jordanie-jerash.jpg

Jordanië wandelparadijs van het Midden-Oosten

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

De verborgen schatten van de Nabateeërs en Bedoeïenen

Reizen naar Jordanië betekent reizen door de tijd. Jordanië ligt op het kruispunt van de oosterse en westerse beschaving. Tijdens je Jordanië rondreis is goed zichtbaar dat de grote zijderoutes door de woestijn naar de Middellandse Zeekust liepen. De geografische positie als toegangspoort tot het Arabisch schiereiland maakt van Jordanië een smeltkroes vol ideeën en culturen. Dat proef je gedurende je wandelvakantie in Jordanië in mondain Amman, langs de King’s Highway en in Petra, de verborgen stad van de Nabateeërs.

Actieve vakantie Jordanië
Een vakantie in Jordanië biedt je een grote variatie aan landschappen op een klein oppervlak: van de olijfgaarden in het noorden, via de verrassend groene kloven van Wadi Araba, tot de koraalriffen en stranden van Aqaba; van de zinderende spiegeling van de Dode Zee tot de rode zandduinen van Wadi Rum waar de Bedoeïenen hun nomadenbestaan in ere houden. Wandelaars, zonaanbidders en cultuursnuivers; in Jordanië vindt iedereen zijn ideale vakantie. 


Toon alle reizen in Jordanië

Jordanië met SNP

  • Als enige touroperator biedt SNP een unieke individuele wandelreis
  • Professionele teams van Bedoeïenenkoks, gidsen en kamelendrijvers
  • Samen met een Bedoeïenengids trek je door de mooiste woestijn van het Midden-Oosten: Wadi Rum
  • Verblijf in een unieke ecolodge in het Dana natuurreservaat

Wist je dat

  • Het hoogteverschil tussen de rand van het East Bank plateau en de Dode Zee bedraagt 2 kilometer!
  • Al meer dan 3000 jaar hebben culturen langs de King’s Highway hun weg noord- of zuidwaarts gevonden
  • In Jordanië leven nog ca 40.000 nomadische Bedoeïenen; met name in de Wadi Rum
  • Onder andere dankzij de meer dan 30 kloven en wadis is Jordanië een uitgelezen wandelbestemming
  • De Dode Zee is met -408m ’s werelds laagste punt

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Marieke Funke

Marieke Funke

Afrika, Zuid-Amerika en Azië

In de afgelopen jaren heb ik naar een aantal landen mogen reizen in de regio's Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Stuk voor stuk waren dit prachtige reizen waarbij ik veel heb gezien en geleerd. Een echte voorkeur heb ik niet, ieder continent/land heeft zo zijn eigen charme. Afrika is voor mij wildernis, prachtige dieren en mooie lodges. Latijns-Amerika staat voor mij voor indrukwekkende landschappen, Amazonewoud en kleurrijke bevolking. Bij Azië denk ik aan geuren/kleuren, cultuur en heerlijk eten. Kortom iedere regio heeft zijn eigen aantrekkingskracht en biedt de mogelijkheid tot het maken van mooie en veelzijdige reizen. Graag help ik je bij het samenstellen van een onvergetelijke reis naar één van onze bestemmingen.

Mail naar afdeling Verre Reizen