Spanje - La Palma, 8 dagen La Isla Bonita

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

La Palma is het mooiste van de Canarische Eilanden, ook wel 'La Isla Bonita' genoemd, met unieke nevelwouden in het noorden. Maar ook het maanlandschap van de 'Cumbre Vieja' en de immense, twee kilometer diepe krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente. De wandelvakantie eindigt met een laatste blik op de rusteloze aarde en de eindeloze blauwe oceaan.

Uniek aan deze reis

 • Echt wandeleiland
 • Een blik in de Caldera de Taburiente
 • Wandelen langs de vulkaanketen van Cumbre Vieja
 • Zwart maanlandschap en nevelwouden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - La Palma

Volgens velen behoort La Palma tot de mooiste eilanden ter wereld. De veelzijdigheid van dit Canarische eiland is in ieder geval zeer indrukwekkend. Het noorden is pas enkele jaren goed toegankelijk. hier wandelt u over de oude 'Camino Real', door een verstild agrarisch landschap en door diepe baranco’s, met als einddoel de Drakenbloedbomen van La Tosca. Talloze, met bloemen omzoomde paden doorkruisen dit noordelijke deel. In de nevelwouden van La Galga wandel je door bijzondere laurierbossen. Na het maanlandschap van de Cumbre Vieja kom je uiteindelijk uit bij de immense krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente, een Nationaal Park. Met een laatste blik op de rusteloze aarde in het zuiden en het uitzicht op de blauwe oceaan eindigt deze afwisselende reis over La Isla Bonita.

Dag 1

Aankomst in Santa Cruz de La Palma. Vanaf hier word je naar je hotel in Santa Cruz gebracht.

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 2

Deze dag voert door het natuurreservaat met de nevelwouden van El Cubo de la Galga. Een taxi brengt je ’s ochtends naar het startpunt van de wandeling Cubo de la Galga. Je begint meteen goed met een wandeling door een ongerept laurierbos en een diepe kloof. Daar eenmaal uit omhoog geklauterd daal je af over landweggetjes en voetpaden naar de bushalte in San Bartolo, waar je op de rechtstreekse bus naar Barlovento stapt.  Je kunt de wandeling verlengen door bovenlangs de ruige kustlijn verder te wandelen dwars door de bananen plantages tot het dorp San Juan. Daar is de bushalte pal naast Archeologisch museum El Tendal, gelegen boven een reeks voormalige grotwoningen van Benahoaritas, de oorspronkelijke bevolking van La Palma. Eenmaal in Barlovento wacht je nog een korte wandeling van 1km naar het hotel. De bagage is daar ’s ochtends al afgeleverd.
Lengte wandeling 7 km, 425 m stijgen en  dalen, duur 3,5 uur (doorwandelend naar El Tendal: 11,5 km, 740 m stijgen en 720 m dalen, wandelduur 6 uur).

Overnachting in

Barlovento

Dag 3

‘s Morgens wandelt je, nadat een taxi je op weg heeft gebracht,  door een van de meest verborgen uithoeken van La Palma, over de oude 'Camino Real' van Franceses naar de Drakenbloedbomen van het gehucht La Tosca. Vanaf hier is het niet ver meer naar het vaak in nevelen gehulde dorpje Barlovento. Wandeling: 11 km, 710 m stijgen en 520 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Barlovento

Dag 4

Na een transfer maak je vanaf de voet van de Pico de la Nieve (2039 m) een wandeling hoog bovenlangs de rand van de diepe Caldera de Taburiente. Vervolgens begin je aan de lange afdaling, over het koningspad door de bossen van de Cumbre, naar de kapel van Virgen de la Pino. Dan is het nog een stukje wandelen tot het bezoekerscentrum van het Nationale Park, waar je de bus neemt naar het mooie dorp Los Llanos; je volgende overnachtingsplaats. Wandeling: 15 km, 490 m stijgen en 1560m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 5

Na een transfer wandel je vandaag in het Nationale Park Caldera de Taburiente. Vanaf Los Brecitos daal je af naar de bedding van de Rio Taburiente en wandelt via de Roque Idafe, een rots die voor de Benahoares een zeer bijzondere betekenis had, naar de rode waterval. Via de bedding van de Angustias verlaat je de caldera en wordt met een taxi terug naar het hotel gebracht. Wandeling: 16,5 km, 50 m stijgen en 880 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 6

's Ochtends neem je de lijnbus naar het dorp Fuencaliente, dat hoog boven de zuidelijkste punt van het eiland ligt. Van hier wandel je naar de vulkaan San Antonio. Vanaf de top zie je de jongste telg uit de vulkanische familie van La Palma liggen: de in 1971 ‘geboren’ Teneguia. Via een van de lavastromen wandel je naar de vuurtorens van Faro, waar ook een ambachtelijk zoutwinningsbedrijfje is gevestigd. Bij de vuurtoren neem je de bus terug naar Fuencaliente / Los Canarios en dan (na een overstap) verder naar los Llanos.  Wandeling: 9 km, 60 m stijgen en 760 m dalen, 3 uur

Overnachting in

Los Llanos

Dag 7

De taxi brengt je ‘s morgens naar de voet van de Pico Birigoyo. Hier begint een stoffige, maar unieke wandeling over de vele vulkanen van de Cumbre Vieja: de Ruta de los Volcanos. Als de passaatwolken het toelaten zijn de uitzichten weergaloos en wordt je een kijkje gegund in de vulkanische keuken van La Palma. De wandeling eindigt in Fuencaliente, waar je de bus neemt naar Santa Cruz, voor de laatste overnachting op La Palma. Wandeling: 18 km, 610 m stijgen en 1360 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 8

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in hotels van verschillend comfortniveau, maar altijd met douche en wc op de kamer. In Santa Cruz verblijf je de eerste en laatste nacht in vriendelijk stadshotel aan de boulevard. In Barlovento verblijf je in een mooi en comfortabel hotel met een tuin en een zwembad (2 nachten). In Los llanos de Aridane verblijf je in een standaard ***-dorpshotel (3 nachten).

Over de maaltijden

Op alle dagen wordt het ontbijt verzorgd  in de accommodatie waar je verblijft. De hotels zijn gelegen in of nabij sfeervolle dorpen en in de omgeving vind je voldoende gelegenheid om te dineren. Een lunchpakket kun je in dorpswinkeltjes samenstellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • taxitransfers op dag 2 (voor de wandeling), op dag 3 (voor de wandeling), op dag 4 (voor de wandeling) op dag 5 (voor- en na de wandeling) en op dag 7 (voor de wandeling)
 • taxitransfers van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
 • bagagevervoer op dag 2,4 en 7
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • transfers per lijnbus: op dag 2 (na de wandeling), op dag 4 (na de wandeling), op dag 6 (voor en na de wandeling) en op dag 7 (na de wandeling)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Stevige wandelingen door heuvelachtig en bergachtig terrein. Je loopt afwisselend over goede paden over vulkanisch gruis, kleine weggetjes en stenige paden. De zwaarte van de wandelingen zit voornamelijk in de vaak lange afdalingen waarbij je fikse hoogteverschillen overbrugt (zie dagprogramma). Vanwege deze lange afdalingen adviseren wij om (telescopische) wandelstokken te gebruiken. Op de meeste dagen is het aantal meters dat je daalt groter dan het aantal meters dat je stijgt. Vanwege de lange en fikse afdalingen zijn wandelstokken sterk aanbevolen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het aardige dorp Los Llanos de Aridane heeft relatief veel zonneschijn en ligt ca. 5 km van een van de weinige strandjes van la Palma. U kunt hier ook goed wandelen. Het schitterende hotel, met zwembad, La Palma Romantica bij Barlovento en het sfeervolle stadje Santa Cruz lenen zich ook goed voor een langer verblijf.

Extra's

Transfers

Taxitransferpakket La Palma (vanaf € 264,- per boeking)

Als je niet per lijnbus wil reizen, kun je dit taxitransferpakket bijboeken. In plaats van de transfers per lijnbus op dag 2 (voor de wandeling), op dag 3 (voor en na de wandeling), op dag 4 (na de wandeling), op dag 6 (voor en na de wandeling) en op dag 7 (voor de wandeling) word je dan per taxi vervoerd. 

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Santa Cruz de la Palma.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van La Palma (SPC) word je per taxi naar de eerste accommodatie gebracht. Aan het eindpunt van het arrangement word je per taxi naar het vliegveld gebracht (ca. 30 minuten rijden).

U kunt dit arrangement van 15 februari t/m 31 december starten. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed wandelweer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar La Palma ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Op de meeste dagen reis je per lijnbus tussen de accommodaties en de wandelingen. Het openbare busvervoer op la Palma is frequent en betrouwbaar. Op een paar dagen is voor trajecten waar geen lijnbus rijdt een taxitransfer geregeld (zie onder 'Inbegrepen'). Ook de taxitransfer op de eerste en laatste nacht van het vliegveld naar Sta. Cruz en terug is geregeld.

Als je liever helemaal niet per lijnbus reist, kun je een extra pakket van taxitransfers bijboeken, zodat alle transfers van en naar de wandelingen per taxi geschieden. 

Vanwege de lange afdalingen zijn uitschuifbare wandelstokken sterk aan te dragen. De paden die overvulkanisch gruis voeren zijn vaak stoffig. Lensdragers wordt daarom aanbevolen een (reserve) bril mee te nemen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Spanje - La Palma

La Isla Bonita

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten