De mooiste Nationale Parken in Kroatië - TOP 5-

Natuurschoon in Kroatië

Je vindt in Kroatië maar liefst acht nationale parken. Samen trekken ze elk jaar miljoenen bezoekers. We vroegen onze reisleiders en klanten welke 5 parken volgens hen het meest te bieden hadden. Parken die zowel verrassend, uitdagend als adembenemend zijn. Met prachtige meren en watervallen, die met hun blauwe kleur afsteken tegen de groene heuvels. Die 5 nationale parken - bekend en minder bekend - plaatsten we op een rijtje. Je vindt ze hieronder, in willekeurige volgorde.

Nationaal Park Kornati

De onbewoonde rotseilandjes van Kronati zijn alleen per boot te bereiken. Het is dan ook met nam de onderwaterwereld rondom de kale eilandjes die fascinerend is. Je kunt er prachtig snorkelen! Wil je Kornati bezoeken? Dat kan goed tijdens onze rondreis langs de nationale parken van Kroatië.

Nationaal Park Krka

De watervallen van Krka zijn adembenemend. Het park is relatief klein en overzichtelijk. En er komen niet veel toeristen. Dat is eigenlijk alleen maar fijn, want zo kun je optimaal genieten van de natuur in Krka. Tijdens onze rondreis langs de nationale parken van Kroatië, kun je Krka ook bezoeken.

Nationaal Park Paklenica

Twee indrukwekkende kloven zijn de naamgevers van dit nationale park: de Velika Paklenica en de Male Paklenica. Het smeltwater heeft de kloven in het kale berglandschap ingesleten. Tijdens groepsreis Via Dinarica – etappe 1 en de individuele rondreis in Kroatië wandel je door de kloof van de Velika Paklenica. De steile wanden van dit kalkmassief zijn een waar paradijs voor klimmers.

Nationaal Park Noordelijke Velebit

Een klein beetje bizar is het wel, het karstlandschap met heel eigen, kalkminnende flora. Velebit is een van de meest ongerepte berggebieden van Kroatië. Je merkt echt dat je hier middenin de natuur loopt, ver weg van de bewoonde wereld. Tijdens de groepsreis Via Dinarica – etappe 1 wandel je door het hart van dit spectaculaire nationale park.

Nationaal Park Mljet

Mljet is een eiland dat als een groene oase in de azuurblauwe Adriatische Zee drijft. Tijdens de individuele wandelreis Dalmatië – Zuid maak je een dagwandeling door het nationaal park, dat het hele eiland beslaat. Ook beklim je de hoogste top van het eiland. Ook gaaf: hiken op Mljet tijdens je fietsvakantie in Dalmatië. Boek een extra nachtje in Korcula en pak de boot naar Mljet.

Bekijk hier ons complete aanbod in Kroatië.