Frankrijk - Queyras, 7 dagen Zonnig sneeuwwandelen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

Sneeuwwandelvakantie langs hotels en berghut

Sneeuwwandelen in een ongerept berggebied op de grens met Italië. Vanwege de (bijna) altijd schijnende zon, de heldere lucht en het fraaie boombeeld van de lariksen is het landschap van betoverende schoonheid. De Queyras is een sneeuwzeker gebied met kans op het spotten van gemzen. De dorpjes, deels nog opgetrokken uit karakteristieke houten huizen, liggen relatief hoog, zodat je snel de open bergweides met panoramische vergezichten bereikt. Je verblijft in sfeervolle familie hotels en één nacht in een hoog gelegen berghut. Nieuw in 2018

Uniek aan deze reis

  • Goede lokale ondersteuning
  • Overnachting in berghut
  • Overweldigende sterrenhemel
  • Schitterend berglandschap
  • Sfeervolle overnachtingsplekken
  • Zonnig klimaat
  • GPS-tracks aanwezig
  • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Artikel | Ga toch sneeuwwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een spannend en milieuvriendelijk alternatief voor skiën. 'Alles' over sneeuwschoenwandelen in tien vragen en antwoorden. Lees meer...

Dag tot dag

Frankrijk - Queyras

In het uiterste oosten van de Franse Alpen ligt de Queyras, een nog authentieke bergstreek die veel te bieden heeft, behalve bewoners: slechts 2500 mensen bevolken de streek naast 2500 gemzen en 2500 plantensoorten! Je maakt hier een sneeuwwandeltocht met een overnachting in een eenvoudige berghut. De scherpe bergkammen steken altijd af tegen de blauwe lucht want na de mediterranée is de Queyras de landstreek in Frankrijk met de meeste uren zon. Vandaar ook dat in de oude dorpjes steevast een fraaie Cadran Solaire (zonnewijzer) aanwezig is.
De dalen liggen hier al tussen 1600 en 2000 meter hoogte en St. Veran is het hoogstgelegen dorp van Frankrijk. Zo zijn ook de hogere bergregionen voor iedereen toegankelijk.
In de kleine bergdorpen passen de van hout en natuursteen gemaakte huizen perfect in het landschap. Dit gebied is niet voor niets een beschermd natuurpark dat bevolkt wordt door steenarend, gems en wolf. En uiteraard de alpenmarmot, maar die geniet van een welverdiende winterslaap. 

Dag 1 Rondwandeling vanuit La Chalp via Arvieux

Aankomst in het op 1700m hoogte gelegen bergdorp Arvieux, aan de voet van de Col d'Izoard. Voor degenen die vroeg arriveren is er een korte wandeling in de omgeving van het dorp uitgezet.
Wandeling: 6,5 km, 250 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Rond 18 uur krijg je van een Franse berggids uitleg (in het Engels, ca. 1 uur) over het programma, het te verwachten weer en de sneeuwsituatie. In Frankrijk ben je wettelijk verplicht in alle omstandigheden een lawine uitrusting bij je te hebben als je in de winter de natuur in gaat, ook als je, zoals in dit programma, volstrekt veilige routes loopt. De gids leert je met de uitrusting om te gaan. Indien je vandaag niet om 18 uur in het hotel kunt zijn is de briefing morgenochtend om 8 uur.

Overnachting in

Arvieux

Dag 2

Goed voorbereid begin je aan de eerste wandeling, via een breed bospad richting het bevroren Lac de Roue en verder door rustgevend, open landschap naar Souliers. Onderweg een aantal fraaie uitzichtpunten, oa. op Chateau-Queyras in de diepte en op de Pic de Rochebrune, met 3321m de hoogste top van de Queyras. Souliers is een schitterend gelegen bergdorpje op 1800m hoogte, waar je eventueel in een auberge kunt lunchen en mogelijk een Yak tegen het lijf loopt. De terugweg gaat deels over een avontuurlijke wandelpad.
Wandeling: 13,5 km, 420 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Arvieux

Dag 3

Na een busritje van een paar minuten begin je in Brunissard aan de wandeling naar de Chalets de Clapeyto op 2250m hoogte. Eerst omhoog door het bos om uit te komen in een doodstil winters landschap onderlangs fraaie bergtoppen, met pittoreske houten huisje onder een dik pak sneeuw....een geweldige plek voor een picknick. Deels over de zelfde route daal je weer af en neemt het pendelbusje naar het hotel.
Wandeling: 9,5 km, 550 m stijgen en dalen, 4 uur lopen. In plaats van het pendelbusje kan je ook teruglopen naar het hotel, dan komen er nog 2,8 dalende kilometers bij.

Als er onverhoopt veel verse sneeuw is gevallen dan kan je niet naar Clapeyto. In dat geval kan je over een besneeuwde weg richting Col d'Izoard lopen. Via geleidelijk stijgende haarspelden kom je uit in het sprookjeslandschap van de Casse Deserte, grillige bruine rotsformaties in de witte sneeuw. Je daalt over dezelfde weg af en loop dan naar het hotel terug.
Wandeling: 11,5 km, 390 m stijgen en 520 m dalen, 5 uur lopen. Deze wandeling kan je ook doen als je een extra nacht in Arvieux bijboekt.

Overnachting in

Arvieux

Dag 4

Na een rit van 20 min begin je in Aiguilles (1450m) aan de doorsteek naar het hooggelegen bergdorp St.Véran (2000m). Door het Foret de Chanteloube loop je naar het gehucht Prats Bas en stijgt door afwisselend open en bebost terrein naar Prats Hauts. Hier mogelijkheid voor een drankje. Na een korte stijging volg je een tijd lang een oud irrigatiekanaal, bovenlangs een dorp, naar Pierre Grosse, met een aantal authentieke Queyras huizen. Het laatste stuk gaat via het Bois des Amoureux en, naarmate je hoger komt, een steeds opener landschap naar St.Véran, een van de hoogste permanent bewoonde dorpen in de Alpen.
Wandeling: 15,5 km, 640 m stijgen en 70 m dalen, 6 uur lopen. Je kan je ook laten afzetten in Prats Bas, dat scheelt 4,8 km, ca. 1,5 uur lopen.

Overnachting in

St. Véran

Dag 5

Vanuit St. Veran daal je af naar een vriendelijk gehuchtje met Auberge. Na de koffie loop je langs de beek naar de Pont du Moulin (1850m). Hier begint de klim, door een fraai bos van oude lariksen, naar het formidabele uitzichtpunt Crete de Curlet (2300m). Aan je voeten ligt St.Veran en de hele vallei omhoog naar de Italiaanse grens, waar je morgen in Refuge de la Blanche overnacht. Na genoten te hebben van het panorama daal je af en keert via de Pont Vieux terug naar St.Veran, waar nog tijd is om de mooie houten huizen en het museumpje te bekijken, of een Vin Chaud te drinken.
Wandeling: 11,5 km, 720 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

St.Veran

Dag 6

Met wat extra spullen voor de overnachting in de gezellige berghut, vertrek je vanuit St.Veran.  Al snel gaat de route door een weids dal, met spectaculair zicht op de omringende toppen van meer dan 3000m, zoals Rocca Bianca en Tete des Toilies. Je passeert de fotogenieke Chapelle de Clausis en ziet dan Refuge de la Blanche (2500m) al van verre liggen in de brede, boomloze vallei.
Wandeling: 9 km, 530 m stijgen, 55 m dalen, 4 uur lopen. Als je nog energie hebt kun je verder omhoog naar Col de St.Veran (2844m) om een blik in Italië en over de hele Alpen te werpen.
Ga ’s avonds zeker naar buiten, het is ongelooflijk hoeveel sterren je hier ’s nachts kunt zien!

Overnachting in

Refuge de la Blanche (gemeente St,Veran)

Dag 7

Heb je gister de Col de St.Veran nog niet beklommen dan kan je nu gaan genieten van het uitzicht over Italië. Via een deels andere route als gisteren, loop je terug naar St.Veran, met weidse vergezichten naar het noorden.
Wandeling (incl. Col de St.Veran): 15 km, 420 m stijgen, 900 m dalen, 5,5 uur lopen.
Je kan uiteraard ook over de kortere route van gister teruglopen.

In St.Veran vind je in het hotel je bagage terug en is er mogelijkheid tot douchen en omkleden en dan kan je de thuisreis aanvaarden. 

Als je niet met de nachttrein reist is het uiteraard mogelijk om een extra overnachting in St.Veran of in het comfortabele hotel in Arvieux bij te boeken en morgen pas te vertrekken.

NB Programma

Soms is het vanwege de beschikbaarheid van de onderkomens nodig het programma om te gooien. Je gaat dan eerst naar St. Veran en de berghut en je sluit de week af met Arvieux. Het programma ziet er dan zo uit, met dezelfde wandelingen als in het standaard programma:

Dag 1 
Als je met de auto komt gaan we ervan uit dat je tegen de avond in St.Veran arriveert. Als je met de dagtrein komt word je 's avonds opgehaald en naar je hotel in St.Veran gebracht. Als je met de nachttrein aankomt kun je deze dag nog wandelen: transfer naar Prats Hauts waar je in de Auberge van onze lokale partner kunt ontbijten en omkleden. De wandeling naar St,Veran begint naast de Auberge (lees op dag 4 vanaf 8.0 km in de routebeschrijving). Je hebt dan 8 km voor de boeg naar St.Veran, een mooie afstand als je een nacht in de trein hebt gelegen. Voor deze wandeling is de lawine uitrusting niet nodig. Rond 17h30 komt de berggids het materiaal in het hotel in St.Veran met jullie doornemen. 
Overnachting St,Veran.

Dag 2 
Rondwandeling vanuit St.Veran (dag 5 in beschrijving).
Overnachting St,Veran.

Dag 3 
Wandeling van St.Veran naar de Refuge (dag 6 in beschrijving).
Overnachting Refuge.

Dag 4 
Wandeling van Refuge terug naar St,Veran (dag 7 in beschrijving). Transfer van St,Veran naar Arvieux (als je met de auto bent rij je zelf naar Arvieux).
Overnachting Arvieux.

Dag 5 en Dag 6 
Rondwandelingen vanuit Arvieux (dag 2 en 3 in beschrijving).
Overnachting Arvieux.

Dag 7
Als je met de auto bent of de dagtrein neemt, vertrek je na het ontbijt. Als je met de nachttrein naar huis gaat kan je nog een wandeling maken, voordat je de lijnbus neemt naar het station.
NB. Als je met dagtrein of auto reist mis je bij dit schema de wandeling van Dag 4 van Aiguilles of Prats Bas naar St.Veran. Wil je die toch doen dan dien je vooraf (dag 0) een extra nacht in St.Veran bij te boeken. Op dag 1 van schema hierboven, kan je dan een transfer krijgen naar Aiguilles of Prats Bas en teruglopen naar St.Veran.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties zijn allemaal sfeervol en prachtig gelegen. In de 2 hotels overnacht je op kamers met privé sanitair. Tijdens 1 nacht in de hooggelegen berghut verblijf je op een meerpersoonskamer en er is gedeeld sanitair (met douche).

  • In Arvieux ben je 3 dagen te gast in een fraai 4**** hotel, met mooie tuin, sauna en overdekt zwembad. De kamers zijn ruim en het restaurant heeft een haardvuur. Als het hotel geen plek heeft boeken we een kamer in een mooie, comfortabele chambres d'hôtes. Hier is het zwembad niet overdekt en alleen 's zomers te gebruiken. Er is wel een sauna.
  • In het hooggelegen dorp St. Veran overnacht je in het sympathieke 2** dorpshotel met een gemoedelijke atmosfeer. Hier is ook een (kleine) sauna, maar de kamers zijn, vergeleken met het vorige hotel, een stuk kleiner en minder modern. Er is in St. Veran ook een 4**** hotel, op aanvraag kunnen we dit reserveren, maar het heeft een forse toeslag.
  • Berghut Refuge de la Blanche (2500m hoogte) heeft eenvoudige, maar schone gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en je overnacht op een kleine slaapzaal. Op de bedden zijn dekbedden en kussens beschikbaar, handdoek en lakenzak zelf meenemen. Evenals een zaklamp.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een goed ontbijtbuffet klaar (in Arvieux erg uitgebreid) en 's avonds wordt overal een heerlijk avondmaal bereid. Voor de streekgerechten wordt veel gewerkt met lokale producten.
In zowel Arvieux als St.Veran zijn kleine winkeltjes waar je spullen voor een lunchpakket kunt kopen. Op een aantal dagen kan je onderweg ook in een Auberge lunchen. Indien op tijd doorgegeven is het ook mogelijk om ter plekke een lunchpakket te bestellen in hotel of refuge. Misschien wel handig om van huis wat snacks (mueslirepen, chocola, nootjes) mee te nemen.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • alle diners
  • transfer van treinstation Mont-Dauphin naar hotel (dag 1) OF transfer van St.Veran naar Arvieux (dag 7)
  • bagagevervoer van Arvieux naar St.Veran (1 tas / koffer van max 15 kg per persoon) 
  • transfer op dag 4 van Arvieux naar begin van de wandeling
  • 2 originele wandelkaarten 1: 25.000 (ontvang je ter plekke)
  • gebruik sneeuwschoenen en uitschuifbare stokken (ontvang je ter plekke)
  • uitleg door lokale gids over de wandelingen, do's & don'ts in de sneeuw
  • gebruik lawinereddingsmateriaal (ontvang je ter plekke)
  • lokale ondersteuning ivm weer- en sneeuwsituatie
  • Digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Over de activiteiten

Sneeuwschoenwandelen is wat zwaarder dan gewoon wandelen, maar je hoeft er niets voor te leren. Zeker als de sneeuw diep is, je omhoog gaat en er is nog geen spoor gemaakt, kost wandelen op sneeuwschoenen meer energie. Ga je echter naar beneden, dan is het makkelijker en leuker dan op wandelschoenen (en beter voor je knieën). Er zit aardig wat hoogteverschil in de route en een aantal keren ook een wat steiler stuk, maar de wandeling zijn niet erg lang en gaan voor een deel over gewalste paden.

Sneeuwschoenen gaan kapot op harde ondergrond, zoals asfalt. Doe ze dus af als de sneeuw ophoudt (heel voorzichtig een weggetje oversteken op sneeuwschoenen kan nog net), bv. als je door een dorp loopt. Let, zonder sneeuwschoenen, heel goed op dat je niet valt op gladde en ijzige stukken op de weg. Om dit te voorkomen is het handig zgn. 'snow spikes' mee te nemen, een soort rubberen overschoentjes met ijzeren puntjes aan de onderkant (ze kosten en wegen weinig).

Van SNP krijg je een gedetailleerde routebeschrijving. Ter plekke krijg je 1:25.000 topografische kaarten. Daarnaast raden we sterk aan om de GPS data te downloaden en een GPS ontvanger of moderne telefoon mee te nemen. Zeker met mist en/of verse sneeuw is dit onontbeerlijk voor de navigatie.

Aan het begin van de week zal een lokale berggids de tocht met je doorpraten. Aan bod komen de weer- en sneeuw situatie de komende week, eventuele aanpassingen van het programma en een oefening met de lawine uitrusting.

De meeste dagen loop je met alleen een dagrugzak. Je bagage wordt vervoerd van Arvieux naar St.Veran.
Voor de overnachting in de berghut neem je wat extra's mee in de dagrugzak (toilettasje, lakenzak, handdoek en verschoning).

Lawines
De beschreven wandelingen gaan uiteraard over veilige routes waar lawinegevaar normaal gesproken geen rol speelt. Mochten de omstandigheden wijzigen, bv. als er in korte tijd veel sneeuw valt, dan zal onze lokale partner contact opnemen (zorg dat ze je telefoon nummer hebben!) en mogelijk het programma aan passen. 
Ondanks dat het lawinerisico nagenoeg nul is bij dit sneeuwwandelprogramma is het wettelijk verplicht dat je in Frankrijk een lawine uitrusting bij je hebt. Een set bestaat uit 3 onderdelen: 1. een DVA (détecteur de victimes d'avalanche). Dit is een zender die je bij je draagt en waarmee je terug te vinden bent als je onder de sneeuw belandt. Je kan het apparaat ook gebruiken om iemand anders te vinden die begraven is: hoe harder de piepjes, hoe dichter bij je bent (vandaar de in Duitstalige gebieden gebruikte naam 'pieps'). 2. Sonde. Een uitklapbare 'tentstok' waarmee je in de sneeuw kan voelen waar iemand precies ligt. 3. Pelle. Een opvouwbaar schopje waarmee je de sneeuw weg graaft. 
Je oefent met de gids in het gebruik van de spullen en na de laatste wandeling geef je alles terug. NB. een lawine uitrusting is kostbaar, ga er zorgvuldig mee om.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal extra dagen boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Le Grand Tétras

Hotel Lacour

Prima 3*** hotel naast het treinstation Montdauphin-Guillestre. 

Transfers

Transfer van treinstation naar hotel in Arvieux

De transfer bij aankomst, van Gare Montdauphin-Guillestre naar Arvieux, is inbegrepen in de prijs. Als je met de trein naar de Queyras reist dien je deze transfer aan te vinken.

NB. As je met de auto naar de Queyras reist hoef je niks aan te vinken. Dan is standaard de transfer van St.Veran terug naar je auto in Arvieux inbegrepen.

Transfer van hotel in Arvieux naar treinstation (vanaf € 35,- per persoon)

Als je aan het eind van de trip nog een verlenging in Arvieux hebt geboekt kan je met de lijnbus naar Gare Montdauphin-Guillestre.
Je kan ook deze taxi-transfer bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Arvieux is ca. 1200 km. Je kunt de auto op de openbare parkeerplaats nabij de eerste accommodatie achterlaten. Op de laatste dag word je 's middags van St. Veran teruggebracht naar Arvieux om de auto op te halen. Eventueel kan je een extra nacht bijboeken in het hotel in Arvieux. NB. Als je met de auto naar de Queyras komt (en overdag rijdt) zul je een extra nacht in St,Veran of Arvieux moeten bijboeken om alle 6 wandelingen te kunnen maken.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Montdauphin-Guilestre 

Vanwege de lokale aansluitingen is het verstandig om per nachttrein te reizen en dus de dag voor aanvang van het arrangement uit Nederland te vertrekken.

Vanaf Gare Montdauphin-Guillestre word je opgehaald en naar het hotel in Arvieux gebracht.
Op de terugweg neem je na de wandeling de lijnbus vanuit St.Veran (of Arvieux) naar Montdauphin Gare (ca. 1 uur). Er is meestal een overstap in Ville Vieille. 

Hieronder twee websites die de dienstregeling zouden moeten geven. Meestal sluit de bus aan op de trein. Mocht er buiten het hoogseizoen geen bus gaan dan kun je een taxi transfer bijboeken (30 km)
Klik hier voor de bustijden (Klik onder Lignes Saisonnieres op Ligne S25 - S27). 
Klik hier voor de bustijden (Klik op HIVER (winter), dan 'Entre Guillestre et le Queyras (payant)', tot slot 'Gare SNCF <> Saint-Véran' .

NB. Het programma met 6 wandelingen gaat uit van de Nachttrein. Wil je met de Dagtrein terug reizen, dan dien je een extra overnachting bij te boeken na de laatste wandeling op dag 7.
Dit kan in St.Veran, dan neem je de volgende ochtend de bus naar het treinstation. Je kan ook overnachten in Hotel Lacour naast het treinstation Montdauphin-Guiillestre. Dan neem je na de laatste wandeling de bus naar het station.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Op onderstaande sites schijnt de nachttrein niet altijd te boeken te zijn.
Probeer dan www.sncf-connect.com Je zoekt op de nachttrein van station Paris-Austerlitz naar Montdauphin-Guiillestre.

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

 

Je kan dit arrangement starten van begin januari tot eind maart. Normaal gesproken ligt er in deze periode sneeuw in de Queyras. Ligt er onverhoopt (deels) geen sneeuw, dan kan je de wandelingen uiteraard ook maken.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Franse Alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Een sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar (verstelbare) stokken als evenwichtssteun. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en enkelhoog zijn. 

Het sneeuwwandelmateriaal krijg je ter plekke. Soms moet je de sneeuwschoenen af doen, bv. als je door een dorp loopt. Dan is het handig om bandjes oid. bij je te hebben om ze aan je rugzak vast te maken.

Paklijst

  • EHBO, bv. sporttape, pijnstillers, pleisters
  • Dagrugzak (40 liter) -- er moet genoeg ruimte zijn om wat extra spullen mee naar de berghut te nemen
  • Hoge wandelschoenen
  • Snow-spikes voor op gladde paden
  • Slippers voor binnen
  • Lakenzak, kussensloop en handdoek voor de berghut
  • Fleecejack
  • Handschoenen
  • Muts, sjaal
  • Wind- en waterdicht jack
  • Winddichte en sneeuwafstotende broek
  • Zonnehoed of pet
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie en Lippencrème met UV-filter
  • Zonnebril
  • Snacks (bijv. mueslirepen)
  • Thermosfles en lunchtrommel
  • Lang ondergoed (kunststof of Merino)
  • Gamaschen om de sneeuw uit je schoenen te houden
  • Rugzakbandjes
  • Powerbank om telefoon in berghut op te laden

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Queyras sneeuwwandelen in de bergen

Frankrijk - Queyras

Zonnig sneeuwwandelen

Sneeuwwandelvakantie langs hotels en berghut

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.