Actieve vakantie Canarische Eilanden

Wandelvakanties en rondreizen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn vanwege het aangename klimaat een geliefde vakantiebestemming. Zowel in de zomer als in de winterzon. Kies voor een actieve rondreis op Gran Canaria of een wandelvakantie op Tenerife, La Gomera of La Palma. Maak kennis met het indrukwekkende vulkaanlandschap en zijn diepe kraters zoals de befaamde Caldera de Taburiente op 'La Isla Bonita' La Palma, maar ook de majestueuze vulkaan Pico del Teide op Tenerife en de subtropische bossen en endemische fauna in Parque Nacional de Garajonay op La Gomera.Of bekijk gelijk alle wandelvakanties in Spanje.

Toon alle reizen op de Canarische eilanden

Wandelvakantie Canarische Eilanden

Tijdens een wandelvakantie op de Canarische Eilanden ontdek je waarom het hier eeuwig lente is en dat deze Spaanse eilandengroep voor de Afrikaanse westkust veel meer is dan een populaire toeristische bestemming. La Palma, Gran Canaria en La Gomera zijn wandelparadijzen voor liefhebbers van actieve trektochten. La Palma en La Gomera barsten van het natuurschoon, terwijl Gran Canaria op het eerste oog vooral uitgedroogd lijkt. Niets is minder waar wanneer je het buitenaardse woestijnlandschap verruilt voor het groene dal van Agaete, met zijn fruitplantages, exotische palmbomen en weelderige bougainvilles. Individuele wandelreizen op één van deze eilanden vragen om een goede conditie omdat je zo nu en dan pittige routes wandelt door bergachtig terrein. Doe je het liever rustiger aan, kies dan voor een wandelvakantie op Tenerife. Je maakt lichte dagwandelingen met alle tijd om de prachtige natuur in je op te nemen. 

Bekijk alle wandelvakanties de Canarische Eilanden

Rondreis Canarische Eilanden

Een actieve rondreis op Gran Canaria is een andere uitstekende optie voor een verblijf op de Canarische archipel. Met een huurauto ontdek je het eiland en verblijf je in sfeervolle hotels gelegen tussen de bananenplantages. Een rondreis op Gran Canaria is erg afwisselend. Bezoek onder andere het dal van Agaete, een oase van bananen-, sinaasappel- en avocadoplantages afgewisseld door witte dorpjes, exotische palmbomen en kleurige bougainvilles. En maak korte wandelingen in lieflijke terrassenlandschappen, waan je in de Sahara en bezoek de Dunas de Maspalomas, ga dolfijnen spotten en geniet van de culinaire hoogtepunten van dit eiland. Ook een gezinsvakantie met de kinderen behoort tot de mogelijkheden. Wat je ook wilt, een vakantie op de Canarische Eilanden is veelzijdig en verrassend.

Bekijk alle rondreizen op de Canarische Eilanden

Canarische Eilanden met SNP Natuurreizen

 • Weg van het toerisme ontdek je de afwisselende Canarische Eilanden
 • Wandelreizen inclusief bagagevervoer
 • Ook wandelen in combinatie met huurauto
 • Geschikt voor recreatieve en ervaren wandelaars
 • Ideaal als gezinsvakantie
 • Verblijf in comfortabele accommodaties
   

Wist je dat

 • De temperaturen op de Canarische Eilanden verschillen in de zomer en winter maar enkele graden, vandaar de aanduiding 'eeuwige lente'.
 • De Canarische Eilanden danken hun naam niet aan de bekende gekleurde zangvogeltjes, maar aan een wilde hondensoort ('canis') die hier ooit veel voorkwam. De vogelsoort dankt zijn naam wel aan de eilanden.
 • Naast 7 bewoonde eilanden bestaan de Canarische Eilanden ook uit talloze onbewoonde eilandjes.
 • De Pico de Teide op Tenerife is officieel de hoogste berg van Spanje.
 • Er zijn ook piramiden op de Canarische Eilanden. De zes Piramides van Güímar vind je op Tenerife.
 • De Canarische Eilanden hebben twee hoofdsteden: Santa Cruz op Tenerife en Las Palmas op Gran Canaria.

Aanbevolen reizen op de Canarische eilanden

Actieve vakanties

Spanje - Gran Canaria, 8 dagen
Spanje Gran Canaria Wandelen Roque Nublo 8,6
Wandelen
Privéreis
Spanje - Gran Canaria Kleurrijke snipper: Afrika in de oceaan

wandelvakantie langs bijzondere hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 899
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Spanje - Tenerife, 8 dagen
8,5
Wandelen
Privéreis
Spanje - Tenerife Wandelvakantie in de eeuwige lente

wandelvakantie met huurauto langs bijzondere hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 779
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Spanje - La Palma, 8 dagen
xx 8,3
Wandelen
Privéreis
Spanje - La Palma La Isla Bonita

wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 889
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.