Wandelen Zeeland

Nederland - Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, 5 of 7 dagen Wandelen op Walcheren, Schouwen, Goeree en Voorne

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Maak een unieke trektocht, over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Wandel op Walcheren van de prachtige historische stad Middelburg naar het verdedigingsbolwerk van Veere. Struin op Schouwen-Duiveland door de bossen, stranden en duinen van Boswachterij Westerschouwen en ga op Goeree-Overflakkee buitendijks op de kwelders van De Kwade Hoek. Zie op Voorne-Putten het enorm biodiverse Quackjeswater met lepelaars en zilverreigers en tuur door je verrekijker naar zeehonden op de Hinkerplaat. De landtrajecten neem je te voet, de lange waterkeringen (Oosterscheldedam, Brouwersdam, Haringvliet) met het openbaar vervoer. Zo krijg je het allermooiste van deze hoek van Nederland te zien. 

Er is een 5-daagse en 7-daagse variant van deze reis beschikbaar.

Uniek aan deze reis

 • Enkele van mooiste natuurgebieden van NL
 • Gebruik bus over de deltawerkdammen
 • Keuze tussen 5- en 7-daagse variant
 • Prachtige historische stadjes
 • Wandeltrektocht over de eilanden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Nederland - Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

5-daagse variant

 • Dag 1 Aankomst in Middelburg en stadswandeling, overnachting Middelburg
 • Dag 2 Wandeling Middelburg naar Veere, bus naar Burgh Haamstede, overnachting
 • Dag 3 Rondwandeling vanuit Burgh Haamstede, overnachting
 • Dag 4 Bus over Brouwersdam, wandeling naar Ouddorp, overnachting Ouddorp
 • Dag 5 Einde arrangement

7-daagse variant

 • Dag 5 Rondwandeling door De Kwade Hoek, overnachting Ouddorp
 • Dag 6 Bus over Haringvliet, wandelen door Voorne's Duinen, overnachting Rockanje
 • Dag 7 Einde arrangement

 Voor meer details klik je op de betreffende dag

Dag 1

Met auto of openbaar vervoer reis je naar Middelburg. Zorg dat je er op tijd bent voor nog een stadsbezoek want Middelburg heeft een bijzonder fraai centrum. Je kunt meestal rond 15.00 uur inchecken maar mocht je eerder zijn dan kun je je bagage even in het hotel achterlaten.
Middelburg was ooit een van de handelssteden van de VOC en kent meer dan 1200 historische gebouwen. Het laatgotische stadhuis in het stadscentrum, dat stamt uit 1452, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in heel Zeeland, of misschien wel in Nederland. Kuier naar de Koepoort, de enige van de acht oude stadspoorten die nog overeind staat, en breng een bezoek aan de ‘Kloveniersdoelen’, het fraaie gebouw uit 1607 dat ooit onderdak bood aan de schutterijen.
In het centrum van de stad ligt de Onze-Lieve-Vrouwe-abdij die stamt uit het jaar 1100 en waarin tegenwoordig onder meer het Zeeuws Museum is gehuisvest. Aan de hand van 30.000 voorwerpen komen alle aspecten van de geschiedenis van Zeeland aan bod. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de negentig meter hoge abdijtoren ‘Lange Jan’ die al van grote afstand te zien is. Vooral op zonnige dagen is een beklimming zeer de moeite waard.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd voor een verkenning van Middelburg dan kun je een extra nacht boeken.

Overnachting in

Middelburg

Dag 2

Na het ontbijt zet je je bagage klaar zodat ie vervoerd kan worden naar je volgende overnachtingsplaats. 
De wandeling start in Middelburg en voert je langs de belangrijkste historische gebouwen. Je verlaat de stad en volgt een smal pad langs de Veerse Watergang, door boerenland. Zorg voor hoge schoenen want dit pad kan drassig zijn bij nat weer. Halverwege de wandeling trek je het stadje Veere binnen.Ook al weer zo'n pareltje met onder andere De Grote Kerk uit 1348, het Stadhuis uit de 15de eeuw, de Campveerse Toren en verdedigingswerken uit 1500. Veel te zien en een paar goede cafés/restaurants voor een lunch. Daarna vervolg je de wandeling langs het Veerse Meer tot aan de Veerse Gat Dam, onderdeel van de befaamde Deltawerken. Hier wacht je op de bus voor een rit van 20 minuten, over de Oosterscheldekering naar Burgh Haamstede. (NB op zondag gaat deze bus om de 2 uur dus dan moet je de wandeling goed plannen).

Wandeling: 17,5 km, 50 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Burgh Haamstede

Dag 3

Vanuit je hotel maak je vandaag een rondwandeling. Je wandelt door het natuurgebied van de Zeepeduinen. De naam is afgeleid van het Zeeuwse seepelen (=sijpelen). Het grondwater sijpelde hier vanuit de duinen naar de lager gelegen omgeving.Vroeger lieten de boeren uit de omgeving in dit gebied hun vee grazen.Nu het geheel dicht dreigt te groeien worden Shetland Pony's en Exmoor paarden ingezet voor het beheer. Je passeert het kleine dorp Burgh-Haamstede, met haar kasteel daterend uit de 13de eeuw. Maar funderingsresten wijzen op een Romeinse vesting die de handelsroute over de Schelde moest verdedigen. In de slotbossen vind je bunkers, door de Duitse bezetter gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, de 5000 km lange verdedigingslinie langs de West-Europese kust. Het toetje van je wandeling is een prachtig pad door de Meeuwenduinen (tussen 15 maart en 15 juli niet toegestaan en volg je een ander pad, deels over het strand) om tenslotte het grootste bos van Zeeland te doorkruisen.

Wandeling: 17,5 km, 75 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Burgh-Haamstede

Dag 4

Na het ontbijt zet je je bagage klaar voor het transport naar je volgende overnachtingsplek. Zelf neem je vanuit Burgh-Haamstede de bus over de Brouwersdam, in 30 minuten naar Goeree Overflakkee. Eenmaal op 'de vaste wal' stap je uit en begint je wandeling. Je volgt het pad van 'de Koploper' en passeert al snel het punt waar zeehonden uitgezet worden die door de zeehondencreche A Seal zijn opgevangen en verzorgd. Een mooie tocht over eindeloze stranden en door de duinen brengt je bij je hotel in Ouddorp.

Wandeling: 10,5 km, 40 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Ouddorp

Dag 5

Je maakt vandaag een heerlijke rondwandeling door De Kwade Hoek, een beschermd natuurgebied. Het is het enige natuurgebied in Zuid-Nederland dat bij de uitvoering van de Deltawerken buitendijks is gebleven. Hierdoor kan de natuur haar gang gaan en bij storm de kwelders en duinvalleien overstromen. Hierdoor is een interessante afwisseling van zout, brak en zelfs zoet water, waardoor een zeer gevarieerd milieu is ontstaan. Meer dan 300 soorten planten, waaronder in het juiste jaargetijde orchideeën. De Kwade Hoek is ook een belangrijk broedgebied: je kunt tijdens het wandelen weidevogels zoals kievit en veldleeuwerik zien op het schor, de roodborsttapuit in de struiken en kluut en scholekster op de vlakte. 

Bij het 5-daagse programma moet je na het ontbijt uitchecken. Vraag of je bagage even opgeslagen mag worden, dan kun je nog de wandeling maken. Daarna ga je met je bagage op de bus naar Middelburg, een rit van ongeveer 1 1/2 uur, als je daar je auto moet ophalen.
Let wel: in juli en augustus is het niet mogelijk maar 1 nacht in het hotel in Ouddorp te overnachten. Moet minimaal 2 nachten zijn.

Bij het 7-daagse programma slaap je nog een nacht in hetzelfde hotel. 

Wandeling: 18 km, 70 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Ouddorp (alleen bij 7-daagse programma)

Dag 6

Alleen voor het 7-daagse programma
Na het ontbijt zet je je bagage klaar voor het transport naar je volgende overnachtingsplek. Opnieuw neem je in Ouddorp de bus, over de Haringvlietdam naar Hellevoetsluis, duur ongeveer 45 minuten. Daar start je wandeling naar het bijzonder fraaie Quackjeswater waar de lepelaar en zilverreiger nestelen in het voorjaar. Je volgt een sprookjesachtig pad door een van de meest soortenrijke duingebieden van West-Europa, langs knoestige eiken, bloemrijke duinvalleien en het grote duinmeer Breede Water. Je 'rondt de Kaap' waar 2 bunkers in het water liggen en zeehonden rusten op de zandrug van de Hinkerplaat. In de verte doemen de hijskranen en windmolens van de Maasvlakte op. Een bizar contrast tussen natuur en industrie, typisch voor Nederland. De wandeling eindigt in Rockanje waar je overnacht.

Wandeling: 15 of 19 km, 80 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Rockanje (alleen bij 7-daagse programma)

Dag 7

Alleen voor het 7-daagse programma
Na het ontbijt eindigt je reis. Indien je terug moet naar Middelburg omdat daar je auto staat dan heb je een lange reis voor de boeg met de bus, van 2,5 uur en 2 x overstappen. Wij raden dan ook aan om met de trein naar Middelburg te komen zodat je niet terug hoeft naar Middelburg. In dat geval neem je vanaf Rockanje de bus naar Spijkenisse Metro, duur 40 minuten. Daar neem je de metro die je in 30 minuten op Rotterdam Centraal uitzet. Van daaruit reis je per trein naar je eindbestemming of waar je de auto hebt geparkeerd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden ontvangen ieder jaar veel toeristen, met name strandgasten. In het algemeen vind je daarom weinig kleine pensionnetjes of Bed & Breakfasts, maar is er wel keuze in wat grotere hotels. In dit arrangement overnacht je dan ook veelal in middelgrote en erg comfortabele hotels.
In Middelburg verblijf je in een prettig klein hotel of sfeervol Bed & Breakfast, allebei op loopafstand van het station en midden in het centrum. In Burgh Haamstede overnacht je in een groot, tamelijk luxe 4 sterren hotel. Er zijn in deze omgeving erg weinig kleinschalige hotels, vandaar dat we kiezen voor dit gunstig gelegen doch grote hotel.
In Ouddorp overnacht je aan de rand van de duinen in een sfeervol middelgroot 4 sterren hotel met een zeer goed restaurant. En op Voorne-Putten tenslotte overnacht je in een erg sfeervol, in Canadese blokhutstijl, ingericht 3 sterren hotel. Bij deze laatste overnacht je in principe in een gerenoveerde kamer, tenzij je boekt voor een TWIN (2 bedden), dat is vooralsnog een niet-gerenoveerde kamer.

Let op: het hotel in Ouddorp eist in juli en augustus een verblijf van minimaal 2 nachten. In die periode is een extra nacht in Ouddorp dus verplicht!

Over de maaltijden

Ontbijt is overal inbegrepen in je hotel. Inkopen voor de lunch kun je makkelijk onderweg doen in de dorpjes die je passeert, of je doet een restaurant aan voor een middagmaaltijd. Voor het diner kun je altijd terecht in het hotel, behalve in Middelburg, of je zoekt een leuke plek in het stadje of dorpje waar je verblijft. Er is op de meeste wandelingen voldoende horeca (waaronder strandtenten) om je wandeling te onderbreken om iets te drinken.

Inbegrepen

 • 4 of 6 overnachtingen
 • 4 of 6x ontbijt
 • bagagevervoer op dag 2, 4 en bij 7-daagse variant: dag 6 (max 1 stuks bagage p.p.)
 • wandelroutes in SNP route-app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • openbaar vervoer tijdens het arrangement
 • overige maaltijden
 • overige entrees voor bv. musea
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • toeristenbelasting

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je wandelt heerlijk rustig over kleine paadjes langs kreken door het boerenland, door duinen en bossen, en over het eindeloze strand. Hierbij ontzien we zoveel mogelijk de wat drukkere paden die van de toeristische centra naar het strand lopen. Neem een verrekijker mee want de kans is groot dat je allerlei vogels gaat zien, maar ook wilde grazers en zeehonden.
Daarnaast neem je de lange rechte stukken van de Oosterscheldekering, de Brouwersdam en de Haringvlietdam gewoon met het openbaar vervoer, dat hier in Zeeland heel goed en frequent functioneert.
De 5-daagse variant begint in Middelburg en eindigt in Ouddorp. Van daar neem je de bus terug naar Middelburg, 1 1/2 uur rijden.
De 7-daagse variant begint in Middelburg en eindigt in Rockanje. Om te voorkomen dat je daarna helemaal terug moet naar Middelburg raden wij aan met de trein naar Middelburg te komen. Terug kun je vanaf Rockanje naar Spijkenisse en weer naar ieder station in Nederland reizen, of waar je auto staat.

Je wandelt met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Aangezien je maar 1 nacht in Middelburg verblijft kunnen we je aanraden daar een extra nacht bij te boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Loskade 45

Hotel Loskade 45, gebouwd in 1879, is een kleinschalig hotel, op 300 m van het treinstation, en op 500 m van het centrum van Middelburg. Ideaal dus als je openbaar vervoer komt. In dit hotel wordt je erg gastvrij ontvangen en de eigenaar deelt zijn passie voor Middelburg met je. Er zijn 9 comfortabele kamers, een lounge/zitkamer en een ruimte waar 's ochtend het ontbijt geserveerd wordt. Voor het diner moet je de stad in, daar is keus genoeg.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Indien je met de auto komt kun je die niet gratis parkeren bij het hotel in Middelburg. Wil je in de stad parkeren plaats dan de auto in een parkeergarage maar houd rekening met een tarief van € 18,50 per dag, met zon- en feestdagen gratis. Maar er zijn ook wel wat gratis parkeerplaatsen. Deze liggen buiten de singel, bijvoorbeeld aan de Sportstraat of Oude Veerseweg.

Indien je de 5-daagse variant wil maken kun je met auto of trein naar het startpunt in Middelburg komen. Vanaf eindpunt Ouddorp neem je dan de bus Connexion 104, met een overstap in Rennesse op buslijn 133,  in 1 1/2 uur terug naar Middelburg. Zie 9292.nl
Indien je de 7-daagse variant wil maken raden we je aan per trein naar Middelburg te komen. Het hotel voor de eerste nacht ligt op 5-15 minuten lopen van het station. Aan het eind van de 7-daagse neem je vanuit Rockanje EBS bus 403 naar Spijkenisse Metrostation (40 minuten), en van daar met de metro naar Rotterdam Centraal (30 minuten) en verder per trein naar je eindbestemming. Indien je met de auto naar het startpunt in Middelburg bent gekomen moet je dus verder reizen vanaf Rotterdam per trein naar Middelburg.

Je kunt dit arrangement starten vanaf 1 maart tot en met eind december. Houd er wel rekening mee dat het in vakantieperiodes (meivakantie, zomervakantie) echt een stuk drukker is overal. Heb je de keuze dan is het doordeweeks overal behoorlijk stil en rustig op de paden.
In juli en augustus is het niet mogelijk slechts 1 nacht in het hotel in Ouddorp te verblijven, zoals in het standaard 5-daagse arrangement. Het minimale verblijf is dan 2 nachten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Zeeland & Zuid Holland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist. Ook kan je het verschil zien tussen de 5-daagse en 7-daagse variant.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op deze tocht is het meenemen van huisdieren niet mogelijk

In het hotel in Rockanje wordt tussen 20 maart en eind augustus gerenoveerd. Alle faciliteiten blijven geopend, maar een deel van het hotel zal dicht zijn. Vanzelfsprekend wordt er alles aan gedaan om de overlast te beperken tot een minimum.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelen Zeeland

Nederland - Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden

Wandelen op Walcheren, Schouwen, Goeree en Voorne

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.