Vakantie Letland van Jugendstil-Riga tot verstilde baltische natuur

Actief op reis in 'allround' Letland

Letland is één van de drie Baltische Staten en wordt nog niet zoveel door toeristen bezocht. Geheel onterecht! Onze individuele rondreis in Letland, in combinatie met Estland, biedt gegarandeerd veel momenten van ontspanning en levert verrassende ontmoetingen op. Bijvoorbeeld met één van de nationale parken die Letland rijk is, Nationaal Park Gauja, waar je kunt wegdromen bij fraaie rotsformaties en kleurige beboste heuvels. Qua outdoor activiteiten is er voor ieder wat wils wel iets te ondernemen: wandelen, fietsen en kanoën behoren tot de mogelijkheden. Kronkelende wandelpaden brengen je onder meer langs de arbeidershuisjes van de oude papierfabriek in Ligatne, naar het op een eiland gelegen openluchtmuseum Araisi en naar schilderachtig Cesis.

Maar Letland biedt ook cultuur. Kasteel Krimulda en kasteel Turaida zijn twee bijzondere gebouwen die een bezoek meer dan waard zijn.  En natuurlijk is daar de sprookjesachtige hoofdstad Riga die niet voor niets het ‘Parijs van het Noorden’ en de 'Jugendstilhoofdstad van de wereld' wordt genoemd. Slenter door grappige straatjes en duik één van de hippe koffietentjes in en begeef je onder de lokale bevolking. Weet wel: Letten zijn echte Balten en achten zichzelf erg kunstzinnig, ze staan niet voor niets bekend om hun zang en dans. 


Toon alle reizen in Letland

Cesis_-_Gauja_NP_(13).jpg
SNP reis
Estland Rondreis

Actieve rondreis per auto langs hotels

12 dagen v.a. € 894
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Letland met SNP

  • Bezoek het mooiste Nationale Park van Letland.
  • Onderkomen aan een meer net buiten Sigulda.
  • Proef de nieuwe Noordse keuken.
  • Bruisend Riga vol Art Nouveau.
  • Maak je reis zo actief als je wil. Het SNP reispakket geeft diverse wandelsuggesties, meestal voor wandelingen over goed onderhouden paden en over vrij vlak terrein. 

Wist je dat

  • Letland trad in januari 2014 toe tot de Eurozone, je kunt er dus met de Euro betalen.
  • Riga is de grootste stad in de Baltische staten. Het oude centrum van Riga staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
  • Dankzij de invloed van de Warme Golfstroom en de Oostzee is het klimaat in Letland gematigder dan je op basis van haar noordoostelijke ligging zou denken.
  • Kerstmis wordt twee maal gevierd in Letland: de Katholieken en Lutheranen vieren kerstmis op 24 december, de Russisch-Orthodoxe gemeenschap op 7 januari.
  • Letland is een van de milieuvriendelijkste landen ter wereld.
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.