Huttentocht Karwendel Oostenrijk

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1, 8 dagen Huttentocht door Natuurpark Karwendel

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel en langs berghutten

Etappe 1: van de Beierse Vooralpen dwars door de ruige Karwendel naar het Inntal in Tirol. 

Zu Fuss über die Alpen. Der Traumpfad von München nach Venedig. Ludwig Grasslers klassieker beschrijft een aaneengesloten wandelroute dwars over de Alpen. SNP zet het transalpiene kroonjuweel in de etalage. In vier etappes over de Alpen. Een adembenemende oversteek. En meer dan dat. “Das ist Ausdruck eines Lebensgefühls”. Ruim vierhonderd kilometer bergpad met in totaal ruim achttien kilometer stijging en daling in vier weken tijd, met uitschieters tot drieduizend meter hoogte.

Uniek aan deze reis

  • De kalkmassieven van de Vooralpen
  • Bagagevervoer
  • Dwars door de ruige Karwendel
  • In 4 etappes te voet de Alpen over
Zwaarte
Comfort

Artikel | Top 10 kuitenbijters

Jammerende kuiten, zweet op de rug en het hart snel kloppend. Deze reis is één van de 10 pittige groepswandelreizen waarbij je soms best een beetje moet doorbijten. Maar het uitzicht is altijd weer de perfecte beloning. Lees verder...

Dag tot dag

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1

Te voet van Duitsland doorsteken naar Italië? Dat kan best. Over een grillig, transalpien wandelpad loop je in vier etappes de ruim vierhonderd kilometer van Lenggries naar Venetië. Van land naar zee, van orde naar zwierigheid, dwars over de vijf bergmassieven die Duitsland en Italië scheiden. Door de natuurlijke barrière die de Alpen vormen, hebben beide landen zich verschillend ontwikkeld. De voettocht over de Alpen is een stevige tocht, maar laat dat je niet ontmoedigen. Wij hebben het overzichtelijk opgedeeld in vier etappes van een week. Waar mogelijk wordt bovendien je bagage vervoerd. Dat betekent: minder sjouwen, meer genieten.

 
Etappe 1: 1 Bayern & Karwendel

We beginnen bescheiden met een eerste wandeling onderlangs de Brauneck naar de Benediktenwand. Daarna openbaart zich de wildheid van het nauwelijks ontsloten Karwendelmassief. De Königsetappe doet zijn naam eer aan: 1.450 meter stijgen en dalen door hoogalpien terrein langs grillige rotsmassieven. We eindigen etappe 1 met een stevige afdaling naar het dorp Hall in Tirol, gelegen in het brede dal van de Inn.

Dag 1

Aankomst in ons heerlijke hotel in Hinterriss. Treinreizigers reizen naar Lenggries, aan de voet van de Alpen. Vanaf daar is een transfer mogelijk (inclusief als je de trein via SNP boekt) naar Hinterriss.

Overnachting in

Hinterriss

Dag 2

We blijven vandaag in de buurt van Hinterriss voor een rondwandeling naar het Rohntal. We maken onze klim- en daalspieren vandaag flink los! Een pittige klim via de idyllische Rohntalalm ons brengt bij de Torscharte, op 1.815 meter. Hier zijn we omgeven door indrukwekkende Karwendelreuzen. Via het Tortal dalen we vervolgens weer af naar Hinterriss.

Wandelduur: 6 uur, lengte 15 kilometer, 900 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Hinterriss

Dag 3

Na een transfer naar Lenggries gaan we de ruige natuur van de Karwendel op hoogte ervaren! We nemen de lift naar de Brauneck (1.500 m) en wandelen onderlangs de spectaculaire Benediktenwand. Dit is rotsachtig hoogalpien terrein, waar we met wat geluk steenbokken en gemzen zien. Via een pasje in een oud dennenbos dalen we langs prachtige watervallen af naar Jachenau. Van daar keren we met een bus weer terug naar ons hotel in Hinterriss. Wandelduur 7 uur, 18 kilometer, 500 meter stijgen en 1.000 meter dalen.

Overnachting in

Vorderriss

Dag 4

Intussen zijn we wel ingelopen en hebben we de spieren los. En dat is mooi, want vandaag wordt het een fikse klim over de noordelijke toppen van het Risstal. We stijgen door de bossen naar de boven de boomgrens gelegen Fleischbank (2.025 meter). Op hoogte lopen we verder het dal in, waarbij je steeds uitzicht hebt op de Karwendel. Via de Grasbergalm dalen we af. Wandelduur: 6 uur, lengte 16 kilometer, 1.100 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Vorderriss

Dag 5

We doen extra bagage in onze rugzak en beginnen aan de driedaagse doorsteek van het Karwendelmassief. Een onbewoonde bergwereld met grillige kalkwanden die ons van het Inntal scheidt. Na een korte bustransfer beginnen we aan de klim naar de wand van de spectaculaire Laliderer Spitze. Via bloemenrijke weiden wordt het pad steiler en klimmen we boven de dennen van het Filzwald uit naar een 1.803 meter hoge pas. De indrukwekkende kalkwand van de Bikkarspitze steekt nog een kilometer boven ons uit. Even na de pas ligt de berghut Karwendelhaus. Wandelduur 6 uur, lengte 16 kilometer, 1.000 meter stijgen en 300 meter dalen.

Overnachting in

het Karwendelhaus

Dag 6

Dit is dé dag van de reis: een inspannende maar prachtige tocht door het hoogste deel van de Karwendel. We klimmen eerst steil tussen twee bergwanden door tegen een enorme puinhelling op, die ’s ochtends nog in schaduwen gehuld ligt. Na de pas (op 2.636 meter!) beginnen we aan een lange afdaling, eerst steil en deels over puin. Op de lastigste stukjes heb je houvast aan staalkabels. Uiteindelijk bereiken we de beboste bodem van het Hinterautal. Vlakbij ons ontspringt de Isar. We gaan nu nog eens flink klimmen, langs de Lafatscherbache en enkele oude zilvermijnen. Onderlangs de noordwand van de Grossen Lafatscher bereiken we onze slaapplaats, het Halleranger Haus (1.768 meter). Wandelduur 9 uur, lengte 16 kilometer, 1.450 meter stijgen en dalen.
NB: bij slecht weer is deze tocht niet mogelijk. Dan gaan we per taxibusje naar Scharnitz en wandelen door het Hinterautal over een onverharde weg omhoog naar de berghut (20 km, 850 meter stijgen, 200 meter dalen).

Overnachting in

Halleranger Haus

Dag 7

We sluiten onze doorsteek van de Karwendel af met nog een knaller. Via verweerde rotspartijen van kalksteen klimmen we naar het Lafatscher Joch op 2.085 meter. Hier ontvouwt zich een prachtig panorama over het Inntal, met de besneeuwde bergen van de Zillertaler Alpen aan de overkant. Daar speelt zich de tweede etappe van onze Alpenoversteek af. We dalen af door schaduwrijke bossen en langs bloemrijke weilanden. In het steile Hallertal werd in de middeleeuwen zout gewonnen, het witte goud waaraan de stad Hall haar rijkdom dankt. Van ver zien we al de Münzerturm van de Hasseggburcht, voor ons beginnen nu de laatste loodjes richting douche en diner... Wandelduur 6 uur, lengte 14 kilometer, 350 meter stijgen en 1.550 meter dalen. 

Overnachting in

Hall in Tirol

Dag 8

Vanaf Hall in Tirol reis je terug naar Nederland of trek je verder door de Alpen. Wie ook de tweede etappe van de Alpenoversteek doet, heeft op deze dag alle tijd om ontspannen het middeleeuwse Hall te verkennen.

NB Programma

Let op: alle wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Of bovenstaand programma precies zo kan worden uitgevoerd ligt aan de plaatselijke (weers)omstandigheden. Wij overleggen een mogelijke programmawijziging met jou, de reiziger, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de reisleider. Soms moeten we een programma en de uitgebreide reisbeschrijving tijdens een seizoen aanpassen, omdat de omstandigheden ons daartoe dwingen. Ingrijpende veranderingen geven we altijd aan de reizigers door.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je slaapt de eerste vier nachten in een heerlijk comfortabel berghotel in Hinterriss, op tweepersoonskamers met privé-sanitair. Zo kun je goed uitrusten van de eerste bergtochten. De volgende twee nachten slaap je in berghutten op meerpersoonsslaapkamers of slaapzalen (Lager), waar dekens en kussens zijn en je je eigen laken(zak) gebruikt. Er is gedeeld sanitair. De laatste dag is er weer relatieve luxe in een fijn *** Gasthof in Hall. In Hall slaap je meestal op tweepersoonskamers, al zijn er ook soms 3- of 4-persoonskamers. Er is bij elke kamer een eigen badkamer.

Over de maaltijden

Tijdens de wandeltocht zijn alle maaltijden inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8. Ontbijt en diner nuttigen we in de accommodatie, behalve in Hall, daar eten we in een restaurant. In het hotel in Hinterriss genieten we van een prima á la carte menu, dat door de reisleiding geregeld wordt. In de berghutten is het eten eenvoudig maar voldoende en voedzaam. In de meeste onderkomens worden lunchpakketten klaargemaakt en soms doen we inkopen voor de lunch in een dorpje. Het is geen slecht idee wat extra snacks mee te nemen voor de variatie.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • alle diners
  • lunchpakketten dag 2 t/m 7
  • bagagevervoer waar mogelijk
  • transfers volgens programma
  • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

  • heen en terugreis (inclusief aansluitende transfer bij aankomst)
  • eigen uitgaven
  • overige maaltijden
  • vervoer voor eventuele reisuitbreiding
  • verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Alle etappes van onze transalpiene wandeltocht zijn pittig. In de eerste etappe wisselen sportieve en enkele zware wandelingen elkaar af, met lengtes van 14 tot 24 kilometer. We beginnen relatief eenvoudig met enkele rondwandelingen, waarbij je je bagage in het hotel kunt laten. Je stijgt dagelijks tussen de 400 en 1.400 meter en daalt tussen de 500 en 1.500 meter. We lopen veelal op goede, maar vaak stenige paden, soms is een stuk asfalt onvermijdelijk. Het terrein wordt moeilijker naarmate de reis vordert en we hoger het gebergte in gaan. Boven de 2.500 meter zijn nog maar weinig paden; dan gaan we over losse stenen, langs steile hellingen en steken hier en daar een sneeuwveld over. Mensen met hoogtevrees zullen dit moeilijk vinden. We zijn twee dagen hoog boven de bewoonde wereld, waar je zelf je noodzakelijke bagage en extra lunch moet meedragen. Dit betekent: zo’n 8 à 10 kilo bagage in je rugzak. Met name dag 6 is zwaar en kan, ook onder goede omstandigheden, alleen gelopen worden door wandelaars die naast een uitstekende conditie ook een uitstekende looptechniek hebben en vrij zijn van hoogtevrees.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je het reisgezelschap in de accommodatie in Vorderriss of op het station van Lenggries (indien je de transfer naar Vorderriss hebt bijgeboekt). De reis start in Vorderriss en eindigt in Hall in Tirol.

Over de route en parkeergelegenheden

Vorderriss is ca. 900 km rijden, afhankelijk van de gekozen route. Indien je met de auto komt, kun je deze parkeren bij het hotel of bij station Lenggries (onbewaakt, gratis). Na afloop van de reis neem je dan vanaf Hall in Tirol de trein terug naar Lenggries. Heb je bij het hotel geparkeerd, dan ga je vanaf Lenggries per taxi naar Vorderriss (ca. 20 min.).
Je kunt natuurlijk ook je auto alvast in Hall parkeren, per trein terugreizen naar Lenggries en daar gebruik maken van de SNP-transfer naar het hotel. LET OP: deze transfer moet je apart bijboeken! Het tijdstip van de transfer sluit aan op het treinreisschema zoals dat op de SNP-website staat.

Carpooling
Ruim voor aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp-groep aangemaakt, zodat je desgewenst groepsgenoten kunt vragen om te carpoolen.

Treininformatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Utrecht CS – Lenggries 07:06 - 18:11 2
Hall in Tirol – Utrecht CS 08:59 - 20:25 3

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies je ervoor je treinreis zelf te regelen. Dan raden we je aan deze pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd én voldoende deelnemers heeft. Mocht je ervoor kiezen je eigen treinticket eerder te boeken, boek deze dan met flexibele (annulering)boekingsvoorwaarden. Bekijk goed of je de trein (tijdig) kosteloos kan annuleren.

Klik hier; Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

 

 

In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat. Tussen de dag en de nacht bestaan grote temperatuurverschillen. ‘s Morgens is het er koel en in de middag loopt de temperatuur op tot boven de 20 ºC. Een ander kenmerk van het weer in het hooggebergte is het wisselvallige karakter. Dagen met stralende zonneschijn kunnen worden afgewisseld met regen en onweersbuien. Ook gedurende de dag kan het weer snel veranderen. Het ene moment loopt u in de zon en even later barst een hagelbui los. In de dalen kan de temperatuur in de zomer gemakkelijk boven de 25 ºC uit stijgen. Voor iedere honderd meter dat u hoger komt, gaat er ongeveer een graad van af. De nachten zijn over het algemeen koel (5º tot 15 ºC). De nachten dat u boven 2500 meter slaapt kan het nog wat kouder zijn. Globaal gezien wordt het weer bestendiger, droger en warmer, naarmate men verder naar het zuiden komt. Tijdens de eerste etappes is de kans op onbestendig weer en neerslag dus groter dan tijdens de laatste etappe. Tijdens de laatste etappe zijn de temperaturen ook wat hoger.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Onze ervaring is dat men over het algemeen aan € 20,- per dag voldoende heeft. Het opnemen van geld is tijdens deze reis niet mogelijk. Het is dan ook verstandig om, wanneer u zich beperkt tot één etappe, voor de gehele reis geld mee te nemen vanuit Nederland.

Tijdens de transalpiene doorsteek is het aantal transfers zo minimaal mogelijk gehouden. Een enkele keer maken we gebruik van een kabelbaan om al te grote hoogteverschillen te vermijden.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de trektocht door de Alpen te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om, in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de reis wordt onze bagage tussen de meeste overnachtingplaatsen vervoerd. Gedurende de wandelingen loopt u met een (dag)rugzak met daarin de lunch, een warm kledingstuk, een grote veldfles van minimaal 1,5 liter, goede regenkleding (geen poncho, maar regenjas en regenbroek) en eventueel een fototoestel of lichtgewicht verrekijker. De nachten dat u in berghutten slaapt waar geen vervoermiddel kan komen, draagt u zelf in uw rugzak wat spullen mee voor de overnachting en wat extra kleding. Daarom dient u een rugzak mee te nemen van ca. 40 liter. In de hutten zijn dekens aanwezig en wordt gekookt, dus blijft het gewicht van uw rugzak beperkt tot 8 à 10 kg.

  • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
  • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
  • regen- en winddichte kleding, bij voorkeur regenbroek, gore-tex jack en fleecevest
  • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
  • handschoenen, sjaal en muts
  • (dag)rugzak van 40 liter
  • regenhoes voor uw (dag)rugzak
  • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
  • uitschuifbare wandelstokken en evt gamaschen
  • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
  • eventueel zwemkleding
  • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
  • kussensloop, lakenzak (dekens aanwezig)
  • zaklamp
  • handdoeken
  • euro's en pinpas
  • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
  • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
  • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
  • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, pijnstillers en breed sporttape (onontbeerlijk om blaren af te plakken)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis onze aanvullende scholing in de Zwitserse Alpen gevolgd. Hij of zij is speciaal getraind op het gebied van oriëntatie, terrein- en materialenkennis en EHBO/BLS in het midden- en hooggebergte.

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

afdaling-van-1200-meter-naar-hall.jpg

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1

Huttentocht door Natuurpark Karwendel

Wandelvakantie vanuit hotel en langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).