357001banner

Tsjechië - Bohemen, 8 dagen Kanotocht over de Moldau

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Kanovakantie met het gezin langs hotels en pensions

Beleef het golvende Tsjechische land eens anders op deze prachtige kanotocht over de veel bezongen Moldau. Langs deze legendarische, makkelijk bevaarbare rivier is erg veel moois te zien. Historische dorpjes en stadjes, massieve kloosters en kastelen. Gezellig met het eigen gezin op pad na een eventuele introductie door een ervaren instructeur. Verblijf in prima accommodaties en vervoer van bagage.

Uniek aan deze reis

 • Alle materialen inclusief
 • Goede onderkomens bij de rivier
 • Instructieles mogelijk
 • Werelderfgoed Cesky Krumlov
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Family special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Tsjechië - Bohemen

De veel bezongen Moldau is de grootste zijrivier van de Elbe en ontspringt in het Boheemse Woud als de 'Koude' en 'Warme' Moldau. Over een deel van deze prachtige rivier is een 77 km lange, zeer afwisselende kanoroute uitgezet. Ze voert door het Boheemse Woud langs bossen en weiden, eilandjes en oude meanders. Onderweg is er veel te zien en te bezoeken: oude kloosters, indrukwekkende burchten en de twee Zuidboheemse parels: de stadjes Cesky Krumlov en Ceske Budejovice. Je verblijft onderweg in goede twee- en driesterren onderkomens.

De Moldau is geen wilde rivier: ze kabbelt rustig voort en het water komt op de meeste plaatsen niet hoger dan je heupen. Alleen bij de stuwen is het water wat sneller en dieper, maar deze 'stroomversnellingen' kun je ook ‘klunend’ passeren. Wil je toch meer zekerheid, dan is het mogelijk om voor het begin van de trip een dagje kano-instructie bij te boeken. Je kunt dan alvorens je op pad gaat de nodige kano-technieken leren en oefenen. Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd, het spreekt vanzelf dat je wel moet kunnen zwemmen.

Dag 1

Aankomst in Vyssi Brod, in het zuiden van Tsjechië, niet ver van de grens met Oostenrijk. 

Overnachting in

Vyssi Brod

Dag 2

Vlakbij het Cisterciënser klooster in Vyssi Brod, een van de oudste kloosters in Zuid-Bohemen, begint de kanotocht over de Moldau. Hier zal de instructeur je de grondbeginselen van het kanoën leren. Dan gaat de dagtour van 10 km beginnen naar Rozmberk. Echte stroomversnellingen kent de Moldau hier niet. Als de waterstand laag is, kan het zelfs zijn dat je om uitstekende stenen moet varen. In Rozmberk heb je - na het inchecken - alle tijd om de burcht, die uit de 13e eeuw stamt, te bezichtigen. Het is ook goed mogelijk om dit voor de volgende ochtend te bewaren.

Overnachting in

Rozmberk

Dag 3

's Morgens stappen jullie direct tegenover de burcht de kano in. Na een lange meander door een donker bebost deel van het nauwe dal ziet je de burcht opnieuw, maar dan van de achterzijde. Je peddelt verder door het ongerepte dal en langs een wildreservaat. Na zo´n 11 km kom je uit in het gehucht Nahorany, waar je aanmeert bij de oevercamping U Fika. Aan de overzijde van de weg ligt je onderkomen voor vannacht.

Overnachting in

Nahorany - Vetrni

Dag 4

Al snel na het wegvaren zie je het rode dak en toren van het kerkje en het klooster van Zaton opdoemen. Onderweg kun je meerdere keren bij een camping aanmeren en genieten van een drankje en een broodje uit de kiosk. Ongeveer 17 km peddel je door het romantische dal tot je in het middeleeuwse stadje Cesky Krumlov uitkomt, maar niet voordat je een aantal spannende sluisjes hebt genomen. Cesky Krumlov is één van de mooiste stadjes van de Bohemen. Hier overnacht je dan ook twee keer om volop te kunnen genieten van deze mooie plaats met alle bezienswaardigheden.

Overnachting in

Cesky Krumlov

Dag 5

Rustdag in Cesky Krumlov waarbij volop gelegenheid is om de imposante burcht uitvoerig te bezichtigen, of om een mooie bergwandeling in de omgeving te maken.

Overnachting in

Cesky Krumlov

Dag 6

Je laat de oude stad Cesky Krumlov achter je voor een tocht van 12 km. Zlata Koruna wordt probleemloos bereikt met een oud Cisterciënsklooster uit de 13e eeuw. Dit klooster is de moeite waard om te bezichtigen evenals de prachtige bibliotheek. Ook is het een aanrader 's avonds nog eens terug te gaan naar de Moldau en gezellig aan te schuiven bij het kampvuur op de camping.

Overnachting in

Zlata Koruna

Dag 7

Via de Divci Kamen, een ruïne die beroemd is vanwege vele filmopnames, verlaat je het gebergte en wordt de omgeving wat vlakker. Vandaag moet er wel echt gewerkt worden, want er moet 19 km worden afgelegd. Ook kom je onderweg een gezellige picknickplaats tegen; "U Rybu". Het laatste deel van de tocht is daarna zeker geen enkel probleem meer.

Op de eindplaats Borsov aangekomen, regelen wij een transfer naar het hotel in Ceske Budejovice, waar je het laatste hotel kunt vinden. Ceske Budejovice is de grootste stad in Zuid-Bohemen met een lange geschiedenis. Deze stad is een goede uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving.

Overnachting in

Ceske Budejovice

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in karakteristieke goede drie- en viersterren hotels op 2-4 persoonskamers. Voor gezinnen groter dan 4 personen proberen we kamers naast elkaar te boeken. Het pension in Nahorany is wat eenvoudiger dan de rest. Douche en toilet zijn bij alle accommodaties op de kamer aanwezig. De overnachtingsplaatsen liggen allemaal aan de Moldau.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Voor het diner kun je 's avonds terecht in je accommodatie of een nabijgelegen restaurant. Tegen bijbetaling kun je vooraf diners bij boeken (halfpension).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huur Canadese kano
 • zwemvesten
 • peddels
 • waterdichte ton voor dagbagage
 • bagagevervoer
 • transfer dag 7
 • toeristenbelasting
 • digitale reisinformatie
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • kano-instructie op dag 2

Over de activiteiten

Voor dit arrangement is enige ervaring vereist, met name vanwege een aantal stuwen in de route. Je vaart zo'n drie tot zes uur per dag over een goed bevaarbaar gedeelte van de Moldau. We maken gebruik van stabiele 2- en 3-persoons Canadese kano's. Geef bij boeking aan hoeveel kano's je wilt reserveren en wie bij elkaar in 1 kano zit, dan reserveren wij het juiste type kano. Je kunt de tocht ook in een opblaasbare raft maken (zie extra's). Deze is wat stabieler en je zit met het hele gezin in 1 boot. 

Onderweg zijn er volop gelegenheden om in de zon of onder de bomen te lunchen. Over het algemeen is de rivier zo'n 50 cm diep. Bij de stuwen echter, waarvan je er zo'n drie per dag tegen komt, is de diepte tot 2 meter. Al deze stuwen zijn op de kaart goed aangegeven. Ondanks dat er goed is aangegeven wat de beste mogelijkheden zijn om over of langs de stuwen te komen, is overdragen (klunen) altijd de veiligste mogelijkheid.

Om de eerste kanodag op weg geholpen te worden is het mogelijk voor deze dag een kano-instructeur te boeken; zeer aan te raden als je nog geen of weinig ervaring hebt.
Tijdens de tocht kun je je dagbagage en kostbare spullen kwijt in een waterdichte ton, de rest van de bagage wordt vervoerd.

Geschikt voor kinderen

vanaf 8 jaar. Kinderen zijn verplicht om een zwemvest te dragen. Een helm raden we sterk aan; neem deze zelf mee of reserveer vooraf via ons. Daarnaast moet iedereen kunnen zwemmen. 

Extra dagen

Je kunt overal extra nachten bij boeken. Nahorany-Vetrni is hiervoor wat minder geschikt, maar Rozmberk en Zlata Koruna lenen zich prima voor een rustdag.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Baroko (Praag)

Hotel Baroko is een 'landelijk' gelegen kleinschalig hotel (28 kamers) aan de oostkant van Praag: toch vlakbij het stadscentrum, maar wel rustig en een groene omgeving. Het hotel is van oorsprong een boerderij en heeft een grote tuin met zwembad, tennisbaan, zitgelegenheid en veel speelruimte. Ook is er een restaurant, waar men buiten kan zitten aan de tuinkant. Het hotel is goed en eenvoudig per auto bereikbaar en u kunt er parkeren. Er is een uitstekende verbinding per openbaar vervoer naar het centrum (ca. 20 min.). De kamers zijn goed verzorgd en hebben een eigen badkamer. Voor kleinere kinderen zijn er kinderbedjes. Er zijn tweepersoonskamers van ca. 20 m2 en enkele familiekamers (max. 4 personen) van 30-35 m2. Alle kamers hebben een eigen badkamer, radio, satelliet TV, telefoon en internetaansluiting. 

Transfers

Transfer Ceske Budejovice - Vyssi Brod

Optionele taxitransfer van Ceske Budejovice naar Vyssi Brod. Deze transfer wordt gereserveerd op dag 2. Je rijdt 's ochtends met de auto naar Ceske Budejovice waar je kunt parkeren bij het kantoor van onze lokaal agent. Vervolgens word je om 10.00 uur teruggebracht naar Vyssi Brod. De reis begint dan ongeveer 11.30 uur op het water. De rest van de familie kan wachten bij het hotel en wordt bij terugkomst van de chauffeur meteen naar het startpunt van de kanotocht gebracht. Deze transfer heeft als voordeel dat je niet op je aankomst- of vertrekdag enkele uren kwijt bent met heen en weer reizen.

Voorwaarden: Geef deze transfer bij boeking aan. Je betaalt ter plaatse, ca. EUR 100 per rit (max. 4 personen).

Aanvullende opties

Parkeerplaats bij eerste accommodatie

Je kunt de auto gedurende de kanoweek laten staan op het parkeerterrein van het eerste hotel in Vyssi Brod.

Voorwaarden: Geef de parkeerplaats bij boeking aan. Je betaalt ter plaatse: ca. € 70,- per week.

Helm

Als je geen eigen helm hebt, kun je er via ons eentje huren.

Voorwaarden: Geef de helm bij boeking aan. Deze is gratis.

Kano-instructie dag 2 (vanaf € 72,- per boeking)

Om de eerste kanodag op weg geholpen te worden is het mogelijk voor de gehele dag een kano-instructeur te boeken. Dit is programmadag 2. Met name aan te raden voor gezinnen met weinig tot geen kano-ervaring. Ook als je de reis met een raft maakt kun je de instructeur boeken.

Voorwaarden: Indien je een kano-instructeur op dag 2 wenst, geef je dit bij boeking aan.

Raft i.p.v. kano (vanaf € 66,- per boeking)

In plaats van met een Canadese kano kun je deze tocht ook maken met een raft. Zo kun je samen met je kinderen in 1 boot zitten. De rafts hebben een flexibele indeling van 3-7 personen.

Voorwaarden: Geef de raft bij boeking aan.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Vyssi Brod is ca. 1000 km. Je kunt de auto veilig - betaald - parkeren bij de accommodatie in Vyssi Brod, het beginpunt van de reis. Je kunt bij boeking aangeven dat je een parkeerplaats wilt reserveren. Je kunt ook parkeren bij het kantoor van onze lokaal agent in Ceske Budejovice, eindpunt van de reis. Kosten: EUR 40, ter plaatse te betalen.

Aan het eind van de reis neem je vanuit Ceske Budejovice de trein terug naar Vyssi Brod (ca. 1.5 uur treinen, 1x overstappen). Je kunt via ons ook een taxitransfer reserveren van Ceske Budejovice naar Vyssi Brod. Deze transfer wordt gereserveerd voor dag 2. Je rijdt 's ochtends met de auto naar Ceske Budejovice waar je kunt parkeren bij het kantoor van onze lokaal agent. Vervolgens word je om 10.00 uur teruggebracht naar Vyssi Brod. De reis begint dan ongeveer 11.30 uur op het water. De rest van de familie kan wachten bij het hotel en wordt bij terugkomst van de chauffeur meteen naar het startpunt van de kanotocht gebracht.

Treinreis

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf Rybnik reis je per openbaar vervoer of taxi naar de eerste accommodatie in Vyssi Brod (ca. 10km).

 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Rybnik  08:02 - 19:06 2
Ceske Budejovice – Amsterdam CS    10:03 - 21:56 2

Deze reis kun je op elke dag van de week starten in de periode begin juni - half september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bohemen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

In Nahorany en Zlata Koruna zijn geen geldautomaten, in de overige overnachtingsplaatsen wel. Je kunt bijna overal met pinpas of creditcard betalen. 

Kosten voor de hond: ca. EUR 6 - EUR 9 per nacht, ter plaatse te betalen.

Zorg voor stevig, waterbestendig schoeisel (bv. waterschoenen of Teva's) omdat je bij het in- en uitstappen van de kano regelmatig in het water komt te staan. Een helm raden we sterk aan; neem deze zelf mee of reserveer vooraf via ons.

Ga je binnenkort op reis naar Tsjechië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/tsjechie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/tsjechie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat je informeren over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Tsjechië - Bohemen

Kanotocht over de Moldau

Kanovakantie met het gezin langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.