procidabanner

Italië - Golf van Napels, 8 dagen Procida, Ischia en Capri

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit drie eilandhotels

De veel bezongen Golf van Napels met de bloemeneilanden Ischia, Procida en Capri en natuurlijk de machtige Vesuvius aan de horizon, zijn het doel van deze reis. Per boot verplaatst u zich van eiland naar eiland en geniet daar van het Italiaanse leven, de zon en de zee. De wandelingen zijn niet zwaar en leiden u langs mooie kusten en bedrijvige vissersplaatsjes.

Uniek aan deze reis

 • Bloemen en cultuur
 • Heerlijk in voor- en najaar
 • Varen en wandelen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Golf van Napels

U bezoekt 3 eilanden in de Golf van Napels, de eilanden verschillen enorm van elkaar, maar zijn allemaal mooi. Procida is de kleinste, minst bekende en daarom meest authentieke van de drie. Tijdens de wandeling ziet u kleurrijke vissershaventjes, bossen en akkertjes. Ischia is een eiland van vulkanische oorsprong en de hoogste bergtop, de Monte Epomeo, reikt tot 787 meter. U maakt hier wandelingen door het historische hart en langs de groene zuidkust, met wijngaarden en bossen. Tot slot neemt u de boot naar het beroemde bloemeneiland Capri, waar de Romeinse Keizers al voor hun ontspanning heengingen en waar nu de beroemden der aarde af en toe neerstrijken. De klifkusten en uitzichten van Capri zijn vermaard, evenals de mooie Romeinse villa’s. Deze reis is de perfecte combinatie van zon, zee, cultuur, een mooie wandeling en lekker Italiaans eten. En vergeet daarbij niet dat u overnacht in leuke, soms spectaculair gelegen, comfortabele onderkomens.

Dag 1

U neemt de boot van Napels naar Procida. Misschien heeft u nog tijd voor een korte verkenning van het eiland, alvorens u aanschuift bij het welkomstdiner.

Overnachting in

Procida

Dag 2

U kunt vandaag een afwisselende rondwandeling op Procida maken. Het authentieke Procida is het kleinste en minst bekende eiland in de Golf van Napels en u kunt het eilandje te voet in een dag ‘doen’. Door smalle straatjes loopt u omhoog naar de Terra Murata, het ommuurde land, waar tussen de historische bebouwing het Castello staat. Na genoten te hebben van het uitzicht daalt u af naar Corricella, het pittoreske vissershaventje met de gekleurde huisjes. Via de beboste kust loopt u verder naar de kleine haven van Chiaioiella. Hier kunt u zwemmen aan een mooi zandstrand of wat drinken op een terrasje, voordat u terugkeert naar uw hotel. Wandelduur: 12 km, 150 m stijgen en dalen, ca. 5 uur lopen.

Overnachting in

Procida

Dag 3

Na een relaxte ochtend waarin u de stukjes van Procida kunt verkennen die er gisteren bij zijn ingeschoten, bv. een korte wandeling naar het strand waar de film 'Il Postino' is geschoten, neemt u de boot en vaart in 15-25 min naar het groene Ischia. Ook hier wordt uw bagage door het hotel opgehaald. U wandelt door de leuke straatjes van het oude stadje naar het tegen het eiland aanliggende rotsachtige fort, waarin uw bijzondere hotel ligt. Onderweg naar boven zijn er fraaie uitzichten vanaf de loodrechte wanden waarop het fort gebouwd is. Wandelduur: 2,5 km, ca. 1 uur lopen.

Overnachting in

Ischia

Dag 4

Vanuit het kasteel loopt u omlaag naar het oude centrum van Ischia Ponte en maakt een prachtige wandeling langs de zuidkust, door de wijngaarden en langs fantastische lavaformaties naar het brede zandstrand Marina dei Maronti. Langs het strand loopt u naar het charmante vissersdorpje Sant’Angelo, van waar u de bus terug neemt naar het hotel. Als u liever wilt zwemmen kunt u ook later in de middag de bus vanaf Maronti terug naar uw hotel nemen. Wandelduur: 8,5-13,5 km, max. 400 m stijgen en dalen, 3-6 uur lopen.

Overnachting in

Ischia

Dag 5

Vandaag gaat u de bergen van het eiland Ischia verkennen. De wandeling begint aan de noordkust, halverwege Castiglione en Casamicciola. Direct vanaf het beginpunt loopt u omhoog via bossen, vulkanische landschappen en smalle ezelspaden naar de Monte Epomeo (787m), de hoogste berg van het eiland vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de gehele Golf van Napels. Door dichte bossen en langs prachtige lavaformaties loopt u omlaag naar het aangename plaatsje Forio, vanwaar u per bus terug gaat naar Ischia Ponte (of Ischia Porto). U kunt de wandeling en het aantal te klimmen meters inkorten door eerst per bus naar het dorpje Fiaiano te gaan en vandaar de klim naar de Monte Epomeo te beginnen. Lengte wandeling: 15 km (vanaf Fiaiano 12 km). Wandelduur: circa 6,5 uur (vanaf Fiaiano 5 uur). Hoogteverschil: 700 m (vanaf Fiaiano 500 m).

Overnachting in

Ischia

Dag 6

In de ochtend neemt u de boot naar Capri. In het hoogseizoen is dit een rechtstreekse boot (ca. 1 – 1,5 uur varen). In het laagseizoen gaat de tocht via Napels en duurt de overtocht zeker 3 uur. Op dit eiland, waar de Romeinse keizers al graag als toerist kwamen en dat sindsdien altijd geliefd is gebleven, hebben we een hotel voor u uitgezocht in het minder bekende Anacapri. Uw bagage laat u achter in een bagagedepot in de haven en u kunt gelijk aan de wandeling beginnen. Vanaf de Piazzetta - te bereiken via een route over trappen of met de Funicolare (treintje) – gaat u op zoek naar een paar schitterende Romeinse villa’s, die uiteraard op de plekken met het beste uitzicht staan. De wandeling gaat verder naar het maagdelijke zuidelijke deel van Capri, met zijn goddelijke kust en de Arco Naturale. U loopt verder naar Giardini Augusto vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de beroemde Via Krupp.  De wandeling bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel, en u kunt er ook voor kiezen om een van beide delen te lopen. De totale route is 9,5 km (350 m stijgen en 400 m dalen, ca. 4,5 uur lopen), de kortste variant is ongeveer 4 km. 's Avonds heeft u de keuze uit meerdere leuke restaurantjes in de omgeving.

Overnachting in

Capri

Dag 7

De laatste wandeling gaat over het minder bekende en minder drukke deel van Capri. U klimt eerst naar de top van de Monte Solaro (589m), waar u uiteraard een fantastisch uitzicht hebt over de hele Golf van Napels. Daarna maakt u een prachtige wandeling langs de kust en een aantal forten (gebouwd door de Engelsen om zich te beschermen tegen de vloot van Napoleon) naar de beroemde Grotta Azzurra. Met de bus gaat u terug naar uw hotel en zoekt een romantisch restaurantje uit voor het diner. Wandelduur: 12 km, 625 m stijgen en 850 m dalen, ca. 5 uur lopen. De wandeling kan worden ingekort door de stoeltjeslift omhoog naar de top van de Monte Solara te nemen, dit scheelt 2 km en 300m stijgen.

Overnachting in

Capri

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement en vaar je terug naar Napels.

Wil je het vulkanische gebied ten westen van Napels en de stad zelf op een originele manier verkennen, boek dan de verlenging Onderduiken in Napels

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De 3***-hotels tijdens deze reis hebben altijd privé douche en toilet.
Op Procida is dit in een kleine albergo, rustig gelegen, hoog boven de kust met een bloemrijke tuin met fraai uitzicht. De kamers zijn licht en modern ingericht. Het is slechts een korte wandeling naar het strand.
Op Ischia overnacht u in een oud klooster, gelegen in het Castello Aragonese, een rotsachtig fort-eilandje dat met een 250m lange loopbrug aan Ischia vast zit. De kamers zijn modern en sfeervol ingericht. Er is een terras en een voortreffelijk restaurant met fantastisch uitzicht. NB. Tot ongeveer half april en in oktober (dit is niet exact te voorspellen) is dit hotel op Ischia gesloten als het te koud is (er is geen verwarming). In het hoogseizoen kan het klooster al volgeboekt zijn. U verblijft in deze gevallen in een comfortabel hotel in Ischia Porto.
Op Capri overnacht u in een hooggelegen, moderne witte villa, omgeven door mediterrane bomen en bloemen. Ook hier zijn de kamers modern en comfortabel ingericht. Vanaf het terras heeft u mooi uitzicht over het eiland.
Mochten bovengenoemde accommodaties geen plek hebben, dan reserveren we een vergelijkbaar alternatief.

Over de maaltijden

Een prima Italiaans ontbijt wordt elke dag voor u verzorgd. Een lunchpakket kunt u zelf inkopen, of u strijkt neer bij een trattoria. In of nabij de hotels kunt u 's avonds uitstekend dineren.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • welkomstdiner op Procida
 • bagagevervoer tussen haven en hotel op Ischia, Procida en Capri (1 stuk bagage per persoon)
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • transfers per boot, bus en kabelbaan (ca. EUR 75,- p.p.)
 • toeristenbelasting (EUR 1 tot 5 pppn)

Over de activiteiten

U maakt wandelingen over meestal goed begaanbare paden en verharde wegen. Af en toe lopen de paden bovenlangs een steile kust en dat kan voor mensen met hoogtevrees wat minder geschikt zijn.
Deze wandelvakantie gaat over vrij dicht bewoonde eilanden met een zeer rijke historie en cultuur. Onderweg is dan ook veel te zien aan leuke dorpjes, haventjes, mooie kerkjes en spectaculaire kusten, zodat u langer onderweg zult zijn dan de aangegeven pure wandeltijd.
NB. bent u op zoek naar ongerepte natuur dan is het nabijgelegen Cilento arrangement een betere keus.
Het vervoer van uw bagage tussen de haven en het hotel is op alle drie de eilanden geregeld.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Napels.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Napels (NAP) reist u per openbaar vervoer verder door naar uw bestemming. Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. U kunt natuurlijk ook altijd een extra overnachting boeken in Napels vooraf of na afloop van uw reis.


Heenreis:
Met de bus of taxi bent u vanaf het vliegveld snel in de haven. Er gaat vanaf het vliegveld een bus langs het centraal station naar de haven. Vanaf de haven neemt u de boot naar Procida (40-60 minuten). U heeft de keuze uit snelle passagiersboten (aliscafo, vertrek bij Molo Beverello) en langzame veerboten (traghetti of nave, vertrek bij Calata di Massa, 500m van Molo Beverello). De boten vertrekken frequent, vanaf het begin van de avond wat minder vaak, reserveren is niet nodig. Er zijn meerdere maatschappijen die deze overtocht aanbieden.

Voor meer informatie over de dienstregeling Napels - Procida van de verschillende maatschappijen klik je hier.

Terugreis:
Van Capri neemt u de boot terug naar Napels (60-80 min). Van de haven met taxi of bus naar station of vliegveld.

Klik hier voor meer informatie over de vertrektijden van de boot van Capri naar Napels

Extra's

Verlengingshotels

Neapolis_uitzicht_2.jpg

Hotel Neapolis (Napels)

Hotel Neapolis is gevestigd op de derde verdieping van een voormalig paleis in het historische hart van Napels.  In het hotel maakt u kennis met de tradities en de historie van de stad door middel van verschillende boeken, foto's en software. In het gehele hotel zult u kenmerken vinden die in verband staan met de geschiedenis van Napels. De 24 kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Op elke kamer vind je tevens een computer met gratis internet. Het hotel beschikt over een restaurant, privé parkeergarage en gratis wifi. Het ontbijtbuffet bied je yoghurt, eieren, ham, fruit en Napolitaanse zoetigheden, uiteraard te vergezeld door een heerlijke kopje koffie.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. De zomer en met name de maand augustus is meestal te warm om echt lekker te wandelen. U kunt dan de wandelingen inkorten en meer genieten van de zee.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

procida_2.jpg

Italië - Golf van Napels

Procida, Ischia en Capri

Wandelvakantie vanuit drie eilandhotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen