Vloed op Hooge tijdens de fietsreis in Duitsland

Duitsland - Noord-Friese Waddeneilanden, 7 dagen Eilandhoppen in Noord Friesland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Adem gezonde zeelucht in tijdens deze fietsvakantie in het uitgestrekte eiland- en kustlandschap van Noordwest-Duitsland. Tijdens deze fietsvakantie in het Noord-Friese waddengebied zie je een vlak, weids land, doorsneden met smalle kanalen en boeiende eilanden. Vanuit het charmante havenstadje Husum vaar je naar voor ons onbekende waddeneilanden. Je komt aan op het groene eiland Föhr en vervolgens steek je over naar Amrum met zijn machtige zandstrand. Een bijzonder bezoek aan het dijkloze kleine Hallig Hooge rondt dit eilandrondje af, alvorens je via heide, moeras, wad en dijk terug naar Husum fietst.

Uniek aan deze reis

 • Eilandhoppen per fiets
 • De onbekende wadden van Noord Friesland
 • Föhr, groen eiland middenin de Waddenzee
 • Hallig Hooge - eiland zonder dijken
 • De brede stranden van Amrun
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Duitsland - Duitsland - Noord-Friese Waddeneilanden

In het kort ziet het programma voor de fietstocht over de Noord-Friese Waddeneilanden er als volgt uit:

• Dag 1: aankomst in Husum
• Dag 2: fietsen van Husum naar Dagebüll, ferry naar Föhr (44-56 km)
• Dag 3: rustdag of rondrit over het eiland Föhr (tot 42 km)
• Dag 4: ferry naar Amrun, rondrit Amrum (30 km)
• Dag 5: zonder fiets naar Hallig Hooge om het eiland te verkennen 
• Dag 6: ferry Amrun - Dagebüll of Schlüttsiel, fietstocht naar Husum via Bredstedt (55 km)
• Dag 7: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

*) NB: Afhankelijk van de beschikbaarheid in de hotel kan het gebeuren dat je eerst op Amrun en dan pas op Föhr verblijft.

 

Dag 1

Aankomst in Husum.

De grijze stad aan zee, zoals de dichter Theodor Storm Husum noemde. Afhankelijk van de tijd van aankomst kan je vandaag nog het oude havenstadje verkennen. Als je fietsen hebt gehuurd, krijg je ze vandaag ter beschikking.

Overnachting in

Husum

Dag 2

Fietstocht van Husum naar het eiland Föhr, ca. 44-56 km
Een fietstocht door de Noord-Friese kuststreek die je langs Bredstedt naar Dagebüll voert. Onderweg kom je langs de Beltringharder Koog, een lange dijk met een weids beschermd natuurgebied van 3550 ha. Met de veerboot steek je 's middags over naar het groene eiland Föhr. Hier zul je de komende twee nachten ook verblijven.

 

Overnachting in

Föhr

Dag 3

Fietstocht over het eiland Föhr, ca 42 km

Vandaag verken je het groene eiland Föhr. Ervaar de rust en stilte die tot voorbij de horizon rijken in het nationale park. Het zuidelijke gedeelte van het eiland bestaat voornamelijk uit kleurrijke geestgronden. Dit biedt weer een mooi contrast met de moerassen aan de noordkant van het eiland.

Overnachting in

Föhr

Dag 4

Fietstocht van Föhr naar het eiland Amrum, ca. 30 km

Na een korte overtocht met de veerboot bereikt u vanuit Föhr het naburige eiland Amrum. Met zijn 1 km brede Kniepsand heeft Amrum een van de grootste stranden aan de Duitse Noordzeekust. Brede duinen, Friese huizen, bos en heide kenmerken het eiland.

Overnachting in

Amrum

Dag 5

Bezoek aan Hallig Hooge
Vandaag ga je met de veerboot zonder fiets naar Hallig Hooge, ook wel bekend als koningin van de Halligen. Hallig Hooge en Langeness liggen ten zuiden van Amrum in de Waddenzee. Beroemd is de Königs-Pesel op Hooge, die zijn naam ontleent aan de Deense koning Friedrich VI. Aan het eind van de dag neem je de veerboot terug naar Amrum.

NB: dit boottochtje is niet mogelijk op maandag!

Overnachting in

Amrum

Dag 6

Fietstocht van Amrum naar Husum via Bredstedt, ca. 55km
Vandaag ga je met de veerboot van Amrum naar Dagebüll. Fiets verder langs de uitgestrekte dijken in de richting van Bredstedt, het geografische centrum van Noord-Friesland. Dit is een mooie plek om even te stoppen en de veelzijdige stad te bekijken. Vervolgens rij je via het open landschap van Hattstedtermarsch terug naar Husum.

Overnachting in

Husum

Dag 7

Na het ontbijt eindigt deze fietstrektocht. Het is de moeite waard te overwegen deze reis met een of meer nachten uit te breiden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De met zorg uitgekozen kleinschalige hotels die we voor deze reis gebruiken zijn er naar keuze in twee kwaliteitsklassen: van gewoon goede kwaliteit (2-3*, 'comfortabel') tot zeer comfortabel en soms zelfs luxe (3-4*, 'SNP selectie'). We werken met veel verschillende hotels, die wisselen van plek tot plek van stijl en sfeer. Modern comfort, rustige ligging, verzorgde badkamer en goede bedden zijn vanzelfsprekend. Alleen kun je kiezen voor basiscomfort of luxer comfort (en luxere inrichting en entourage).

Over de maaltijden

Het verblijf langs de fietsroute is op basis van logies en een uitstekend ontbijt. Voor de lunch kun je elke dag onderweg terecht in horeca of winkels langs de route. Voor het avondeten kun je terecht in de accommodatie of in restaurants in de buurt.

Inbegrepen

 • 6x overnachting met ontbijt
 • Bagagetransfer op dag 2, 4 en 6
 • Indien fietshuur: servicehoteline en briefing over reis en fiets
 • Fietsroutes in SNP route-app
 • Digitale reisinformatie
 • Tickets veerboot op dag 2,4,5 en 6

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (optioneel bij te boeken)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (€ 1,- tot € 5,- per nacht afhankelijk van accommodatie)

Over de activiteiten

Deze fietsreis stelt geen speciale eisen aan de conditie, maar een dagetappe van zestig kilometer moet je wel aankunnen. Het terrein is over het algemeen vlak. De laatste fietsdag heeft de meeste stijging en daling van ongeveer 40m. Je fietst langs de kust en hebt te maken met wind. Je fietst vaak op vrijliggende fietspaden, kleine autoluwe weggetjes en onverharde wegen en paden van goede tot behoorlijke kwaliteit. Stukken over grotere wegen worden in de door SNP aangeboden route gemeden. Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Geschikt voor kinderen

Door de aanwezigheid van zee en strand is deze reis aantrekkelijk voor kinderen. Maar dan wel alleen voor oudere kinderen (vanaf ca. 12 jaar) die graag fietsen, want de dagafstanden zijn soms pittig (tot ca. 60 km).

Extra dagen

Extra nachten zijn bij dit arrangement helaas niet mogelijk, behalve in Husum vooraf of na het einde van de reis.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.

Extra's

Fietshuur

Herrenrad.jpg

Tourfiets 8 (naaf-)versnellingen (vanaf € 71,- per persoon)

Prima toerfiets met wielmaat 28 inch (desgewenst ook 26 inch). De fiets is voorzien van 8 (naaf-)versnellingen en terugtraprem, 1 waterdichte fietstas achter, stuurtasje, licht, slot, gereedschap, reserve binnenband, fietspompje.
Inclusief de fietshuur is de pechservice: bij pech onderweg die niet snel zelf te verhelpen is belt u de fietsverhuurder die het probleem komt oplossen of een nieuwe fiets komt brengen.

