Oostenrijk - Silvretta, 8 dagen Comfortabel bergwandelen in Vorarlberg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit Hotel Madrisa

Je verblijft een week in een van de beste hotels in het SNP-programma, gelegen in een prachtige (wandel)omgeving. In Hotel Madrisa word je dagelijks verwend met een voortreffelijk ontbijtbuffet en een gastronomisch diner. Er is een zwembad, een sauna en een masseur die de vermoeide spieren kan verzorgen. Er is een Nederlandstalige berggids aanwezig en ruime keuze uit lichte en zware wandelingen. In voor- en naseizoen kun je eventueel de Madrisa Rundtour maken, een klassieker...

Uniek aan deze reis

 • Elke dag keuze uit lange of korte wandeling
 • Met gondelbaan snel hoogte winnen
 • Mogelijkheid om de Madrisa Rundtour te doen
 • Top hotel
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Silvretta

Achterin een groene vallei en aan de voet van het imposante Silvretta-massief ligt op 1425 meter hoogte het bergdorpje Gargellen, omringd door sparrenbossen en veelkleurige bloemenweiden. Boven het dorp rijzen de grijze, granieten toppen van de Rätikongruppe, de Rotbühlspitze en de Madrisa naar de hemel. Tot diep in de zomer zijn hun noordflanken bedekt met sneeuw. Hoog in de lucht heeft de alerte toeschouwer kans de imposante steenarend te zien, en sinds de herintroductie in 1985 is in de bergen rond Gargellen met enig geluk ook de steenbok weer waar te nemen. U verblijft deze week in Hotel Madrisa. Vanwege haar hoge ligging, de heerlijke maaltijden, overdekt zwembad en sauna is Hotel Madrisa dé perfecte uitvalsbasis voor een comfortabele wandelweek in dit magnifieke hooggebergte. Vanuit Gargellen slingeren prachtige bergpaden in alle richtingen omhoog naar bergpassen zoals het St. Antonienjoch en het Vergaldajoch en diverse Höhenwegen voeren langs hooggelegen meertjes en gezellige hutten. Op de meeste dagen heeft u de keuze tussen een lichte en een zwaardere wandeling, waarbij met kabelbanen en transfers de actieradius vergroot kan worden.

Dag 1

Aankomst in het bergdorp Gargellen. Gargellen is het hoogst gelegen dorp van de Montafon, gelegen aan de voet van de imposante, donkere gneiswand van de 2770 m hoge Madrisa. Nog geen honderd jaar geleden was het dorp alleen in de zomer bewoond. In de wintermaanden trokken de boeren naar het 500 m lager gelegen Montafon-dal. Het dorp heeft een mooie laat-barokke kerk met ui-vormige klokketoren, typerend voor de streek.

Overnachting in

Gargellen

Dag 2

Nadat u het dorp verkend heeft gaat u op pad voor een eerste rustige wandeling door de prachtige dennen- en sparrenbossen die de hellingen boven het dorp bedekken. Bij de gezellige Obwaldhütte verlaat u het bos, om een kijkje te nemen bij het mooie bergmeertje Gandasee, dat aan de voet van de donkere wand van de Madrisa ligt. Via de Kesslhütte en door het prachtige sparrenbos dat de steile berghellingen boven Gargellen bedekt, wandelt u terug naar het dorp. Wandeling: 9 km, 650 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 3

U rijdt naar Tschagguns (of wordt door het hotel gebracht als u zonder auto bent gekomen) waar u met de Golmer Gondelbahn 900 hoogtemeters overwint. Bij de Golmerhütte begint u aan een prachtige en rustige tocht over de Latschätzer Höhenweg, een prachtig pad, dat hoog boven het Gauertal, langs steile grashellingen en fraaie uitzichtpunten naar de nog altijd in gebruik zijnde alm van Latschätz voert. Onderlangs de Geissspitse bereiken we de grote Lindauerhütte met haar interessante alpentuin. De hut ligt nietig onder de enorme wanden en pieken van de Drei Turme en de Drusenfluh, de markantste kalksteentoppen van de Rätikongruppe. U wandelt langs de wild stromende Alvierbach en lager door het vriendelijke, met hooilanden en boerderijen bezaaide Gauertal terug naar het stuwmeer van Latschau. U rijdt terug naar Hotel Madrisa (of wordt opgehaald als u niet met de auto bent) Wandeling: 12 km, 50 m stijgen en 950 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 4

Vanuit Gargellen gaat u met de gondelbaan omhoog naar de Schafberg op ca. 2100 m. Door een met puinhellingen bezaaide bergkom , aan de voet van de rotswand van de Gargellner Köpfe, wandelt u naar het St. Antoniënjoch (2379 m). Het laatste stukje naar de pas is pittig. Vanaf deze pas in de hoofdkam van de Montafon Gruppe heeft u een schitterend uitzicht over de bergen van Vorarlberg, de markante torens van de Sulzfluh en de Drei Turme van de Rätikon Gruppe en het diepe dal van Prättigau en de bergen van Graubünden aan de Zwitserse zijde. U bevindt zich op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. U wandelt een klein stukje aan de Zwitserse zijde van de bergkam tot u onderaan de top van de Riedkopf (2550 m) staat en via een steil, maar prachtig pad over de steile bergflank, afdaalt naar naar de brede, met gras bedekte Täscherberg. Tenslotte volgt u de kleine Taschanbach in haar snelle loop, door het sparrenbos boven Gargellen terug naar het dal. Wandeling: 9 km, 350 m stijgen en 1100 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 5

‘s Ochtends wordt u naar Gaschurn gebracht. De inspannende, maar schitterende wandeling begint, na een fikse klim per kabelbaan, bovenop de bergkam van de Versettla en Madrisella. U bent hier in het hart van de Silvretta. Een inspannend, maar prachtig pad voert over de smalle bergkam langs diverse toppen en steile rots- en grashellingen. Uiteindelijk bereikt u na de pas Matschuner Joch en een prachtig bergmeertje het Heimbühljoch (2495m).Vanaf deze pas daalt u steil af in het rustige Vergaldenertal, dat beroemd is vanwege zijn bijzondere bloemenpracht. U passeert de Zoll Hütte. Vlakbij de hut woont een grote kolonie Alpenmarmotten. Rondom de hut kunt u genieten van de uitbundige bloemenpracht. Naarmate u lager komt wordt de vegetatie dichter en uiteindelijk bereikt u na een lange afdaling het dorp Gargellen weer. Wandeling: 13 km, 400 m stijgen en 1100 m dalen, 5,5 uur.
U kunt ook een iets kortere rondwandeling maken vanuit het bergstation van de kabelbaan: 11 km, 660m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

 

Overnachting in

Gargellen

Dag 6

Een mooie wandeling voert u vanuit Gargellen door het groene Valzifenzertal naar de bergpas Schlappiner Joch (2202 m), die de grens met Zwitserland vormt. Over deze pas voerde een van de vele handels- en herderspaden die de dorpen in Montafon met die van Engadin verbonden. Vanaf de pas kijkt u uit over de vallei van Prätigau en de bergen van het Engadin. Via hetzelfde pad keert u terug naar Gargellen. Wandeling: 14 km, 750 m stijgen en dalen, 5 uur.
Wie zich nog aan een extra inspanning wil wagen, kan nog verder wandelen het Wintertal in, dat aan de voet van de westelijke helling van de Rotbühl Spitze ligt. Hier is goed te zien welke krachten het ijs op de bodem en de rotsen heeft uitgeoefend. De gletsjer is verdwenen, maar de sporen, in de vorm van moreneruggen en glad gesleten bultrotsen zijn achter gebleven. Wandeling: 15 km, 750 m stijgen en dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 7

