Jordanie

Jordanië - Jordan Trail, 11 dagen Door woestijnen, kloven en bergen

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Trekking met tenten en vanuit hotels

Jordanië is een perfecte wandelbestemming: een klein land dat naast prachtige woestijnen, kloven en bergen veel sporen herbergt uit een rijk cultureel verleden. Tijdens deze wandelvakantie volgen we het mooiste deel van de  lange-afstandsroute Jordan Trail. We wandelen van het middeleeuwse bergdorpje Dana door het Dananatuurreservaat naar de woestijn van Wadi Araba en door de diepe kloven die de flanken het Jordanese Hoogland doorklieven. Onderweg overnachten we op de mooiste plekjes in tenten en worden we begeleid door een uitstekend Jordanees team. Via Little Petra trekken we te voet Petra, de oude hoofdstad van de Nabateeërs binnen. Tenslotte gaan we per landrover en te voet  op verkenning tussen de grillig gevormde rotspartijen in de Wadi Rum en slapen we te midden van de rode zandrotsen en duinen, onder de ongekende sterrenhemel. Misschien wel het mooiste stukje woestijn van het Midden-Oosten!

Uniek aan deze reis

 • 2 dagen te voet op zoek naar de verborgen schatten van Petra
 • De kloven en woestijn van Wadi Araba
 • Per landrover en te voet door Wadi Rum
 • uitstekende lokale begeleiding
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Jordanië - wandelvakantie

In het kort ziet je programma voor de 11 dagen van deze reis er als volgt uit:

Dag 1: vlucht Amsterdam - Amman, transfer naar Madaba
Dag 2: transfer naar Dana, begin trekking Jordan trail naar Wadi Feynan, overnachting in trekkerstenten
Dag 3: wandeling naar Wadi Barwas, overnachting in trekkerstenten
Dag 4: wandeling naar Ras ElFeid, overnachting in trekkerstenten
Dag 5: wandeling naar Shkeiret Msei’d, overnachting in trekkerstenten
Dag 6: wandeling naar Meisra, overnachting in trekkerstenten
Dag 7: wandeling door Petra naar Wadi Musa, overnachting in hotel
Dag 8: wandeling door Petra, transfer naar Wadi Rum, overnachting in bedouin camp
Dag 9: landrovertocht en wandeling door Wadi Rum,  overnachting in bedouin camp
Dag 10: transfer naar Amman, overnachting in hotel
Dag 11: terugvlucht naar Nederland

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Jordanië
Vlucht naar Amman, vanwaar we in ca. 30 minuten naar ons hotel in het stadje Madaba worden gebracht.

Maaltijden inbegrepen: geen

Overnachting in

Madaba

Dag 2

Rit naar Dana en trektocht naar Wadi Feynan
Na een vroeg ontbijt en een rit van ca 3 uur bereiken we het kleine en eeuwenoude bergdorpje Dana, dat hoog op de rand Riftvallei ligt, aan de rand van het Dana Nature Reserve. Hier ontmoeten we onze trekploeg en trekkinggids. Ons avontuur op de Jordan Trail kan beginnen. Eerst wacht een lange afdaling door de vallei onder Dana, naar Wadi Feynan. Naarmate de wandeling vordert, wordt de afdaling geleidelijker en de vallei wijder. Aangekomen in Wadi Feynan zetten we ons eerste kamp van de reis. 
Wandeling: 17,5 km, 1000 m dalen, 6,5 uur.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Kampement in Wadi Feynan

Dag 3

Trek van Wadi Feynan naar Wadi Barwas
Deze tweede wandeling over de Jordan Trail voert ons door het klassieke 'hamada'-landschap: een droge, met rotsen en keien bezaaide woestijn. De route is vrij vlak en er zijn spectaculaire uitzichten op de hoge bergketens in het oosten die de steile flank van de Riftvallei vormen en de uitgestrekte Wadi Araba-woestijn die zich uitstrekt in het westen. Hoewel het terrein in wezen vlak is, zijn er verschillende kleine wadi's (droge valleien), die de hele dag door moeten worden overgestoken. We passeren zowel Byzantijnse als Nabateaanse ruïnes tijdens de wandeling van vandaag. We zetten ons kamp op voor de nacht in de vallei van Wadi Barwas.
Wandeling 13 km, 130 m stijgen en 100 m dalen, 4 uur.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Kampement in Wadi Barwas

Dag 4

Trek naar Ras Al Fayd
De steenachtige 'hamada'-woestijn achter ons latend, wacht ons vanochtend een steile klim over rotsen en kleine rotsblokken die uiteindelijk leidt naar een kronkelend pad dat alleen door geitenhoeders en hun kuddes wordt gebruikt. Het pad leidt ons de bergen in door een smalle en dramatische vallei met prachtige uitzichten in westelijke richting over de Wadi Araba-woestijn. Dit is een steil en uitdagend deel van de route, maar zeer de moeite waard! Uiteindelijk bereiken we de top van een hoog zadel. De afdaling na het zadel voert over een goed pad door een rotsachtige omgeving en brengt ons in een nauwe vallei. Nadat we de (meestal) droge rivierbedding bereikt hebben, wacht ons nog een stukje stroomopwaarts naar ons kamp in Ras Al Fayd.
Wandeling: 11 km, hoogteverschil  1000 m stijgen en 300 m dalen, 7 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Kampement in Ras Al Fayd

Dag 5

Trek van Ras Al Fayd naar Shkariet Msaed
We vervolgen onze route langs de rivierbedding, voordat we afslaan en een bedoeïenenpad volgen dat door een rotsachtige vallei loopt en geleidelijk stijgt via droge wadi's en diverse kleine pasjes. Dit deel van de trekking is bijzonder uitdagend omdat er nauwelijks een pad is. Er wacht ons wat klauterwerk om de grootste obstakels te overwinnen. Uiteindelijk dalen we af naar een rivierbedding waarin het grootste deel van het jaar water staat. Oleanders en acacia’s groeien op schaduwrijke plekken en bij vlak langs het water. In het riet ritselt het van het leven. Tristrams spreeuwen vliegen af en aan en met enig geluk zien we de op een kolibrie lijkende Palestijnse honingzuiger.  Dit afgelegen gebied is het domein van de zeldzame Ibex-steenbok. Het pad gaat verder langs de wadibodem en klimt zachtjes omhoog tussen de  lichtgekleurde zandsteenbergen van de regio Petra. De klim van de vallei naar de helling (waar Petra zich bevindt) is geleidelijk en afwisselend en voert naar het einde toe over kale rotsplateau’s. We kamperen op de col van Shkariet Msaed.
Wandeling: 13,5 km, 600 m stijgen en dalen, 6 uur.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Kamperen op de col Shkariet Msaed

Dag 6

Trek van Shkariet Msaed naar Meisra
Al gauw nadat we ons kampement op de pas Shkaret Msei'd hebben verlaten, verandert het landschap drastisch. We laten de smalle wadi's achter ons en bevinden ons nu in een weids landschap van  zandstenen heuvels, een terrein dat wel iets weg heeft van een maanlandschap. De zandsteenrotsen zijn glad en zacht en ondanks dat er geen duidelijk pad is, is het terrein gemakkelijk te doorkruisen. De invloed van het historische vol van de Nabateeërs is hier al duidelijk merkbaar als we de historische plek van Little Petra naderen. Het pad loopt  langs bedoeïenenkampen, voordat het een ander rotsachtig gebied bereikt waar het pad opnieuw onduidelijk wordt. Hier en daar wacht ons weer wat klauterwerk.  We dalen af naar Little Petra via een weinig gebruikte route. Vanaf de hoofdingang van Little Petra is het nog een stukje naar ons kampement bij Meisra.
Wandeling 13,5 km, 350 m stijgen en dalen, 5 uur.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner 

Overnachting in

Kamperen bij Meisra

Dag 7

Trek van Beidha naar Petra
Vandaag staat de wandeling van Beidha naar Petra, de verborgen stad van de Nabateërs op het programma. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar een verbluffende natuurpracht en culturele rijkdom zo naadloos op elkaar aansluiten! We wandelen eerst langs akkertjes die tussen de rotsen liggen. Dan lopen naar het klooster Ad Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade aan de achterzijde van Petra. In de verte zien we Mount Haron liggen met het legendarische graf van de broer van Mozes. Als we afdalen bereiken we de breide vallei van Petra met haar imposante koningsgraven, Romeinse ruïnes en de ‘colonnaded street’. Tenslotte verlaten we Petra via de 'Treasury' en de smalle verborgen toegang tot de stad; de Siq.
Wandeling: 13 km, 620 m stijgen en 580 m dalen, 5,5 uur.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

hotel in Wadi Musa

Dag 8

Petra - Madras Trail
Vandaag bezoeken we nogmaals de uitgestrekte ‘verborgen stad’ Petra. Via de drukke Siq, de verborgen hoofdtoegang tot de stad betreden we de mysterieuze stad. Maar al gauw laten we de drukte achter ons en betreden de stillere delen van Petra en trekken een ongerept woestijnlandschap in. Het pad volgt een oude Nabateese processieroute naar wat ooit het heilige centrum van de stad was, de Hoge Offerplaats. Onderweg zijn er sporen van oude stenen trappen en geërodeerde reliëfs van goden die in de rotswanden zijn uitgehouwen. De route brengt je boven de High Place of Sacrifice, vanwaar je uitkijkt over heel Petra en naar het westen richting Jebel Harun, de hoogste top van Petra. Vanaf hier dalen we af door de Wadi Farasa, waar enkele van de best bewaarde tempels van de stad liggen (waaronder de Garden Tomb en de Roman Soldier's Tomb). Dit is een prachtige wandeling, ver weg van de drukte, en je hebt voldoende tijd om de graven en tempels van Petra te verkennen voordat we de site verlaten.
Wandeling: 10 km, 320 m stijgen en dalen, 3,5 uur

Na de wandeling stappen we in de bus en worden in ca 2 uur naar Wadi Rum gebracht. In Rum Village ontmoeten we de Bedoeïenengidsen van de Howeitat-stam (dezelfde stam die T.E. Lawrence begeleidde toen hij Lawrence of Arabia schreef) en rijden we per jeep deze spectaculaire woestijn in naar ons  kamp in het hart van het beschermde gebied. Bij zonsondergang wacht ons een traditioneel bedoeïenenfeest en proeven we van het vlees- en groentengerecht dat is gekookt in de zerb, een oven van met vuur verwarmd zand en steen. Na het avondmaal wacht het kampvuur, muziek en een eindeloze sterrenhemel…

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Dag 9

Wadi Rum
Tegen de tijd dat we wakker worden in de woestijnstilte, hebben de gidsen de ketel al op het vuur staan. Na een vroeg ontbijt vertrekken we per jeep de Wadi Rum in.  Omdat het gebied uitgestrekt is en er veel te zien en te bewonderen is, verplaatsen we ons per jeep, zodat we meerdere bijzondere plekken kunnen bezoeken. Zo is er een plek met bijzondere rotsinscripties, een mooi uitzichtpunt, een plek met een unieke bron en nog meer mooie plekken waar we even stoppen voor een korte wandeling.
Na de lunch, gevolgd door een kopje thee en een siësta, ga we op pad voor een prachtige wandeling door nog meer canyons en langs prachtig geërodeerde kliffen. Uiteindelijk bereiken we de kleinere rotsboog bij Jebel Um Fruth. Tenslotte rijden we terug naar ons kamp, waar we nogmaals genieten van een avond en nacht middenin de woestijn.

Wandeling Um Fruth 6 km, 100 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

bedoeïenenkamp in Wadi Rum

Dag 10

Naar Amman
Na opnieuw een vroeg ontbijt, worden we per landrover weer naar Rum Village gebracht, waar we afscheid nemen van de Bedoeïnenfamilie bij wie we te gast waren, en rijden in ca 4 uur terug naar Amman waar we overnachten in een hotel dicht bij het oude centrum.  We hebben hier nog een paar uur de tijd om de sfeer van deze grote stad te proeven. 's Avonds dineren we in een sfeervol restaurant in het centrum van de stad.

Maaltijden: Ontbijt en Diner

Overnachting in

Amman

Dag 11

Terugreis 
Na een vroeg ontbijt worden we in ca 40 minuten naar het vliegveld van Amman gebracht, vanwaar we rechtstreeks naar Amsterdam terug vliegen.

Maaltijden: Ontbijt

NB Programma

De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.
Tijdens de Kerstreis dient u er rekening mee te houden dat het weer grillig kan zijn. U dient rekening te houden met mogelijke programmawijzingen ten gevolge van slecht weer.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Madaba, Petra en Amman overnacht je in een goed hotel op tweepersoonskamers met eigen douche en toilet (3 nachten). Tijdens de trekking van Dana naar Petra slapen we 5 nachten in midden in de wildernis opgezette kampementen, in éénpersoons- of tweepersoons trekkerstentjes. Er zijn matrassen en dekens aanwezig. Je dient zelf voor een lakenzak en kussen te zorgen. Er zijn deze nachten geen sanitaire voorzieningen, wel wordt er door het team dat de trekking begeleidt water mee genomen. En op sommige plekken is er in het voorjaar soms water in een nabijgelegen beek waar je je kunt verfrissen. Tijdens de twee nachten in Wadi Rum kamperen we in zogenaamde fixed camps; kleine kampementen op prachtige plekken in de natuur, waar vaste tenten, een sanitair-gebouwtje met wc's, wastafels en douches (koud water) en een grote groepstent zijn opgezet. Je slaapt hier in tweepersoons tenten met stretcherbedden (dekens aanwezig).  In het warmere voor- en najaar kunt je natuurlijk ook in de open lucht slapen: een unieke ervaring onder de sterrenhemel: je eigen miljoensterrenhotel.

Over de maaltijden

De reis is op basis van volpension, vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 11. Alleen op dag 10 is de lunch niet inbegrepen. Tijdens de trekking en in Wadi Rum verzorgt het begeleidende team alle maaltijden. Er wordt dagelijks voor een goed ontbijt (thee of koffie met brood, fruit, kaas, eieren, halva, komkommer en tomaat) een uitgebreide lunch (of eenvoudiger lunchpakket, afhankelijk van het dagprogramma) en een smaakvol en uitgebreid avondmaal gezorgd. Op een van de avonden in Wadi Rum worden we op een traditionele Bedoeïenenmaaltijd getrakteerd. Drankjes en drinkwater zijn niet inbegrepen, maar zijn tijdens de trekking en in Wadi Musa wel ruim voorradig en ter plekke bij ons trekkingsteam te verkrijgen.
In Madaba, Wadi Musa en Amman is het ontbijt in het hotel geregeld. In Wadi Musa dineren we in het hotel. De laatste avond dineren we in een prima restaurant in Amman.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • per charterbus en terreinwagens volgens  programma
 • bagagevervoer tijdens trekking
 • 3 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers met douche/wc (Madaba, Petra en Amman)
 • 2 overnachtingen in tenten in fixed camp in Wadi Rum met eenvoudige voorzieningen
 • 5 nachten in trekkerstenten (één- of tweepersoonstentjes) zonder sanitaire voorzieningen 
 • maaltijden op basis van half pension plus lunches, vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 11 (uitgezonderd lunch dag 10)
 • entrees Dana Nature reserve, Wadi Rum en Petra (2 dagen)
 • groepsvisum
 • SNP-reisleider
 • Engelstalige Jordanese gids gedurende hele reis
 • kampeeruitrusting
 • Jordanees lokaal trekking team tijdens trekking
 • Bedouinengids tijdens landroverexcursie en wandeling op dag 9

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • overige entreegelden
 • drinkwater
 • drankjes tijdens maaltijden en tijdens trekking
 • verzekeringen
 • eventuele inentingen
 • fooi (lokale reisleiders en koks)

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens de trekking over de Jordan Trail vergen de nodige wandelconditie. We lopen de meeste dagen gemiddeld 5 tot 6 uur. De hoogteverschillen per dag variëren van enkele honderden meters tot maximaal 1000m dalen en 900m stijgen. Het terrein (variërend van zandduinen tot rotsig terrein en kiezelvlaktes) en de warmte maken de wandelingen toch inspannend. Met name in het voorjaar kan het voorkomen dat er in sommige kloven water staat, zodat we stukken moeten waden (meestal niet meer dan kniediep.  Sommige stukken vergen wat klauterwerk en sommige stukjes zijn licht hoogtevrees gevoelig.  In Wadi Rum maken we tijdens onze landroverexcursie enkele korte wandelingetjes en één wandeling van ene paar uur.
De warmte kan soms behoorlijk zijn, maar in de tijd dat we reizen is het niet echt heet. Bovendien wordt op het heetst van de dag steeds een ruime rustpauze gehouden.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je geen gebruik maakt van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar op eigen gelegenheid reist, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Amman.

Vluchtinformatie

Informatie
Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Amman.

Vluchtschema - vertrek 28 maart 2024
HV6505 Amsterdam Amman vertrek om 13.45 aankomst 20,25 uur
HV6506 Amman-Amsterdam vertrek om 20:50 aankomst 01:00* uur

Vluchtschema - vertrek 25 april 2024
HV6505 Amsterdam Amman vertrek om 14:00 aankomst 20:10 uur
HV6506 Amman-Amsterdam vertrek om 20:50 aankomst 01:00* uur

Vluchtschema - overige data 2024
HV6505 Amsterdam Amman vertrek om 14:30 aankomst 20;10 uur
HV6506 Amman-Amsterdam vertrek om 20:50 aankomst 01:00* uur

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt.

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Voor Jordanië heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor deze groepsreis wordt een groepsvisum voor je geregeld, zodat je bij aankomst in Amman geen visum meer hoeft aan te schaffen.

Groepsvisum
Voor het regelen van het groepsvisum dien je bij boeking een kopie van je paspoort met vermelding van het reisnummer en de vertrekdatum aan de afdeling aan te leveren. Bij boeking ontvang je hierover een bericht + formulier.

In april en oktober lopen de temperaturen zowel in de woestijn als in de bergen gemakkelijk op tot rond de 25 graden. In  september kunnen de temperaturen overdag tot rond de 30 graden oplopen.  ’s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot onder de 10 graden. Tijdens de vroege voorjaarsreis en de najaarsreis kan het soms ook regenachtig weer zijn, in september regent het zelden. In de lager gelegen Wadi Araba heerst een veel warmer klimaat, waar zelfs in de winter de temperatuur overdag ruim boven de 20 graden komt.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor foeragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar, zie hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Jordanië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  
Carmacal Jordanië Walking Trip 143010

Tijdens deze reis naar Jordanië hoef je op relatief weinig extra kosten te rekenen. Zo zijn de meeste maaltijden inbegrepen. De entreegelden van Petra, Dana en Wadi Rum hebben we in de prijs inbegrepen om vervelende verrassingen ter plekke te voorkomen.
De drankjes zijn voor eigen rekening, evenals fooien (bakshish). In Jordanië zijn de lonen laag. Een fooi geldt daarom als tweede loon. Voor allerlei diensten wordt dan ook een fooi gevraagd. Per dienst zijn vaste bedragen voorgeschreven. Het is natuurlijk aan jou om meer of minder te geven. Je dient rekening te houden met een fooigeld van ongeveer € 75 tot €100,-, afhankelijk van de groepsgrootte. Reken totaal in op een bedrag van ongeveer € 200,-  aan extra kosten. Hou er rekening mee dat Jordanië een duur land is! 

Voor de transfers in Jordanië maken we gebruik van een gecharterde bus of terreinwagens.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door Jordanië te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken in Nederland of België. Zo kun je je conditie op peil brengen en je voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen. Bekijk ook de landeninformatie op onze website.

Paspoort en visum
Voor Jordanië heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor deze groepsreis wordt een groepsvisum voor je geregeld, zodat je bij aankomst in Amman geen visum meer hoeft aan te schaffen.

Voor het regelen van het groepsvisum dien je bij boeking een kopie van je paspoort met vermelding van het reisnummer en de vertrekdatum aan de afdeling aan te leveren. We hebben de volgende informatie nodig:

 • VOLLEDIGE  paspoortnaam
 • Paspoortnummer
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Datum afgifte paspoort
 • Verloopdatum paspoort

 • dagrugzak (25-35 liter)
 • weekendtas of softpack rugzak
 • flight bag
 • goede hoog sluitende wandelschoenen
 • eventueel uitschuifbare wandelstokken
 • waadschoenen (teva's of gympen; geen surfschoentjes)
 • lakenzak, kussensloop
 • handdoeken
 • luchtige kleding
 • regenkleding
 • warme kleding
 • zonnehoed of pet
 • zwemkleding
 • GELDIG paspoort (min. 6 maanden geldig na aankomst)
 • kopieën van reisdocumenten
 • zonnebrandolie
 • zonnebril
 • zaklamp
 • zakmes
 • drinkflessen
 • WC-papier
 • vochtige doekjes
 • antibacteriële gel
 • lippen crème met UV-filter
 • EHBO middelen (zoals anti-diarree middelen, pijnstillers, pleisters, verbandjes en sporttape)

Je persoonlijke bagage en de tenten en kookuitrusting die we tijdens de trekking over de Jordan Trail gebruiken, worden tijdens de wandelingen vervoerd door landrovers. Deze kun je het beste in een stevige weekendtas of softpack rugzak meenemen. Een flightbag kan als extra bescherming dienen tegen het stof.

Neem voor de wandelingen goede, hoog sluitende wandelschoenen mee, met een stevig profiel, aangezien het terrein stenig is. Omdat de bedding een aantal koven, zeker in het voorjaar, onder water kan staan, adviseren we waadschoenen, sandalen (teva's) of gymschoenen die nat mogen worden (surfschoenen zijn vanwege de dunne zool ongeschikt). Voor de wandeltochten neem je een dagrugzak (25 tot max. 35 liter) mee met daarin ruimte voor kleding afhankelijk van het weer, EHBO-spullen, waterflessen, fototoestel, evt. verrekijker etc. Denk ook aan goede stofdichte verpakkingen voor je kwetsbare spullen. 

Stem  je kledingkeuze af op de islamitische cultuur. Het dragen van een korte broek en een hemd kan vooral in gebieden en dorpen waar weinig toeristen komen, als choquerend worden ervaren. T-shirts met lange mouwen en lange of driekwart broeken vormen in Jordanië de beste wandelkleding.

Tijdens de reis in het vroege voorjaar moet je er rekening mee houden dat het in de bergen en in de woestijn overdag fris is en in de avond koud (tot ca 10 graden). Hou hier rekening mee met de keuze van je kleding. Neem voor de reizen in het vroege voorjaar en najaar ook goede regenkleding mee.

Tijdens de trekking is er beperkte wasgelegenheid, geen sanitair (dat is er wel op de kampeerplaatsen van Beida en Wadi Rum). Antibacteriële gel is dan aan te bevelen. Ook adviseren we wc-papier en een aansteker (voor het verbranden van toiletpapier) mee te nemen. Voor de kampeernachten gedurende de trekking heb je een kussen, sloop en lakenzak nodig. Slaapmatjes en dekens zijn overal aanwezig.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Hij of zij begeleidt de reis samen met een gekwalificeerde Engelstalige Jordanese gids.  Tijdens de trekking en de wandeling in Wadi Rum gaat er eveneens een lokale gids mee, die de wandelpaden goed kent. Tijdens de trekking zorgt een lokale kok voor de prima maaltijden.

Ga je binnenkort op reis naar Jordanië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/jordanie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Jordan Pass
Via deze website kun je de Jordan Pass boeken, die korting geeft op entrees van diverse bezienswaardigheden in het land. Er zijn 3 verschillende passen. De prijs van de pas wordt met name bepaald door het aantal dagen dat de pas toegang biedt tot Petra.

Voor Jordanië heb je een inreisvisum nodig, dat je bij binnenkomst op de luchthaven kunt aanschaffen (Jord. Dinar 40,-, ca €55). Je dient contant te betalen.

Let op: bij de groepsreis word een groepsvisum voor je geregeld. 

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Jordanië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied in Jordanië aankomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Jordanië zelf komt geen Gelekoorts voor.

Coronavirus
15 januari 2014
. Voor de laatste informatie over het nieuwe Coronavirus (afkomstig uit het Midden-Oosten), zie de website van het LCR.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Jordanie

Jordanië - Jordan Trail

Door woestijnen, kloven en bergen

Trekking met tenten en vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)