s

Frankrijk - Corsica, 7 dagen Tra Mare e Monti

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs mooi gelegen hotels en een cabane

De mooiste kustwandeling van Corsica begint in Piana boven de rode rotsen van de Calanche en eindigt bij de Citadel van Calvi. Daar tussendoor slinger je over het kustgebergte van de noordwest kust van Corsica, met links steeds zicht op de blauwe zee en rechts de hoogste toppen van het eiland. Je overnacht bijna altijd op een steenworp van het strand, waarbij Girolata het meest bijzonder is omdat je hier alleen te voet of met een boot kunt komen.

Uniek aan deze reis

 • Overnachting in autovrije Girolata
 • Wandelen langs rustig deel van de kust
 • Meeste overnachtingen op steenworp van het strand
 • Oogverblindende Golfe de Porto
 • Veel zwemmogelijkheden
 • Citadel van Calvi
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Tussen de bergen en de zee

Een van de mooiste langeafstandswandelpaden is de Mare e Monti. De naam van deze route, die zich over een afstand van 128 kilometer door het noordwesten van Corsica slingert, betekent ‘zee en bergen’. Lees verder...

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica - Tra Mare e Monti

Hier het beknopte programma van de wandeltocht.

 • Dag 1 aankomst in Piana
 • Dag 2 wandeling naar Ota, transfer naar Porto
 • Dag 3 transfer naar Ota, wandeling naar Serriera
 • Dag 4 wandeling naar Girolata
 • Dag 5 wandeling naar Galéria
 • Dag 6 transfer naar Calvi, wandeling schiereiland Revellata
 • Dag 7 vertrek

Kijk bij de verschillende dagen voor meer informatie

Dag 1

Aankomst op Corsica en doorreis naar het dorp Piana, dat op 400m hoogte boven de Golf van Porto ligt, aan de rode rotskust van de Calanche.
Ben je op tijd, dan kan je naar een klein strandje, diep onder het dorp lopen.

NB. Heb je hiervoor de wandeltocht Van de Bergen naar de Zee (reiscode 304310) gelopen (die in Piana eindigt) dan kan er een overnachting in Piana vervallen en overlapt deze dag met de laatste dag van Van de Bergen naar de Zee.

Overnachting in

Piana

Dag 2

Vanuit Piana loop je de bergen in en klimt gestaag naar de bijna 1000m hoge pas Foce d'Orto, geklemd tussen hoge toppen in een wild en ruig landschap. Via een zigzag pad daal je af en onder in het dal kan je wat drinken bij de bar van een camping. Over een wat gammele brug steek je de rivier over en begint aan de laatste 200 hoogtemeters naar het schitterend gelegen dorpje Ota.
Wandeling 14 km, 820m stijgen en 930m dalen, 6 uur.
In Ota meld je je bij de taxi-chauffeur, die toevallig ook een mooi terras beheert. Na een drankje met uitzicht, word je in 10 min naar je hotel aan zee in Porto gebracht (NB. Ota heeft geen hotel of iets wat daar op lijkt).

Overnachting in

Porto-Marine

Dag 3

Je wordt weer teruggebracht naar Ota en daar begin je officieel te lopen op het Tra Mare e Monti pad. Gelijk een lekkere binnenkomer met een pittige klim over rotsachtige hellingen naar de Capu San Petru (914m). Tijd voor een pauze met overweldigend uitzicht. What goes up, must come down... en na een lange, maar mooie afdaling bereik je het hotel, met zwembad en op steenworp van het strand. Wandeling: 14 km, 700m stijgen, 950m dalen. 6 uur lopen.

Overnachting in

Serriera

Dag 4

Je pakt vandaag wat extra spullen in je rugzak voor de overnachting in Girolata. Mogelijk is er een korte taxirit nodig, vanwege een beschadigd kustwandelpad. De wandeling gaat hoog boven de kust langs, via het dorpje Partinello, met steeds mooiere vergezichten. Uiteindelijk maak je de afdaling naar de bijzondere nederzetting Girolata, die alleen te voet of per boot bereikbaar is. Wandeling: 13 km, 600m stijgen, 800m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Girolata

Dag 5

Je begint gelijk aan een pittige klim naar Bocca di Fuata (459m) waar je zicht hebt op de rode rotsen van het Reserve Naturelle de Scandola. Over de panoramische bergkam stijg je verder tot 778m voordat je afdaalt naar Galeria. gelegen aan een mooie baai met strand.
Wandeling 11 km, 780m stijgen en 750m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Galeria

Dag 6

Na het ontbijt word je naar een plek in de buitenwijken van Calvi gebracht, vanwaar je omhoog wandelt naar de Chapelle Notre Dame de la Serra. Hier overzie je de hele omgeving van Calvi evenals het Presqu’ile de la Revellata, waar je vervolgens naar toe wandelt. Eerst loop je via een zandweg over het rotsige schiereiland naar de vuurtoren en van daar over een slingerend pad langs de noordkust dat eindigt in het centrum van Calvi, met de bekende Citadel. Wandeling 14 km, 250m stijgen, 450m dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Calvi

Dag 7

Na het ontbijt eindigt dit arrangement.
Wil je nog even rustig bijkomen van de inspanningen, dan boek je een extra nacht in Calvi om lekker te relaxen aan de kust.
Je kan ook nog een van onze andere arrangementen op Corsica boeken, bv. de korte versie van de GR20 van Corte naar Vizzavona. Corte ligt op de treinroute tussen Calvi en Ajaccio.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je (op 1 nacht na) in gastvrije hotels, op kamers met eigen badkamer.
In Serriera en Galeria zijn dit prima hotels met een zwembad, vlakbij het strand. In Porto en Calvi zit je ook vlakbij het strand maar zonder zwembad. 
In Girolata is de overnachtingsplek aan zee wat eenvoudiger, maar mede daardoor wordt de overnachting in dit autovrije plaatsje heel bijzonder. Je overnacht in een houten huisje vlak aan zee, in een eigen kamer, met een (door maximaal met twee andere kamers) gedeelde badkamer. Mocht er op deze 3 kamers geen plek meer zijn, dan is het (in overleg) mogelijk te overnachten in een klein slaapzaaltje of een tent.
In Girolata kan geen bagage gebracht worden, dus je neemt zelf mee wat je nodig hebt voor de nacht.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Frans ontbijt voor je klaar. In Serriera, Girolata en Galeria is het avondeten inbegrepen. Op de andere overnachtingsplaatsen is er keuze uit meerdere leuke eethuisjes en restaurants. Voor de lunch zorg je zelf, door wat in te kopen in de dorpswinkeltjes, of een lunchpakket te bestellen in het hotel.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 3 diners
 • bagagevervoer, behalve van / naar Girolata (1 stuks bagage pp van max 15 kg)
 • taxitransfers op dag 2, 3 en 6
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen
 • A4-kopieen van wandelkaart 1: 25.000, met ingetekende routes (ontvang je ter plekke)
 • originele 1: 60.000 overzichtskaart van wandelgebied (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt niet al te lange, maar vanwege de hoogteverschillen toch vrij stevige wandelingen door maquis en bossen. De wandelingen gaan voornamelijk over, vaak stenige, wandelpaden, maar soms ook over onverharde weggetjes. In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn.

Naast het wandelen kan je regelmatig zwemmen, in zee of in heldere bergbeken. Als je een duikbril en/of snorkel hebt is het leuk die mee te nemen.

Hou er rekening mee dat je alle bagage goed mee kan nemen in trein en bus en dat je met de bagage stukjes kunt lopen tussen bus/trein station en hotel. 
Op de wandeling naar en van Girolata neem je wat extra spullen mee voor de overnachting. Zorg dus voor een ruime rugzak (min. 35 liter).

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement overal extra (rust)dagen plannen. We raden Serriera en Galeria aan als rustige plekken, direct aan zee, in prima hotel met zwembad. Porto en Calvi zijn drukker, maar ook direct aan zee. Piana is een aardig dorp hoog boven zee. Als je hier een dag extra blijft kan je naar beneden wandelen, waar een klein verstopt strandje ligt. 
NB. Girolata bevelen we niet aan voor een rustdag. Het is daar 's avonds weliswaar heel rustig, maar overdag is het een komen en gaan van bootjes en daardoor minder relaxt.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De kortste autorit is naar Genua (1170 km vanaf Utrecht) of Marseille (ca 1200 km vanaf Utrecht), maar van daar af is de bootoversteek het langst. De kortste oversteek is vanaf Livorno naar Bastia (autoroute Utrecht – Livorno ca 1350 km).

De wandeltocht begint in Piana. Daar kun je de auto parkeren op een openbare parkeerplaats. 
Op de laatste dag kan je per trein van Calvi naar Ajaccio reizen (5 uur) en dan met de bus van Ajaccio naar Piana, maar dat is een ommelandse reis.
Je kan eventueel (in de middag, in voor- en najaar niet op zondag) met de bus van Calvi naar Porto (2,5 uur reistijd). Voor de resterende 12 km naar Piana heb je een taxi nodig.
Het kan handiger zijn een taxitransfer bij te boeken (85 bochtige kilometers, ca. 2,5 uur rijden).

Klik hier voor bustijden. 

Trein informatie

Uiteraard kan je niet met de trein naar Corsica, maar je kan wel met de TGV naar Marseille, Toulon of Nice en daar op de nachtboot naar Corsica stappen.
Lees meer over deze optie onder het kopje Veerboot Informatie.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Veerboot informatie

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno in Italië.  
Een leuk idee is om met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer. Je kan aan boord eten terwijl je weg vaart van het vasteland en de volgende ochtend word je wakker met zicht op het eiland…een mooi moment. Je hebt de hele dag nog voor je. De meeste nachtboten vertrekken vanuit Marseille en Toulon (1-2 uur met trein vanuit Marseille).
Maar je kan uiteraard ook met de dagboot naar Corsica, al heb je daar vaak eerst een hotelovernachting in de betreffende havenstad voor nodig.

De bekendste veerbootmaatschappijen zijn www.corsicalinea.com/eng (vanuit Marseille), https://nl.corsicaferries.com (vanuit Toulon, Nice en Italië), www.lameridionale.com (vanuit Marseille) en www.mobylines.nl (vanuit Italië).

Voor alle veerbootverbindingen naar Corsica kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voordat u de wandelreis bij ons aanvraagt is het goed om alvast te kijken naar de handigste heen- en terugreis datum ivm. de vaarschema's.
SNP kan de veerboot niet voor u reserveren. Dit kunt u zelf doen via een van bovengenoemde websites. 
Wij raden aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Om in Piana, het begin van de wandelreis te komen, kan je het beste naar Ajaccio varen en terug vanaf Calvi of Ile Rousse. 

Vanaf de haven van Ajaccio vertrekt in de middag de bus naar Piana (en Porto), maar niet op zon- en Franse feestdagen. De rit duurt iets minder dan 2 uur. 
Kom je vroeg aan dan kan je je bagage in bewaring geven bij het station en de stad gaan bekijken voor je de bus neemt.
Kan je de bus niet halen, of reis je op een zon- of feestdag, dan kan je een taxitransfer naar Piana, of een nacht in Ajaccio bijboeken.

Klik hier voor bustijden. 

Vanuit Calvi kan je met de trein naar Ajaccio, een schitterende rit, maar wel erg lang (bijna 5 uur). Er is ook een treinverbinding met Ile Rousse en Bastia, waar je de veerboot kan nemen.

Klik hier voor treintijden op Corsica 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ajaccio, Bastia of Calvi.

Transavia vliegt 2x per week vanaf Rotterdam naar Bastia. 
Het alternatief is een vlucht met overstap in Frankrijk (meestal Parijs of Marseille).

Een leuk idee is om naar Nice, Marseille of Toulon te vliegen en met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer.
Lees hierover meer onder het kopje Veerboot Informatie.

 Vanaf  Charleroi bij Brussel zijn er vluchten met Air Corsica naar Ajaccio en Bastia

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van het vliegveld van Ajaccio neem je de shuttlebus of een taxi naar het station in de stad (8 km). 
Vanaf het station van Ajaccio vertrekt in de middag de bus naar Piana (en Porto), maar niet op zon- en Franse feestdagen. De rit duurt iets minder dan 2 uur. 
Kom je vroeg aan dan kan je je bagage in bewaring geven bij het station en de stad gaan bekijken voor je de bus neemt.
Kan je de bus niet halen, of reis je op een zon- of feestdag, dan kan je een taxitransfer naar Piana, of een nacht in Ajaccio bijboeken.

Klik hier voor bustijden. 

Vanuit Calvi kan je met de trein naar Ajaccio, een schitterende rit, maar wel erg lang (bijna 5 uur). Er is ook een treinverbinding met Ile Rousse en Bastia, waar je de veerboot kan nemen.

Klik hier voor treintijden op Corsica 

Je kan dit arrangement boeken van begin april tot eind oktober. Het klimaat is vooral in het voor-en najaar aangenaam om te wandelen. Houd er rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar ook frisser kan zijn, m.n. aan zee. Een warme trui en regenjas is daarom aanbevolen, ook in verband met harde wind die hier soms de kop kan opsteken. Tijdens de zomermaanden kan het warm tot heel warm zijn. Zorg dan voor voldoende water en zonwerende middelen.
NB. in april en in de herfst is het erg rustig in het Corsicaans binnenland. Heerlijk om te wandelen, maar horeca en winkels zijn vaak nog niet open/al gesloten voor de winter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

e

Frankrijk - Corsica

Tra Mare e Monti

Wandelvakantie langs mooi gelegen hotels en een cabane

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten