Lichte wandelvakantie vanuit gastvrij hotel
Uniek aan deze reis
- Lichte wandelingen in het beroemdste berggebied van Zwitserland
- Naar 3500m hoge Jungfraujoch
- Vanuit klassiek berghotel in autovrij Wengen
- Veel gebruik smalspoortreintjes
Je verblijft aan de rand van het dorpje Wengen in een charmant hotel dat meer dan 125 jaar geleden op deze nu nog rustige plek is gebouwd.
Hotel Bellevue draagt zijn naam met recht. Het uitzicht aan de zonnige zuidzijde is adembenemend en hoort tot de klassieke Alpenpanorama’s: het U-vormige dal van Lauterbrunnen en daarboven de besneeuwde toppen van de Jungfrau en de Breithorn.
De kamers zijn voorzien van goede bedden en een badkamer. De kamers aan de zuidzijde hebben een balkon en weids uitzicht. Aan de noordzijde kijk je op het bos en een enkele woning. De bedden in de tweepersoonskamers bestaan uit een ombouw met 2 matrassen en losse dekbedden.
Het 'wanderfreundiches' familiehotel beschikt over een mooi restaurant, sfeervolle zitkamer, bar en zonneterras.
Je wordt er gastvrij ontvangen en kunt na de wandeling ontspannen in de whirlpool met groots uitzicht.
's Ochtends wacht je een goed ontbijtbuffet en 's avonds een smakelijk vijfgangendiner met lokale specialiteiten. Vegetarische en vegan menu's zijn voorhanden.
Inkopen voor een lunchpakket kun je in het dorp doen. Vaak kan je onderweg lunchen op een terras.
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn relatief licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
Omdat we veelvuldig gebruik maken van het uitgebreide netwerk van bergtreintjes, postbussen en kabelbanen in de omgeving van Wengen, kunnen de hoogteverschillen beperkt blijven tot hooguit enkele honderden meters. Dit heeft wel tot gevolg dat je bijna elke dag 1 of 2 uur doorbrengt in treintjes, bussen en/of gondelbanen. Het sluit allemaal mooi op elkaar aan en is een van de charmes van Zwitserland.
De wandelingen zijn niet lang en voeren vrijwel steeds over goed onderhouden bergpaden, al is een stenig stukje af en toe onvermijdelijk.
Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als goede voorbereiding kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
De afstand Utrecht - Lauterbrunnen is ca. 875 km. Wengen is een autovrij dorp en je reist per trein van Lauterbrunnen naar Wengen (treinticket zelf kopen). Je parkeert in een parkeergarage naast het station van Lauterbrunnen. Van te voren reserveren is aan te raden. Klik hier voor meer info. Het kan voordeliger zijn de auto bij een ander station (waar parkeren goedkoper is) achter te laten en met de trein naar Lauterbrunnen te reizen.
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Wengen. Het hotel ligt op 700m lopen van het station van Wengen.
Er zijn vele 'private' spoorwegmaatschappijen actief in Zwitserland. Dat maakt het dat wij geen trein traject tot aan Wengen kunnen aanbieden.
Om je treinreis zelf te boeken kun je gebruiken maken van de verschillende aanbieders o.a; www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Jungfrau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd er wel rekening mee dat het prijsniveau in Zwitserland aanmerkelijk hoger ligt dan in Nederland. Je kan op veel plekken pinnen bij winkels en horeca, maar Zwitserland is daarin gek genoeg nog niet zover als NL. Dus cash geld (Zwitserse Franken, CHF) is nodig voor kleinere uitgaven en kan je bij aankomst in Zwitserland pinnen. Als je pint vraagt de automaat of je in Euro's wilt betalen of in CHF. De keuze CHF is meestal voordeliger. Afhankelijk van je eigen bank betaal je een toeslag voor betalen in Zwitserland als niet-Euro land.
Tijdens de dagwandelingen draag je een dagrugzak (minimaal 25 liter) die groot genoeg is voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.
Voor de wandelingen:
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Ga je binnenkort op reis naar Zwitserland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zwitserland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/zwitserland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1055 klanten