De mooiste treinreizen ter wereld Duurzaam je bestemming verkennen

De mooiste treinreizen ter wereld

Probeer eens een andere manier om je reisbestemming te ontdekken! Wat dacht je van reizen per trein? Een ideale manier om in alle rust het landschap, de natuur of enkele steden en dorpjes in je op te nemen. Bovendien is het een hele duurzame manier van reizen. Wij hebben enkele bijzondere treinreizen voor je op een rij gezet.

1. Kandy – Nuwara Eliya - Sri Lanka

Dit traject in Sri Lanka is meerdere malen uitgeroepen tot mooiste treinrit ter wereld. In vier uur tijd reis je zuidwaarts van Kandy naar het oude Britse hillstation Nuwera Eliya, ook wel 'Little England' genoemd. Onderweg kom je langs watervallen, rotspartijen, kleine dorpjes, donkere tunnels en heel veel theeplantages. Uiteindelijk bereik je een hoogte van 1880 meter en is het beduidend koeler (overdag 15-20 graden, en meestal ook natter). Een sprookjesachtig landschap.

Deze treinreis maak je onder andere tijdens de 15-daagse avontuurlijke rondreis Sri Lanka

2. Shinkansen en Kurobe Alpine Route - Japan

In Japan reis je op de lange trajecten met de Shinkansen, de befaamde Japanse hogesneldheidstreinen, waarmee je in korte tijd enorme afstanden aflegt. De Kurobe Alpine Route gaat juist langzam. Dwars door de Japanse Alpen loopt een traject van kabelbanen, trolley bussen en tandradbanen. Onderweg geniet je van uitzicht op de Tateyama bergreeks in het Chubu Sangaku National Park met zijn diepe valleien en meren. Geniet in de maand juni van de laatste sneeuw. In de zomer zijn het de alpine bloemen die veel toeristen naar dit gebied trekken, in de herfst (eind september/begin oktober) zijn het de herfstkleuren die het gebied omtoveren tot prachtig gekleurde berghellingen.

Deze route leg je af tijdens een 15-daagse wandel- en cultuurreis door Japan

3. Jungle trein - Maleisië

De ‘jungle trein’ gaat dwars door de oerwouden van Maleisië en wordt door velen omschreven als adembenemend. Het traject wordt ook veel door de lokale bevolking gebruikt en de trein stopt onderweg op veel plaatsen. Nu zijn er inmiddels wegen aangelegd, maar voor de vele dorpjes die langs het spoor liggen, is de trein nog altijd de belangrijkste verbindingslijn. De trein is erg basic en ouderwets, maar dat wordt goedgemaakt door alle prachtige impressies.

Deze treinroute leg je af tijdens de 15-daagse gezinsvakantie door Maleisië

4. Oostkust Verenigde Staten

Een leuke en snelle manier om de oostkust van de Verenigde Staten te ontdekken is per Acela Express en de Northeast Regional. Met deze (hogesnelheids)verbinding reis je businessclass of regionale klasse tussen Boston, Washington en New York. Een rit met de Acela Express is een zeer snelle (240 km/u) en prettige manier van reizen tussen deze grote steden. Mocht je meer tijd hebben (ongeveer 1 uur langer) kies dan voor de betaalbare versie de Northeast Regional. De treinen vertrekken meerdere malen per dag en arriveren midden in de verschillende stadscentra ('downtown'). Je reist in een comfortabele Business of First Class-stoel met oplaadpunt voor je laptop of mobiele telefoon. Aan boord zijn drankjes en maaltijden verkrijgbaar.

Deze treinreis kan je maken tijdens de 15-daagse rondreis door New England

5. The Ghan - Australië

Het traject van The Ghan voert dwars door het rode hart van Australië en dankt zijn naam aan Afghaanse kamelenrijders: in de negentiende eeuw werden Afghaanse kamelen gebruikt voor het vervoer van goederen over de noord-zuid route. Inmiddels reis je met The Ghan langs prachtige nederzettingen, dwars door de woestijn, langs zoutmeren en rode rotsformaties door het hart van de Australische outback. Met The Ghan kun je over een traject van 2979 km reizen van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. Deze trein is een ideale optie om onze verschillende Australië reizen te combineren;

9-daagse rondreis Noord-Australie

8-daagse rondreis Midden-Australie

8-daagse rondreis Zuid-Australie

Wil je graag één van deze treinreizen maken?

Vooral in de zomer zijn de treinen reeds lang van tevoren volgeboekt en is het meestal niet meer mogelijk zonder reservering met de trein te reizen.

Onze reisspecialisten helpen je graag verder.