SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121120 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Oostenrijk - Silvretta, 8 dagen

Comfortabel wandelen in de Vorarlberg, wandelvakantie vanuit luxe berghotel

Vanuit het zeer comfortabele hotel Madrisa verkent u de groene bergwereld van Silvretta en Rhätikon in Vorarlberg. Dankzij enkele transfers en gebruik van kabelbanen kunnen we hoog in de bergwereld doordringen. Al jaren een van onze meest succesvolle wandelvakanties!

 
Prachtige wandelingen in een schitterend gebied vanuit een heerlijk hotel met uitstekend eten!
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • stevige wandeltochten in de bergen van Rhätikon en het Silvrettamassief
 • gebruik van kabelbanen
 • verblijf in luxe ****-hotel
 • rijke flora van Voralrberg
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Aan de voet van het imposante Silvrettamassief ligt het dorpje Gargellen, achterin een groene vallei van sparrenbossen en hooilanden die 's zomers vol met bloemen staan. Boven het dorp rijzen de grijze, gneisstoppen van de Rätikongruppe, de Rotbühlspitze en de Madrisa naar de hemel. Hoog in de lucht heeft de alerte toeschouwer kans de imposante steenarend te zien, en sinds de herintroductie in 1985 is in de bergen rond Gargellen met enig geluk ook de steenbok weer te ontwaren. Paden waarlangs de boeren al eeuwen hun vee naar de zomerweiden brengen, slingeren vanuit het dorp in alle richtingen omhoog naar bergpassen zoals het St.Antonienjoch, Schlappinerjoch en het Vergaldajoch. Een week lang treedt u in hun voetsporen en maakt u de prachtigste dagtochten hoog de bergen in, naar het rijk van de korstmossen, krumholz, blauwe gentiaan en eidelweiss. Soms is er een korte transfer, zodat u de omliggende bergmassieven ook leert kennen: vooral de gletsjers van de Piz Buin en de imposante wanden van de Rätikon zijn een ritje meer dan waard. De wandelingen zijn pittig, maar we nemen alle tijd om te genieten van de vergezichten en de bijzondere alpiene flora en fauna. En elke avond is er weer het comfort, het overdekte zwembad en de sauna van Hotel Madrisa.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Oostenrijk

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Kerkje Gargellen
Kerkje Gargellen
Programma
Heenreis per dagtrein naar Bludenz in Oostenrijk. Een korte rit van ca. 50 minuten brengt u in het kleine dorpje Gargellen, dat hoog in het Gargellental ligt aan de voet van de Silvretta en de Rätikongruppe. Het dorp heeft een mooie laat-barokke kerk met ui-vormige klokkentoren, typerend voor de streek. U neemt uw intrek in het gastvrije en prachtige hotel, van waaruit u de komende week de bergwereld van de Silvretta en de Montafon gaat verkennen.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. De groene vallei achter Gargellen
De groene vallei achter Gargellen
Programma
Gargellen is het hoogst gelegen dorp van de Montafon, gelegen aan de voet van de imposante, donkere gneiswand van de 2770 m hoge Madrisa. Nadat u het dorp verkend heeft gaat u op pad voor een eerste niet al te lange wandeling door de prachtige dennen- en sparrenbossen die de hellingen boven het dorp bedekken. Eerst klimmen we steil door de bossen, daarna wordt het pad vlakker. Bij de Obwaldhütte neemt u een kijkje bij het mooie bergmeertje Gandasee. Via de Kesslhütte en door het sparrenbos wandelt u terug naar het dorp. U wandelt door het zogenaamde Gargeller Fenster, een bijzonder geologisch fenomeen. Hier komt door donkere gneislagen de lichtgrijze Stulzfluh kalksteen aan de oppervlakte. Dit is ook goed te merken aan de vegetatie die hier, anders dan in de rest van de Silvretta, vooral uit kalkminnende soorten bestaat.Lengte 11 km 800 m stijgen en dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. Een biertje op het terras van Hotel Madrisa
Een biertje op het terras van Hotel Madrisa
Programma
Per minibus wordt u naar Tschagguns gebracht. Daar begint een prachtige tocht over de Latschätzer Höhenweg, een prachtig pad, dat hoog boven het Gauertal, langs steile grashellingen en fraaie uitzichtpunten naar de alm van Latschätz voert. Onderlangs de Geissspitse bereiken we de grote Lindauerhütte met haar alpentuin. De hut ligt nietig onder de enorme wanden en pieken van de Drei Türme en de Drusenfluh, de markantste kalksteentoppen van de Rätikongruppe. U wandelt langs de Alvierbach en door het vriendelijke, met hooilanden en boerderijen bezaaide Gauertal terug naar het stuwmeer van Latschau, waar de bus ons opwacht en ons in ca 1 uur naar Gargellen terugbrengt. Lengte 12 km, 150 m stijgen en 1050 m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. De pittige tocht naar het St.Antonienjoch
De pittige tocht naar het St.Antonienjoch
Programma
Vanuit Gargellen gaat u met de kabelbaan omhoog naar de Schafberg op ca. 2100 m. Door een met puinhellingen bezaaide bergkom, wandelt u naar het St. Antoniënjoch (2379 m). Het laatste stukje naar de pas is pittig. Vanaf deze pas in de hoofdkam van de Montafon Gruppe heeft u een schitterend uitzicht over de bergen van Vorarlberg en de bergen van Graubünden aan de Zwitserse zijde. U bevindt zich op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. We wandelen een klein stukje aan de Zwitserse zijde van de bergkam tot we onderaan de top van de Riedkopf (2550 m) staan. Dan daalt u via een steil, maar prachtig pad over de steile bergflank af naar de brede, met gras bedekte Täscherberg. Tenslotte volgen we de kleine Taschanbach door het sparrenbos boven Gargellen terug naar het dal.Lengte 11 km. Wandelduur: 5,5 uur, 600 m stijgen en 1100 m dalen.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. Afdaling vanaf het Schlappiner Joch
Afdaling vanaf het Schlappiner Joch
Programma
Een mooie wandeling voert u vanuit Gargellen door het groene Valzifenzertal naar de bergpas Schlappiner joch (2202 m), die de grens met Zwitserland vormt. Over deze pas voerde een van de vele handels- en herderspaden die de dorpen in Montafon met die van Engadin verbonden. Vanaf de pas kijkt u uit over de vallei van Prätigau en de bergen van het Engadin. Via hetzelfde pad keert u terug naar Gargellen. Wie zich nog aan een extra inspanning wil wagen, kan nog verder wandelen het Wintertal in. Hier is goed te zien welke krachten het ijs op de bodem en de rotsen heeft uitgeoefend. De gletsjer is verdwenen, maar de sporen, in de vorm van moreneruggen en glad gesleten bultrotsen zijn achter gebleven. Lengte 14 km, 800 m, 6 uur wandelen (extra naar het Wintertal: 4 km, 350 m stijgen en dalen, 1,5 uur).

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. Op de top van de Heimbühl
Op de top van de Heimbühl
Programma
‘s Ochtends reist u per minibus in ca 45 min. via St. Gallenkirchen naar Gaschurn. De inspannende, maar schitterende wandeling begint, na een fikse klim per kabelbaan, bovenop de bergkam van de Versettla en Madrisella. Een prachtig pad voert over de smalle bergkam langs diverse toppen en steile rots- en grashellingen. Uiteindelijk bereikt u na de pas Matschuner Joch en een prachtig bergmeertje de top van de Heimbühl (2540 m). Vanaf deze top daalt u steil af in het rustige Vergaldenertal, dat beroemd is vanwege zijn bijzondere bloemenpracht; er leven veel alpenmarmotten. Naarmate u lager komt wordt de vegetatie dichter en uiteindelijk bereikt u na een lange afdaling het dorp Gargellen weer. Lengte 14 km, 650 m stijgen en 1250 m dalen, 6,5 uur wandelen.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. Silvretta Stausee
Silvretta Stausee
Programma
We gaan vroeg op pad, want een rit van ca. 1 uur over de schitterende Silvretta Hochalpenstrasse wacht. Na vele haarspeldbochten bereikt u het hoogste punt van deze weg: de 2036 meter hoge Bielerhöhe. Boven het water van het onder liggende stuwmeer, dat een melkwitte kleur heeft, ziet u de vergletsjerde toppen van de 3312 m hoge Piz Buin. Een prachtige wandeling voert u langs de oever van het meer en door het ruige Ochsental naar de Wiesbadener Hütte (2443 m ). U heeft er een prachtig uitzicht op de Vermunt-gletscher. Vanaf de Wiesbadener Hütte klimmen we nog een stukje verder naar het Radsattel (2652m) en dalen door het prachtige Bieltal af, terug naar de Bielerhöhe en het Silvretta stuwmeer. Lengte 16 km, 750 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in
Gargellen, Hotel Madrisa

 1. Oostenrijk - Silvretta
Programma
Uw verblijf in Gargellen is ten einde. Na het ontbijt wordt u in een klein uur naar het station van Bludenz gebracht, vanwaar u naar Nederland terugreist.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Hotel Madrisa in het hooggelegen bergdorpje Gargellen is een perfect uitgangspunt voor een week bergwandelen, Het is een luxueus en sfeervol ingericht hotel, een hotel met een ‘gouden randje’. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn ruim. Een deel van de tweepersoonskamers heeft geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed. Verder is er in het hotel veel met antiek gewerkt. Het hotel heeft een grote bar, lounge en stube. Tevens beschikt het hotel over een overdekt zwembad, een sauna, stoombad en solarium. Klasse ****, 7 nachten.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De diners in Madrisa zijn voortreffelijk: elke avond wacht u een 4-gangen diners, waarbij u kunt kiezen uit twee hoofdgerechten. Een avond is er zelfs een vijfgangendiner.  's Ochtends staat er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en desgewenst kan men tegen betaling een lunchpakket voor u klaarmaken. De lunchinkopen kunt u ook in een vlakbij gelegen winkel doen.


Inbegrepen
 • transfers per minibus of postbus conform programma
 • 3x gebruik kabelbaan (dag 3, 4, 6)
 • verblijf in berghotel op tweepersoonskamers op basis van halfpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees en overig gebruik kabelbanen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
U maakt stevige dagtochten vanuit het dorp Gargellen diep de omringende bergwereld in. Omdat u de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kunt u iedere dag bepalen of u wel of niet mee wandelt. U dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. De wandelingen zijn niet lang, maar de hoogteverschillen zijn flink. U loopt gemiddeld 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we een klein stukje over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot max 800 meter stijgen en 800 tot max 1200m dalen per dag, over soms steile paden. Bovendien wandelt u op flinke hoogte, Gargellen ligt op 1420 meter, wat de inspanningen kan verzwaren. Ook plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Tegenover deze verzwarende factoren staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. Verder maken we soms gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken. Bovendien voert tijdens een aantal tochten de terugweg over hetzelfde pad als de heenweg. Wie niet verder wil, kan op deze wandelingen altijd stoppen en rustig wachten tot de doorlopers terugkomen. U kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven, er uw gemak van nemen of op eigen houtje de omgeving van Gargellen verkennen.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
4


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
De Montafon en het Silvrettamassief hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie en het grote aantal gletsjers verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Vanwege het overstappen op de treinstations, adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Voor de wandelingen:
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat u meestal hoog in de bergen verblijft, kunt u bovendien niet veel geld uitgeven. U heeft alleen geld nodig voor de lunches, drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 20,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Vanaf Bludenz reist u met een minibus nog een klein stukje verder naar Gargellen. Tijdens de reis zijn er enkele verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of postbus. Bovendien maken we driemaal gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Silvretta te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kunt u uw conditie op peil brengen en uw bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
02 juli 2015: de vertrektijd van de reis die op 11/7 vertrekt, op de terugweg is een uur vroeger; de geactualiseerde treinschema's tref je aan onder het kopje 'treininformatie'


 • op eigen gelegenheid

 • Treininformatie

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het station van Bludenz of in het hotel in Gargellen.


Treininformatie

Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan reist u per dagtrein naar Bludenz v.v. Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.  • september 2016
 • Prachtige wandelingen in een schitterend gebied vanuit een heerlijk hotel met uitstekend eten!
 • september 2016
 • Een prachtige reis die ik graag aan wil raden aan iedereen die van mooie en ook soms pittige bergwandelingen houdt.
 • september 2016
 • Prachtige en soms uitdagende wandelingen over smokkelaarspaden en handelsroutes waarbij de geschiedenis van de streek tot de verbeelding spreekt.
 • september 2016
 • Prachtige omgeving met mooie routes. Wel pittig door de soms steile hellingen en rotsige paadjes, wat veel vraagt van onder andere de knieën. Goede fysieke voorbereiding/training ruim van te voren is belangrijk. Voor rustig inlopen in de vakantieweek is geen ruimte.
 • september 2016
 • Heel prettig gewandeld, zeer mooi gebied (bij mooi weer) en luxe hotel!
 • augustus 2016
 • Heerlijke, ontspannende wandelingen in een prachtig gebied. Met een redelijke conditie heel goed te doen. Nergens wordt je opgejaagd, alle tijd om van de omgeving te genieten. Na de dagelijkse inspanning de luxe van een bijzonder sfeervol hotel. Voor mij de perfecte combinatie van een heerlijke vakantieweek. Het was top!
 • augustus 2016
 • Geweldige wandelvakantie. Hele rustige, ervaren reisleider. Af en toe een pittige afdaling. Alle weertypes gehad, zon, bewolking, regen en zelfs sneeuw! Maar na afloop van de wandeling voelde je ze zeer welkom in het prachtige, luxe hotel met zeer vriendelijke personeel en heerlijke maaltijden.
 • augustus 2016
 • Mooie wandelingen, niet gevaarlijk, wel pittig vanuit een fijn hotel. Goede conditie en enige wandelervaring in de bergen is zeer zeker aan te raden.
 • augustus 2016
 • Fantastische wandelingen vanuit een geweldig hotel!
 • augustus 2016
 • Voor mij was het de eerste keer dat ik met een groepsreis van SNP ben meegegaan en ook de eerste keer dat ik in de bergen ben gaan wandelen. Ik heb een fantastische vakantie gehad en nieuwe vrienden gemaakt. Het is een schitterende reis onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige reisleider. Wij hebben in augustus gewandeld onder de warme zomerzon en een paar dagen later door verse sneeuw! Voor sommige wandelingen is een goede conditie wel wenselijk, omdat bepaalde stukken best pittig zijn, maar de uitzichten zijn adembenemend. De accommodatie is perfect, zowel de kamers als de maaltijden. Een absolute aanrader.
 • augustus 2016
 • SNP biedt de klant een prima locatie qua onderkomen en omgeving. Ook tijdens de vakantie hoor ik alleen maar positieve geluiden over SNP en ik ben het daar van harte mee eens. Ton van de Weijde.
 • augustus 2016
 • Heel mooie wandelingen met prachtige vergezichten over alpenweiden, stuwmeren en gletchers! Elke avond een heerlijk diner in het Madrissa-hotel maar helaas ook een donkere en gedateerde hotelkamer.
 • augustus 2016
 • Prachtige wandeltochten en daarna relaxen in een geweldig hotel met een heerlijk diner!
 • juli 2016
 • Mooie wandelreis, maar het weer kan echt parten spelen.
 • juli 2016
 • Ondanks mijn respectabele leeftijd 70+ was het 'n prettige maar pittige bergwandelvakantie. Je conditie moet absoluut optimaal zijn en pittig klimmen geen bezwaar.
 • juli 2016
 • Mooie wandelingen met prachtige paadjes maar ook aantal brede paden die ook als weg worden gebruikt en dus wat saaier lopen. Dat is enige minpunt, maar de omgeving maakte heel veel goed want we hadden prachtig weer en er lag nog veel sneeuw. Eten in hotel is fantastisch en sauna ook prettig.
 • augustus 2015
 • Wereldweek gehad in augustus in Silvretta. Wat een gastvrijheid in het hotel en wat een mooie wandelingen. Niet te zwaar, met leuke pittige stukken elke dag. Als je keus moet maken voor een reis en je wilt jezelf verwennen en genieten van de bergen, kies deze!
 • augustus 2015
 • Het was een heerlijke wandelweek. Echt vakantie: heerlijk eten, lekker actief, veel gelachen. 's Ochtends strompelden we soms de trap af van de spierpijn, maar dat liepen we er weer uit in de loop van de dag. Ik heb genoten! Ook van mijn ene 'spijbeldag' trouwens: heerlijk in het hotel gezwommen, geluierd in de ligweide en een massage 'toe'. Aanrader!
 • augustus 2015
 • Hele leuke reis,pittig maar de zwaarte wordt langzaam opgevoerd. Hele mooie omgeving en een prima hotel met heerlijk eten en fijne uitgebreide sauna en zwembad
 • augustus 2015
 • Gewoon zes dagen heerlijk wandelen tot 2500 meter hoogte. Meestal goede paden, soms wat stenig. Uitstekend hotel. Er zijn weinig dieren te zien, maar wel veel planten, zoals de Arve (alpenden)!

Data en prijzen

1 juli 2017 - 8 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 975 / € 1140* eenpersoonskamer
€ 935 / € 1100* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 6 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
55 45
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 12 0 88
status reizend (in %)
alleen samen
100 0
8 juli 2017 - 15 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 1025 / € 1190* eenpersoonskamer
€ 985 / € 1150* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

15 juli 2017 - 22 juli 2017
€ 1025 / € 1190* eenpersoonskamer
€ 985 / € 1150* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

22 juli 2017 - 29 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 1045 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
0 100
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 40 60
status reizend (in %)
alleen samen
66 34
29 juli 2017 - 5 augustus 2017
€ 1045 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

5 augustus 2017 - 12 augustus 2017
€ 1045 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

12 augustus 2017 - 19 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 1045 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
40 60
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 0 100
status reizend (in %)
alleen samen
100 0
26 augustus 2017 - 2 september 2017
€ 1045 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief de heen- en terugreis, incl. CO2 compensatie
 • Let op: Vanaf 3 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de treinreis niet meer garanderen en is de prijs altijd op aanvraag.

Extra mogelijkheden bij Oostenrijk - Silvretta

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden