Herfst in Canada

Herfstreizen Canada en de Verenigde staten de 5 mooiste reizen

In het vroege najaar zetten prachtige herfstkleuren de bossen van Noord-Amerika in lichterlaaie. Hier zijn 5 plekken plekken waar het bonte bos haast in brand lijkt te staan.

Alleen de kleuren van een landschap zijn voor sommige reizigers al genoeg reden om de koffers te pakken. Weinig gebieden op aarde kleuren echter zo spectaculair als het oosten van Canada en het noordoosten van de Verenigde Staten in de late nazomer. Vergeleken met het westen van Noord-Amerika kent deze streek veel meer loofbomen dan naaldbomen. En de bladeren van al die eiken, berken en esdoorns kleuren aan het begin van de herfst karmijnrood, knaloranje, felgeel en nog tal van prachtige schakeringen er tussenin. Oftwel, één en al schoonheid!

1. Canada - Hiking Nova Scotia

Nova Scotia is prachtig in alle jaargetijden, maar is vooral bijzonder mooi in de herfst. Op dit compacte schiereiland wandel je langs vissersdorpjes, vuurtorens en drooggevallen stranden. Huur een kano of fiets om de wildernis van Canada te ontdekken. Het is ook nog mogeljik om het prachtige Fundy Bay National Park aan je reis toe te voegen.

 

Fotograaf: NS Tourism

Bekijk deze reis

2. Canada - Ontario en Ottawa

Ontdek de magie van Canada met een onvergetelijke reis die begint in Toronto en voert naar de majestueuze Niagara Falls. Verken de ruige schoonheid van het Bruce Peninsula, wandel over de kalkstenen kliffen en steek per pontje over naar het idyllische Manitoulin Island. Geniet van een unieke wilderniservaring in Algonquin National Park, waar je de kans krijgt om wolven te horen huilen onder de sterrenhemel. Sluit je avontuur af met een bezoek aan de historische stad Ottawa en de pittoreske plaatsen langs Lake Ontario, met volop mogelijkheden om je reis te verlengen.

 

Fotograaf: Shutterstock

Bekijk deze reis

3. Canada - De noordelijke wildernis van Quebec

Heb je zin in een echt avontuur? Dan is Quebec, Canada's Franstalige provincie, met een avontuurlijke rondreis door uitgestrekte wouden en meren zeker iets voor jou! Overnacht op bijzondere locaties en geniet van typische gerechten met een unieke twist Quebecois. Verken de Laurentian Mountains en kano door de bossen van Parc de la Mauricie. Sluit je reis af in het historische Quebec City, waar cultuur en natuur samenkomen, en maak spannende wildexcursies op zoek naar beren, bevers en walvissen.

 

Fotograaf: Frank Maas

Bekijk deze reis

4. Verenigde Staten - New England

De prachtige natuur van de Verenigde Staten! Maak een onvergetelijke rondreis per huurauto door het schilderachtige New England, langs de staten Massachusetts, Maine, Vermont en New Hampshire. Geniet van wandelen en fietsen in de prachtige White- en Green Mountains, ontdek de ruige oostkust van Acadia National Park, en verken de karakteristieke Berkshires en Cape Cod National Seashore. Bezoek charmante dorpjes zoals Bar Harbor, Grafton en Stockbridge, en ervaar de bruisende stad Boston. Overnacht in sfeervolle 'country inns' en hotels, en verleng je reis eenvoudig met een citytrip naar New York.

 

Fotograaf: Shutterstock

Bekijk deze reis

5. Verenigde Staten - New York, New England & Lake Ontario

Verken het sfeervolle New England en het wereldberoemde New York: "The city that never sleeps". New York is erg toegankelijk voor fietsers door de vele fietspaden in de stad. Via de karakteristieke dorpjes van zuidelijk Vermont en de Berkshires reis je naar Ithaca in New York State. Na een bezoek bij de Niagara Falls en een tussenstop in Toronto, Canada's evenbeeld van New York, volg je de kustlijn van Lake Ontario. Dat is een meer zo groot als een zee. Terug in het Amerikaanse New York State gaan de wandelschoenen weer aan in de Stowe Mountains van Vermont en The White Mountains van New Hampshire. Je eindigt de reis in 'good old' Boston, een hele prettige en bewandelbare stad in Massachusetts. 

 

Fotograaf: Shutterstock

Bekijk deze reis