Sardinië vakantie op een mini-continent

Vakantie op schitterend Sardinië: zon, kust en pasta

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland, met hoofdstad Cagliari, ligt ten noorden van Sicilië en ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Dit minicontinent in Italië wordt omringd door natuurlijke baaitjes, rotsachtige kusten en ruige kliffen. Sardinië is een eigen wereld op zich.


Toon alle reizen in Sardinië

Aanbevolen reizen in Sardinië

Italië - Sardinië * Kort, 8 dagen
thrth 8,1
Natuur Rondreizen
Privéreis
Italië - Sardinië * Kort Rondreis Sardinië, de essentie van een minicontinent

Actieve rondreis met huurauto langs agriturismo's en hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 877
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Italië - Sardinië * Compleet, 15 dagen
mine_di_nebida_laveria_la_marmora_d0.jpg 8,6
Natuur Rondreizen
Privéreis
Italië - Sardinië * Compleet De veelzijdigheid van een minicontinent

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en agriturismo

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 1.850
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Italië - Sardinië, 8 dagen
Wandelen op Sardinië 8,6
Wandelen
Privéreis
Italië - Sardinië De ruige Supramonte

wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 999
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Ontdek de schoonheid van Sardinië

Sardinië heeft een subtropisch mediterraan klimaat, met warme zomers. Sardegna in het Italiaans biedt genoeg natuurschoon voor een wandelvakantie of een rondreis. Hou je van lekker Italiaans eten? De Sardijnse keuken is al net zo afwisselend als de omgeving.

Wandelen op Sardinië

Ga op Sardinië wandelen door de ruige kalkbergen van de Supramonte, het mooiste en meest desolate deel van dit bijzondere eiland, en eindig aan de spectaculaire rotskust met de zeegrotten en de parelwitte strandjes van de Golf van Orosei. Een prachtige wandelvakantie op Sardinië beleef je met deze voettocht. Loop over kleien wandelpaden die je leiden naar de fameuze kloof Gola di Gorrupu en de karstbron Su Golone, de grot bovenin de top van de Monte Tiscali die een Nuraghe-nederzetting verbergt.

Sardinië rondreis

Een andere optie is om een rondreis op Sardinië te maken om op die manier de boeiende veelzijdigheid van het minicontinent te ontdekken. Dring tijdens je vakantie met huurauto op Sardinië door tot de eigenzinnige Italiaanse wereld van de woeste Barbagia tot de verlaten mijnen én stranden van de Costa Verde bij Ingortosu, de granieten schoonheid van de Gallura en de fotogenieke Maddalena eilanden. Verken onderweg historische forten en graven van de Nuraghen en neem ook een kijkje in het oude herdersleven.

 

Bekijk alle Sardinië reizen

Sardinië met SNP

  • Ervaar de essentie van Sardinië, verken de mooiste plekken
  • Overnacht in bijzondere landelijke hotels
  • Proef van het heerlijke Sardijnse eten
  • Maak een complete rondreis zonder haast
  • Ontdek een onverwacht mooi en ruig eiland op een actieve manier

Wist je dat

  • Sardinië is het op een na grootste eiland van de Middellandse Zee en volgens velen het veelzijdigste
  • De inwoners spreken naast Italiaans ook Sardijns. Het Sardijns wordt traditioneel gebruikt in zang. Op literair gebied wordt de taal steeds vaker gebruikt, hoewel er geen officiële spelling is vastgesteld.
  • Sardinië staat altijd onder invloed van de wind; de mistral, de sirocco, de libeccio en de levante waaien regelmatig over het eiland.
  • Het eiland wordt omringd door vele kleine rotsige eilandjes. Sommigen zijn bewoond. Anderen zijn alleen overdag in gebruik door veeboeren. 
  • Al in het Stenentijdperk speelde de Monte Arci een belangrijke rol. De centraal gelegen uitgedoofde vulkaan was een van de plekken waar obsidiaan gevonden werd dat gebruikt werd voor het maken van speerpunten en werktuigen. Ook nu nog kan het vulkanische glas gevonden worden op de berghellingen.
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.