Noorwegen Besseggen

De mooiste wandelgebieden van Noorwegen Top 3

Uitgestrekt, grillig, puur en ongerept. Noorwegen barst van de prachtige landschappen en leent zich dus uitstekend voor een actieve vakantie. Duizelingwekkende fjorden, weelderige bossen, ruige bergen en ijskoude gletsjermeren wachten er om door jou ontdekt te worden. Dus waar wacht je nog op? Wandelschoenen aan en ga!

Onze top 3 van de mooiste natuurgebieden:

Besseggen

Het populairste nationale park in Noorwegen is zonder twijfel de Jotunheimen (´huis van de reuzen´). Dit berggebied heeft namelijk de meeste tweeduizenders van Noord-Europa, maar je geniet er ook van watervallen, rivieren, meren, gletsjers en valleien. Het absoluut hoogtepunt is de klim over de steile bergkam Bessegen. Deze reusachtige natuurlijke stuwdam scheidt het donkerblauwe water van het Bessvatnet van het 400 meter lager gelegen, blauwgroene Gjendemeer. Spectaculair!

De Beseggen wandelroute doe je tijdens de 9-daagse wandelreis Jotunheimen Besseggen.

Aurlandsdalen

De Aurlandsdalen worden wel eens vergeleken met de Amerikaanse Grand Canyon en dat is niet voor niets. Het gebied is één van de mooiste plekken om te wandelen. De Noren zelf komen er ook graag vanwege de bijzondere wandelroutes en de afwisseling in vegetatie en landschap. Je wandelt door nauwe rivierdalen, langs steile afgronden en passeert prachtige panorama´s en oude verlaten boerderijen. De Aurlandsdalen bewandel je tijdens de 8-daagse reis Hardangervidda en Skarvheimen en de 14-daagse reis Fjell & Fjord.

Rondane

Rondane is het oudste Nationale Park van Noorwegen. Iets kleiner en wat minder ruig dan Jotunheimen, maar desalniettemin een prachtig wandelgebied. Het ligt vrijwel helemaal boven de boomgrens en kenmerkt zich door rotsen en korstmossen. Vanuit Rondane heb je een prachtig uitzicht op de ruige pieken van de gelijknamige berg Rondane, Dovrefjell en Jotunheimen. Het is een van de oostelijkste gebieden in Noorwegen waar nog wilde rendieren voorkomen.

Wandelen in Rondane doe je tijdens onze 15-daagse gezinsreis Trollen & Fjorden.