Voorwaarden:

Je dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte
 • of je een heren- of damesfiets wenst
 • waar je de fiets in ontvangst wil nemen: bij het hotel of bij het kantoor van onze plaatselijke vertegenwoordiger (gunstige parkeergelegenheid).

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst op de dag van aankomst. Na afloop van dag 6 kun je de fiets in het laatste hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

Herrenrad.jpg

Tourfiets 24 versnellingen (vanaf € 71,- per persoon)

Prima toerfiets met wielmaat 28 inch. De fiets is voorzien van 24 (derailleur-)versnellingen en handremmen, 1 waterdichte fietstas achter, stuurtasje, licht, slot, gereedschap, reserve binnenband, fietspompje.
Inclusief de fietshuur is de pechservice: bij pech onderweg die niet snel zelf te verhelpen is belt u de fietsverhuurder die het probleem komt oplossen of een nieuwe fiets komt brengen.

Voorwaarden:

Je dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte
 • of je een heren- of damesfiets wenst
 • waar je de fiets in ontvangst wil nemen: bij het hotel of bij het kantoor van onze plaatselijke vertegenwoordiger (gunstige parkeergelegenheid).

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst op de dag van aankomst. Na afloop van dag 6 kun je de fiets in het laatste hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

E-Bike.jpg

E-bike (vanaf € 159,- per persoon)

Je kunt voor deze reis een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. Er is alleen een damesmodel beschikbaar. De fiets is uitgerust met 8 versnellingen, V-brakes of hydraulische remmen, bagagedrager met achtertas, stuurtasje, slot, pomp, reparatiesetje en verlichting. De accu biedt ondersteuning tot 25 km/uur en heeft een gemiddelde actieradius van ca. 80 km.

Voorwaarden:

We raden aan de E-bike meteen bij boeking te reserveren, de voorraad is beperkt. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte
 • waar je de fiets in ontvangst wil nemen: bij het hotel of bij het kantoor van onze plaatselijke vertegenwoordiger (gunstige parkeergelegenheid).

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst op de dag van aankomst. Na afloop van dag 6 kun je de fiets in het laatste hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Vanuit Utrecht is Husum 580 kilometer rijden via Osnabrück, Bremen en Hamburg. Parkeren kan bij het hotel voor € 6,- tot € 12,- per dag (handig bij fietshuur). Ook kan er geparkeerd worden in een parkeergarage bij de haven; meer informatie op: www.parkopedia.de

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Husum   09:10 - 16:28 2
Husum – Amsterdam CS 09:31 - 16:50 3

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Deze reis kun je maken tussen eind april en eind september.

Het klimaat langs de Duitse Noordzee van Nordfriesland lijkt op dat van onze eigen kust en waddeneilanden. In de zomer relatief veel zon en minder regen, maar wel wat koeler dan in het binnenland. Richting herfst neemt de kans op een bui toe, maar de temperaturen blijven zacht. Wel dien je rekening te houden met wind.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist en het verschil tussen de comfortabele 2-3* reis, en de SNP-selectie 3-4* reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op een aantal dagen van het programma maak je gebruik van veerboten. De tickets daarvoor liggen klaar bij het starthotel. Om een idee van de vaartijden te hebben kun je HIER kijken.

http://reiseauskunft.bahn.de/

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan deze reis te beginnen.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

In Duitsland gelden een aantal afwijkende regels, met name voor het testbeleid. Tevens zijn er afwijkende regels per deelstaat; oriënteer je dus goed voor je op reis gaat. Een handig overzicht, met links naar de diverse deelstaten, vind je bijvoorbeeld op de website van het Duitslandinstituut.
Een andere handige website met informatie over het toerisme en covid-19 regels vind je hier.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Typisch Duits zithokje tijdens de fietsvakantie

Duitsland - Noord-Friese Waddeneilanden

Eilandhoppen in Noord Friesland

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten