Australie Tasmanie

Australië - Tasmanië, 9 dagen Groene bergen en witte stranden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs stadshotels en sfeervolle lodges in de natuur

Maak een spectaculaire rondrit over dit ruige en groene eiland, bezoek het schitterende strand van Wineglass Bay, bekijk de oude strafkolonie achter Eaglehawk Neck, dwaal door de havens en langs koloniale gevels in Hobart, wandel een deel van de wereldberoemde Overland Track bij Cradle Mountain, slaap in moderne stadshotels en schitterend gelegen lodges en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk wandelen
 • Het Nieuw Zeeland van Australië
 • Historisch Hobart
 • Koloniale geschiedenis
 • Schitterende lodges in de natuur
 • Schoonste lucht van de wereld
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Australië - Tasmanië

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat u ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. U vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en u kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt, kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ‘once in a lifetime’ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. U zult dus keuzes moeten maken. SNP helpt u daar bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die u in een dikke week kunt bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dient u rekening te houden met de seizoenen. Wat voorbeelden: Een goede combinatie tussen mei en oktober is: Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kunt u Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

Tasmanië
Dit arrangement is een ronde over het eiland, waarin u de meeste aspecten van Tasmanië tegenkomt: de schitterende, ongerepte kusten, de steden met lange historie, koloniale erfenis, het wilde en bergachtige binnenland, met de fotogenieke meren. Maar uiteraard ook het dagelijks leven: landbouw en veeteelt, wijngaarden en bosbouw. Vooral die laatste is vaak nogal nadrukkelijk aanwezig, met kaalgekapte hellingen. Gelukkig is een groot deel van het eiland beschermd gebied en een eldorado voor wandelaars. In tegenstelling tot grote delen van het vasteland van Australië, zijn de temperaturen op Tasmanië wel geschikt om serieus in te wandelen.

Dag 1

Aankomst in Launceston, de tweede stad van Tasmanië, gelegen daar waar de South en Norh Esk Rivers elkaar ontmoeten en samengaan als de Tamar River. De stad is gelegen in een brede vallei, omgeven door bergen. Ondanks dat het een wat grotere stad is, is het leven er ontspannen. U vindt er diverse oude gebouwen in Victoriaanse stijl en fraaie stadsparken. Vanuit het centrum wandelt u zo de Cataract Gorge in, met steile kliffen en heerlijk zwemwater.

Naar Tasmanië
U kunt op twee manieren naar Tasmanië: met de veerboot of het vliegtuig.
De veerboot vertrekt ’s avonds in de buurt van Melbourne en komt ’s ochtends aan in Devonport (www.spiritoftasmania.com.au) . De huurauto mag niet mee op de veerboot, dus na aankomst huurt u een auto in Devonport en rijdt 100 km naar Launceston, deels door de fruit- en wijnregio langs de Tamar River.
Met het vliegtuig komt u aan op het vliegveld van Launceston. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt naar stadscentrum (15 km)

Overnachting in

Launceston

Dag 2

Door landelijk Tasmanië rijdt u in zuidoostelijke richting naar de kust van de Tasman Sea. Met een omweg om de Moulting Lagoon, bekend om zijn vogelrijkdom, bereikt u na 175 km Freycinet NP. Het weer is hier vaak wat beter dan in de rest van Tasmanië. Het park bestaat uit een aantal prachtige baaien met bijna subtropische stranden en kale granieten toppen van waaraf u schitterende uitzichten over de oceaan heeft. Eén van de mooiste baaien is veel gefotografeerde Wineglass Bay. Net na de nederzetting Coles Bay ligt het Visitor Centre van Freycinet National Park. Hier haalt u informatie op en koopt een Pass voor toegang tot de nationale parken van het eiland. 1,5 km verder ligt de Freycinet Lodge aan het water.

Overnachting in

Freycinet NP

Dag 3

Tijd om dit mooie natuurgebied aan de kust te verkennen. Er zijn ter plekke een aantal wandelingen uitgezet, variërend in lengte van 2,5 tot 4,5 uur. Favoriet is uiteraard de beklimming van de 600 traptreden naar Wineglass Bay Lookout, met weidse uitzichten over Wineglass Bay en de oceaan. Gevolgd door een picknick op het schitterende, helwitte strand.

Overnachting in

Freycinet NP

Dag 4

Over de Tasman Hwy rijd je verder naar het zuiden en slaat bij Sorell af naar de voormalige gevangenen kolonie Port Arthur. Vanwege de slechts 100m brede toegang tot het schiereiland, Eaglehawk Neck genaamd, was dit in de 19e eeuw de ideale gevangenis. Na 250 km kun je in de Port Arthur Historic Site alles te weten komen over deze bijzondere plek. Dan is het nog 100 km naar Hobart, waar je aan het eind van de dag aankomt. Hobart, gesticht in 1804, is, na Sydney, de oudste stad van Australie en was zoals zoveel plekken in die tijd, een strafkolonie. Later werd Hobart bekend als begin- en eindpunt van Antarctica expedities.
NB. Op deze dag moet je een keuze maken. Als je naar Port Arthur gaat ben je pas laat in Hobart en hebt geen tijd de stad te bekijken. Hiervoor zou je dan een extra nacht in Hobart kunnen boeken. Rechtstreeks van Freycinet NP naar Hobart is het 200 km en dan is er tijd genoeg om de stad te verkennen.

Overnachting in

Hobart

Dag 5

Vandaag volgt u de River Derwent stroomopwaarts door de binnenlanden van Tasmanië naar het enorme Cradle Mountain – Lake St.Clair National Park. In Derwent Bridge kunt u de hoofdweg verlaten om een kijkje te nemen bij Lake St Clair. Daarna gaat de route verder door groene natuurgebieden naar Strahan aan de westkust. Strahan is een charmant vissersdorpje met een rijk koloniaal verleden. Totaal 300 km rijden.

Overnachting in

Strahan

Dag 6

Op deze dag bent u in de gelegenheid om Strahan te bekijken, een wandeling te maken naar Ocean Beach, een 40 km lang strand waar enorme golven aanrollen en u prachtige zonsondergangen kunt zien, of een boottocht te maken naar het hoog oprijzende regenwoud rond Gordon River.
Andere optie is een rit met de West Coast Wilderness Railway, een stoomtrein die pendelt tussen de kust en het mijnbouw plaatsje Queenstown.

Overnachting in

Strahan

Dag 7

U rijdt in 2 uurtjes naar Cradle Mountain NP. Hier kunt u zo vroeg nog niet inchecken in de schitterende lodge maar wel al een mooie wandeling in de onbedorven natuur maken, bv. het Lake Dove Circuit van 7 km, met uitzicht op de iconische Cradle Mountain.

Overnachting in

Cradle Mountain NP

Dag 8

U heeft de hele dag om een mooie wandeling te maken in dit schitterende berggebied. Bijvoorbeeld de beklimming van de Cradle Mountain, een pittige wandeling: vanaf Waldheim Car Park, aan het eind van Cradle Mountain Road, op 880 meter hoogte, begint u te lopen op de befaamde Overland Track richting Crater Lake en Marions Lookout op 1223 meter hoogte. Van hieraf heeft u een schitterend uitzicht op Crater Lake en Lake Dove, die beide diep onder u liggen. Na de Lookout doorkruist u een hoog plateau en begint de beklimming van Cradle Mountain, waarvan met name het laatste stukje steil is en met losse stenen. U bereikt de top op 1545 meter hoogte. Uiteraard zijn er ook lichtere wandelingen mogelijk.

Overnachting in

Cradle Mountain NP

Dag 9

Van Cradle Mountain Lodge is het 150 km naar Launceston waar u de auto inlevert op de luchthaven. Heeft u een vroege vlucht dan is het handig een extra nacht in Launceston bij te boeken.
Indien u per veerboot terugkeert naar de vaste wal is het slechts 90 km rijden naar Devonport. Als u daar de avondboot heeft, kunt u vandaag nog een mooie wandeling maken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in goede stadshotels in de centra van Launceston en Hobart. In Freycinet en Cradle Mountain bent u te gast in een sfeervolle en schitterend in de natuur gelegen lodge, waar u een eigen cabin betrekt. In Strahan overnacht u op een mooie plek aan (of vlakbij) Macquarie Harbour, de baai waaraan het plaatsje ligt.

De kamers zijn altijd voorzien van privé badkamer en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker.

Over de maaltijden

Op de overnachtingsplekken wordt er een ontbijt voor u geserveerd, behalve in Launceston en Strahan. hier kunt u á la carte ontbijten of op uw kamer zelf wat klaarmaken.
Afhankelijk van de planning van de dag doet u wat boodschappen voor de lunch, of luncht u onderweg in een eethuisje.
Voor het avondeten kunt u vaak goed terecht in de accommodatie waar u overnacht of een leuk eethuisje in de buurt. Australië is een grote smeltkroes van culturen. Dat ziet en proeft u in het rijke culinaire aanbod. Vanzelfsprekend is dit in de steden breder dan in het binnenland.

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen
 • 5x ontbijt
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof en tol
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • eventuele excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen en alle belastingen), vanaf het vliegveld van Launceston. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is:
voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
voor 3 of 4 personen, een HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
Indien je een andere auto wenst, dan kan je dat bij boeking aangeven. 
NB. Als je met een internationale vlucht en een jet-lag aan dit arrangement begint, is het misschien minder wenselijk dat je meteen vanaf het vliegveld in een onbekend land links gaat rijden. In dat geval kunnen we de autohuur ook later laten ingaan. Je gaat dan met OV of taxi naar het hotel en haalt de auto in de stad op, op de dag dat je er vertrekt. Bijkomend voordeel is dat autohuur vanuit het filiaal in de stad goedkoper is dan vanaf het vliegveld.  
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren: www.parks.tas.gov.au
In Tasmanië is het heerlijk wandelen. Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcrème etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Hobart heeft veel te bieden voor de liefhebber van een bruisend stadsleven. Vanuit Freycinet en vooral Cradle Mountain kunt u meer wandelingen in de natuur maken.

Praktische informatie

Veerboot informatie

Tasmanie is prima per veerboot te bereiken: www.spiritoftasmania.com.au. Huurauto's mogen niet mee naar Tasmanië, dus die levert u in Melbourne in en in Devonport haalt u een nieuwe op.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Launceston.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

U kunt dit arrangement starten van begin oktober tot eind maart. In de Australische winter kan het sneeuwen in het binnenland van Tasmanië en erg guur zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Tasmanië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Tijdens dit arrangement bevindt u zich veel in bewoond gebied. Op de plekken zonder mobiel bereik vindt u overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat u de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zult u soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem uw favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 
Tijdens het Tasmanië arrangement rijdt u ongeveer 1250 km over goede geasfalteerde wegen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië en Nieuw-Zeeland is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

f1_Cradle_Mountain_Image.jpg

Australië - Tasmanië

Groene bergen en witte stranden

Actieve rondreis met huurauto langs stadshotels en sfeervolle lodges in de natuur

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten