Wandelbestemmingen waar je niet zo snel aan denkt Reizen naar 1001 nacht

Bij verre wandelbestemmingen denk je misschien al snel aan ‘traditionele’ wandeltrektochten door de Himalaya (Nepal), Patagonië (Chili) of de Inca Trail naar Machu Picchu (Peru). Maar wist je dat er buiten Europa nog tal van andere mooie wandelbestemmingen te ontdekken zijn, waarbij je minstens zoveel indrukken opdoet?

In twee delen maken we een overzicht van wandelbestemmingen waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die zeker de moeite waard zijn. Hierbij deel I.

1. Jordanië

In deze 1001 en één nacht bestemming kan Jordanië niet worden overgeslagen. De Wadi Rum woestijn, befaamd vanwege de impostante rode en gele zandsteenformaties met daartussen de prachtige zandduinen draagt hieraan bij. Om het compleet te maken kun je midden in deze woestijn een nacht verblijven. Ga met een gids op pad om de zonsondergang over Wadi Araba te bewonderen terwijl de lodge wordt omgetoverd tot een in kaarslicht gehuld paleis van Duizend-en-één-nacht. 

Uiteraard is dit niet het enige hoogtepunt van Jordanië. Mozes kreeg vanaf de Mount Nebo zijn beloofde land te zien, in Madaba kun je wandelen over de eeuwenoude vloermozaïeken en prachtige wandelingen leiden je langs de groene canyons van de Riftvallei. Probeer ondertussen het zoute water van de Dode Zee uit. Een ervaring op zich. Een niet te vergeten hoogtepunt is de verborgen stad van de Nabateërs Petra. Uitgehakte graftombes, een versholen trappenpad, indrukwekkende koningsgraven en tempelresten wisselen elkaar af in deze stad. 

Wil je zelf een reis door Jordanië maken?

Bekijk onze 9-daagse wandelreis waarin je bovenstaande highlights bezoekt

2. Turkije

Bij Turkije denk je misschien al snel aan de toeristische kustbestemmingen. Maar Turkije heeft veel meer te bieden. Het land is immers de bakermat van vele beschavingen, waaronder de oude Grieken, Romeinen, Armeniërs en Koerden. Overal door het land zijn dan ook ruïnes terug te vinden, vaak opengesteld voor publiek.

Op natuurgebied heeft Turkije ook een hoop te bieden, van droge steppen tot moerassen, van heerlijke zandstranden tot ongenaakbare bergtoppen met gletsjers. In het centrale hoogland van Anatolië wandel je door hard gesteente, ravijnen en langs vulkaantoppen. In het zuidwesten kun je heerlijk wandelen langs de Lycian Way, het eerste gemarkeerde langeafstand wandelpad van Turkije, met in het vroege voorjaar ongekende bloemenpracht.

Turkije heeft alles wat de actieve vakantieganger zoekt!

SNP biedt meerdere wandelvakanties in gebieden als Lycië en Cappadocië

3. Marokko

Als we het hebben over 1001 en één nacht, dan is Marokko bij uitstek het land om te bezoeken. Ook deze bestemming kent een bijzonder rijke cultuur, met souqs en medina’s in de steden Marrakech en Fes. Verdwaal in de smalle steegjes en laat je betoveren door de parel van de Mahreb.

Ga je voor een wandelvakantie dan mag de Hoge Atlas, het hoogste berggebied van Noord-Afrika, niet op je lijstje ontbreken. Geniet onderweg van prachtige vergezichten op de besneeuwde toppen van de Toubkal en loop door diep ingesneden kloven en verrassend groene dalen. Natuurlijk is ook de Sahara absoluut een mustsee als je naar Marokko afreist. Wandel door de onmetelijke leegte van pastelkleurige rotspartijen en tafelbergen, gouden duinen en groene oases, in gezelschap van voort sjokkende kamelen. Maak kennis met verschillende soorten woestijn en de eeuwenoude leefwijze van de woestijnbewoners.

SNP biedt verschillende reizen naar Marokko aan, waarbij zowel cultuur als natuur kunnen worden gecombineerd.

 

Laat je inspireren en bekijk hier alle reizen naar dit land