Vandaag een korte wandeling van in het gebied ten noordwesten van Gargellen. U loopt langs de waterval boven Gargellen die net naast het reguliere pad loopt. Het eerste gedeelte van de tocht bestaat uit een pittige klim door het bos. Bij de Unter Robi Alp komt u het bos uit. Vervolgens blijft u stijgen naar de 1913 meter. U stijgt snel boven Gargellen uit, zodat u van een geweldig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen kunt genieten. Het hoogste punt van de wandeling is bereikt. We dalen af naar de Sarotlabach, een stroom waar nog een behoorlijke kracht achter kan zitten, en volgen de stroom weer terug naar het dal. Wandeling: 9 km, 600 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in hotel Madrisa, een hotel van buitengewone klasse, waar gastvrijheid nog met een hoofdletter wordt geschreven. Het hotel van de familie Rhomberg, in het centrum van het dorpje Gargellen, is al meer dan 100 jaar oud. Naast het klassieke houten gedeelte is later moderne nieuwbouw geplaatst, met overdekt zwembad en sauna. De kamers zijn zeer comfortabel en ruim, met een balkon op het zuiden.
Vanuit het hotel worden wandelingen met een gids georganiseerd en er is een masseur die ’s avonds de vermoeide spieren kan verzorgen. Dé perfecte uitvalsbasis voor een week wandelen in het hooggebergte.

Over de maaltijden

Het hotel verzorgt een gerenommeerd ontbijtbuffet en heerlijke 5-gangen avondmaaltijden. U kunt in het hotel eventueel een lunchpakket bestellen, maar aan de overkant van de straat ligt een kleine supermarkt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • transfers volgens programma
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • kabelbanen
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Op de meeste dagen kunt u kiezen uit een lichte of zware wandeling. Maar u bevindt zich wel in de Alpen dus ook de lichte wandelingen kennen een behoorlijk hoogteverschil. Als u de zware varianten loopt is het een echte niveau 3 wandelreis. U wandelt over goed gemarkeerde en gebaande bergpaden, die uiteraard wel vaak stenig en steil zijn. Gargellen ligt op 1420 meter, wat als voordeel heeft dat u dichtbij de ruige bergwereld bent. Een aantal malen kunt u van een gondelbaan gebruik maken om hoogte te winnen. Plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Het programma is flexibel, u hoeft de beschreven wandelingen niet op de aangegeven dag te doen en u kunt ze naar eigen inzicht inkorten: rekening houdend met de weersvoorspelling, kan het programma aangepast worden.

Madrisa Rundtour
In voor- en naseizoen (tot ca. 12 juli en vanaf ca. 23 aug) kun je op een dag naar keuze de Madrisa Rundtour, rond de 2826m hoge Madrisahorn, starten. Je loopt via het Schlappinerjoch Zwitserland in en daalt via de gondelbaan af naar Klosters (bij Davos) waar je overnacht en eet in een goed hotel. De volgende dag gondel je omhoog en wandelt terug naar Hotel Madrisa via het St. Antonierjoch. De hotels verrekenen de overnachting met elkaar en je betaalt ter plekke slechts 70 € p.p. voor organisatie en gondelbanen. De Madrisa Rundtour boek je ter plaatse omdat de uitvoerbaarheid van de wandelingen sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Het hotel is geweldig en er zijn vele wandelingen mogelijk in het dal.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Gargellen is ca. 900 km. U kunt bij het hotel parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf het station Schruns word je opgehaald door het hotel. Op de laatste dag word je weer naar het station gebracht.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Schruns   08:08 - 18:56 3
Schruns– Amsterdam CS 09:36 - 21:58   2

U kunt dit arrangement starten van eind juni t/m begin september, afhankelijk van de periode dat Hotel Madrisa in de zomer geopend is. Eerder of later is dus niet mogelijk.
In de zomer zijn er ook SNP groepsreizen vanuit hetzelfde hotel. Indien gewenst kunt u uw programma ter plekke afstemmen met de reisleider, zodat u niet samen met de groep oploopt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Silvretta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

9-6-2020 Wandelaars moeten verplicht een mondkapje en desinfectie gel op zak hebben. Het mondkapje hoef je niet op tijdens de wandeling. Maar het mondkapje en de desinfectie gel behoren wel tot je nooduitrusting. Zo kan je hulp bieden (of ontvangen) wanneer dat nodig is.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kerkje_naast_hotel_madrisa.jpg

Oostenrijk - Silvretta

Comfortabel bergwandelen in Vorarlberg

Bergwandelvakantie vanuit Hotel Madrisa

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten