Over de accommodaties
In Mindelo op São Vicente slapen we de eerste twee nachten en de laatste nacht in een relatief modern en comfortabel stadshotel in het centrum van de stad en op een paar honderd meter lopen van het strand. Het hotel heeft comfortabele kamers, een restaurant en een ommuurde tuin met zwembad.
Dan verblijven we op Santo Antão 1 nacht in het gehuchtje Caibros in een klein pension. Vervolgens 2 nachten aan de kust bij Cha de Igreia in een sfeervolle en prachtig gelegen ecolodge on moderne chalets met uitzicht op zee. Deze lodge heeft een goed restaurant waar met lokale producten wordt gekookt. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt de bouw van deze lodge geweest. Het is de eerste ecologische lodge op de Kaapverdische eilanden waar duurzaamheid centraal staat: energie wordt geheel uit zonnecellen gehaald en water komt uit een lokale bron en zeewater wordt gefilterd in de eigen ontziltingsinstallatie. Er wordt vrijwel alleen gekookt met producten van het eiland en bijna alle personeel komt van het eiland. de chalets staan in het groen en er zijn overal tropische planten.
In Ponta do Sol slapen we 1 nacht in een standaard hotel, pal aan zee.
De laatste drie nachten op Santo Antão slapen we eenvoudige chalets met eigen badkamer op het terrein hoog op een klif boven zee, met een prachtig uitzicht over de oceaan. Het complex beschikt over een restaurant en een terras met een infinity pool.
Over de maaltijden
Tijdens deze reis zijn alle ontbijten en diners inbegrepen. Meestal dineren we in het restaurant van het hotel, pension of lodge waar we verblijven. In de grotere plaatsen gaan we een paar keer uit eten in een restaurant. Ook zijn de meeste picknicks in het veld inbegrepen: op dag 3, 4, 5, 6, 8 en 9. Op de overige dagen heb je gelegenheid om zelf in de wat grotere plaatsten wat spullen te kopen voor de lunch.
De Kaapverdische dis is een echte fusion keuken. Gezien de strategische ligging tussen Afrika en de Caribische archipel en haar koloniale verleden vind je Creoolse, Portuguese, Afrikaanse en zelfs Braziliaanse invloeden die een stempel op de Kaapverdische keuken hebben gedrukt. Het nationale gerecht is cachupa, een bonenschotel met maïs en worst. De groenten die lokaal worden verbouwd (wortel, zoete en gewone aardappel, pompoen en courgette) zie je vaak terug in de diners. Er wordt vanzelfsprekend veel vis gegeten en rijst ontbreekt nooit op tafel, maar ook vlees en kip is bijna altijd op het menu te vinden. Voor vegetariërs is de keuze beperkt, maar dat wordt steeds beter. Op alle eilanden zijn tropische vruchten als papaya, guava, mango en cocos verkrijgbaar die in sapjes en nagerechten hun weg weten te vinden, smullen maar!
Neem snacks uit Nederland mee voor onderweg, want met name op Santo Antão zijn er op de plekken waar we verblijven geen supermarkten, alleen piepkleine winkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen.
Duurzaamheid
Mami Wata ecolodge in Cha de Igreja is een accommodatie waar alles in het teken van duurzaamheid staat. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt de bouw van deze lodge geweest. Het is de eerste ecologische lodge op de Kaapverdische eilanden waar duurzaamheid centraal staat: energie wordt geheel uit zonnecellen gehaald en water komt uit een lokale bron en zeewater wordt gefilterd in de eigen ontziltingsinstallatie. \er wordt vrijwel alleen gekookt met producten van het eiland en bijna alle personeel komt van het eiland.
Inbegrepen
- alle overige transfers per minibus volgens programma
- alle overnachtingen (incl. 10x ontbijt)
- 10x diner
- 6x packed lunch (dag 34, 5, 6, 8 en 9) ,
- toeristenbelasting (€ 2 pp per nacht)
- ticket veerboot São Vicente-Santo Antão v.v
- lokale Engelssprekende gids tijdens wandelingen
- SNP-reisleider
- digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
- heen- en terugreis en aansluitende transfers (optioneel)
- beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)
- overige maaltijden voor zover niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, souvenirs en fooien)
- eventuele entrees
Reisinformatie
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
Over de activiteiten
De wandelingen op Kaapverdie zijn qua afstand meestal niet lang (6 tot 12 km), maar toch pittig vanwege het grillige vulkanische berglandschap enerzijds en de warmte anderzijds. Alleen de kustwandeling op dag 6 is langer; 18 km. De wandelpaden bestaan veelal uit geplaveide paden bestaande uit (ongelijkmatige) natuursteen (cobble stones), die tot op de dag van vandaag door de lokale bevolking worden gebruikt, om van het de ene vallei in de andere te geraken, of om vanuit de dopen naar hooggelegen akkertjes te komen. Vaak zijn ligt er op deze paden wel stenen of gruis of zijn ze met gras begroeid, wat het lopen verzwaart. De afdalingen zijn vaak erg steil, en daarom worden wandelstokken dan ook ten zeerste aanbevolen. De meeste wandelingen kennen vooral langere afdalingen en minder meters klimmen. Op een aantal dagen daal je tot 1500 meter, maximale totale stijging per dag is 750m. Twee wandelingen gaan steeds op en af. De eerste wandeling kent de minste stijgingen en dalingen. De meeste paden zijn niet hoogtevreesgevoelig omdat het pad breed is of omdat er muurtjes langs het pad gebouwd zijn, maar een enkel kort stukje dat voor sommigen wel wat spannend kan zijn, komt op een aantal dagen wel voor (o.a. dag 3, 4, 8 en 10).