Fietsen door wijngebieden in Frankrijk - TOP 3 - 

Ontdek de mooiste Franse wijngebieden per fiets

Zeg je een fietsvakantie en wijn proeven, dan zeg je Frankrijk. Op geen enkele bestemming zijn deze twee zo goed te combineren als in Frankrijk. Trappend verken je de Franse wijngaarden. Onze fietsreizen leiden je door de welbekende wijnstreken als Elzas, Bordeaux, Languedoc en de Bourgogne. Samen met regiospecialist Jaap hebben we de mooiste fietsreizen door wijngebieden in Frankrijk geselecteerd.

1. Bourgogne

De absolute nummer één is de fietsreis door de Bourgogne: groene heuvels, heerlijk eten en verrukkelijke wijnen. De Franse streek staat bekend om de goede rode en witte wijnen (druiven Pinot Noir en Chardonnay). Een paradijs voor fijnproevers. 

Je fietst tussen druivenstokken en onderweg proef je heerlijke wijnen. Je favoriete wijn neem je mee in de fietstassen voor s ’avonds of bij thuiskomst als souvenir. Heerlijk ontspannen fietsen (eventueel op e-bike) tussen afwisselende landschappen. Ook ontdek je tijdens de fietstochten de vele monumentale kastelen en abdijen. Je begint en eindigt de reis in het middeleeuwse Dijon. Op en top genieten.

 

Bekijk reis

2. Elzas

De Elzas mag in dit rijtje niet ontbreken. De wijngaarden van de Alsace, gelegen tussen de Vogezen en de Rijnvallei, zijn de bakermat van druivenrassen als Riesling, Gewürztraminer, en Pinot Gris.

Je volgt de schitterende wijnroute ‘Route des Vins’. Fiets door de glooiende wijngaarden en maak tussenstops bij wijnhuizen om de klassieke Elzasser wijnen te proeven. Onderweg passeer je vriendelijke dorpjes en geniet je van mooie uitzichten op de Rijnvallei en het Zwarte Woud. Aan het einde van dag geniet je op een terras met een frisse Riesling. 
 
Bekijk reis

3. Luberon

Wijn proeven en fietsen in de zonnige Luberon: één van de meest authentieke stukjes Provence. Het minder bekende wijngebied Côtes du Luberon produceert voornamelijk rode en rosé wijnen.

Fiets langs olijfbomen, weelderige wijngaarden en de geur van typisch mediterrane plantengroei van tijm, rozemarijn, munt komt je tegemoet. Relaxt fietsen, smaakvol dineren en verblijf in prachtige Provençaalse landhuizen. Neem de tijd en geniet van dit klassiek mediterraan land.

 

Bekijk reis