Stubaital huttentocht

Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Huttentocht met kinderen over Stubaier Höhenweg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie langs berghutten

Na een inloopdag vanuit het hoofddal ga je naar het Oberbergtal voor de start van een 4 daagse huttentocht over de Stubaier Höhenweg langs twee berghutten. Bijzonder is dat je in elke hut twee nachten verblijft. Een heel fijn concept om met je kinderen te doen, maar natuurlijk ook voor volwassenen die wat meer rust willen tijdens een huttentocht. Zo is er meer tijd om echt door te dringen tot de hoogste regionen én daar ook van te genieten. Traditioneel en modern komen samen tijdens deze bergtocht, waar duurzaamheid hand in hand gaat met typisch Oostenrijks. Zo overnacht je in de enige geheel vegetarische hut van Oostenrijk!

Uniek aan deze reis

 • Langs bergmeren door alpiene terrein
 • Twee overnachtingen in beide berghutten
 • Overnachting in een duurzame 'vegetarische'berghut
 • Uitdagende tochten en rust in één reis
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Lezen! Reisverslag 'Kaiserwetter in het Stubaital'

Iris Möller ging namens SNP naar het Stubaital en liep deze tocht met haar broer, moeder en tante. "Wat ligt het daar prachtig, in het midden van het U-vormige dal, naast de Oberbergbach die hier als woest kolkende rivier naar beneden komt, met achter de hut de oprijzende bergen wier namen ik nog niet ken. Door de vriendelijke alpenweides stijgen we de laatste meters naar de hut, waar we bijna de enigen zijn."  Lees hier haar hele reisverslag.


Family special 10 jaar en ouder

Dag tot dag

Oostenrijk - Stubaital

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Neder
 • Dag 2: met de kabelbaan naar grote hoogte en wandelen door Schlick 2000 gebied
 • Dag 3: wandelen vanuit Seduck naar de eerste berghut
 • Dag 4: wandelen met zicht op de Alpeiner Ferner gletsjer
 • Dag 5: beklimmen van het Basslerjoch en uitzichten over het Stubaital
 • Dag 6: ontspannen wandelen naar de Falbesoner See
 • Dag 7: wandelen tussen weides en rivieren en terug naar Neder
 • Dag 8: einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het Stubaital.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 2

Je begint je bergvakantie met een mooie inloopwandeling op hoogte. De (gratis) bus en kabelbaan brengen je direct naar grote hoogte, waar je kunt acclimatiseren met uitzicht op het dal ver onder je. Je wandelt door het Schlick 2000 gebied, waar in de winter geskied wordt, maar waar je in de zomer heerlijk kunt wandelen. Bij de Starkenburger Hütte geniet je van een welverdiende pauze, waarbij je alvast een blik kunt werpen op de bergen die de komende dagen je thuis zijn.  

Wandeling: 10,2 km, 750 m stijgen en dalen, 6 uur

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 3

Na een taxirit naar het Oberbergtal, een zijdal van het Stubaital, vertrek je vanuit het gehucht Seduck voor het begin van je huttentocht. Je start rustig over brede paden die je door enkele gehuchten in dit lieflijke dal voeren. Een stevige klim voert je het dal uit, waarna je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Al snel zie je de berghut liggen. Heb je nog tijd en energie over, dan kun je nog een mooie rondwandeling maken naar de Rinnensee.

Wandeling: 7,7 km, 670 m stijgen, 3,5 uur. Extra wandeling naar de Rinnensee: 6,2 km, 510 m stijgen en dalen, 3,5 uur

Overnachting in

Franz-Senn-Hütte

Dag 4

Vandaag staat je een inspannende wandeling te wachten naar een bergmeer. Onderweg zie je steeds de Alpeiner Ferner, de gletsjer die het dal heeft vormgegeven waar de Franz-Senn-Hütte in ligt. Eventueel kun je ook het meer overslaan en alleen tot het einde van het dal wandelen, waar je kunt zitten tussen de gebedsvlaggetjes. Hier kun je goed de sporen zien die de gletsjer vele jaren geleden achtergelaten heeft. 

Wandeling: 13,8 km, 750 m stijgen en dalen, 6 uur

Overnachting in

Franz-Senn-Hütte

Dag 5

Je laat de Franz-Senn-Hütte achter je en gaat op weg naar de volgende berghut. Lang blijf je op hoogte, waarbij je steeds prachtig uitzicht over het rustige dal hebt waar de Franz-Senn-Hütte zich bevindt. De wandeling voert je vervolgens via de spectaculaire Schrimmennieder, waar je de keuze hebt om het Basslerjoch te beklimmen, een top van 2880 m hoog. Na de Schrimmennieder wacht je een steile afdaling met zicht op het Stubaital om vervolgens met je doel in het vizier de laatste kilometers af te leggen. In de Neue Regensburger Hütte wacht je een heerlijk vegetarisch diner.

Wandeling: 9,8 km, 630 m stijgen en 490 m dalen, 5 uur

Overnachting in

Neue Regensburger Hütte

Dag 6

Vandaag heb je een ontspannen tocht naar de Falbesoner See. Je begint door een prachtig, onbergachtig moerasgebied, waarna je over recente puinstromen klimt. De groene Falbesoner See verwelkomt je aan het einde van je tocht. Terug bij de berghut kun je de dag afsluiten met een duik in het meertje. 

Wandeling: 6 km, 290 m stijgen en dalen, 2,5 uur

Overnachting in

Neue Regensburger Hütte

Dag 7

Op deze laatste dag van je tocht daal je af naar het dal. Je wandelt tussen grazige weides door langs de rivier, waarna je voor het eerst in dagen weer door een bos komt. De wandeling eindigt in Falbeson, waar je na een pauze bij het Waldcafé de bus neemt naar Neustift. 

Wandeling: 5,2 km, 1220 m dalen, 4 uur

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft aan het begin en einde van je reis in een comfortabele accommodatie in het dal. Hoog in de bergen slaap je in berghutten. De Franz-Senn-Hütte is een charmante, traditionele berghut aan het einde van een rustig dal. De Neue Regensburger Hütte is volledig vernieuwd, waardoor het nu een mooie mix is tussen traditioneel en modern. In deze berghut staat duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Voor de berghutten dien je zelf een huttenslaapzak/lakenzak, kussensloop, handdoek en slippers mee te nemen. 

Over de maaltijden

Tijdens de reis krijg je elke ochtend een stevig ontbijt. Bij het verblijf in de hutten mag je zelf een lunchpakketje samenstellen en word je ’s avonds voorzien van een diner. In de Neue Regensburger Hütte is het eten volledig vegetarisch. De lunchpakketjes zijn niet heel groot; neem dus eventueel zelf wat mueslirepen of noten mee voor onderweg. 

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Avondmaaltijden in de berghutten
 • Lunchpakketjes tijdens de huttentocht
 • StubaierKarte voor gratis gebruik gondels en bussen (op de dagen dat je in het dal verblijft)
 • Digitale reisinformatie
 • Wandelroutes in de SNP routeapp

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Bagagevervoer
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting in hotel € 2,80 pp per dag

Over de activiteiten

Je hebt elke dag een stevige tocht voor de boeg, waardoor je veel van deze prachtige omgeving te zien krijgt. Doordat je overal twee nachten verblijft, zijn enkele wandelingen optioneel. Tijdens de tocht kom je op enkele plekken een staalkabel tegen voor de zekerheid. Enkele stukken zijn hoogtevreesgevoelig, maar het is nergens een technisch moeilijke tocht. Doordat de tocht uitdagend, maar technisch niet lastig is, is deze tocht ook geschikt voor mensen zonder ervaring met huttentochten. Je loopt wel enkele dagen met je bagage op je rug.

Geschikt voor kinderen

Door de extra dagen in de hutten kun je zelf bepalen hoe je de dagen in de alpiene zone van de reis gaat invullen. Zo is dit bergavontuur voor oudere kinderen en tieners voor iedereen aantrekkelijk en haalbaar. Mits er durf, tredzekerheid, zin in avontuur en een goede uitrusting is natuurlijk. De ouder(s) dienen wel enige bergwandelervaring in het hooggebergte te hebben.

Extra dagen

In het hotel in Neder kun je jouw reis indien gewenst met extra nachten verlengen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Neder is ca. 910 km. Je kunt bij het hotel parkeren. Op de meeste snelwegen in Oostenrijk heb je een vignet nodig. Dit vignet is ter plaatse te koop, maar ook in Nederland (o.a. bij de ANWB). 

Trein informatie

Vanaf Innsbruck Hbf. neem je de bus naar het Stubaital. Het is 25 km naar Neder. Klik hier voor informatie over busdiensten.

Als je per trein arriveert kun je als gast in het Stubaital gratis met het openbaar vervoer naar je bestemming reizen. Hiertoe kun je een voucher downloaden op de website van Stubai Touristik.

Treinschema

Dagtrein: 

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck Hbf  08:08 - 19:18 3
Innsbruck Hbf. – Amsterdam CS 10:40 - 20:44 2

Nachttrein:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck Hbf   19:00 - 09:14 0
Innsbruck Hbf. – Amsterdam CS 20:44 - 09:59 0

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs van de dagtrein wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op. Indien je de nachttrein wenst te boeken, kan je dit apart aangeven.

Om een dagtreinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier: Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu. Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

NB:  Naar Innsbruck Hbf. is het ook mogelijke om de Nightjet nachttrein te nemen, die rond 9.00 daar aankomt. 

Je kunt dit arrangement starten in de periode van begin juli tot eind september. Buiten deze periodes zijn de berghutten gesloten. Open gaan en sluiten van de hutten is bovendien weersafhankelijk, dus de aangegeven periode is indicatief.

Hou er rekening mee dat je in de berghutten alleen met contant geld kunt betalen.

Tijdens de huttentrektocht dien je voor 5 nachten bagage mee te nemen. Deze kan beperkt blijven tot toiletartikelen, verschoning, een lakenzak of slaapzak, een kussensloop en een handdoek. Verder moet je natuurlijk een warme fleece, regenkleding, lunchpakket en drinken bij je hebben. In de hutten hebben we alle maaltijden voor je geregeld, inclusief elke dag een lunchpakket. Hierdoor hoeft je deze dagen toch niet een al te zware rugzak mee te sjouwen. Een rugzak met inhoud tussen 30 en 40 liter volstaat daarom.
Overbodige bagage kan in het pension of hotel in het dal achtergelaten worden. Daar vind je de bagage na afloop van de trektocht ook weer terug. Meestal zal dat op dezelfde locatie zijn, maar het kan ook zijn dat je de laatste nacht in een ander onderkomen verblijft dan de eerste nachten.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk Neustift Tirol wandelen gezinsvakantie

Oostenrijk - Stubaital

Huttentocht met kinderen over Stubaier Höhenweg

Gezinsvakantie langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.