Autohuur Canada (Driving Force)

Autohuurvoorwaarden Driving Force Canada

1. Alle onderstaande prijzen zijn in Canadese Dollars en komt altijd nog tax bij.
2. Eén huurdag is 24 uur, en dus niet één kalenderdag.
3. U krijgt een volle tank benzine mee, die u ook weer vol inlevert.
4. U mag met de huurauto de grens over met Alaska. Laat dit noteren op het huurcontract.
5. De huur is inclusief onbeperkt aantal km's. De huur is altijd inclusief LDW, Lost Damage Waiver, dwz dat schade aan uw auto door ongelukken en verlies verzekerd is met behoud van een Eigen Risico van $ 1000,-. Schade aan ruiten en banden is hierbij inbegrepen. Schade aan onderkant en bovenkant van voertuig is hierbij niet inbegrepen. Eigen risico is niet afkoopbaar bij de verhuurder.
6. U heeft een WA-aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan derden tot een maximum van CAD 2.000.000,- per ongeval.
7. De combinatieverzekering PAI (Personal Accident Insurance) en PEC (Personal Effects Coverage) zijn niet af te sluiten bij de verhuurder.
8. De bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer u op een onverharde weg rijdt die niet door de staat onderhouden wordt. Dit zijn bijvoorbeeld 'eigen wegen', 'logging roads' en kunnen wegen zijn die leiden naar een startpunt van een wandeling of een toegangsweg naar een accommodatie. Bent u dus extra voorzichtig op deze momenten. De verzekeringen zijn op dat moment niet meer van toepassing. Een officiële weg, die zowel verhard als onverhard kan zijn, staat aangegeven op de provinciale wegenkaarten en is meestal voorzien van een wegnummer. Top of the World Highway, Silver Trail, Robert Campbell Highway, Dempster Highway en South Canol Road zijn allen toegestaan met 4WD.
9. Lokale belastingen zijn inbegrepen. Tevens is een standaard 24 uurs 'roadside assistance' mogelijk bij pech onderweg. Overleg met het verhuurkantoor over eventuele kosten.
10. De huurder moet minimaal 21 jaar zijn en in bezit van geldig rijbewijs en een voucher. Een huurder tussen 21 en 25 jaar betaalt een toeslag van CAD 20-35,- per dag. Een Internationaal Rijbewijs, te verkrijgen bij de ANWB, wordt sterk aanbevolen. Bij het innemen van de auto moet de huurder een borgstelling maken ter grootte van het Eigen Risico. Hiervoor moet de huurder op wiens naam het contract staat over een creditcard beschikken, van het type VISA, Mastercard, American express, Diners Club. Zorgt u er dus voor dat u de goede naam doorgeeft bij het boeken van een huurauto.
11. Alle auto's zijn non-smoking. Indien er in een auto gerookt wordt betaalt u de schoonmaakkosten van minimaal $ 250,-.
12. In het algemeen betaalt u een bedrag (dropoff kosten) indien u de auto op een andere plaats inlevert als waar u hem gehuurd heeft, de zogenaamde 'one way rental'. Deze kosten zijn nooit inbegrepen en betaalt u ter plaatse. Vraagt u de dropoffkosten na voor uw huur bij SNP. Het is mogelijk een one way aan te vragen voor Whitehorse naar Inuvik.
13. 1 extra bestuurder is inbegrepen. Let u wel op dat alle bestuurders hun rijbewijs bij hebben en ter plaatse op het huurcontract worden vermeld.
14. Kinderen onder 18 kg zijn verplicht in een kinderstoeltje met eigen riem plaats te nemen. Kinderen boven 18 kg maar kleiner dan 145 moeten een stoelverhoger gebruiken en de gewone veiligheidsgordel van de auto.(exacte voorwaarden verschillen per staat, zie http://www.tc.gc.ca/eng/roadsafety/safedrivers-childsafety-index-53.htm). Kinderstoeltjes of stoelverhogers kunt u ter plaatse in een supermarkt aanschaffen.