Jordanië - Wandelvakantie, 9 dagen Wandelparadijs van het Midden-Oosten

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, guesthouse, ecolodge en tentenkamp

Jordanië is een wandelparadijs bij uitstek: ontelbare kloven en wadi's vormen groene, paradijselijke slingers in een steil berglandschap. In het Dana-natuurreservaat verblijf je in een unieke ecolodge. Samen met een Bedoeïenengids trek je door de mooiste woestijn van het Midden-Oosten: Wadi Rum. En natuurlijk ontdek je de verborgen stad van de Nabateeërs: Petra... te voet. Je wandelt zonder gids, behalve in Wadi Rum. Een chauffeur zorgt voor de transfers. Nieuw in 2018

Uniek aan deze reis

 • Feynan ecolodge
 • Petra te voet verkennen
 • Waadtochten door prachtige canyons
 • Wandelen zonder gids
 • Woestijnpracht van Wadi Rum
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Op Pad | Wandelparadijs van het Midden-Oosten

De duinen van de woestijn van Wadi Rum, de groene canyons van de Riftvallei en de verborgen pracht van de stad Petra: Jordanië biedt ongekende wandelmogelijkheden. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Jordanië - wandelvakantie

Tijdens deze heerlijke korte wandelreis verken je de natuurlijke en culturele highlights van Jordanië, te voet en waar mogelijk zonder gids. Een Engels sprekende chauffeur verzorgt alle transfers.

Je wandelvakantie begint in Madaba, dat beroemd is vanwege de vloermozaïeken. Van hier wandel je naar Mount Nebo, de plek waar Mozes het beloofde land werd getoond. Natuurlijk kun je daarna het zoute water van de Dode Zee uitproberen, een unieke ervaring. Verder maak je een korte wandeling door een van de mooiste canyons van Jordanië, de groene Wadi ibn Hammad, wandelend door de beekbedding. Daarna kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkende kruisridderskasteel van Karak.

Vanuit het authentieke en hooggelegen dorpje Dana daal je door het Dana-natuurreservaat af naar de unieke en comfortabele ecolodge van Feyan, die te midden van de Bedoeïenententen ligt aan de rand van de hete Wadi Araba. ’s Avonds zorgt kaarslicht in de lodge voor een sprookjesachtige sfeer. Het Dana-natuurreservaat is met zijn steile rotswanden en de diepe kloven, een toevluchtsoord voor bijzondere zoogdieren en vogels. Vale gieren, maar ook typische soorten uit het Midden-Oosten, zoals de tristrams spreeuw, witkruintapuit, zwartstaart, Aziatische steenpatrijs en Palestijnse honingzuiger krijg je al met weinig inspanning te zien. De Syrische kanarie heeft er zelfs zijn laatste broedkolonie. De Nubische ibex, een prachtige woestijngeit, is met enig geluk te zien; de Arabische wolf, jakhals, gestreepte hyena en de bijna uitgestorven katachtige caracal zul je waarschijnlijk niet zien, omdat ze zeer zeldzaam zijn en vooral ’s nachts actief zijn.

Na een ochtendwandeling door de ruige wadi Gweyr, waar je ook weer de waadschoenen zult moeten aantrekken, wacht het volgende hoogtepunt: Petra. Deze oude hoofdstad van de Nabataeeërs is maar met één woord te omschrijven: uniek. In de diepe kloven, uitgesleten in roze zandsteen, staan imposante bouwwerken; façades van een oude en rijke cultuur. Via de nauwe Siq (kloof) betreed je de verborgen stad, waar je de hele dag over het uitgestrekte gebied kunt ronddwalen.

Ten slotte reis je naar de woestijn van Wadi Rum, die befaamd is vanwege de imposante rode en gele zandsteenformaties, met daartussen prachtige zandduinen. Hier wandel je samen met een lokale Bedoeïenengids door wat misschien wel de mooiste woestijn van het Midden-Oosten is. Je verblijft hier één nacht midden in de woestijn, een prachtig sluitstuk van deze korte wandelrondreis.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld in Amman, waar je wordt opgewacht door een Engels sprekende chauffeur. Korte rit (dertig minuten) naar het comfortabele hotel aan de rand van het stadje Madaba.

Overnachting in

Madaba

Dag 2

’s Ochtends kun je de St.George Church en het Archeological Park in Madaba bezoeken, beide beroemd vanwege de prachtige Byzantijnse mozaïekvloeren. Vervolgens wandel je vanuit Madaba door een zacht golvend akkerlandschap naar de rand van het plateau waarop Madaba ligt. De wandeling eindigt op de heilige berg Mount Nebo, waar je uitkijkt over de Jordaanvallei en Palestina; dit is de plek waar Mozes zijn Beloofde Land zag. Daarna daal je via een spectaculaire weg af naar het diepste punt op aarde: de warme oevers van de Dode Zee, waar je kunt dobberen in het zilte water. Een vreemde gewaarwording om niets te hoeven doen en toch te blijven drijven. Aan het einde van de dag word je naar Madaba teruggebracht. Wandeling: 3 uur, 12 km, 100 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Madaba

Dag 3

Een prachtige rit over de Kings Highway voert je naar de fraaie, groene kloof van Wadi ibn Hamad. Je rijdt via de bijna duizend meter diepe kloof van Wadi Mujib, de ‘Grand Canyon’ van Jordanië. In de Wadi ibn Hamad maak je een korte wandeling door de groene, schaduwrijke kloof. Waadschoentjes aan, want deze smalle wadi voert altijd water. Via het stadje Karak, met zijn indrukwekkende twaalfde-eeuwse kruisvaarderskasteel, rijd je verder over de Kings Highway zuidwaarts. Je steekt ook nog de diepe Wadi al Hassa-vallei over, voordat je het hooggelegen en authentieke dorpje Dana bereikt. Hier verblijf je in een eenvoudig guesthouse. Vanuit het dorp is de zonsondergang over de diepe Wadi Dana een kleurrijk schouwspel. Wandelduur ongeveer 2 uur.

Noot: als er kans is op regenval, wordt de Wadi al Hassa afgesloten en is er een alternatieve rondwandeling vanaf Al-Barrah naar Shaq al Reesh, met onderweg prachtige hoogteverschillen (8 km, duur 4 uur). Daarvoor ontvang je een Engelstalige routebeschrijving.

Overnachting in

Dana

Dag 4

Dana ligt hoog op de rand van de gelijknamige kloof, het hart van het vogel- en zoogdierrijke Dana Nature Reserve. Een lange afdaling leidt je tot de bodem van de kloof. Gieren cirkelen langs de wanden. De vogelrijkdom is indrukwekkend. Na ongeveer vijf uur wandelen bereik je de Feynan ecolodge, die aan het einde ligt van de steeds breder wordende vallei. Hier woont nog een groot aantal Bedoeïenenfamilies in tenten. De woestijn van Wadi Araba is niet ver meer en het is hier stukken warmer dan in Dana. Je verblijft in een bijzondere ecolodge. Lengte 14 km, 950 m dalen, 5 uur. ’s Avonds kun je met een van de gidsen van de lodge mee om de zonsondergang boven Wadi Araba te bewonderen. Bij terugkomst is de lodge in kaarslicht gehuld, een sprookjesachtige sfeer…

Overnachting in

Feynan ecolodge - Feynan Ecolodge

Dag 5

Vanochtend kun je met een van de gidsen van de lodge mee op pad, of je kunt je bij het begin van Wadi Gwayr af laten zetten om daar een wandeling van vier uur te maken. Je volgt de steeds smaller wordende bedding van deze wadi. Oleanders en acacia’s groeien op schaduwrijke plekken en vlak langs het water. In het riet ritselt het van het leven. Tristrams spreeuwen vliegen af en aan en met enig geluk zie je de Palestijnse honingzuiger, die op een kolibrie lijkt. Op een gegeven moment moeten de waadschoenen aan en wordt de kloof steeds nauwer. Uiteindelijk wandel je door de beekbedding terug naar het punt waar je wordt opgehaald. Na een verfrissende douche in de lodge word je naar de bewoonde wereld gebracht, waar de chauffeur op je wacht. Hij brengt je door de hete woestijn van de Wadi Araba en via een spectaculaire bergweg naar het stadje Wadi Musa, de toegangspoort tot de verborgen stad Petra. Wandelduur: 4 uur, 11,5 km, 150 m stijgen en dalen.

Noot: het kan met name in de periode november-februari voorkomen dat de Wadi Gwayr wegens hoog water onbegaanbaar is. In dat geval wordt vanuit de ecolodge een alternatieve wandeling (met Engelstalige beschrijving) aangeboden.

Overnachting in

Petra (Wadi Musa)

Dag 6

Vandaag kun je de hele dag van de pracht van Petra genieten, de verborgen stad van de Nabateeërs. Via de smalle Siq (kloof) dring je door tot het hart van het complex, waar je van de prachtige,  in rotsen uitgehouwen bouwwerken kunt genieten. Als je de Siq verlaat, sta je oog in oog met de beroemde tombe ‘Treasury’. Hierna verwijdt de vallei zich en wandel je langs imposante koningsgraven, Romeinse ruïnes en over de ‘colonnaded street’. Je kunt het trappenpad naar de High Place of Sacrifice beklimmen, waar je een prachtig uitzicht hebt over het uitgestrekte terrein van Petra. Een ander hoogtepunt is het pad naar het indrukwekkende tussen de rotsen verscholen ‘Monastery’. Hier vlakbij heb je bovendien een prachtig uitzicht over de in de diepte gelegen Wadi Araba.

Overnachting in

Petra

Dag 7

Vroeg in de ochtend word je in Wadi Musa opgehaald, om in ongeveer twee uur naar de woestijn van Wadi Rum te worden gebracht. Hier ontmoet je de Bedoeïenengids en wordt je bagage in een terreinwagen geladen en naar het kampement voor de komende nacht gebracht.

In het Bedoeïenendorpje Rum begin je aan de wandeling van vandaag door de brede vallei van Ru, die aan weerskanten door imposante rode en gele zandsteenmassieven wordt omgeven. Je maakt kennis met het leven in de woestijn, de zeden en gewoontes van de trotse Bedoeïenen. Je wandelt langs zandduinen en neemt een kijkje bij verborgen bronnen en diepe kloven met meer dan tweeduizend jaar oude rotstekeningen. Na een uitgebreide picknick en een lange siësta wandel je nog een paar uur door de stille, zinderende woestijn, terwijl de snel zakkende zon het landschap in een bijzonder licht zet. Tegen zonsondergang bereik je het kleine tentenkamp waar je de nacht doorbrengt. Een eenvoudig maal, de ontelbare sterren en de stilte van de woestijn staan garant voor een unieke woestijnbeleving. Lengte 14 km, 100 m stijgen en 50 m dalen, duur 5 uur.

Overnachting in

Wadi Rum

Dag 8

Na het ontbijt wacht nog een tweede, korte wandeling door de woestijn van Wadi Rum. Je wandelt langs markante rotsformaties en uitgestrekte valleien naar de kleine natuurlijke rotsboog van Um Fruth. Hier staat een picknick klaar, waarna je per terreinwagen naar het plaatsje Rum wordt teruggebracht. In Rum tref je de chauffeur, die je in ongeveer 3,5 uur over de Desert Highway naar Amman brengt. Tegen de avond bereik je deze moderne miljoenenstad, waar je in een centraal gelegen ***-stadshotel verblijft. Wandeling: 2,5 uur, 8 km, 125 m stijgen.

Overnachting in

Amman

Dag 9

Transfer naar het vliegveld van Amman, waar het arrangement eindigt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Madaba en Petra overnacht je in standaard ***-stadshotels op tweepersoonskamers met douche en toilet (4 nachten). In Amman overnacht je in een goed en zeer centraal gelegen ***-stadshotel (1 nacht). In Dana verblijf je in een eenvoudig guesthouse met gedeelde sanitaire voorzieningen en zonder eenpersoonskamers. In Feynan verblijf je in een bijzonder sfeervolle en prachtig gelegen eco-lodge. Deze unieke accommodatie heeft sfeervolle kamers. De lodge wordt door locale bedoeïenen gerund, die ook voor alle maaltijden zorgen, en voor de productie 5000 kaarsen die maandelijks in de lodge gebruikt worden, aangezien er alleen zonne-energie is die voor de verlichting van badkamers, lobby en keuken wordt gebruikt. Etensresten worden gecomposteerd, en het water komt uit een bron in de bergen. De lodge zorgt voor een deel van het levensonderhoud van 60 Bedoeïenengezinnen in de vallei. Eén nacht kampeer je in een eenvoudig kampement middenin van de woestijn van Wadi Rum. Je slaapt hier in een grote tent met gescheiden compartimenten. Er zijn matrassen en dekens aanwezig. Hier zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen (wc en douche). Maximaal kunnen hier 20 mensen overnachten. Een goede slaapzak is zeker in de winter aan te raden, als de nachten op hoogte erg koud kunnen zijn. Verder heb je hier en in Dana een lakenzak, kussensloop en handdoek nodig.

Over de maaltijden

Een deel van de maaltijden tijdens deze reis is inbegrepen: alle ontbijten, 3 diners (in Dana, Feynan en Wadi Rum). In Dana en in Wadi Rum wordt een eenvoudige maar voedzame maaltijd bereid. In Feynan is er een vegetarisch dinerbuffet. Op dag 3, dag 4, dag 5, dag 7 en 8, wordt voor een lunchpakket of picknick gezorgd.

Inbegrepen

 • alle lokale transfers per gecharterde auto met chauffeur conform programma
 • transfer per jeep op dag 8 woestijn uit
 • verblijf in hotels en ecolodge op tweepersoonskamers met douche en toilet (6 nachten), in guesthouse met gedeelde faciliteiten (1 nacht), in tent met eenvoudige sanitaire faciliteiten (1 nacht)
 • alle ontbijten, 3 diners en 5 lunchpakketten (of picknick)
 • digitale reisinformatie
 • bagagevervoer tijdens de wandelingen
 • Engelstalige Bedoeïenengids op dag 7 en 8

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • entreegelden (Petra, Wadi ibn Hamad, Wadi Rum, Mt Nebo, Amman Dead Sea Beach Resort). Ca 70 EUR
 • verzekeringen
 • eventuele inentingen
 • visumkosten
 • fooien lokale gids, chauffeur, etc.

Ter plaatse te betalen

 • entreegelden (Petra, Wadi ibn Hamad, Wadi Rum, Mt Nebo, Amman Dead Sea Beach Resort). Ca 70 EUR

Over de activiteiten

De reis is prima te doen voor een ieder met een beetje doorzettingsvermogen. Het terrein is stenig, zorg dus voor goede hoog sluitende (berg)wandelschoenen. Je loopt meest over stenige paden of, door zandig terrein. Op dag 2 loop je ook stukken over rustige asfaltweggetjes. Kortere en langere wandelingen wisselen elkaar af. De langste wandelingen zijn op dag 4, 6 (in Petra) en op dag 7 in Wadi Rum; dan wandel je 4 tot 6 uur. De hoogteverschillen zijn gering, behalve op dag 4, wanneer je 900m daalt. In Petra (dag 6) is er 500m hoogteverschil. De overige wandelingen zijn vrij vlak. De wandelingen voeren grotendeels door open terrein met weinig of geen schaduw. Alleen in de nauwere kloven is er verkoeling door schaduw en doordat je door het water loopt (dag 3 en dag 5). De warmte kan soms behoorlijk zijn, maar in de tijd dat we reizen is het niet echt heet. Bovendien wordt op het heetst van de dag steeds een ruime rustpauze gehouden, zolang als nodig is.
De wandelingen in Wadi ibn Hamad en Wadi Gwayr voeren door de bedding van een rivier, meestal enkel diep, maar in het voorjaar soms kniediep (2 resp. 4 uur) In de wintermaanden kan het voorkomen dat er teveel water in deze kloven staat, zodat deze wandelingen niet kunnen worden uitgevoerd. Op dag 5 kun je dan met een van de gidsen van Feynan een andere wandeling maken.

Extra dagen

Je kunt in Madaba, Feynan, Petra en Amman extra nachten bijboeken

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht op Amman. Royal Air Jordanianen Transavia vliegen beide een paar keer per week naar Amman.

SNP regelt graag de vlucht naar jouw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Voor Jordanië heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij aankomst op de luchthaven van Jordanië moet je een toeristenvisum kopen. Kosten zijn 40 Dinar (ca €55,-). Het visum is 3 maanden geldig. Houdt er rekening mee dat je dit contant af moet rekenen direct als je het vliegtuig uit komt.

De reis is te boeken van 1 januari tot eind mei en van 16 september tot eind december. In het voor- en najaar lopen de temperaturen zowel in de woestijn als aan de Dode Zee gemakkelijk op tot rond de 25 à 30 graden. Aan de Dode Zee en in Wadi Araba kan het in september en mei ruim boven de 35 C worden. Tijdens de periode november – maart moet je er rekening mee houden dat het in de bergen en in de woestijn overdag fris is en in de avond koud kan zijn. Ook is er dan kans op een regenachtige dag of regenbui. ’s Nachts kunnen temperaturen dalen tot onder het vriespunt, terwijl de waarden overdag dan rond 15 tot 20 graden zijn. Aan de Dode zee heerst een veel warmer klimaat, waar zelfs in de winter de temperatuur overdag ruim boven de 20 graden komt en het zeewater aangenaam warm is.
Tijdens de reis zijn er 2 korte wandelingen door wadi’s die in de wintermaanden vanwege hoge waterstand mogelijk geen doorgang kunnen vinden.

Omdat je naar een Moslimland reis dien je rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Jordanië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 

Over duurzame accommodaties 

De Feynan eco-lodge is het eerste en tot nu toe meest geslaagde project in Jordanië, op het gebied van ecotoerisme. De lodge heeft alleen zonne-energie, die wordt aangewend voor verlichting van badkamers, de lobby en de keuken. Alle overige verlichting komt van lokaal gemaakte kaarsen. De lokale Bedoeïenfamilies zorgen ook voor alle voedsel, leveren al het personeel en de gidsen die voor de lodge werken. Voedselresten worden gecomposteerd, afval wordt gescheiden verzameld en gerecycled. Water wordt door zonnewarmte verhit. Verwarming is door het warme klimaat zelden nodig, terwijl de bouwstijl met kleine ramen en dikke muren de hitte zo veel mogelijk buiten houdt. Op alle kamers staat drinkwater in kannen van klei, om het gebruik van plastic flessen zoveel mogelijk te vermijden.

In Jordanië zijn de lonen laag. Een fooi geldt daarom als tweede loon. Voor allerlei diensten wordt dan ook een fooi gevraagd. Per dienst zijn vaste bedragen voorgeschreven. Het is natuurlijk aan jou om meer of minder te geven. Je dient rekening te houden met een fooigeld van ongeveer € 70,- pp. Entrees zijn niet inbegrepen. Je betaalt o.m voor entree in Wadi Rum, Wadi ibn Hammad. Mt Nebo. Vooral Petra is erg duur: 50 JD pp. Ook het Amman Dead Sea Beach resort is prijzig (25,- JD).

Alle transfers worden met een auto met een Engels sprekende chauffeur uitgevoerd. De auto of minibus (al naar gelang de grootte van de groep) is voorzien van airco.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door Jordanië te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken in Nederland of België. Zo kun je je conditie op peil brengen en je voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen. Ook voor je medereizigers is het een prettig idee om te weten dat iedereen fit aan deze tocht begint.

Neem voor de wandelingen goede, hoogsluitende wandelschoenen mee, met een stevig profiel, aangezien het terrein stenig is. Voor de wandeltochten door Wadi ibn Hammad en Wadi Gwayr adviseren we waadschoenen, sandalen, teva’s of gymschoenen die nat mogen worden. Voor de wandeltochten overdag moet je een dagrugzakje meenemen. Fototoestel, evt. verrekijker, kleding afhankelijk van het weer, EHBO-spullen en vooral water moet je daar in mee kunnen nemen. Denk vooral aan goede stofdichte verpakkingen voor je kwetsbare spullen. In de wintermaanden moet er rekening mee houden dat het in de bergen en in de woestijn overdag fris is en in de avond koud. Houd hier rekening mee met de keuze van je kleding en slaapzak. Neem voor de reizen in de wintermaanden ook goede regenkleding mee. Tijdens de nacht in Wadi Rum is er beperkte wasgelegenheid. Vochtige doekjes en antibacteriële gel zijn dan aan te bevelen.
Stem je kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Jordanië de perfecte vakantiekleding.

algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • weekendtas en plunjezak of flightbag ter bescherming tas
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • zwemkleding
 • lakenzak, kussensloop, handdoek
 • slaapzak (in de wintermaanden zijn er soms te weinig dekens in het woestijnkamp
 • zaklamp
 • desinfecterende zeep
 • toiletpapier
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (moet tot min. 6 maanden na binnenkomst geldig zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • GPS/route app op telefoon
 • verder eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’) en middelen tegen diarree
 • Lippencrème met UV-filter

voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij je jouw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in je handbagage te vervoeren)
 • tijdens de wintermaanden, vroege voorjaar en late najaar: regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème
 • dagrugzakje (min. 35 liter)
 • grote veldflessen (minimaal 2 liter)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • tijdens de reizen in het voorjaar: waadschoenen of gymschoenen (voor de beekwandelingen)

 

Bij aankomst op het vliegveld staat een Engelstalige chauffeur op het vliegveld klaar om je naar de eerste accommodatie te brengen. In de meeste gevallen zal hij de chauffeur zijn, die je ook de rest van de week rond rijdt. Tijdens de wandelingen op dag 7 en 8 in Wadi Rum word je door een lokale Bedoeïenengids die redelijk Engels spreekt.

Ga je binnenkort op reis naar Jordanië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/jordanie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Jordan Pass
Via deze website kun je de Jordan Pass boeken, die korting geeft op entrees van diverse bezienswaardigheden in het land. Er zijn 3 verschillende passen. De prijs van de pas wordt met name bepaald door het aantal dagen dat de pas toegang biedt tot Petra.

Voor Jordanië heb je een inreisvisum nodig, dat je bij binnenkomst op de luchthaven kunt aanschaffen (Jord. Dinar 40,-, ca €55). Je dient contant te betalen.

Let op: bij de groepsreis word een groepsvisum voor je geregeld. 

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Jordanië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied in Jordanië aankomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Jordanië zelf komt geen Gelekoorts voor.

Coronavirus
15 januari 2014
. Voor de laatste informatie over het nieuwe Coronavirus (afkomstig uit het Midden-Oosten), zie de website van het LCR.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_in_wadi_rum.jpg

Jordanië - Wandelvakantie

Wandelparadijs van het Midden-Oosten

Wandelvakantie langs hotels, guesthouse, ecolodge en tentenkamp

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.