impressie Castello Aragonese

Chef's Special Castello Aragonese

In Chef’s Special bespreekt SNP directeur Gert Nieuwboer één reis die hem meer dan normaal aanspreekt. Dat kan allerlei redenen hebben: vanuit een passie of fascinatie, vanuit verwondering of onbegrip….of puur om te voorkomen dat een reis dreigt onder te sneeuwen in het grote aanbod.

Wanneer je kiest voor een SNP-reis, kies je in eerste instantie voor de beleving. “Lekker wandelen of fietsen door mooie landschappen, genieten van natuur en de rust, ontspanning door inspanning”, dat zijn toch de meest gehoorde motieven van onze reizigers. Wij doen vervolgens ons best om bij die beleving de leukste en geschiktste onderkomens te vinden. Op mijn meest recente SNP avontuur echter, bleek juist het verblijf in een van de hotels het absolute en memorabele hoogtepunt van de reis te zijn. En dat wil ik je niet onthouden…..

 

 

Als ontspannen afsluiting van onze actieve rondreis door het zuid-Italiaanse Calabrië, hadden mijn vrouw en ik gekozen voor een vierdaags verblijf op Ischia & Procida, twee vulkanische eilandjes gelegen in de baai van Napels. Bij aankomst met de veerboot in het haventje van Ischia, stond een taxichauffeur ons al op te wachten om de koffers in te laden en naar ons hotel te brengen. Wij wandelden relaxed via een mooie SNP-route door het dorp en langs de kust en stonden na een uur oog-in-oog met de plek waar ons hotel was. Als een miniatuurversie van Mont-Saint-Michel, aan het einde van een strekdam, torende het imposante ‘Castello Aragonese’ uit zee omhoog. Deze sinds de vierde eeuw vóór Christus (sic!) bewoonde rots, werd in de 15e eeuw door koning Alphons van Aragón verstevigd tot een schier onneembare bolwerk; vandaag de dag is het een druk bezocht museum.

Helemaal boven op de rots is het middeleeuwse klooster van de Clarissen-orde recentelijk verbouwd tot een fantastisch boetiekhotel met een twaalftal kamers. Als hotelgasten konden we eenvoudig de lange rij bij de kaartjesverkoop onderaan de strekdam ontwijken en via een, in de vulkanische tufsteen uitgehakte, lift zoefden we omhoog waar onze koffers al keurig op de hotelkamer stonden te wachten. “Bezoek voor het avonddiner op ons panorama-terras ook nog even de fraaie moestuin", tipte de hoteleigenaar ons, "dan zie je waar de chef-kok vanavond zijn ingrediënten vandaan haalt”.

Zelden heb ik in Italië zo bijzonder gegeten; het uitzicht, de ambiance, de keur aan kleine gerechten en daarbij een fles wijn uit de eigen wijngaard. En dan de volgende ochtend wakker worden in een openluchtmuseum.  Tegen zo’n topervaring moest zelfs die fraaie kustwandeling van de volgende dag het onderspit delven.

Gert Nieuwboer, Chef Reizen SNP

Reageren? E-mail naar gert.nieuwboer@snp.nl

Nieuwsgierig geworden? Een bezoek aan het eiland Ischia met een verblijf in het Castello Aragonese is opgenomenin onderstaande reisaanbod.

Bekijk de 8-daagse reis