Kaapverdie

Actieve vakantie Kaapverdië

Wandelen op de Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië, ook wel de Kaapverdische Eilanden of Cabo Verde genoemd, ligt ongeveer 500 kilometer ten westen van Senegal in de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn onderverdeeld in de bovenwindse eilanden (Santo Antão, São Vicente, São Nicolau, Santa Luzia, Sal, Boa Vista, Branco en Raso) en de benedenwindse eilanden (Brava, Fogo, São Tiago, Maio, Rei en Rombo).

De Kaapverdische Eilanden werden vanaf 1460 ontdekt door Portugese zeevaarders en in 1587 werden ze een Portugese kolonie. Portugees is nog steeds de officiële taal. Bevoorrading van zeeschepen en slavenhandel bracht Kaapverdië lange tijd voorspoed. Met de slaven kwam ook de Afrikaanse invloed mee en ontstond met de eeuwen een unieke mix van Europese en Afrikaanse cultuur. Op 5 juli 1975 werden de Kaapverdische Eilanden onafhankelijk van Portugal en ontstond de republiek Cabo Verde. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Kaapverdie

Kaapverdische natuur
SNP reis
Kaapverdië Santo Antão

wandelvakantie vanuit pensions

8 dagen v.a. € 779
Prijs per persoon bij min. 2 personen
krater_pico_grande_met_zwaveldamp_fogo.jpg
SNP reis
Kaapverdië Santiago & Fogo

wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

8 dagen v.a. € 1.199
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kaapverdie
SNP reis
Kaapverdië Santo Antão & São Vicente

wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

11 dagen v.a. € 1.839
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wandelvakantie Kaapverdië

Een wandelvakantie in Kaapverdië is een avontuurlijke manier om deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan te ontdekken. De uiteenlopende natuur, vriendelijke bevolking, gevarieerde keuken en mengelmoes van culturen zorgen voor een zeer complete vakantie en laten zien dat je meer kunt dan luieren in de zon. En met 15 eilanden is er in Kaapverdië genoeg onontdekt en ongerept terrein om eindeloos te kunnen wandelen.

Je hebt bij SNP de keus uit individuele wandelvakanties waarbij je met behulp van GPS, een wandelkaart en informatiepakket zelf op pad gaat, maar er zijn ook groepsreizen onder begeleiding van een lokale gids. Weg van het toerisme ontdek je het pure Kaapverdië met zijn actieve vulkanen, terraslandschappen, uitgestrekte stranden, charmante stadjes en fabelachtige uitzichten.

Wandelen op de westelijke eilanden

De ruigere westelijke eilanden van Kaapverdië lenen zich bij uitstek voor een wandelvakantie. Santo Antão wordt gezien als één van de mooiste wandeleilanden van de archipel, vanwege de ruige bergtoppen, drakenbomen, pijnbomen en de imponerende Ribeira do Paúl kloof waar de huizen lukraak op de heuvels zijn gebouwd. Sfeer en cultuur proeven doe je op de kleurrijke overdekte markt in Mindelo. Van Santo Antão kun je eilandhoppen naar Santiago en Fogo.

Op Santiago wandel je langs suikerrietakkers en door de groene valleien vol guave- en mangobomen, en ontmoet je in de kleine dorpjes de goedlachse en muzikale Kaapverdianen. Het eiland Fogo valt op door de verlaten zwarte lavavelden rond de vulkaan Pico Grande, met ruim 2.800 meter het hoogste punt van Kaapverdië. De wandelreizen op de Kaapverdische eilanden vragen om een goede conditie omdat lichte dagtochten worden afgewisseld met pittige routes.

Kaapverdie reizen met SNP

 • Uitgebreid SNP-reispakket met veel informatie
 • Ideaal voor wandelaars, met eilanden als São Nicolau en Santo Antão met GPS tracks
 • Goede back-up lokaal agent bij wisselende vluchttijden
 • Eilandenreis op maat
 • Grote flexibiliteit met verlengingen op elk eiland
Toon Avontuur op Maat in Kaapverdie

Wist je dat...?

 • De beste reistijd voor Kaapverdië het voor- of najaar is? De kans op regen is dan het kleinst en de temperaturen zijn zeer aangenaam
 • Het in Kaapverdië in de wintermaanden (tussen eind oktober en eind maart) 2 uur vroeger is dan in Nederland? Tijdens onze zomertijd is het tijdsverschil 3 uur
 • Het dichtstbevolkte eiland Santiago is?
 • De voertaal Portugees is en er verder Creools wordt gesproken?
 • De vliegtijd vanaf Nederland circa 6 uur bedraagt zonder tussenlanding
 • Als je korter dan 30 dagen in Kaapverdië verblijft, is geen visum nodig. Wel moet je een vertrekbelasting betalen

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen