wandelen zeeland

Chef's Special De Zeeuwse kust

In Chef’s Special bespreekt SNP directeur Gert Nieuwboer één reis die hem meer dan normaal aanspreekt. Dat kan allerlei redenen hebben: vanuit een passie of fascinatie, vanuit verwondering of onbegrip….of puur om te voorkomen dat een reis dreigt onder te sneeuwen in het grote aanbod.

“Hier aan de kust, de Zeeuwse kust
Waar de liefde van de lust
Steeds maar weer zal gaan verliezen
Omdat ze nooit kan kiezen
Tussen goed en niet zo kwaad,
Maar dat is zoals het gaat.”
(songtekst Bløf, 1995)

Eén van de spaarzame positieve effecten van de COVID-pandemie is de herontdekking van de schoonheid van ons eigen land. Onze regiospecialisten die in normale tijden over verre continenten zwerven, waren door de omstandigheden gedwongen hun eigen ‘achtertuin’ te verkennen. Zo kwam Amerika-expert Frank Maas razend enthousiast terug uit Zeeland waar hij vier eilanden op magistrale wijze wandelend aan elkaar knoopte. En aangezien mijn eigen geplande wandelvakantie naar Calabrië voor de derde keer was doorgeschoven, besloot ik deze nieuwe loot aan de SNP-boom zelf eens uit te proberen.

Zeven dagen met vijf wandeletappes voerden ons van het startpunt Middelburg naar Burgh-Haamstede op Schouwen, Ouddorp op Goeree en Rockanje bij het Voornes Duin. Zwervend door onbekende natuurgebieden als de ‘Zeepeduinen’, de ‘Kwade Hoek’ en het ‘Quackjeswater’. Weidse vergezichten over brede Noordzeestranden met grote kans op het spotten van zeehonden en strandlopers, zo beleef je de Zeeuwse kust op z’n mooist. Logistiek zit dit arrangement erg sterk in elkaar: je hoeft niet met bagage te zeulen, deze wordt tussen de hotels vervoerd en de saaie stukken over dammen en waterkeringen overbrug je snel en comfortabel met de openbare bus.

Probeer wel als het even kan de hoogseizoenmaanden juli en augustus te mijden, want dan valt aan de zomerdrukte natuurlijk niet te ontkomen. Maar voor het voor- en najaar is dit arrangement een aanwinst en een absolute aanrader!

 

 

Gert Nieuwboer, Chef Reizen SNP
Reageren? E-mail naar gert.nieuwboer@snp.nl