Vakantie Umbrië in het groene hart van italië

Vakantie in Umbrië: land van pelgrims, wijn en rollende heuvels

Umbrië is een regio in het midden van Italië met groene, soms droge heuvels. Je waant je hier midden in de wijn- en olijfgaarden en de niet te missen akkers met tarwe en suikerbieten. Umbrië heeft een zacht mediterraan klimaat, met warme zomers en koude winters. Tijdens een vakantie in Umbrië ontdek je oude heuvelstadjes, steile straatjes en antieke gebouwen die beeld geven van een rijke cultuurgeschiedenis.  


Toon alle reizen in Umbrië

Aanbevolen reizen in Umbrië

Italië - Umbrië, 10 dagen
umbrieseasons8 8,5
Natuur Rondreizen
Privéreis
Italië - Umbrië Het groene hart van Italië

Actieve rondreis per auto langs hotels en agriturismi

Zwaarte
Comfort
10 dagen
vanaf € 699
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Genieten in Umbrië

Umbrië heeft door de vele wijngaarden een goede wijnbouw. De wijn in dit gebied wordt nog altijd gemaakt op een oude traditionele manier.

Rondreis door Umbrië

Maak een rondreis in Umbrië door het heuvelachtige landschap. De landstreek is vermaard vanwege haar ‘heiligen’ die uit deze streek kwamen: Franciscus, Benedictus en Sancta Rita uit Cascia. Tijdens een Umbrië rondreis vormen zij een goede rode draad op je route. Tijdens een rondreis in de provincie verblijf je uiteraard in een van de vele prachtige agriturismo's die de streek rijk is. Heerlijk genieten geblazen dus!

Wandel- en fietsvakanties in Umbrië

Wandel in Umbrië langs de bekende en onbekende plekjes, van natuur tot cultuur. Een wandelvakantie betekent de pracht ervaren van de Monti Sibilini en rondslenteren door stadjes als Gubbio en Assisi. Overal overnacht je comfortabel in bijzondere accommodaties en is het ultiem genieten van eerlijke streekgerechten en gloedvolle wijnen. Tijdens je wandelreis verken je het beste van Umbrië, loop je over oude pelgrimspaden en geniet je van de vriendelijke omgeving. Er heerst hier een tijdloze sfeer.

Een andere mogelijkheid is om op de fiets te springen en te reizen door het goudgele heuvelland tijdens onze goed uitgezette fietsvakantie in Umbrië. Wat je ook gaat doen en met wie: Umbrië is een zeer ontspannen vakantiebestemming voor jong en oud waar de mogelijkheden om actief bezig te zijn zeer divers zijn.

Bekijk alle Umbrië reizen

Umbrië met SNP

  • Bezoek de pelgrimsstad Assisi
  • Proef de wijnen van Montefalco
  • Wandel in de Monti Sibillini
  • Overnacht in een klooster
  • Ontdek een glooiend en lieflijk landschap

Wist je dat

  • Umbrië grenst in het westen aan Toscane en wordt ook wel gezien als het kleinere zusje van Toscane
  • Assisi is de stad van de heilige Franciscus
  • Umbrië kent akkers vol tabak
  • De bebouwing in Umbrië is zeer divers: bezoek grote steden vol levendigheid en ontdek de stille schoonheid van kleine dorpjes op het platteland
  • Het bruist in Umbrië van de rijke cultuurgeschiedenis. De Etruskisch-Romeinse periode en de Middeleeuwen vormen het hoogtepunt uit de Umbrische geschiedenis. De steden groeiden toen uit tot vorstendommen die de omliggende gebieden overheersten. Daar is nog veel moois van terug te vinden. 
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.