Oostenrijk - Dachstein, 5 dagen Bergwandelen met je hond vanuit 'hondenhotel'

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit Hotel Almfrieden

Aan de voet van het Dachsteinmassief vind je het het fraai gelegen en helemaal op honden ingestelde Hotel Almfrieden. Vanaf de alm maak je op eigen gelegenheid afwisselende rondwandelingen met je trouwe viervoeter. Er is veel keuze, van heel korte tot middelzware wandelingen, meteen vanuit het hotel of na een korte verplaatsing. Het hotel biedt ook gezamenlijke wandelingen aan. Hotel Almfrieden doet haar naam eer aan en is zeer gastvrij, en van alle gemakken voorzien voor mens en hond. ’s Avonds voordat het viergangendiner geserveerd wordt, kan je de spieren tot rust laten komen in de sauna of het kruidenbad. Dit arrangement is een ideaal uitgangspunt voor een rustige, maar actieve vakantie waarbij zowel jijzelf als je hond van een heerlijk verbljf geniet. Het vijfdaagse basisarrangement kan je naar keuze verlengen: er is genoeg te wandelen voor een volle week.

Uniek aan deze reis

 • Bergwandelen met je hond
 • Viersterren hotel speciaal voor honden (en hun baasjes)
 • Speciaal wandelaanbod
 • Gegidste wandelingen via het hotel
 • Altijd zicht op het schitterende Dachsteinmassief
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Dachstein met hond

De imposante pieken van de het Dachsteinmassief vormen je horizon tijdens deze bergwandelreis met je hond vanuit Hotel Almfrieden. Vanuit dit gastvrije viersterren wandel - en hondenhotel kan je prachtige dagtochten maken en voor wie dat wil, organiseert het hotel ook wandelingen (ook met hond) onder begeleiding van een gids. Rustige rondwandelingen over de almen, dagtochten naar hoger gelegen berghutten of een bezoek aan het in het dal gelegen historische stadje Schladming behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kan je genieten van een heerlijk viergangendiner. Je hond kan genieten van veel 'hondenfaciliteiten'.

Dag 1

Aankomst bij hotel Almfrieden in Ramsau am Dachstein. Tijd om te wennen voor jezelf en de hond. Maak kennis met de speciale faciliteiten die dit hotel biedt voor jou en je viervoeter. Je kan gelijk genieten van het mooie uitzicht op deze plek en eventueel een rondje om maken.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Almfrieden

Dag 2

Vanuit het hotel maak je een rondwandeling over de glooiende hoogvlakte, met afwisselend bos en weide, op 1100 m rondom Ramsau am Dachstein. Je wandelt om de Kulmberg heen en via Ramsau keer je terug naar het hotel.
Wandeling: 15 km, 300 m stijgen en dalen, 4,5 uur. In te korten tot 12 km, 3,5 uur lopen.
Optie 2: met auto of (wandel)bus en gondelbaan ga je naar de dalbodem en vervolgens naar de Reiteralm op 1770m en maak je een rondwandeling met bijzonder mooie vergezichten (o.a. op het Dachstein massief) langs een aantal kleine bergmeertjes. De gondelbaan gaat niet dagelijks; check ter plaatse.
Wandeling: 5 km, 340 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Almfrieden

Dag 3

Optie 1: na een ritje van 5 km naar Schildlehen, gelegen onder de Hoher Dachstein, begint de rondwandeling bij Parking bij Alpengasthaus Edelbrunn. Vanaf hier maak je een flinke klim over de Roseggersteig naar 1694m, het hoogste punt van de wandeling, met mooi zicht op de Dachsteinwand boven je. Je daalt af naar de Austriahütte waar je een bezoekje kan brengen aan het Alpinmuseum en vervolgens loop je door bergweiden en bos via de Walcheralm en de Glösalm terug naar Schildlehen.
Wandeling: 8,5 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.
Optie 2: met de auto rijd je naar Rohrmoos, aan de overkant van het dal en daar neem je de gondelbaan (je hond kan mee!) naar de Hochwurzenhütte op 1862m. Uiteraard heb je een fraai uitzicht op het Dachsteinmassief aan de overkant. Eventueel pik je het topje Rossfeld nog mee, voordat je langzaam dalend teruggaat naar het dalstation van de lift.
Wandeling: 8 km, 60 m stijgen en 750 m dalen, 3 uur lopen.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Almfrieden

Dag 4

Vanuit het hotel wandel je naar Kulm en volgt de rondwandeling langs riviertjes, weiden en boerderijen. Optioneel kun je door de spectaculaire Silberkarklamm, een diepe kloof, omhoog langs watervallen en stroomversnellingen naar de Silberkarhütte. Let op dat waarschijnlijk niet elke hond blij is met de houten trappen. Er volgen een flinke klim en afdaling door bosgebied en je vervolgt je weg langs de zeer mooie Ramsauer Bach. De wandeling eindigt weer in Kulm.
Wandeling: 12,5 km, 370 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Almfrieden

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het standaard-arrangement.
Heb je dagen bijgeboekt, dan zijn er nog een aantal wandelingen beschreven.
Optie 1: vanuit het hotel loop je langs verschillende almhutten omhoog richting de top van de Rittisberg. Vanaf 1509m daal je geleidelijk af, eventueel langs het terras van de Ochsenalm, en kan je genieten van het mooie uitzicht.
Wandeling 16,5 km, 625 m stijgen en dalen, 6 uur.
In te korten tot 12 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.
Optie 2: met de auto rijd je ca. 10 km naar gasthof Dachsteinruhe en begin je een afwisselende wandeling langs een paar almen onder de Hoher Dachstein. Bij de Bachlalm huist een kolonie Murmeltieren (marmotten) en bij de Walcheralm kan je wat eten of drinken en er wordt kaas gemaakt.
Wandeling: 10 km, 505 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Het buiten het dorp Ramsau gelegen hotel Almfrieden is speciaal gericht op wandelaars én honden. Het hotel is prachtig gelegen met een wijds uitzicht en onderscheid zich als viersterren accommodatie met heel veel verschillende faciliteiten voor honden en hun baasjes. Van Wellness tot 'agility-park'. Uiteraard zijn de kamers ook uitstekend ingesteld op een verblijf samen met je hond.

Naast de standaard tweepersoonskamer (twee matrassen in een bedombouw) met douche, wc en balkon (type "Dachstein") heb je nog de keuze uit verschillende kamertypen. Een uitgebreide beschrijving en foto's van het hotel vind je in de link bij het dagprogramma.

Over de maaltijden

Het hotel heeft een uitstekende keuken, die ook zeer goede vegetarische maaltijden serveert en biologisch geteelde groenten uit de streek gebruikt. Diner en ontbijt worden voor je in het hotel verzorgd. Een lunchpakket kan je zelf (gratis) klaarmaken bij het ontbijt. Bij terugkomst van de wandeling is er het ’Nachmittags-café’ waar je kan genieten van ’kaffee und kuchen’. Bij het viergangendiner is er keuze uit verschillende menu's en een ruim saladebuffet. Er is een apart restaurantgedeelte voor gasten die ook graag hun hond bij het avondeten hebben. Hier kun je zelfs voor je vierbenige vriend een lekkernij bestellen!

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Verblijf en faciliteiten voor je hond
 • Wandelingen (indien gewenst) georganiseerd door Hotel Almfrieden
 • Diverse wellness-voorzieningen van het hotel
 • SommerCard (oa gratis gebruik van gondelbaan, bussen en bezoek musea), beschikbaar van begin juni tot begin oktober (ontvang je ter plekke)
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Eventuele entrees
 • toeristenbelasting (€ 1,50 pppd)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Het Dachsteinmassief is een prachtig wandelgebied waar SNP een flink aantal wandelingen heeft beschreven. Deze gaan over goed begaanbare paden door heuvel- tot bergachtig terrein op niet al te grote hoogte. De paden zijn in het algemeen goed gemarkeerd en overal in het gebied vind je duidelijke richtingaanwijzers. Daarom is dit arrangement bij uitstek geschikt voor mensen die niet eerder in de bergen hebben gewandeld. Maar ook de meer geoefende bergwandelaar zal zich hier niet vervelen.

Naast de beschreven wandelingen die je op eigen houtje kan doen, kan je ook met de gegidste wandelingen vanuit het hotel meegaan (op doordeweekse dagen). Er zijn vier wandelingen vanuit het hotel beschreven die het hele seizoen gedaan kunnen worden. Om wat meer afwisseling te krijgen zijn er ook wandelingen uitgezet waarvoor je een stukje met de auto of de bus moet rijden en soms een gondelbaan nodig hebt. Lees hierover bij de dag tot dag beschrijvingen. Let op: bussen en gondelbaan zijn alleen in het hoogseizoen beschikbaar. Je kan ter plekke zelf bepalen wanneer je welke wandeling loopt, afhankelijk van het weer en je vorm.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen, de wandelingen zijn goed te doen vanaf ca. 8 - 10 jaar.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Er zijn genoeg wandelingen beschreven om een week mee te vullen en ook het hotel zelf heeft nog enkele geschikte wandelingen beschikbaar.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Hohenstauffen (Salzburg)

Een zeer charmant, gastvrij familiehotel in Salzburg waar fietsers en wandelaars zich thuis kunnen voelen. Prettige retrosfeer in de inrichting, die niet standaard maar met een persoonlijke 'touch' is. Comfortabele kamers met douche en toilet.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Ramsau is ca. 1050 km. Je kan je auto gratis parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Na aankomst in Schladming word je na aanmelding vooraf, door iemand van het hotel opgehaald (10 km, gratis).

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema: 

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Schladming     08:02 - 19:50   2
Schladming – Amsterdam CS 10:10 - 21:58 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kan dit arrangement starten van mei t/m half oktober. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in de zomermaanden wil boeken. Buiten het hoogseizoen zijn er geen of minder bussen en kabelbanen in bedrijf (check dit op www.sommercard.info).
Naast de zomerperiode biedt dit arrangement in het najaar een reis vol herfstkleuren. In de maand mei kan je nog niet op grotere hoogte lopen vanwege de sneeuw die er nog kan liggen, maar er zijn genoeg lager gelegen wandelingen beschreven.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dachstein ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Honden verblijven in hotel Almfrieden gratis (maximaal 2 honden per kamer). In de kamer staan bij aankomst een hondenkussen, dekentje, eet/drinkbakje, een handdoekje, een speeltje en wat lekkers klaar. Je dient je met je hond uiteraard aan de regels van het hotel te houden, waaronder een aanlijnplicht op het hotelterrein.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau’s. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelen met hond in de bergen

Oostenrijk - Dachstein

Bergwandelen met je hond vanuit 'hondenhotel'

Lichte wandelvakantie vanuit Hotel Almfrieden

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten