reeds bij boeking te reserveren. De aanhangfiets wordt per week verhuurd.

Fietszitje achter

Een veilig kinderzitje voor achterop de fiets.

Voorwaarden: U dient de fietszitjes bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Vilde is ca. 1550 km. Je kan de auto parkeren bij de eerste accommodatie. Na afloop van het arrangement keer je, indien je fietsen hebt gehuurd, met de trein of bus terug naar Unquera, waar je een taxi neemt naar de accommodatie waar de auto staat. Indien jullie eigen fietsen hebben meegenomen, neem je de trein terug naar Unquera (zie www.renfe.com).

Voor meer informatie over de bus- en treindienstregeling: zie onder "Hoe kom ik naar de eerste accommodatie". 

Treinreis

 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bilbao, Santander of Oviedo.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vlucht op Santander
Vanaf vliegveld Santander reis je per stadsbus naar het centrum Santander en stap je daar over op de bus naar Unquera: dagelijks om 6.45, 14.00 (m.u.v. zondag), 17.15 (m.u.v. zaterdag), 19.30 u (alleen op zaterdag en zondag) of 19.45 (op werkdagen); totale reistijd ca. 2.15-2.30 uur. In Unquera neem je een taxi (1,5 km) naar de eerste accommodatie.
Aan het einde van de reis neem je de trein of taxi van Nueva naar Unquera en stap je over op de bus naar Santander: op werkdagen om 8.05 en 10.25 uur; dagelijks om 13.55 en 17.05 uur; maximale reistijd 2,5 uur). Je kunt ook de taxi van Nueva naar Llanes nemen waar bovengenoemde bussen 25 min eerder vertrekken. Bovendien gaat er nog een rechtstreekse bus om 18.45u. In Santander neem je de stadsbus naar het vliegveld (ieder half uur). Je kunt ook een directe taxitransfer van en naar vliegveld Santander boeken bij SNP.

Vlucht op Oviedo
Vanaf het vliegveld Oviedo reis je (in 2,5 tot 3 uur) per bus, via Oviedo, naar Unquera. De bus van het vliegveld (Aeropuerto Asturias) naar Oviedo vertrekt elk heel uur en doet er 45 minuten over naar Oviedo. Daar vertrekt elke dag (ook op zondag) om 12 en 15.30 uur een bus naar Unquera; op werkdagen gaat er ook nog een bus om 10.30u. De reistijd varieert van 1,5 tot bijna 3 uur. (zie www.alsa.es) In Unquera neem je een taxi (1,5 km) naar de eerste accommodatie. Aan het einde van de reis neem je een taxi van Nueva naar Llanes en stapt daar over op de bus naar Oviedo en vervolgens op de bus naar het vliegveld van Asturias. Totale reistijd is ca. 3 uur (2x overstappen). Er gaan bussen van Llanes naar Oviedo om 8.30 (elke dag), 9.30 (werkdagen), 11.00 (werkdagen), 13.05 (elke dag), 15.45-16 u (elke dag), 17.25 (elke dag m.u.v. zondag) en 19u (werkdagen). Vanuit Oviedo gaan op het hele uur bussen naar het vliegveld. Je bent op zijn vroegst om 10.45 uur op het vliegveld (als je de overstap in Oviedo niet mist). Zie website www.alsa.es en boek je tickets liefst van tevoren!

Vlucht op Bilbao
Vanaf het vliegveld van Bilbao reis je per bus of taxi naar het busstation “Bilbao Intermodal” en verder per bus naar Unquera. Op werkdagen vertrekken er drie bussen van Bilbao (om 12.30u, 15.30u en 18.15u) naar Unquera. Op zaterdag gaan ze om 12.30 of 12.45 en om 18.00; op zondag alleen om 15.45 (in de zomer) of 18.00 uur (maand september). De reis duurt 3 uur, reserveren is sterk aanbevolen. In Unquera neem je een taxi (1,5 km) naar de eerste accommodatie.
Aan het einde van de reis je per bus of taxi van Nueva naar het busstation in LLanes en stapt daar over op de bus naar Bilbao (3 uur). Er gaan tijdens de zomermaanden ca. 10 bussen per dag van Llanes naar Bilbao, maar vooral op zaterdag en zondag wisselt de dienstregeling vaak. Check dus ruim van tevoren de website www.alsa.es en boek je tickets van tevoren. Je kan, ook op zondag, op zijn vroegst om 13.30 uur op het vliegveld van Bilbao aankomen.

Bustijden en -tickets
Kijk voor actuele bustijden op de website van ALSA. Je kan op deze website de buskaartjes zelf kopen. De website heeft een Engelse versie. Reserveren kan echter niet langer dan één maand van te voren. Het is zeer raadzaam om vooraf kaartjes te reserveren, aangezien de bussen vaak vol zitten, met name in de zomermaanden en op vrijdagen gedurende het hele jaar. Het advies om de buskaartjes te reserveren geldt voor alle bovenstaande ritten (inclusief de bus tussen vliegveld Oviedo en de stad), behalve de bussen tussen het vliegveld van Bilbao en het busstation in het centrum van Bilbao. 

Taxitransfers
Taxiritten kun je via SNP boeken: Kijk onder 'Extra's

Eigen fietsen op de trein
Als u uw eigen fiets(en) meeneemt, houd er dan rekening mee dat fietsen niet op sneltreinen kunnen worden meegenomen. Op lokale treinen is dat in de meeste gevallen wel toegestaan, maar is er een limiet aan het aantal fietsen dat op deze treinen wordt toegestaan en die wordt bepaald door de conducteur afhankelijk van de bezettingsgraad van de trein op dat moment. Meer informatie hierover vindt u hier: http://www.renfe.com/EN/viajeros/info/bicicletas.html. Kaartjes voor lokale treinen zijn NIET vooraf te reserveren.

Je kan dit arrangement elke dag van de week starten vanaf half april tot eind september. Het klimaat is wisselvallig met regenachtige periodes het hele jaar door, met pieken in april en oktober. De droogste maanden zijn juni-juli-augustus en september met aangename zomertemperaturen van ca. 25 graden. Augustus is de Spaanse vakantiemaand. Je dient dan rekening te houden met meer verkeer op de binnenweggetjes en drukte in de stadjes, restaurants etc.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Asturië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Fietshelm: 
In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm wettelijk verplicht. 

Reflecterende strips of kleding:
Ook ben je verplicht reflecterende (banden op je) kleding te dragen als je 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op de bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat jullie wellicht 's avonds fietsen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Zomervakantie_2012_(209)_Manon_van_Dilgt.jpg

Spanje - Asturië

Fietsend door España Verde

Gezinsvakantie langs agriturismo, hotel en herenhuis

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.