Zonsondergang Meteora

Rondreis Griekenland vasteland

Een rondreis in Griekenland op het vasteland is een ontdekkingsreis in wat de bakermat van onze beschaving is, langs eeuwenoude opgravingen en mythische plekken. Tijdens deze rondreizen is ook volop ruimte voor de natuur. Het binnenland van Griekenland bestaat uit grillige bergtoppen die overgaan in glooiende, groene heuvels, maar ook uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en prachtige kusten. Een prachtig decor voor een bijzondere reis. 

Ontdekkingstocht door klassiek Griekenland

Tijdens een rondreis in Griekenland op het vasteland in de Peloponnesos ga je terug in de tijd. Deze streek barst van de schitterende Byzantijnse kloosters, zoals bij de spookstad Mystras. Je bezoekt beroemde opgravingen bij Olympia en Mycene en mythische plaatsen als Sparta en Delphi. Ook geniet je van de prachtige natuur, bijvoorbeeld in het grillige Taygetosgebergte en bij de onherbergzame kusten van Mani met zijn bizarre torendorpen. In het hart van de Peloponnesos kom je in verlaten bergstreken, slechts bewoond door herders met hun kuddes. Via oude voetpaden verken je de diepe dalen van Neda en Lousios. 

Bekijk de 9-daagse reis

Rondreis door veelzijdig Noord-Griekenland

Ver weg van het massatoerisme ontdek je tijdens een rondreis in Griekenland op het vasteland het veelzijdige noorden. Van het historische Edessa, dat een heuse stadswaterval en een kuuroord heeft, tot de schilderachtige Prespameren en de Vikoskloof, ook wel de Grand Canyon van Griekenland. Tussen Edessa en de Prespameren is ook nog een van de meest fameuze wijngebieden van Griekenland te vinden. In de groene bergen bezoek je het berenopvangcentrum Arcturos. Andere hoogtepunten tijdens deze rondreis door Grieks Macedonië zijn het stadje Kastoria met zijn talloze byzantijnse kerkjes, de prachtige stad Ioannina, het immense antieke theater van Dodoni en de indrukwekkende kloosters van Meteora met hun unieke ligging op steile rotspilaren. Vanaf een bergpas op 1350 meter hoogte daal je af in de provincie Epirus. Hier wordt het landschap nog ruiger: badlands en ruige rivierdalen, oneindige bossen en bergen. Door de Thessalische vlakte rijd je van Meteora naar de kust. Tot slot bezoek je de godenberg Olympos.